Mijn ervaringen met de Wise pinpas voor reizigers: voordeliger betalen en pinnen in het buitenland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Sinds ik de Wise ‘prepaid creditcard' oftewel de Multi-Currency Debit Card gebruik – eigenlijk al sinds deze pinpas voor reizigers werd geïntroduceerd door Wise – heb ik mijn ervaringen gedeeld via dit artikel. Vandaag is het moment gekomen om deze informatie compleet te updaten en mijn laatste ervaringen erin te zetten. Ook de antwoorden op vragen die door de jaren heen in de commentaarsectie zijn geplaatst. Dan wordt dit artikel weer compleet nieuw en up-to-date en hebben jullie de allerlaatste info over hoe het is om deze ‘prepaid creditcard' te gebruiken als je op reis gaat.

  Mijn ervaringen met Wise Multi-Currency  vroeger TransferWise Borderless – zijn na al die jaren nog steeds positief. Mijn blogposts zijn altijd gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Als fan van Wise maakte ik al jaren spotgoedkoop wereldwijd geld over. Toen de ‘debit card' (pinpas) jaren geleden werd aangekondigd, heb ik deze meteen aangevraagd want het lost in één keer de problemen op waar veel reizigers mee te maken hebben: extra kosten van het gebruik van eigen credit- of pinpas in het buitenland. Of de eigen pinpas helemaal niet kunnen gebruiken buiten Europa. De Wise pinpas maakt het reizende leven makkelijker en voordeliger.

  Deze pinpas voor reizigers is dan ook echt een uitkomst, naar welk land ter wereld je ook gaat. Wise is ondertussen flink gegroeid, er zijn dingen veranderd, processes zijn iets meer bureaucratisch geworden maar het is nog steeds de hippe, jonge financiële organisatie die het was, vooral als je het vergelijkt met een traditionele bank. 🙂

  Is het een prepaid creditcard of een debit card? En wat is een debit card?

  Velen noemen de Wise Multi-Currency pinpas een prepaid creditcard omdat het volgens hetzelfde principe werkt: je kunt er alleen maar mee betalen als je er geld op zet. Dit geeft ook weer een extra veilig gevoel. Maar in principe is het gewoon een debit card oftewel een pinpas, net zoals een standaard-pinpas die je van je eigen bank krijgt. Alleen met de Wise pinpas voor reizigers kun je veel meer doen, het is echt een next-level versie van een pinpas. Daarom noem ik het altijd maar een pinpas voor reizigers.

  Deze multi-currency-betaalkaart van Wise is dus de meest ideale pinpas voor reizigers. Of je nu voor een working holiday of wereldreis gaat, op deze pinpas kun je veel verschillende valuta's aanhouden, waardoor je bijna overal ter wereld in de lokale valuta betaalt dus zonder gedoe of wisselkosten. Pinnen in winkels kan maar ook contact geld uit de automaat halen.

  Zo vraag je deze Wise pinpas voor reizigers gratis aan

  Het gratis Multi-Currency Account van Wise kun je uitbreiden met een pinpas (‘debit card') die wereldwijd te gebruiken is. Ook deze pinpas van Wise vraag je gratis aan, je betaalt alleen €7 voor de verzendkosten. Het is wel superbelangrijk om deze pinpas aan te vragen voor je vertrekt! De pas wordt namelijk verstuurd naar het adres in het land waar je woont, plus dan heb je alles op tijd geregeld dus minder stress.

  In theorie zou je de aanvraag ook op reis kunnen doen, de pas naar het adres van familie of bekenden in Nederland laten sturen en dan zelf de digital versie van de pas via de app of Google Pay of Apple Pay gebruiken. Dat zou kunnen maar is niet aan te raden omdat er altijd de kans is dat je ook de plastic pinpas moet activeren. Op tijd alles regelen is altijd beter.

