Mijn ervaringen met de Wise pinpas voor reizigers: voordelig pinnen en bankieren in het buitenland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  De multi-currency-betaalkaart van Wise is de meest ideale pinpas voor reizigers. Of je nu voor een working holiday of wereldreis gaat, deze pinpas met gratis bankrekening in diverse landen maakt je reizende leven makkelijker en goedkoper. Je kunt er veel verschillende valuta's mee aanhouden en er dus praktisch overal zonder kosten mee betalen, pinnen in winkels.

  Zoals jullie weten, zijn mijn blogposts altijd gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Als fan van Wise maak ik al jaren spotgoedkoop wereldwijd geld over, al voordat TransferWise de naam veranderde naar Wise. Toen de ‘debit card' (pinpas) jaren geleden werd aangekondigd, heb ik deze meteen aangevraagd want het lost in één keer de problemen op waar veel reizigers mee te maken hebben: extra kosten van het gebruik van eigen credit- of pinpas in het buitenland. Of de eigen pinpas helemaal niet kunnen gebruiken buiten Europa. De Wise pinpas maakt het reizende leven makkelijker en voordeliger.

  Doorprikken van financiële mythes over betalen en pinnen in het buitenland

  Nu zijn er meteen mensen die roepen “mijn creditkaart rekent geen extra kosten bij betaling in het buitenland (behalve als ik geld opneem)” of “ik pin gewoon een groot bedrag met mijn Nederlandse pinpas en dan valt het best mee”. Laten we eerst wat financiële mythes doorprikken.

  • Nederlandse creditkaart: ook al zie je geen kosten voor gebruik in het buitenland op je overzicht staan, betekent het nog niet dat ze er ook niet zijn. Creditkaartmaatschappijen rekenen een minder gunstige wisselkoers voor je betaling en daar verdienen ze dan aan.
  • Pinnen in het buitenland: Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou er niet van om met een berg bankbiljetten rond te lopen, behalve als ik in Las Vegas ben. Plus je betaalt nog steeds kosten voor pinnen in een ver land en krijgt vaak ook weer een minder gunstige wisselkoers.

  Is daar iets mis mee? Niet echt, het zijn allemaal bedrijven die geld willen verdienen. Alleen zijn er voor jou ook mogelijkheden om deze kosten te drukken en meer geld over te houden om te reizen. De betaalpas van Wise gaat je daarbij helpen.

  Online bankieren met Wise
  Beheer je bankrekening bij Wise via je computer of de smartphone-app

  Doe meer met Wise: nieuwe bankrekeningen, valuta's en diensten

  Wise – of gebruik je nog steeds de oude naam? TransferWise – is een innovatief bedrijf. Er worden ook regelmatig veranderingen doorgevoerd die betalingen wereldwijd in de plaatselijke valuta nog makkelijker maken. Zo hebben ze de laatste jaren deze functionaliteiten toegevoegd,

