5x resultaat door samenwerking met niche-blog over Nieuw-Zeeland

Je staat als merk op het punt om de samenwerking met een blog op te zoeken. Maar je product of dienst heeft behoefte aan een heel specifieke doelgroep: reizigers (backpackers, vakantiegangers en/of ‘working holiday' avonturiers) die voor korte of lange tijd naar Nieuw-Zeeland gaan of er geweest zijn. Maak kennis met 123NZ, het meest persoonlijke en meest ervaren niche-blog over Nieuw-Zeeland.

Voordelen van een samenwerking met 123NZ

Samenwerken met het blog van 123NZ betekent samenwerken met een reisverslaafde digital marketing geek: Martijn is het reislustige en creatieve brein achter 123NZ. Met zijn ruime ervaring in e-commerce en content creatie begrijpt hij jouw wensen als marketeer en hoe we samen jouw merk kunnen koppelen aan de reizende doelgroep.

 • We zijn een niche-blog opgezet door reizigers voor reizigers
 • We focussen ons op één land: Nieuw-Zeeland
 • Persoonlijke aandacht voor de lezers, fans én de merken waar we mee samenwerken
 • Wij zijn geen bloggers achter ons bureautje in Nederland. Wij wonen, leven en reizen zelf in Nieuw-Zeeland. Of ergens tussen Nederland en Oceanië in. Wij zijn reizigers die content creëren voor mede-reizigers. We bloggen vanuit onze passie.
 • Eerlijk: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Geen valse beloftes of nagemaakte teksten. Alles is 100% puur en eerlijk, net als Nieuw-Zeeland zelf.
 • Makkelijk: onze eerlijke en voordelige tarieven factureren we in Euro's. We zijn en blijven een Hollandse onderneming met een Nederlandse registratie voor BTW en een nummer van de Nederlandse Kamer van Koophandel.

5 concrete vormen van samenwerking met ons blog

We gaan niet zomaar een samenwerking met iedereen aan. We hebben een aantal regels en wensen. Zodra we samen gaan werken zetten wij ons 100% in om er een wederzijds succes van te maken. Om een aantal voorbeelden te noemen wat we voor jou kunnen doen.

1a. Jouw tekst op ons blog: persbericht plaatsen

Elk persbericht dat over reizen, werken of wonen in Nieuw-Zeeland gaat, is welkom. Stuur het vooral naar pers apenstaartje 123nz puntje nl. Als het echt voldoet aan onze wensen en eisen, gaan we ermee aan de slag. Plaatsen van persberichten doen we niet door te kopiëren en plakken.

Elk geschikt persbericht is inspiratie om er een volwaardige blogpost van te maken. Waarschijnlijk stellen we je nog enkele vragen zodat we echt alle informatie hebben om er unieke content van te maken. Tekst en afbeeldingen die onze lezers aanspreken, het deelbaar maken en jouw merk de juiste vermelding en linkwaarde geven.

Dit zijn een aantal persberichten die we eerder al plaatsten op onze eigen manier:

Kosten van het plaatsen van een persbericht: gratis, geen kosten Vragen? Neem contact met ons op.

1b. Jouw tekst op ons blog: gastbloggen

Guest blogging op 123NZ
Gastblog plaatsen? Ook dat kan op 123NZ

We horen graag wat jullie meemaken in Nieuw-Zeeland tijdens je working holiday. Of hoe je de voorbereidingen ervaart.

We plaatsen graag jouw verhaal want ja we doen aan het plaatsen van gastblogposts. Het is voor iedereen leuk om te lezen hoe anderen de reis door of het working holiday in Nieuw-Zeeland ervaren hebben.

Kijk maar eens wat we allemaal al gepubliceerd hebben:

Maarrrrrrrr waarom wil je gastbloggen? Ben je een…

Reiziger die wil schrijven over zijn/haar avontuur

Perfect, we zijn dol op deze verhalen ‘from the road'. Heb je zelf een website of blog dan plaatsen we natuurlijk een linkje daar naar toe, zodat anderen je ook kunnen vinden. Denk er wel aan dat je tekst:

 • geen commerciële strekking mag hebben
 • uniek moet zijn (geen copy-paste-praktijken aub)
 • over Nieuw-Zeeland en/of reizen of backpacken moet gaan

Voldoe je aan alle voorwaarden? Mooi, neem dan meteen contact met ons op.

SEO-specialist of Online Marketeer

Er is helemaal niks mis met wat jullie doen., zolang je maar eerlijk en open bent. Stuur ons dus een bericht vanuit jezelf en niet vanuit een of ander fake-account. We willen graag weten met we spreken. Verder hebben we de volgende eisen aan je guest post.

 • Schrijf over Nieuw-Zeeland of reizen / backpacken in de stijl van onze website (gericht op Nederlanders in de leeftijd 18 tot 30 jaar, die aan hun working holiday gaan beginnen)
 • Maak een unieke en relevante tekst (we checken dit)
 • Doe er geen overdadige links in naar je bedrijf of cliënt.
 • Past je merk of bedrijf niet bij ons, stuur dan geen krampachtige tekst waar je toch probeert de link te leggen. Zoek liever een blog dat beter past.

Voldoe je aan alle voorwaarden? Neem contact met ons op zodat wij je tekst kunnen controleren.

Kosten van het plaatsen van een gastblogpost: gratis, geen kosten (maar het moet voldoen aan onze eisen en passen in onze contentkalender).

