Dit is 123NZ

123NZ is hét reisblog waarmee reizigers uit Nederland en België hun reis/werk-vakantie naar Nieuw-Zeeland mee plannen.

Martijn van 123NZ

REISVERSLAAFDE & CREATIEVE GEEK

Kia ora. Ik ben Martijn, het reisverslaafde creatieve brein achter 123NZ. Sinds de eerste keer dat ik voet zette op Nieuw-Zeelandse bodem, ben ik verslaafd aan het schitterende land. Ik heb er altijd met veel plezier gewoond en gewerkt.

Ik heb jaren gewerkt bij, wat nu de lokale partner-organisatie van 123NZ is, IEP/Work New Zealand. Daarom weet ik zeker dat de klassieke startpakketten van 123NZ precies bieden wat jij als onafhankelijke reiziger nodig hebt. Vandaar ook dat 123NZ in 2013 gelanceerd is. Vooral ook omdat ik wist hoe tof het team ter plekke is en hoe ze voor je zorgen, ook op momenten dat je het echt nodig hebt.

Inmiddels is veel veranderd door de wereldwijde Coronacrisis, maar het reizen en de werkvakanties naar Nieuw-Zeeland zullen door gaan. De naam van onze partnerorganisatie mag dan veranderd zijn, het team is er nog steeds. Net als 123NZ. Waarbij we tegenwoordig ook flexibele startpakketten oftewel modules bieden, waarmee je zelf meer kunt regelen op een makkelijkere manier. Ideaal voor reizigers die gaan compleet startpakket willen of nodig hebben.

Martijn van 123NZ

Specialist in reizen en werken in Nieuw-Zeeland

123NZ is dé manier waarop jongeren uit Nederland en België hun reis/werk-vakantie naar Nieuw-Zeeland mee plannen. Reizigers die net als jij alle vrijheid willen hebben, zodat ze helemaal zelf hun working holiday vorm kunnen geven. Maar die zich ook niet druk willen maken over bankzaken, belastingen en het vinden van werk. Die dingen willen ze juist graag geregeld zien. En dat is precies wat 123NZ doet.

Wij zijn begonnen met het aanbieden van een uniek startpakket voor je Nieuw-Zeelandse working holiday dat je ondersteuning biedt in Nederland en ter plekke in Nieuw-Zeeland. Daarmee zijn alle saaie zaken geregeld en wordt gezorgd dat je snel aan het werk kan. Jij hebt volledige controle over je werkvakantie. Jij bepaalt wat je doet, wanneer en waar. Het startpakket geeft je die hulp en ondersteuning waarmee jij een vliegende start hebt in Nieuw-Zeeland.

Daarnaast zijn de laatste jaren steeds meer losse modules toegevoegd, waarmee je als het ware zelf je eigen startpakket kunt samenstellen. Zo bepaal je zelf wat je nodig hebt voor je working holiday, backpack-avontuur of het werken als Digital Nomad.

123NZ is opgezet door ervaren reizigers die in Nieuw-Zeeland gewoond en gewerkt hebben. Wij weten dus precies waar jij aan gaat beginnen met je werk-vakantie. Wij kennen de weg in Nieuw-Zeeland, vooral omdat we er nog steeds regelmatig komen. Wij geven de informatie die je nodig hebt open en eerlijk. 123NZ is er voor reizigers en wordt gemaakt door reizigers.

Persoonlijke aanpak van 123NZ

123NZ is geen reisbureau maar een specialist in werkvakanties (werken en reizen) naar Nieuw-Zeeland. Of je nu op een working holiday visum heengaat, alleen maar gaat reizen of er een tijdje als Digital Nomad gaat zitten, wij hebben de juiste informatie voor je. Alle informatie en tips zijn gratis voor iedereen beschikbaar. Ons reisblog over Nieuw-Zeeland is de beste start voor jou.

Daarnaast bieden we complete en voordelige startpakketten aan (al staan deze in 2020 & 2021 voorlopig 'on hold') voor jouw working holiday. Sinds enkele jaren zijn daar ook flexibele modules aan toegevoegd waarmee je zelf bepaald wat jij nodig hebt als working holiday-reiziger of Digital Nomad. Zo stel je zelf jouw persoonlijke startpakket samen.

We staan klaar voor al je vragen over wonen, werken en reizen in Nieuw-Zeeland. Je kunt ons bereiken per e-mail, telefoon, social media en chat. We beantwoorden jouw vragen graag, zolang het maar over reizen of werken in Nieuw-Zeeland gaat.

Voor wie is 123NZ er?

Het ziet er misschien wat vreemd uit onderstaand grafiekje. We zijn er immers voor elke reiziger die onze gratis tips wilt gebruiken voor de reis naar en in Nieuw-Zeeland. Iedereen die onze blogposts wilt lezen, is welkom om dat te doen. No worries.

We hebben alleen gemerkt door de jaren heen dat onze informatie het meeste bij het soort reizigers hieronder past. De één heeft meer aan onze informatie dan anderen, dat is alles wat hieronder staat. En het is gewoon tof om zo'n cool grafiekje te kunnen gebruiken. 😉

Working Holiday
%
Digital Nomad
%
Backpacker
%
Vakantieganger
%

123NZ door de jaren heen. Bekijk onze tijdlijn!

Juni 2013: Start van 123NZ

123NZ begint als aanbieder van startpakketten voor jouw working holiday in Nieuw-Zeeland.

Maart 2014: België komt erbij

Uiteraard zijn onder Vlaamse buren ook welkom om een working holiday in Nieuw-Zeeland te gaan doen. 123NZ biedt voor hen nu ook een startpakket aan en voegt veel nieuwe informatie toe.

Januari 2015: Europese uitrol?

Een working holiday in Nieuw-Zeeland is niet alleen populair bij Nederlanders en Belgen, maar ook andere Europese landen willen dit avontuur graag meemaken. 123NZ test het water door meer lokale websites te lanceren.

November 2015: blog naar eeste plaats

Het 123NZ-blog over Nieuw-Zeeland, wat eerst een middel was voor extra informatie voor reizigers met een working holiday-startpakket, groeit uit tot een volwaardig reisblog. De bezoekersaantallen gaan door het dak en de waardering van de artikelen en feedback erop is een groeiende positieve stimulans. 123NZ begint zich meer en meer reisblog te noemen, dat toevallig ook startpakketten voor de working holiday aanbiedt.

Mei 2016: focus op Nederlands taalgebied

Een nog betere focus op het Nederlandse taalgebied, reizigers uit Nederland en Belgiè. Daar liggen onze roots en daar blijven we bij. Projecten in andere talen worden gestopt.

April 2018: Digital Nomads

Er komt ook steeds meer focus op reizender ZZP-ers en freelancers die in Nieuw-Zeeland willen werken. Het aantal blogposts en informatiepagina's voor deze groep werkende reizigers begint te groeien. Zou het tijd worden om voor hen een apart deel aan ons blog toe te voegen?

Januari 2019: flexible modules

In plaats van een vast startpakket met alle toeters en bellen bieden we nu ook losse modules aan. Modules waarmee iedereen zelf kan bepalen wat men nodig heeft voor de reis of working holiday in Nieuw-Zeeland. Dit is het meest flexibele en voordelige alternatief voor het klassieke startpakket.

Augustus 2019: meer flexible modules

Het aantal modules om zelf een startpakket mee samen te stellen, blijft groeien. Hier zal de komende jaren ook de focus op blijven liggen bij 123NZ. Meer flexibiliteit voor de moderne reiziger, digital nomad en working holiday-ganger.

Maart 2020: COVID-19 verandert alles

Nieuw-Zeeland sluit de grens vanwege COVID-19. Nieuwe Working Holidays moeten worden uitgesteld, maar reizigers die al in het land zijn, krijgen een langere working holiday dan ze vooraf gedacht hadden.

Januari 2021: de zon schijnt

Het leven in Nieuw-Zeeland is al maandenlang weer als vanouds, maar de grens is nog steeds gesloten voor reizigers. Wereldwijd is COVID-19 nog volop aanwezig maar in Nieuw-Zeeland is daar weinig meer van te merken. Het leven loopt zoals vanouds en iedereen kan genieten van het moois dat het land te bieden heeft.

Rest van 2021: kijken naar de toekomst

Veranderingen zijn goed. Bij 123NZ zijn we er zelfs dol op. Alleen sommige veranderingen zijn een gevolg van de omstandigheden, zonder er zelf invloed op te hebben.

De grootste verandering van afgelopen maanden is dat onze Nieuw-Zeelandse partnerorganisatie helaas failliet gegaan is, vanwege het faillissement van hun moederbedrijf STA Travel.

Dat betekent dat voor nu de klassieke 123NZ startpakketten niet meer aangeboden worden. Wellich dat we later met een nieuwe partner gaan samenwerken, maar voor nu ligt de focus volledig op de losse modules, het flexibele en voordelige alternatief voor het klassieke startpakket.

Wanneer ga jij naar Nieuw-Zeeland?

Wat jouw toekomst ook gaat brengen qua reizen, als je van plan bent om naar Nieuw-Zeeland te gaan, dan is 123NZ het beste startpunt voor jou. Reizen of werken als working holiday-ganger or Digital Nomad, ons blog staat vol met tips, info, kortingen, routes en nog veel meer. Kijk snel.

Scroll to Top