  • Virtuele betaalgegevens gratis aanmaken bij het Wise Multi-Currency Account. In plaats van je echte betaalkaartgegevens te gebruiken en achter te laten bij online betalingen, kun je nu via de Wise app een virtuele betaalkaart aanmaken. Mocht het bedrijf waar je het abonnement of terugkerende betaling hebt lopen, de betaalgegevens van haar klanten kwijtraken dan kun je de virtuele kaart direct verwijderen en een compleet nieuwe aanmaken. Zo raak je nooit je echte kaartgegevens va je fysiek debit-/prepaid creditcard kwijt.
  • Naamsverandering: van TransferWise naar Wise. Op 5 maart 2021 heeft TransferWise het woord “Transfer” laten vallen en gaat het bedrijf voortaan verder als Wise. Er verandert niets aan de diensten en de lage kosten daarvoor, alleen de naam is verandert. In deze blogpost over de naamsverandering naar Wise lees je er meer over.
  • Nieuw bankrekeningnummer voor je Euro-betalingen. Sinds een tijd is je Euro-rekeningnummer verandert van DE (Duits) naar BE (Belgisch) waardoor Euro-betalingen nog sneller verwerkt worden en je geavanceerde bankzaken zoals machtigingen kunt opzetten. Het oude bankrekeningnummer bleef tot juli 2020 actief. Inmiddels gebruikt dus iedereen het nieuwe bankrekeningnummer dus geen zorgen.
  • Machtiging opzetten. Je kunt ook machtigingen in Euro's, Britse Ponden of Australische Dollars afgeven via je Wise account. Klik op je Euro, AUD- of GBP-bakje en je ziet de nieuwe bankgegevens…. En je ziet in het menu hoe je een machtiging opzet. Machtigingen via Wise Multi-Currency zijn zonder kosten, zelfs als je machtiging niet plaats kan vinden door te weinig saldo (er zijn echt geen kosten voor een machtiging). En je krijgt een melding voordat een machtiging plaats gaat vinden, zodat je kunt zorgen dat er altijd voldoende geld op je Wise rekening staat.
  • Koppelen aan mobile wallets als Google Wallet, Apple Pay, Samsung Pay. Je kunt heel makkelijk je Wise pinpas (debit card / prepaid credit card) koppelen aan al deze mobiele wallets. Je hoeft dus helemaal niet meer met een plastic pinpas rond re lopen. Easy as.
  • Toegang tot meer bankrekeningen. De lokale bankrekeningen van Wise begonnen met Euro's, Amerikaanse Dollar, Nieuw-Zeelandse Dollars maar daar zijn steeds meer bankrekeningen in andere valuta aan toegevoegd. Je kunt dus steeds meer doen met je Wise account. Je hebt automatisch toegang tot al deze nieuwe bankrekening. Klik erop in je account om het te activeren.
  • Meer valutabakjes in je account. Ook de valuta's die je kunt aanhouden op je account blijft groeien. En met valutabakjes bedoel ik de valuta die je kunt aanhouden en waarmee je kunt betalen via de pinpas, in winkels en online. En waarmee je geld uit de muur kunt halen.
  • Gratis onderling geld  overmaken – Via Wise geld overmaken naar een mede-Wise-gebruiker is altijd gratis en staat er ook meteen op. Zo kun je dus makkelijk met vrienden onderling geld verrekenen. Geen tikkie voor nodig.
  Makkelijke pinpas voor reizigers
  Betaal wereldwijd in de plaatselijke valuta met deze pinpas en bespaar flink.

  Aanvragen van de pinpas voor reizigers

  Het nieuwe Multi-Currency Account van Wise kun je uitbreiden met een pinpas (‘debit card') die wereldwijd te gebruiken is. Het voordeel is dat je er verschillende valuta's op kunt zetten en dus overal ter wereld kunt betalen zonder wissel- of betaalkosten. Het is echt een grenzeloze betaalpas.

  De kaart is gekoppeld aan je Wise account en/of app zodat je er heel makkelijk, voordelig en snel geld op zet. Het zijn als het ware valutabakjes waar je uit betaalt. Is je Australische Dollarbakje leeg, dan wordt je Amerikaanse Dollarbakje aangesproken of je Euro-bakje. Je kunt ermee betalen zolang je er geld hebt opstaan, net zoals bij een prepaid creditkaart.

  Zelf deze pinpas voor reizigers regelen is supermakkelijk:

  1. Online aanvragen. Deze betaalpas vraag je snel en makkelijk online aan. Je betaalt slechts minimale kosten van een paar euro om de pinpas aan te laten maken en naar je laten versturen. Je kunt deze kaart het beste aanvragen vanuit je thuisland – waar je woont en belastingplichtig bent – dus voor je op reis gaat!
  2. Kies de basis-valuta. Bij de aanvraag selecteer je de eerste valuta die je op de kaart wilt en een klein bedrag om mee te beginnen. Het maakt niet uit met welke valuta je de rekening plus kaart opent want de andere voeg je na activeren toe. Ik ben zelf begonnen met Euro's en heb daarna Nieuw-Zeelandse, Australische en Amerikaanse Dollars aan gezet toen ik de kaart binnen had.
  3. Pinpas op de mat. Binnen enkele dagen ontvang je een kleine, leuke envelop van Wise met daarin de felgroene pinpas. De kaart is modern en bijna blank – de voorkant – want alle info zoals je pasnummer en naam staan tegenwoordig achterop de kaart.
  4. Activeer de kaart. Je activeert je kaart via de Wise app om te bewijzen dat jij de aanvrager bent.
  5. Opladen. Daarna zet je er geld op in je basisvaluta of één van de andere valuta's die je wilt gaan gebruiken, via de app of online.