  Het aanvragen van deze pinpas voor reizigers is supermakkelijk en doe je zo:

  1. Online aanvragen. Deze betaalpas vraag je snel en makkelijk online aan. Je betaalt slechts minimale kosten van een paar euro om de pinpas aan te laten maken en naar je laten versturen. Door de jaren heen heeft Wise geëxperimenteerd met geen kosten en een paar euro kosten. Het lijkt er anno 2024 op dat de kosten nu 7 euro zijn om de pinpas naar een Nederlands of Belgisch adres te laten sturen.
  2. Je kunt deze kaart het beste aanvragen vanuit je thuisland – waar je woont en belastingplichtig bent – dus voor je op reis gaat!
  3. Kies de basis-valuta. Bij de aanvraag selecteer je de eerste valuta die je op de kaart wilt en een klein bedrag om mee te beginnen. Het maakt niet uit met welke valuta je de rekening plus kaart opent want de andere voeg je na activeren toe. Ik ben zelf begonnen met Euro's en heb daarna Nieuw-Zeelandse, Australische en Amerikaanse Dollars aan gezet toen ik de kaart binnen had.
  4. Pinpas op de mat. Binnen enkele dagen ontvang je een kleine, leuke envelop van Wise met daarin de felgroene pinpas. De kaart is modern en bijna blank – de voorkant – want alle info zoals je pasnummer en naam staan tegenwoordig achterop de kaart.
  5. Activeer de kaart. Je activeert je kaart via de Wise app om te bewijzen dat jij de aanvrager bent.
  6. Opladen. Daarna zet je er geld op in je basisvaluta of één van de andere valuta's die je wilt gaan gebruiken, via de app of online.

  Het voordeel is dat je er verschillende valuta's op kunt zetten en dus overal ter wereld kunt betalen zonder wissel- of betaalkosten. Het is daardoor een echte grenzeloze betaalpas, ideaal als je lang op reis gaat of veel landen gaat bezoeken.

  De kaart is gekoppeld aan je Wise account en/of app zodat je er heel makkelijk, voordelig en snel geld op zet. Het zijn als het ware valutabakjes waar je uit betaalt. Is je Australische Dollarbakje leeg, dan wordt je Amerikaanse Dollarbakje aangesproken of je Euro-bakje. Je kunt ermee betalen zolang je er geld hebt opstaan, net zoals bij een prepaid creditcard.

  Wise betaalpas - privé en zakelijke versie - bij elkaar op de foto
  Wise pinpas voor reizigers en digital nomads. Iedereen die ver of vaak reist bespaart met de Wise pinpas omdat je overal in de plaatselijke valuta betaalt

  Zo zet je valuta op je Wise pinpas voor reizigers

  Als je de pinpas – ‘debit card', prepaid creditcard of hoe je de kaart ook wilt noemen – geactiveerd hebt, kun je er andere valuta's op gaan zetten. En dat “erop zetten” is virtueel. Het staat niet letterlijk op je kaart, maar op je online Multi-Currency Account waar je pinpas aan gekoppeld is.

  Je kunt uit zeer veel valuta's wereldwijd kiezen. Hierdoor kun je in veel verschillende valuta's betalen zonder extra kosten of geld ontvangen of overmaken zonder hoge kosten. Om je wat voorbeelden te geven…

   Van Euro naar Amerikaanse Dollars

  Maak van je Euro's Amerikaanse Dollars op je grenzeloze pinpas. Maak het met 1-klik over via je Euro-bakje in je Wise account en het is meteen omgezet, tegen een betere koers dan de gemiddelde bank je geeft. Of je zet een ‘auto convert' aan waarbij de omzetting pas plaats vindt als de door jou gewenste wisselkoers gehaald is. Zo kun je extra geld besparen op het omzetten als je het geld niet direct nodig hebt.

  Omzetten naar Australische Dollar, Nieuw-Zeelandse Dollar of welke dollar dan ook

  Heel makkelijk als je tijdens je working holiday op vakantie gaat naar Australië… Of andersom. Van de ene dollar maak je zo de andere dollar. Zet je Euro's met 1-klik om in dollars, Nieuw-Zeelandse, Australische of welke dan ook. Het omzetten van een valuta in je account is direct gebeurd. Je kunt het in principe doen terwijl je staat te wachten op je bagage op de luchthaven van aankomst – moet je wel wifi-ontvangst hebben. 🙂 Of terwijl je bij de gate op Schiphol zit te wachten tot het boarden gaat beginnen.

