Werken in Nieuw-Zeeland: Working Holiday of Digital Nomad

Werken in Nieuw-Zeeland, het hoe wat en hoe wordt hier allemaal beantwoord. Of je nu op working holiday gaat, als Digital Nomad of reiziger/backpacker die toch besluit te gaan werken (met het juiste visum), wij hebben alle info voor je.

Bepaal zelf hoeveel hulp je nodig hebt

Wij bieden je alle hulpmiddelen om het werken in Nieuw-Zeeland mogelijk te maken. Jij bepaalt zelf hoeveel je zelf wilt regelen en hoeveel je wilt uit besteden. Het kan volledig zelf met onze flexibele modules die jou de juiste kant op sturen. Of je kunt gaan voor een compleet startpakket waarmee echt alles voor je geregeld wordt.

Flexibele modules: stel zelf je eigen startpakket samen

Met onderstaande losse modules kun je helemaal zelf bepalen wat je nodig hebt voor je working holiday of reis-avotuur als Digital Nomad. De prijzen zijn in Nieuw-Zeeladse dollars aangegeven omdat dat nu eenmaal de valuta van het land is. Prijzen kunen altijd veranderen en verschillen door koesverschillen. Wij bieden deze modules als service aan, de uitvoering wordt altijd gedaan door de organisatie in kwestie.

Kies de modules die jij wilt gebruiken

Skybus in Auckland

Transfer van Auckland-vliegveld naar de stad

Snelle en makkelijk transfer van het vliegveld van Auckland naar de stad. Deze service gaat 24 uu per dag, 7 dagen per week en maakt stops in de gehele binnenstad.
$  16 enkele reis per persoon
Postzaken regelen in Nieuw-Zeeland

Postadres in Nieuw-Zeeland

Met een virtueel adres als postadres in Nieuw-Zeeland heb je een centrale plek om al je post te ontvangen. Deze dienst scant post voor je in of stuurt het door.
$  1 proefperiode
Werken op locatie wereldwijd

Lang-op-reis Verzekering

Vergelijk alle verzekering die speciaal voor een working holiday of Digital Nomad reisavontuur zijn. Deze verzekeringen dekken werken in het buitenland en lang verblijf. Ideaal voor jouw wereldreis of werken in het buitenland.
$  variabel prijzen hangen af van je bestemming en wat je gaat doen
Bankpas gebruiken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelandse bankrekening openen

Open een Nieuw-Zeelandse bankrekening voor vertrek. Je krijgt hiermee ook gratis een bankrekening in Australië en andere landen erbij. Ideaal als je meer gaat reizen.
$  0 Gratis om te openen
Nieuw YHA hostel in Christchurch

Accommodatie

Waar je ook aankomt in Nieuw-Zeeland, zo vind je zelf de voordeligste accommodatie voor jouw eerste dagen in Nieuw-Zeeland.
$  variabel afhankelijk van datum van aankomst
Kies een goed VPN om wereldwijd NL TV te kijken

Veilige en goede VPN

Beveilig je internetverbinding als je op reis bent en veel gebruik maakt van openbare en vaak onveilige wifi hotspots. Ontzetted belangrijk voor Digital Nomads om veiliger te kunnen werken. Extra voordeel: je kunt er ook regioblokkades van TV en Streamingdiensten mee omzeilen. Te gebruiken op je laptop, telefoon, smart TV, Kodi-box en nog veel meer.
$  0,99 proefperiode

Klassieke startpakket voor je working holiday in Nieuw-Zeeland

Update 2021: onderstaande klassieke startpakketten staan nog steeds op pauze, totdat er meer nieuws is over o.a. het openen van de Nieuw-Zeelandse grens. Tot die tijd kun je deze startpakketten helaas niet bestellen.

Het vinden van werk in Nieuw-Zeeland

Veel reizigers vragen op fora en op social media altijd: hoe kom ik aan werk in Nieuw-Zeeland? Dat is heel simpel. Als je kiest voor één van onze startpakketten zit dat gewoon inbegrepen. Onze partner-organisatie heeft veel actuele vacatures en helpt jaarlijks duizenden reizigers aan allerlei soorten baantjes. Jij hoeft alleen maar te kiezen uit onze startpakketten en je hebt toegang tot die vacatures (en meer).