  Zo zet je valuta's op je Wise pinpas voor reizigers

  Als je de pinpas – ‘debit card', prepaid creditkaart of hoe je de kaart ook wilt noemen – geactiveerd hebt, kun je er andere valuta's op gaan zetten. En dat “erop zetten” is virtueel. Het staat niet letterlijk op je kaart, maar op je online Multi-Currency Account waar je kaart aan gekoppeld is.

  Je kunt uit zeer veel valuta's wereldwijd kiezen. Hierdoor kun je in veel verschillende valuta's betalen zonder extra kosten of geld ontvangen of overmaken zonder hoge kosten. Om je wat voorbeelden te geven…

   Van Euro naar Amerikaanse Dollars

  Maak van je Euro's Amerikaanse Dollars op je grenzeloze pinpas. Maak het met 1-klik over via je Euro-bakje in je Wise account en het is meteen omgezet, tegen een betere koers dan de gemiddelde bank je geeft. Of je zet een ‘auto convert' aan waarbij de omzetting pas plaats vindt als de door jou gewenste wisselkoers gehaald is. Zo kun je extra geld besparen op het omzetten als je het geld niet direct nodig hebt.

  Voordelig geld omzetten met Wise - EUR naar USD
  Voordelig geld omzetten met Wise: van Euro naar USD bijvoorbeeld

   

  Lees ook mijn ervaringen met de Wise pinpas tijdens een Amerikaanse road trip. Dan zie je goed dat je echt overal ter wereld goedkoper kunt betalen met deze betaalkaart. Of het nu gaat om betalingen in Amerikaanse, Nieuw-Zeelandse of Australische Dollars, of andere valuta, het kan met de Wise Multi-Currency Account met pinpas.

  Omzetten naar Australische Dollar, Nieuw-Zeelandse Dollar of welke dollar dan ook

  Heel makkelijk als je tijdens je working holiday op vakantie gaat naar Australië… Of andersom. Van de ene dollar maak je zo de andere dollar. Betaal met kaart of overboeking en het staat er praktisch direct op.

  Snel en makkelijk valuta's toevoegen

  Het activeren van nieuwe valuta's is met één klik gebeurt. Het erop zetten van geld in die valuta is met een minuut gebeurt. Afhankelijk van de basisvaluta (waaruit je de betaling doet), kun je het doen via overboeken, creditkaart, debitkaart, iDEAL etc. De kosten zijn minimaal. Ga je op reis naar een ander land, dan activeer je die valuta en zet je bijvoorbeeld je Euro's om naar die valuta.

  Geld overmaken via Wise

  Het geld wat in je Wise account staat, kun je net zo makkelijk overmaken oftewel verzenden naar een andere bankrekening. Het maakt niet uit in welke valuta je het hebt staan. Mocht je dus Wise alleen voor je vakantie gebruiken dan kun je na terugkomst het resterende bedrag zo weer overmaken naar je eigen bankrekening.

  Makkelijk en voordelig geld overmaken of verzenden
  Makkelijk en voordelig geld overmaken of verzenden

  Je kiest vanuit welk valutabakje je het wilt versturen en volgt de stappen. Of je maakt geld goedkoop over via je eigen bankrekening, ook daar is Wise nog steeds heel goed, snel en voordelig in. Zo kun je goedkoop geld overmaken naar  praktisch elk land ter wereld.

  En als er toevallig een land is dat niet door Wise ondersteund wordt, dan is er altijd nog Remitly. Zij zijn juist gespecialiseerd in de landen waar Wise nog geen dekking heeft!

  Wat is Wise pinpas: debit card of (prepaid) creditcard?

  De Visa pinpas van Wise is een ‘debit card'. Je kunt er dus alleen mee betalen als je er geld op hebt staan. Net als bij een ‘prepaid creditkaart' of 'travel/money passport'. Het grote verschil is dat je er bij Wise meer dan 53 valuta's op kunt zetten.

