Zo creëer jij de perfecte werkvakantie in Nieuw-Zeeland

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Heb je lang getwijfeld of het een werkvakantie in Nieuw-Zeeland zou worden? Er zijn genoeg andere leuke landen om te kiezen voor een werkvakantie. Maar Nieuw-Zeeland is toch echt wel de tofste en meest relaxte keuze. En met deze tips maak je het jezelf nog makkelijker.

  Jouw werkvakantie in Nieuw-Zeeland
  Werken en reizen in Nieuw-Zeeland

  We hebben even wat tips en vooral reminders op een rij gezet zodat jij echt een werkvakantie kan creëren die bij jou past. Eentje die niemand je na doet. Dit gaat helemaal jouw avontuur worden.

  Working Holiday Visum Nieuw-Zeeland

  Het visum om te kunnen werken in Nieuw-Zeeland vraag je heel makkelijk zelf online aan. Alle info hebben we hier al mooi bij elkaar staan dus dat gaan we ook niet herhalen.

  Vraag het visum ruim op tijd aan, dan heb je dat alvast geregeld. Zodra je het visum toegewezen krijgt heb je namelijk nog een jaar om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Pas als je het land binnenkomt, gaat de teller lopen en heb je tot 12 maanden om van het visum te genieten. Tot 12 maanden? Jazeker, je mag namelijk maximaal 12 maanden in Nieuw-Zeeland blijven met dit visum maar korter mag natuurlijk ook. Denk er wel aan dat je het working holiday visum maar één keer krijgt in je leven. Het is dan ook zaak om er van te profiteren nu het kan.

  Tips voor je reis Down Under

  Je reis naar Nieuw-Zeeland kun je helemaal zelf regelen en plannen. Je kunt dus heel simpel een retourtje Amsterdam – Auckland kopen maar je kunt het ook onderdeel laten zijn van een grote wereldreis. Kijk hier eens voor alle aanbiedingen van alle airlines.

  Als je met een working holiday visum naar Nieuw-Zeeland gaat, mag je ook met een enkele reis aankomen. Een retourticket is geen verplichting, zolang je maar kan aantonen dat je geld hebt om ook het land weer te verlaten. Dit kan aan de grens gecontroleerd worden. Je toont het heel eenvoudig aan door een printje van je banksaldo mee te nemen of een credit card bij je te hebben.

  Op fora en Facebook wordt over het kopen van een enkele reis of retourticket veel gediscussieerd maar de officiële regels zeggen:

  “You must hold a return ticket or sufficient funds to purchase such a ticket. You are required to hold sufficient funds for the duration of your visit and for the purchase of an outward ticket from New Zealand. Such evidence may be requested on arrival at the border.”

  (bron: Immigration New Zealand)

  Sowieso is het een goed idee om met een credit card aan deze reis te beginnen. Het is makkelijk in gebruik bij het boeken van vliegtickets, huren van auto's en meer van dat soort zaken. Creditcards zijn tegenwoordig zeer veilig in het gebruik en erg voordelig. Zo heb je al een Mastercard creditcard gratis waarmee je ook een bankrekening in Nieuw-Zeeland krijgt.

  Werk vinden in Nieuw-Zeeland

  In Nieuw-Zeeland is altijd genoeg te doen voor wij lekker aan de slag wil. Seizoenswerk is er altijd. Kiwi's, appels, druiven en ander fruit moeten elk jaar weer geoogst worden. Cafe's en restaurants hebben ook steeds mensen nodig. Net als de vele bedrijven die in de toeristensector werken. Het kan per seizoen verschillen hoeveel vacatures er zijn en waar. Als je flexibel bent en allerlei werkzaamheden wilt verrichten, heb je geen moeite om werk te vinden.

  Relaxen na werk in NZ (foto: Adam Bryce)
  Relaxen na het werk in Nieuw-Zeeland
  (foto: Adam Bryce)

  De grote vraag is alleen, waar vind je werk in Nieuw-Zeeland? Je kunt natuurlijk Google gebruiken en lukraak bedrijven mailen, maar je kunt ook voor de makkelijke optie kiezen. Werk regel je eenvoudig met een voordelig startpakket voor je working holiday.