Houd je van zekerheid en gemak? Wil je snel aan het werk in Nieuw-Zeeland? En heb je geen zin om saaie zaken als bankrekening of belastingnummer te moeten regelen? Dan is het ons Ready to Work-startpakket echt iets voor jou.

Dit pakket is ons voordeligste working holiday startpakket en toch zeer compleet. Met het startpakket wordt veel, zeer veel voor je geregeld en ben je tot 12 maanden voorzien van ondersteuning in Nieuw-Zeeland. Onze partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland neemt je veel werk uit handen.

Snel betaald werk vinden via onze partnerorganisatie

Workshop over werken en wonen in Nieuw-Zeeland

Altijd ondersteuning ter plekke

Werken in een koffietentje in Nieuw-Zeeland
Werken in Nieuw-Zeeland: appels plukken in Hawke's Bay

Dit startpakket is voor reizigers die naast seizoenswerk of professioneel werk ook vrijwilligerswerk op biologische boerderijen willen doen. WWOOF-ing noemen ze dat. Alles uit ons Ready to Work-pakket zit erin en je krijgt er een WWOOF-lidmaatschap bij.

Omdat je met dit Biologisch startpakket ook normaal werk kunt doen, is het ideaal om biologisch werk in Nieuw-Zeeland af te wisselen met gewoon betaald werk. Je bepaalt zelf waar en hoe lang je dit alles wilt doen (binnen de duur van je working holiday visum).

Snel vrijwillig of betaald werk vinden in NZ

Workshop over werken en wonen in Nieuw-Zeeland

Altijd ondersteuning ter plekke

3 maanden werken in landbouw- of wijnindustrie, kan je een 3 maanden visumverlenging opleveren.

Onmisbare info over werken in Nieuw-Zeeland

Soort werk

Het mooie van een working holiday is dat je praktisch al het werk kan en mag doen. Het loopt van seizoenswerk of vakantiewerk tot professioneel werk. Je kunt je working holiday dus ook gebruiken voor een (lange) stage of om ervaring op te doen na je studie.

Dit zijn een aantal populaire baantjes in NZ.

In een hotel als receptionist of in de keuken

Werken in een bar als barista

In de buitenlucht werken als fruitplukker

In een supermarkt of winkel werken

Op een boerderij werken

In de bediening in een restaurant

Loon in Nieuw-Zeeland

Hoe zit het eigenlijk met het loon tijdens mijn working holiday?

Een andere vraag die we veel horen. Daarom hebben we een uitgebreide lijst gemaakt met allerlei soorten werk en het bedrag dat je daar gemiddeld mee verdient.

Bekijk onze loonwijzer voor je Nieuw-Zeelandse werkvakantie en je ziet precies wat het je oplevert.

Met het working holiday visum voor Nieuw-Zeeland kun je - als Nederlander of Belg - tot 12 maanden werken in Nieuw-Zeeland. Dat is de maximale tijd die je in Nieuw-Zeeland mag besteden tijdens je working holiday.

Je mag ook korter werken en reizen. Maar als je eenmaal het land gezien hebt wil je echt niet zo snel weg.Maak dus het meeste van je werkvakantie en probeer zoveel mogelijk maanden van die 12 maanden van je working holiday visum te gebruiken om te werken, te reizen en vee lol te hebben in Nieuw-Zeeland. Zo'n unieke kans wil je niet mislopen.

Werk vinden in Nieuw-Zeeland

Meer tips als je gaat werken in Nieuw-Zeeland

Als je een working holiday gaat doen, dan heb je een ander soort verzekering nodig. We hebben de verschillen op rij gezet tussen een gewone reisverzekering en de wereldreiziger-reisverzekering. Je ziet dan meteen welke verzekering je nodig hebt voor je verre reis of werkvakantie.

Scroll to Top