  En je krijgt er het voordeel van een bankrekening in landen als Nieuw-Zeeland, Australië, USA en Canada bij. Wise Multi-Currnecy is dan ook meer dan een reiscreditcard of pinpas voor reizigers.

  Wise Multi-Currency is vooral een uitstekend alternatief voor een bankrekening in Australische Dollars, Amerikaanse Dollars, Euro's en Britse Ponden. Anderen – zoals je werkgever – kunnen er dan direct geld op storten. Je krijgt er ook een lokaal rekeningnummer bij.

  Kun je betalen met de Wise pinpas?

  Jazeker. Deze pinpas voor reizigers kun je gebruiken als iedere normale ‘debit card'. Overal ter wereld waar je met een Visa of MasterCard kunt betalen, kun je met deze kaart betalen (in winkels, benzinestations, online winkels en meer). Zolang je er geld hebt op staan want je kunt niet op krediet kopen.

  Als je betaalt in één van de vele landen waarvan je de valuta op je kaart hebt staan, zijn er geen betaling- of wisselkosten. Je betaalt alleen een klein beetje kosten als je geld op je kaart zet of als je geld omwisselt naar een andere koers. Je krijgt altijd die gunstige middenkoers van Wise en niet een slechte koers zoals je bank doet.

  Betalen in vreemde valuta met Wise
  Met Wise betaal je bijna overal in de plaatselijke valuta

  Je bepaalt zelf hoe je de kaart wilt gebruiken, via de magneetstrip, chip of contactloos (“PayWave”, “Tap&Go”). Dit alles is online en via de app in te stellen. En als je je kaart verliest, blokkeer je de pas zelf. Geen gedoe met bank ofzo bellen. Je regelt het helemaal zelf online. Je krijgt een pincode bij je pas, maar die kun je zelf veranderen via pin-automaten die daarvoor geschikt zijn.

  De eerste betaling doe je via de chip (pas insteken) of magneetstrip (sliden), daarna is contactloos betalen actief. Men weet dan dat jij de pas goed ontvangen hebt en dat je pincode geldig is.

  Je kunt de kaart ook gebruiken voor online aankopen, net zoals je met een ‘debit card' uit Nieuw-Zeeland, Australië of waar dan ook kunt doen. Als je via de app gratis een virtuele kaart aanmaakt (een nieuw voordeel van Wise), doe je de online betalingen nog eens extra veilig ook.

  Waar kun je de Wise bankrekening & pinpas voor gebruiken?

  De volgende zaken kun je doen met de Wise bankrekening & pinpas:

  • Salaris of loon laten storten in elke valuta die ondersteunt wordt
  • Uitbetalingen van e-commerce of freelance platforms ontvangen
  • Betalingen ontvangen van vrienden, familie of mensen die je kent
  • Zakelijke betalingen van klanten of andere derde partijen waar je zaken mee doet
  • Het opzetten van een “direct debit” oftewel machtiging voor automatische incasso op je rekeningnummer).
  • Koppelen aan een “mobile wallet” van Apple, Google of Samsung.

  Eigenlijk alle dagelijkse betalingen en ontvangsten waar je anders een traditionele bankrekening in Nederland, Nieuw-Zeeland, Australië of waar dan ook voor zou gebruiken. Alleen is Wise goedkoper en makkelijker in gebruik.

  Hoe open je een nieuwe buitenlandse bankrekening via Wise?

  Een groot voordeel van Wise Multi-Currency is dat je heel snel en eenvoudig nieuwe valuta toe kunt voegen. Zodra je een valuta toegevoegd hebt, krijg je ook een bankrekening in die valuta, als de optie van een plaatselijke bankrekening ondersteunt wordt door die betreffende valuta. Klinkt lastig? Valt best mee. Kijk maar.

  Stel je gaat naar Australië voor een working holiday of korte vakantie (kan altijd vanuit Nieuw-Zeeland). Je opent de Wise-app en klikt op valuta toevoegen, bovenaan in je rijtje van actieve valuta's. Zodra je de toevoeging met OK bevestigt hebt, is de valuta – AUD in dit geval – actief en heb je ook een Australische bankrekening. Klik op AUD in je rijtje van valuta's in de Wise app om je Australische rekeningnummer te zien.

