Wat is het mooiste seizoen voor een reis naar Nieuw-Zeeland? We hebben de voordelen van elk seizoen op rij gezet!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Kun je beter in de lente, zomer, herfst of winter door Nieuw-Zeeland reizen? Veel reizigers zijn op zoek naar het antwoord op de vraag wat het mooiste seizoen is om Nieuw-Zeeland te bekijken. Wij hebben alle voordelen en de nadelen van elk seizoen voor je op rij gezet. Dan kun jij daarna heel makkelijk de keuze maken voor het beste seizoen voor jou.

  Inderdaad, de keuze voor het mooiste seizoen om Nieuw-Zeeland te gaan zien, is voor elke reiziger anders. Iedereen heeft namelijk andere wensen en eisen. Als je 12 maanden gaat reizen en werken in Nieuw-Zeeland op een working holiday visum zal je keuze anders zijn dan iemand die slechts een paar weken op vakantie gaat naar Nieuw-Zeeland.

  Laten we dus eens beginnen met het lopen door de verschillende seizoenen in Nieuw-Zeeland.

  Sun shines on the black clouds hanging over the domain. Even when you're feeling warm, the temperature could drop away. Like four seasons in one day,…

  Dat is wat de Nieuw-Zeelandse band Crowded House jaren geleden al zong. En het gevoel van 4 seizoenen in één dag ga je zeker krijgen. Het weer kan namelijk snel veranderen in Nieuw-Zeeland.

  Na regen komt daar letterlijk zonneschijn. In Nederland heb je een hele dag miezerig of regenachtig weer, maar in Nieuw-Zeeland kan het echt met een uurtje ook weer mooi weer zijn. Houd daar vooral rekening mee als je gaat hiken of natuurparken gaat bekijken. Neem altijd extra / beschermende kleding mee.

  Foto-overzicht van alle seizoenen in Nieuw-Zeeland: 4 verschillende foto's laten Nieuw-Zeeland in elk seizoen zien.
  Welk seizoen in Nieuw-Zeeland is jouw favoriete tijd om te reizen?

  Lente: september, oktober en november

  De donkere winter is voorbij en de Kiwi's hebben zin in de zon. De dagen zijn erg wisselvallig, zeker aan het begin van de lente. Hele mooie, bijna zomerse dagen wisselen dagen met kou en/of regen af. Het duurt altijd even voordat je merkt dat het lente is. Niet alleen is de lente het begin van een opbloeiende natuur, ook het werkende leven gaat dan bloeien.

  De temperatuur gaat langzaamaan omhoog, maar het begin van de lente is ook nog de tijd om te skiën in Nieuw-Zeeland. Spring Skiing is echt een begrip, maar dan wel aan het begin van de lente en op bepaalde plekken.

  De lentemaanden zijn ideale maanden om te wennen aan Nieuw-Zeeland, je draai te vinden, contacten te leggen en je eerste baantje aan te gaan. Als je op zoek bent naar professioneel werk in lijn met je opleiding (kantoorwerk) dan is dit het seizoen om je slag te slaan. Ook voor werk in de toeristische sector is dit een mooie begintijd. Alle bedrijven in de toeristische sector zijn zich aan het voorbereiden op de drukke zomerseizoen dus iedereen is dan op zoek naar nieuw personeel. Leg de contacten en regel je werk voordat de zomer echt van start gaat.

  Voor toeristen en vakantiereizigers zijn vooral oktober en november toffe maanden om te reizen. Het weer is vaak lekker maar omdat de meeste toeristen pas in de zomermaanden komen, is het nog lekker rustig en dus goedkoper. Je kunt in die maanden mooie deals scoren op autohuur of een voordelige camper boeken. Maar wees er wel op tijd bij want zoals altijd, de vroegboeker pakt de beste deals terwijl de last-minute-boeker vaak misgrijpt of meer betaalt.

  Lente in Nieuw-Zeeland
  Genieten van de lente op Mt. Eden

  Zomer: december, januari en februari

  Nu gaat het feest echt beginnen… Lekker naar het strand, barbecueën, terrasjes en met je Kiwi vrienden erop uit naar een van de vele festivals, zoals Homegrown in Wellington. Het is ook het seizoen van de grote vakantie, de zomervakantie. Mensen nemen vrij, sommige bedrijven gaan een tijdje dicht. In deze periode zul je relatief weinig kantoorbanen vinden, maar juist weer erg veel werk in hospitality (bars, restaurants, hostels, hotels etc.).

  Omdat de Kiwi's zomervakantie vieren, is het een stuk drukker op bekende toeristische plekken, zoals Coromandel, Lake Wanaka en Queenstown. Accommodaties zijn ook vaak volgeboekt, dus spontaan ergens naartoe gaan, kan betekenen dat je lang zoekt naar een slaapplaats. Boek in het zomerseizoen dan vaak langer van tevoren.

  Voor veel Europeanen is dit het mooiste seizoen om in Nieuw-Zeeland te zijn. Velen willen graag een keer Kerst en Oud & Nieuw in hartje zomer meemaken. In korte broek en met jandals (teenslippers) sta je nu bij de kerstboom. Nou ja, bij wijze van spreken want veel kerstbomen worden er niet opgezet in Nieuw-Zeeland. Hier draait het allemaal om het strand en de barbecue.

  De nadelen van de zomer in Nieuw-Zeeland zijn:

  • Het is het duurste seizoen in Nieuw-Zeeland omdat Kiwi's zomervakantie vieren en er megaveel reizigers in die tijd naar het land gaan (vraag en aanbod).
  • Het weer kan best nog wisselvallig zijn, dus verwacht vooral niet constant mega-zonnige dagen. Vaak valt het weer rond Kerst en Oud & Nieuw vies tegen en kunnen de feestdagen letterlijk in het water vallen.
  • En door alle drukte in het zomerseizoen zijn holiday parks en campings op populaire plekken vaak al lang van tevoren volgeboekt. De zomer in Nieuw-Zeeland is het seizoen waar je helaas wat minder flexibel kunt reizen en meer zult gaan uitgeven aan je reis.