  Snel en makkelijk valuta's toevoegen

  Het activeren van nieuwe valuta's is met één klik gebeurt. Het erop zetten van geld in die valuta is met een minuut gebeurt. Afhankelijk van de basisvaluta (waaruit je de betaling doet), kun je het doen via overboeken, creditkaart, debitkaart, iDEAL etc. De kosten zijn minimaal. Ga je op reis naar een ander land, dan activeer je die valuta en zet je bijvoorbeeld je Euro's om naar die valuta.

  Meer dan een prepaid creditcard of pinpas voor reizigers. Je kunt nog veel meer met Wise doen!

  De Wise prepaid creditcard of pinpas voor reizigers is pas het begin. Je Wise Multi-Currency account biedt je nog veel meer voordelen.

  • Tijdelijke of virtuele bankpas gratis aanmaken bij het Wise Multi-Currency Account. In plaats van je echte betaalkaartgegevens te gebruiken en achter te laten bij online betalingen, kun je nu via de Wise app een virtuele betaalkaart aanmaken. Mocht het bedrijf waar je het abonnement of terugkerende betaling hebt lopen, de betaalgegevens van haar klanten kwijtraken dan kun je de virtuele kaart direct verwijderen en een compleet nieuwe aanmaken. Zo raak je nooit je echte kaartgegevens va je fysiek debit-/prepaid creditcard kwijt.
  • Gratis Europese bankrekening. Bij je Wise Multi-Currency Account krijg je de beschikking over een Europese bankrekening met IBAN. Hiermee kun je gratis geld overboeken van je Nederlandse bankrekening naar je Wise account.
  • Gratis buitenlandse bankrekening. Ook krijg je de beschikking over een gratis buitenlandse bankrekening. Elke valuta die je activeert in je account waarbij ook een bankrekening hoort, krijg je er direct gratis bij. Je beschikt dan dus over een bankrekening in:
   • Engelse bankrekening in Britse pond met je eigen rekeningnummer en sorteercode
   • Amerikaanse bankrekening in USD met je eigen Routing (ABA) en rekeningnummer
   • Australische bankrekening in AUD met je je eigen BSB-code en rekeningnummer
   • Nieuw-Zeelandse bankrekening in NZD met je je eigen rekeningnummer
   • Singaporese bankrekening in SGP met je eigen rekeningnummer
   • Canadese bankrekening in CAD met je eigen Instellingsnummer, Transitnummer en Rekeningnummer
   • Hongaarse bankrekening in HUF met je eigen rekeningnummer
   • Turkse bankrekening in TRY met je eigen banknaam en IBAN
  • Machtiging aanmaken. Je kunt ook machtigingen in Euro's, Britse Ponden of Australische Dollars afgeven via je Wise account. Klik op je Euro, AUD- of GBP-bakje en je ziet de nieuwe bankgegevens…. En je ziet in het menu hoe je een machtiging opzet. Machtigingen via Wise Multi-Currency zijn zonder kosten, zelfs als je machtiging niet plaats kan vinden door te weinig saldo (er zijn echt geen kosten voor een machtiging). En je krijgt een melding voordat een machtiging plaats gaat vinden, zodat je kunt zorgen dat er altijd voldoende geld op je Wise rekening staat.
  • Koppelen aan mobiele wallets als Google Wallet, Apple Pay, Samsung Pay. Je kunt heel makkelijk je Wise pinpas (debit card / prepaid credit card) koppelen aan al deze mobiele wallets. Je hoeft dus helemaal niet meer met een plastic pinpas rond re lopen. Easy as.
  • Meer valutabakjes in je account. Ook de valuta's die je kunt aanhouden op je account blijft groeien. En met valutabakjes bedoel ik de valuta die je kunt aanhouden en waarmee je kunt betalen via de pinpas, in winkels en online. En waarmee je geld uit de muur kunt halen.
  • Gratis onderling geld  overmaken – Via Wise geld overmaken naar een mede-Wise-gebruiker is altijd gratis en staat er ook meteen op. Zo kun je dus makkelijk met vrienden onderling geld verrekenen. Geen tikkie voor nodig.
  • Potjes aanmaken zodat je geld apart kunt zetten, bijvoorbeeld als een soort spaarpotje dat je ergens voor wilt gebruiken.