  Australische bankrekening openen
  Een buitenlandse bankrekening openen is makkelijk en snel met Wise Multi-Currrency

  Verschil tussen Wise en een “gewone” bankrekening

  In Nederland (en andere delen van Europa) zijn er de laatst jaren meer moderne, online bankrekeningen bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan N26 of Revolut, allebei banken die zich richten op de digitale consument die alles online of via een app wilt regelen, veel onderweg op reis is en geen ouderwetse bankfilialen nodig heeft.

  Deze moderne banken werken beiden samen met Wise voor het voordelig overboeken van geld wereldwijd, dus je zult je afvragen wat een bankrekening van Wise anders maakt dan deze bankrekeningen? Daarom heb ik dit voor je gemaakt, een overzicht van de verschillen tussen Wise, N26 en Revolut. Daarin zie je precies welke bankrekening voor jou de beste en meest voordelige keuze is.

  En mocht je je afvragen, welke multi-valuta pinpas of prepaid credit de beste oplossing is voor jouw backpack-avontuur of reis als digital nomad, kijk dan eens naar dit artikel waarin we dieper ingaan op het betalen in het buitenland met deze moderne betaalkaarten.

  Wat kun je niet doen met Wise Multi-Currency?

  De volgende zaken kun of mag je niet doen met een Wise bankrekening:

  • Betalingen van flitskredietverstrekkers
  • Zaken doen of diensten gebruiken die leiden to klachten, betwiste transacties, aanvragen tot terugboekingen of andere zaken die schade berokkenen voor Wise, andere klanten of jezelf.

  Wat betekent dit concreet als je een Wise bankrekening overweegt? Simpel. De lokale bankrekening van Wise is bedoeld als alternatief voor een lokale betaalrekening, zodat jij als backpacker, working holiday-reiziger, vakantieganger of reizende ZZP-er betalingen kunt doen en ontvangen in de lokale valuta.

  Het is een vervanging voor een simpele betaalrekening. Het is geen spaarrekening. Zolang je het systeem maar gebruikt voor legale doeleinden en er geen stoute illegale of misdadige dingen mee gaat doen.

  Wat is het verschil tussen Wise Borderless en Wise Multi-Currency?

  Helemaal niets! Het is precies hetzelfde. Wise Multi-Currency is de nieuwe naam voor Wise Borderless, de pinpas voor reizigers waarmee je in landen buiten Europa voordelig betaalt omdat je in de plaatselijke valuta betaalt. Je zet je Euro's in 1x keer om in bijvoorbeeld Nieuw-Zeelandse Dollars or Amerikaanse Dollars – dat kan zelfs als je aankomt ter plekke – want het is in minder dan een seconde gebeurt.

  Of als je het geld niet direct nodig hebt, kun je aan automatische omzetting aanzetten. Je Euro's worden dan pas omgezet als een door jou gewenste koers bereikt is. Zo kun je extra geld besparen door het om te zetten als de wisselkoers voor jou het gunstigst is.

  Pinpas bij gratis bankrekening
  Maestro of Visa pinpas bij gratis bankrekening voor reizigers en digital nomads

  Met deze pinpas voor reizigers bespaar je veel geld

  De belangrijkste reden voor mij om voor het gratis Wise Multi-Currency Account te gaan, was het kunnen betalen in de lokale valuta waar ook ter wereld. Ik ergerde me altijd aan de buitenlandkosten op mijn KiwiBank overzicht of het feit dat je ziet dat je Nederlandse creditkaart een ongunstigere koers rekent.

  Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met een creditkaart. Het is juist super-makkelijk om grote bedragen mee te betalen, van autohuur tot vliegtickets… Maar het is omslachtig en duur als je er steeds kleine uitgaves, als een kop koffie, mee doet.

  Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen door Wise (voorheen TransferWise). De kaart is zo makkelijk te gebruiken, je hebt goed overzicht en met de app heb je volledige controle waar je ook bent. Wil je meer weten over deze pinpas voor reizigers, laat het weten in de comments hieronder. Ik beantwoord je vragen graag. De antwoorden op de vele vragen van reizigers die inmiddels zijn binnengekomen staan in dit artikel mooi op rij.