2. Unieke, eigen content creëren

Je wilt meer dan een persbericht versturen of laten plaatsen op onze unieke manier? No worries, wij kunnen een tekst met passende beelden maken zoals jij het wilt. Unieker dan dit is bijna niet mogelijk. Samen spreken we over de wensen en eisen en wij gaan aan de slag.

Waar je dan aan moet denken? We kunnen het zo gek en unieke mogelijk voor je maken.

 • Unboxing in combinatie met feiten waar iedereen steeds naar op zoek is, bijvoorbeeld als in ‘Wat is het juiste formaat voor handbagage?' (in combinatie met een Lowe Alpine tas)
 • Ontdek afgelegen gebieden in Nieuw-Zeeland op schoenen van <jouw merk>
 • 10 tips om de mooiste Instragram foto's met camera <jouw merk> te maken

Als reizigers zijn wij altijd op pad in het prachtige Nieuw-Zeeland. We weten daardoor precies wat er speelt… En hoe we jouw merk het beste tot z'n recht kunnen laten komen.

Kosten van eigen en unieke content: afhankelijk van jouw wensen en eisen. Neem contact met ons op dan kunnen we het er over hebben.

3. Review schrijven van een product, dienst of evenenent

De meest eerlijke review die er ooit over jouw product of dienst is geschreven! Daar kun je op rekenen als wij jouw product of dienst gaan testen. We laten je de uiteindelijke tekst van de productreview lezen, maar we passen niets aan (tenzij het een feitelijke onjuistheid is). Zodra jij akkoord geeft plaatsen wij het op ons blog en delen we het via social media, en zo is er weer een mooi stukje unieke content met link voor je gecreëerd.

Wil je dat wij jouw product of dienst aan een test onderwerpen of gewoon proberen? Neem dan contact op, zodat we kunnen beoordelen of het echt bij ons past.

Eerder schreven we deze productreviews of testverslagen:

Een aantal van bovenstaande reviews of evenementbezoeken zijn op uitnodiging van het bedrijf/merk geweest. Daarnaast hebben een aantal op vrijwillige basis plaatsgevinden door onze interesse of passie voor het merk of het evenement.

Kosten van een recensie van jouw product of evenement: praktisch geen. Vragen? Neem contact met ons op dan kunnen we het er over hebben.

4. Affiliate marketing

Aha je doet aan affiliatemarketing en wilt dat wij jouw product of dienst opnemen in onze content. Jij sales en wij commissie. Maar zo makkelijk is dat niet. Voor affiliatemarketing hebben wij een aantal aanvullende regels:

 • Reputatie: wij doen graag eerst een check hoe jouw merk in de markt staat aangeschreven
 • Persoonlijke ervaring: zijn wij al klant bij jou (geweest), dan nemen we onze eigen beoordeling direct mee in de overweging om je op te nemen in ons affiliate-contentprogramma. Hebben wij die ervaring nog niet, dan zullen wij eerst een testbestelling (laten) doen.
 • Onderdeel van een affiliatenetwerk? Wij werken graag met TradeTracker, Awin (Zanox) en Daisycon.

Kosten: geen, alleen als er een daadwerkelijke verkoop plaatsvindt (zoals altijd bij affiliate-marketing). Neem anders even contact op om affiliate-marketing met ons te bespreken.

5. Op maat gemaakt

Wil je dat jouw merk of bedrijf op een andere manier onder de aandacht op ons blog komt? Wij kunnen ook een compleet op-maat-gemaakt pakket maken. Brief ons, we kletsen samen en daarna gaan wij de content creëren die jouw merk nodig heeft. Of je nu unieke content bij ons wilt plaatsen, op de eigen website of ergens anders, wij regelen het voor je. Laten we er eens over praten en brainstormen.

Kosten van een op maat gemaakte campagne of uiting: afhankelijk van je wensen, eisen en doelstellingen. Je kunt het zelf zo creatief laten maken als je wilt. Neem nu contact met ons op dan kunnen we het bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn.

Voorwaarden aan de samenwerking

Moeilijk zijn we niet. Kiwi's zijn super-relaxt, easy as. En zo werken wij met ons blog ook. Afgezien van een paar basisvoorwaarden zijn er geen regels voor ons en staan we in voor elke samenwerken. Hoe gekker en leuker voor onze fans, hoe beter.

 1. Jouw product of merk moet passen bij onze doelgroep: reizigers (working holiday, backpackers of vakantiegangers) die gaan, willen gaan of zijn geweest naar Nieuw-Zeeland (of Australië, Azië of eilanden als Fiji of Cook Islands). Men doet vaak namelijk een combinatie van deze landen.
 2. Je streeft net als wij naar een open en transparante samenwerking. Wij creëren de content op basis van de briefing en afspraken. We staan open voor suggesties maar we gaan niet schrijven wat jij dicteert. Bevalt een review of content niet, dan plaatsen we het niet.
 3. Alle illegale, semi-illegale of producten of diensten die daar tegenaan schuren, vallen direct af. Zie voorwaarde , het moet passen in de belevingswereld van onze fans en het blog.
 4. Duurzaamheid, groen reizen, eco-toerisme en consuminderen moedigen we aan en hebben een streepje voor bij ons.

Je ziet het, samenwerken met ons blog over Nieuw-Zeeland kan op vele manieren. Heb je vragen of heb je een leuk en creatief voorstel, neem dan contact met ons op. We staan er voor open.

Scroll naar boven