  Er is dan een lokaal kantoor in Nieuw-Zeeland waar je terecht kunt en waar je kunt kiezen uit een berg vacatures. Je wordt ter plekke begeleid en dan niet alleen bij aankomst, nee het hele jaar door dus 12 maanden lang. En dat is nog maar één van de zaken die geregeld is. Er zit nog veel meer in het startpakket.

  Wil je ergens anders heen en zoek je daar werk, dan ga je weer door de vacature-database heen. Werk vinden is daarmee zo makkelijk geworden. En zodra je je werkvakantie startpakket bij ons hebt gekocht, kun je meteen een aantal interessante actuele vacatures bekijken.

  Leven in Nieuw-Zeeland

  De eerste dagen in Auckland zijn helemaal geregeld. Als je namelijk met een startpakket naar Nieuw-Zeeland gaat, zit het hostel (overnachting + ontbijt) erbij inbegrepen. Daarna kun je helemaal zelf bepalen waar je heen gaat en waar je verblijft. Heerlijk al die vrijheid.

  Leven in Nieuw-Zeeland is gemoedelijker dan in Nederland. De eerste dagen merk je nog wel de hectiek van grote stad Auckland, maar dat wordt snel anders. Je merkt al snel de openheid van de Nieuw-Zeelanders. Al snel sta je zomaar op straat of in de supermarkt met iemand te praten over hoe je dag was of gebeurtenissen uit het nieuws. Het is wel even wennen aan het accent, maar dat gaat snel genoeg.

  De kosten van leven in Nieuw-Zeeland zijn niet veel hoger dan in Nederland. Nieuw-Zeeland (US$3,91) staat namelijk twee plaatsen lager dan Europa (US$4,05) op de Big Max Index. Mocht je die index niet kennen, het is een manier om de kosten van levensonderhoud tussen verschillende landen te vergelijken. Een Big Mac is namelijk wereldwijd exact hetzelfde en is daarmee goed vergelijkingsmateriaal.

  Dagelijkse boodschappen in Nieuw-Zeeland (foto: Julian Apse)
  Dagelijkse boodschappen in Nieuw-Zeeland
  (foto: Julian Apse)

  Reizigers zeggen vaak dat boodschappen doen in Nieuw-Zeeland duurder is dan in Nederland, maar dat is helemaal niet zo. Tenminste als je een eerlijke vergelijking maakt en onze tips volgt. In Nieuw-Zeeland moet je je aanleren om groente en fruit binnen het seizoen te eten. Zodra iets geïmporteerd is, is de prijs ook een stuk hoger dan je vanuit Nederland gewend bent.

  Pas je aan het land aan. Pak niet meteen de bekende internationale merken uit het schap maar kies lokale merken. Nutella is bijvoorbeeld een luxe, buitenlands product en dus relatief duur. Kijk in de supermarkt eens omlaag naar de eigen merken of budgetmerken van de supermarkt. Voordeel en koopjes vind je altijd op de onderste planken.

  Lees ook onze budgettips om je verblijf in Nieuw-Zeeland nog goedkoper te maken.

  De beste werkvakantie maak je zelf

  Om je werkvakantie precies te maken zoals jij wilt, hebben we nog een hele belangrijke tip voor je. Focus je op wat echt belangrijk is om je avontuur zo tof mogelijk te maken: je reis en verblijf in Nieuw-Zeeland. Laat de saaie zaken zoals bankrekening, belasting, vacatures (waar kan ik werk vinden?) en dat soort dingen over aan een specialist. Met ons voordelige startpakket zijn al dat soort zaken geregeld en heb je altijd een aanspreekpunt ter plekke om op terug te vallen. Ook handig voor je ouders of andere thuisblijvers.

  En wil je iets weten? Whatsapp, mail of tweet ons. Wij zijn er om te helpen.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll to Top