  4 3 stemmen
  Article Rating

  Martijn

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit schitterende land. Van toffe plekken om te overnachten tot coole festivals of evenementen, er komt veel uit zijn toetsenbord gerold. Alles om jullie te inspireren.

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  26 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Mac
  Mac
  Gast
  24 mei 2023 04:13

  Hoi Martijn, Goede informatie, dankje! Ik heb ook een vraag: Ik woon in Nieuw Zeeland (maar ben een Nederlander). Laatste keren dat ik in Nederland was vond ik het erg moeilijk om met een credit card (of debit) te betalen in nederland. Maar een klein aantal winkels in NL nemen Credit Card aan (in vergelijking met NZ). Nederland heeft zijn eigen pin systeem (of europa?). Kan de Wise card als pinpas gebruikt worden in NL of ook alleen als een credit (debit) card, dus alleen waar Visa of Mastercard wordt geaccepteerd? Groeten en bedankt

  Ivo
  Ivo
  Gast
  18 april 2023 10:52

  Hey Martijn, Interessant artikel! Toch even een vraagje: Ik ga in juni een aantal weken naar Bonaire. Hier moet ik met USD betalen. De wisselkoers (middenkoers) is nu gunstig. Wanneer ik een rekening open en hier dollars op zet, geldt dit dan tegen de actuele wisselkoers (op dit moment 1.00000 EUR = 1.09760 USD)? en wanneer ik ter plaatse betalingen verricht per debitcard van Wise wordt dit vanuit dit potje afgeschreven? Verder wordt er vermeld dat je kostenvrij een keer per maand €200,- aan cash in de valuta van het betreffende land kunt opnemen. Pin is neem ik aan niet aan een… Lees verder »

  Larissa
  Larissa
  Gast
  2 januari 2023 13:33

  Hallo Martijn,
  Bedankt voor je mooie artikel!
  Vraagje: ik betaal 2% koersopslag bij een transactie in Australië met mijn creditcard.. nu kan ik niet meteen vinden hoeveel % koersopslag ik betaal bij wise. Heb jij enig idee?

  Paul ten thije
  Paul ten thije
  Gast
  15 november 2022 15:37

  Hallo martijn
  Ben nu in thailand
  Ik wou even de rekening in een restaurant betalen.met de wise pas
  Ik gaf hem aan de barman met de veronderstelling dat ik mijn pincode moet ingeven maar hij gaf mij de pas terug met de bon van de rekening dat klopte allemaal precies hij moest wel een.krabbel op zijn bon
  Hoi kan dit?
  Contactloos betalen is niet geactiveerd bij mij
  Weet jij hoe dit zit?

  Anne-Kim
  Anne-Kim
  Gast
  5 oktober 2022 10:25

  Hoi Martijn,
  Interessant artikel! Wij zijn nu in NZ en willen een wise account/betaalpas aanvragen. Nu merken wij dat we de bankpas niet kunnen laten opsturen naar NZ. Heb jij een tip?
  We hadden het beter in NL al kunnen regelen, maar daar is het nu te laat voor 🙈

  Suzanne
  Suzanne
  Gast
  31 maart 2022 12:26

  Hoi Martijn,

  Wat een ontzettend handig artikel. Ik gebruik Wise voor het overmaken van geld naar Cambodja elke maand (sponsorship). Maar wist niet dat zij ook deze dienst aanbieden. Eind van dit jaar gaan wij voor onbepaalde op reis en zullen we dus vooral in Aziatische landen grote bedragen moeten pinnen omdat digitaal betalen daar vaak niet mogelijk is. Voorheen gebruikte wij hiervoor een KNAR-betaalpas, deze was destijds de voordeligste optie. Is het ook mogelijk om dus via Wise een betaalpas aan te vragen en bijvoorbeeld in Thailan/Ino/Sri Lanka etc, kosteloos geld op te nemen?

  Suzanne
  Suzanne
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  4 augustus 2022 19:14

  Hoi Martijn,

  Ik zie nu je reactie pas. Bedankt! Ik ga even deze pas vergelijken met de Revolut kaart. Volgens mij heb jij hier een handig artikel over geschreven. Bedankt voor je content 🙂

  Eva Bakker
  Eva Bakker
  Gast
  3 juli 2020 23:13

  Hi Martijn,

  Is het ook zinvol om dit aan te vragen als je maar 4 weken door Nieuw Zeeland reist?