  Maar de zomer is voor working holiday reizigers ideaal. Zeker als je bereid bent om flink te werken in toerisme of hospetality, terwijl anderen vakantie vieren. Jij kunt dan lekker geld verdienen en dan na de zomer van het heerlijke weer gaan genieten. Yup maart en april zijn heerlijke maanden.

  Zomer in Nieuw-Zeeland
  Lekker op pad in de zomer

  Herfst: maart, april en mei

  Dit seizoen mag dan de naam herfst hebben, denk vooral niet aan vallende bladeren en regen zoals je gewend bent in Nedeland. Het begin van de herfst voelt als zomer. In Nieuw-Zeeland heb je een echte Indian Summer. Het duurt best lang voordat de herfst en het slechtere weer echt van start gaan en je het gevoel van herfst hebt. In het uiterste zuiden is het weer wisselvalliger en kun je eerder herfstige dagen hebben.

  Nu is een goed moment om als working holiday-reiziger je rondreis te gaan maken. Je hebt je geld in de zomer verdient en kunt het nu gaan uitgeven. En datzelfde geldt voor de vakantieganger. Maar en april zijn de meer voordelige maanden met toch lekker zomersachtig weer. Als de zomer je te druk of te duur is, dan is deze tijd het moment om je Nieuw-Zeeland-reis te gaan doen.

  Wijn proeven in herfst bij Grava
  De prachtige herfstkleuren maken het proeven van de Nieuw-Zeelandse wijn nog mooier

  Het normale leven in Nieuw-Zeeland is sowieso weer begonnen. De vakantie is echt voorbij. Scholen en bedrijven zijn weer begonnen. Het zit erop voor de Kiwi's. De zomervakantie is nu voorbij en het werkleven is weer begonnen.

  Herfst is ook het moment dat veel toeristen, backpackers en working holiday-reizigers het land weer verlaten. In de hostels en op TradeMe (NZ-versie van Marktplaats) zul je nu veel auto's en kampeerspullen te koop zien staan. Een mooi moment om daar een deal mee te scoren als je van plan bent om dan het reizende deel van je working holiday te gaan doen.

  Winter: juni, juli en augustus

  Dit is het seizoen om los te gaan als je van outdoorsactiviteiten houdt, zoals skiën en snowboarden. Als je wilt werken in skigebieden als instructeur, liftie, helpende hand of wat dan ook, dan is dit het seizoen voor jou. Of wellicht wil je aan de slag gaan in hostels, hotels, winkels of bars in de dorpen rondom de skigebieden. Het zijn nu mooie tijden voor liefhebbers van sneeuw en ijs.

  Omdat Kiwi's Kerst in de zomer vieren, vinden er in de winter vele Midwinter Chrismas Parties plaats. Er worden niet alleen commerciële feesten georganiseerd maar je komt ook vaak met vrienden of collega's samen om gek te doen in foute Kersttrui, lekker eten erbij en natuurlijk drankjes. Wil je weten waar er Midwinter Christmas Parties in Nieuw-Zeeland georganiseerd worden.

  In de winter is het natuurlijk lekker fris en koud maar verwacht vooral niet een soort ijstijd in het hele land. Het Noordereiland – en vooral de bovenste helft – kent bijna geen echte winter. Het Zuidereiland – en vooral de onderste helft – is de plek waar je meer van de winter gaat merken. Maar zelfs dan zie je overdag nog voldoen zon – alleen wat minder krachtig – en is het lang niet altijd superkoud. In ons artikel over onze ervaring met roadtrippen en kamperen in de winter lees je er alles over… En zie je toffe en best zonnige foto's.

  Bijkomend voordeel: winter is het goedkoopste seizoen

  Hoe populair de sneeuwsporten ook zijn bij Nieuw-Zeelanders en toeristen, het wordt in de winter never-nooit-niet zo druk als in de zomer. In de winter is het zelfs rustig in het land. En daardoor is de winter officieel het allergoedkoopste seizoen in Nieuw-Zeeland.

  In dit seizoen boek je de allerlaagst geprijsde deals op huurauto's en huur je een campervan voor een prikkie. Kampeerplekken en hostels hoef je in de winter niet van tevoren te boeken. Je kunt heerlijk spontaan reizen. Je vliegt ook een stuk voordeliger naar Nieuw-Zeeland dus alles van je reis valt een stuk lager uit. Oftewel je kunt veel langer reizen of flink besparen. De keuze is aan jou.

  Het beste seizoen om naar Nieuw-Zeeland te gaan is dan ook…

  De dag dat je in Nieuw-Zeeland arriveert. Wanneer die dag is, maakt dan eigenlijk niet zoveel uit. Tenminste als je voor een werkvakantie naar Nieuw-Zeeland gaat. Je hebt dan maximaal 12 maanden de tijd om te werken en te reizen. Je gaat elk seizoen dan ook meemaken.

  Als je gaat kijken in welk jaargetijde het meeste werk te vinden is, denk er dan aan dat velen met jou dat doen. Oftewel in het drukke seizoen is er veel te doen, maar heb je ook veel concurrentie. Als je dus net daarvoor aan je working holiday begint, heb je een voorsprong. Als het drukke seizoen dan begint, heb je al werkervaring, je kent het land beter en je wat dan nog beter waar je kansen liggen. Oftewel je volgende baantje is dan zo gevonden.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven