Mooiste seizoen in Nieuw-Zeeland is? [lente, zomer, herfst, winter]*

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  (*) Doorhalen wat niet van toepassing is? Tja maar welk seizoen is nu het mooist? Om die vraag te kunnen beantwoorden, moet je maar even met ons door de 4 jaargetijden lopen.

  Sun shines on the black clouds hanging over the domain. Even when you're feeling warm, the temperature could drop away. Like four seasons in one day,…

  …is wat de Nieuw-Zeelandse band Crowded House jaren geleden al zong. En het gevoel van 4 seizoenen in één dag ga je zeker krijgen. Het weer kan snel veranderen in Nieuw-Zeeland.

  Na regen komt daar letterlijk zonneschijn. In Nederland heb je een hele dag miezerig of regenachtig weer, maar in Nieuw-Zeeland kan het echt met een uurtje ook weer mooi weer zijn. Houd daar vooral rekening mee als je gaat hiken of natuurparken gaat bekijken. Neem altijd extra / beschermende kleding mee.

  Welk seizoen is het leukste seizoen in Nieuw-Zeeland? Natuurlijk hangt dat van jezelf af en de dingen die jij leuk vind om te doen, maar dit vinden wij super aan elk seizoen in Nieuw-Zeeland.

  Seizoenen in Nieuw-Zeeland
  Welk seizoen in Nieuw-Zeeland is jouw favoriete tijd om te reizen?

  Lente (september, oktober en november)

  De donkere winter is voorbij en de Kiwi's hebben zin in de zon. De dagen zijn erg wisselvallig, zeker aan het begin van de lente. Hele mooie, bijna zomerse dagen wisselen dagen met regen af.

  Het duurt altijd even voordat je merkt dat het lente is. Niet alleen is de lente het begin van een opbloeiende natuur, ook het werkende leven gaat dan bloeien.

  Het zijn ideale maanden om te wennen aan Nieuw-Zeeland, je draai te vinden, contacten te leggen en je eerste baantje aan te gaan. Als je op zoek bent naar professioneel werk in lijn met je opleiding (kantoorwerk) dan is dit het seizoen om je slag te slaan. Ook voor werk in de toeristische sector is dit een mooie begintijd. Leg de contacten voordat de zomer echt van start gaat.

  Lente in Nieuw-Zeeland
  Genieten van de lente op Mt. Eden

  Zomer (december, januari en februari)

  Nu gaat het feest echt beginnen… Lekker naar het strand, barbecueën, terrasjes en met je Kiwi vrienden erop uit naar een van de vele festivals, zoals Homegrown in Wellington. Het is ook het seizoen van de grote vakantie, de zomervakantie. Mensen nemen vrij, sommige bedrijven gaan een tijdje dicht. In deze periode zul je relatief weinig kantoorbanen vinden, maar juist weer erg veel werk in hospitality (bars, restaurants, hostels, hotels etc.).

  Omdat de Kiwi's zomervakantie vieren, is het een stuk drukker op bekende toeristische plekken, zoals Coromandel, Lake Wanaka en Queenstown. Accommodaties zijn ook vaak volgeboekt, dus spontaan ergens naartoe gaan, kan betekenen dat je lang zoekt naar een slaapplaats. Boek in het zomerseizoen dan vaak langer van tevoren.

  Voor ons Europeanen is dit een mooi seizoen om in Nieuw-Zeeland te zijn. Je gaat namelijk Kerst en Oud & Nieuw in hartje zomer meemaken. In korte broek en met jandals sta je nu bij de kerstboom.

  Zomer in Nieuw-Zeeland
  Lekker op pad in de zomer

  Herfst (maart, april en mei)

  Het begin van de herfst voelt vaak nog als zomer. In Nieuw-Zeeland heb je een echte Indian Summer. Het duurt altijd even voordat de herfst en het slechtere weer toeslaat. Tenminste dat is vaak het gevoel. In het uiterste zuiden is het weer wisselvalliger en kun je eerder herfstige dagen hebben.

  Het normale leven in Nieuw-Zeeland is sowieso weer begonnen. De vakantie is echt voorbij. Scholen en bedrijven zijn weer begonnen. Het zit erop voor de Kiwi's. Hostels en hotels zijn weer wat rustiger en je kunt spontaner zijn in je reisplannen. Qua werk in toerisme zal het iets minder worden, maar kantoorbanen zullen nu juist weer toenemen en makkelijker te vinden zijn.

  Herfst is ook het moment dat veel backpackers en working holiday-reizigers het land weer verlaten. In de hostels, op Facebook en op TradeMe (Marktplaats) zul je nu veel auto's en kampeerspullen te koop zien staan.

  Winter (juni, juli en augustus)

  Dit is het seizoen om los te gaan als je van outdoorsactiviteiten houdt, zoals skiën en snowboarden. Als je wilt werken in skigebieden als instructeur, liftie, hulpje of wat dan ook, dan is dit het seizoen voor jou. Of wellicht wil je aan de slag gaan in hostels, hotels, winkels of bars in de dorpen rondom de skigebieden. Het zijn nu mooie tijden voor liefhebbers van sneeuw en ijs.

  Omdat Kiwi's Kerst in de zomer vieren, vinden er in de winter vele Midwinter Chrismas Parties plaats. Er worden niet alleen commerciële feesten georganiseerd maar je komt ook vaak met vrienden of collega's samen om gek te doen in foute Kersttrui, lekker eten erbij en natuurlijk drankjes. Wil je weten waar er Midwinter Christmas Parties in Nieuw-Zeeland georganiseerd worden.

  In de winter is het natuurlijk lekker fris en koud (en in de zomer lekker warm), maar voor de liefhebbers van cijfers is deze lijst met gemiddelde temperaturen per seizoen erg handig.

  Winter in Nieuw-Zeeland
  Pret in de sneeuw

  Bijkomend voordeel: winter is het goedkoopste seizoen

  Hoe populair de sneeuwsporten ook zijn bij Nieuw-Zeelanders en toeristen, het wordt in de winter never-nooit-niet zo druk als in de zomer. In de winter is het zelfs rustig in het land. En daardoor is de winter officieel het allergoedkoopste seizoen in Nieuw-Zeeland.

  Zo huur je al een campervan vanaf $19 per dag en zijn vliegreizen ook zeer voordelig geprijsd. En wat huurauto's betreft, die staan hier op allerlaagste prijs gesorteerd. Kampeerplekken en hostels hoef je in de winter niet van tevoren te boeken. Je kunt heerlijk spontaan reizen.

  Beste seizoen om naar Nieuw-Zeeland te gaan is…

  …De dag dat je in Nieuw-Zeeland arriveert. Wanneer die dag is, maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Tenminste als je voor een werkvakantie naar Nieuw-Zeeland gaat. Je hebt dan maximaal 12 maanden de tijd om te werken en te reizen. Je gaat elk seizoen dan ook meemaken.

  Als je gaat kijken in welk jaargetijde het meeste werk te vinden is, denk er dan aan dat velen met jou dat doen. Oftewel in het drukke seizoen is er veel te doen, maar heb je ook veel concurrentie. Als je dus net daarvoor aan je working holiday begint, heb je een voorsprong. Als het drukke seizoen dan begint, heb je al werkervaring, je kent het land beter en je wat dan nog beter waar je kansen liggen. Oftewel je volgende baantje is dan zo gevonden.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll to Top