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet,
  Eva

  Dionne
  Dionne
  Gast
  29 mei 2020 11:12

  Hoi Martijn, wat een fijn artikel! Ik heb direct de pas aangevraagd! Ik ben van plan om vanaf november een paar maanden in Australië te gaan werken en het wordt aangeraden om dan een Australische bankrekening te openen. Door gebruik te maken van dit TransferWise account, betekent dat dat ik geen andere bankrekening hoef te openen in Australië?
  Dit is allemaal helemaal nieuw voor me namelijk haha. Alvast bedankt voor je reactie!

  Vero
  Vero
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  2 september 2022 08:40

  Hoi Martijn, fijne uitleg! Ik ben nog wel benieuwd hoe dat automatisch openen van een Australische bankrekening dan precies werkt. Staat dat ergens in de Wise app? Krijg je dan een bepaald rekeningnummer?

  Diana
  Diana
  Gast
  29 mei 2020 11:11

  Dag Martijn,
  Is het mogelijk om je adres later te wijzigen? Ik ga nl. verhuizen (in Nederland) over drie / vier maanden, maar wil wel al vast een rekening openen. Mijn pas zou dus op het oude adres komen, maar ik wil na de verhuizing mijn account aan mijn nieuwe adres koppelen.
  Groet, Diana

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  Diana
  3 juli 2020 23:16

  Hi Diana…. Jazeker geen probleem. In je TransferWise account kun je je adres later gewoon aanpassen.

  Jeannette
  Jeannette
  Gast
  29 mei 2020 11:11

  Martijn, vraagje. Misschien dat je het weet. Ik heb inmiddels 4 potjes maar ik zag dat bij mijn allereerste withdrawal en in Indonesië, meteen mijn Europotje (€50) ook leeg gehaald werd. Terwijl er nog €157 aan rupiahs in het Indonesië potje zat. Heb jij enig idee hoe dit kan? Groetjes vanaf Bali

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  Jeannette
  3 juli 2020 23:13

  Hi Jeannette… Een ander potje zal worden aangesproken als het betreffende valuta-potje niet voldoende saldo heeft. Als je bijvoorbeeld 100 NZD hebt staan in je NZD-potje maar je neemt 150NZD op dan zal TW de andere potjes gebruiken om de betaling/opname mogelijk te maken. Wellicht heeft de plaatselijke bank toch een fee berekend waardoor het pinnen duurder werd en er een ander potje aangesproken moest worden? Even wat suggesties wat er gebeurd zou kunnen zijn. Niet alle banken wereldwijd doen aan gratis gastgebruik. Tip: zorg er altijd voor dat je in de plaatselijk valuta betaalt of pint. Sommige apparaten willen… Lees verder »

  Marianne
  Marianne
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  25 februari 2023 14:49

  Overboekingen in vreemde valuta: 0,2 – 3% (afhankelijk van de valutasoort)
  Betalen (met de betaalpas) in valuta die niet op uw rekening staan: 0,2 – 3% (afhankelijk van de valutasoort)
  Geldopnames onder de £ 200 (circa €223): Gratis, daarna 2%
  Geld opladen via iDeal, SOFORT, etc (EUR) Gratis
  Geld op uw rekening zetten via creditcard: 0,2%

  123NZ
  123NZ(@123nz)
  Opperhoofd
  Gereageerd op  Marianne
  25 februari 2023 20:17

  Hi Marianne…. Omdat je al deze getallen zonder uitleg of extra tekst geplaatst hebt, willen we deze graag aanvullen zodat er bij de lezers geen verwarring ontstaat…. We quoten dan ook de bron oftewel het Wise Help Centre…. “Kosten voor het versturen van geld Om precies te zien hoeveel je overboeking kan kosten, bezoek je onze prijzenpagina . Of lees verder voor wat meer details over hoe we de prijs van je overboeking berekenen. Hoe we de kosten van een overboeking berekenen Hoeveel een overboeking kost hangt af van drie dingen – het bedrag dat je verstuurt, hoe je betaalt… Lees verder »

  Scroll to Top