  Geld overmaken via Wise zodat je wereldwijd goedkoper geld overmaakt

  Het geld wat in je Wise account staat, kun je net zo makkelijk overmaken oftewel verzenden naar een andere bankrekening. Het maakt niet uit in welke valuta je het hebt staan. Mocht je dus Wise alleen voor je vakantie gebruiken dan kun je na terugkomst het resterende bedrag zo weer overmaken naar je eigen bankrekening.

  Je kiest vanuit welk valutabakje je het wilt versturen en volgt de stappen. Of je maakt geld goedkoop over via je eigen bankrekening, ook daar is Wise nog steeds heel goed, snel en voordelig in. Zo kun je goedkoop geld overmaken naar praktisch elk land ter wereld.

  En als er toevallig een land is dat niet door Wise ondersteund wordt, dan is er altijd nog Remitly. Zij zijn juist gespecialiseerd in de landen waar Wise geen dekking heeft!

  Overzicht van de lage kosten van geld overmaken via Wise: berekening van 20 januari 2024 van Euro naar Nieuw-Zeelandse dollars
  Geld wereldwijd overmaken doe je nog steeds met Wise: lage kosten en een betere wisselkoers

  Doorprikken van financiële mythes over betalen en pinnen in het buitenland

  Nu zijn er altijd mensen die roepen “mijn creditkaart rekent geen extra kosten bij betaling in het buitenland (behalve als ik geld opneem)” of “ik pin gewoon een groot bedrag met mijn Nederlandse pinpas en dan valt het best mee”. Laten we eerst wat financiële mythes doorprikken.

  • Nederlandse creditcard: ook al zie je geen kosten voor gebruik in het buitenland op je overzicht staan, betekent het nog niet dat ze er ook niet zijn. Creditkaartmaatschappijen rekenen een minder gunstige wisselkoers voor je betaling en daar verdienen ze dan aan.
  • Pinnen in het buitenland: Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou er niet van om met een berg bankbiljetten rond te lopen, behalve als ik in Las Vegas ben. Plus je betaalt nog steeds kosten voor pinnen in een ver land en krijgt vaak ook weer een minder gunstige wisselkoers.

  Is daar iets mis mee? Niet echt, het zijn allemaal bedrijven die geld willen verdienen. Alleen zijn er voor jou ook mogelijkheden om deze kosten te drukken en meer geld over te houden om te reizen. De betaalpas van Wise gaat je daarbij helpen.

  Lees ook mijn ervaringen met de Wise pinpas tijdens een Amerikaanse road trip (blogpost in het Engels). Dan zie je goed dat je echt overal ter wereld goedkoper kunt betalen met deze betaalkaart. Of het nu gaat om betalingen in Amerikaanse, Nieuw-Zeelandse of Australische Dollars, of andere valuta, het kan met de Wise Multi-Currency Account met pinpas.

  Online bankieren met Wise
  Beheer je bankrekening bij Wise via je computer of de smartphone-app

  Al je andere vragen over de Wise debit card beantwoord!

  Door de jaren heen, zijn er veel vragen gesteld via een opmerking onder dit artikel, via chat of social media. Veel van de info is al verwerkt in het artikel maar een aantal van deze vragen wil ik graag hieronder nog even op een rij zetten en beantwoorden.

  Kun je betalen in winkels, hostels etc met de Wise pinpas?

  Jazeker. Deze pinpas voor reizigers kun je gebruiken als iedere normale debit card. Overal ter wereld waar je met een Visa of MasterCard kunt betalen, kun je met deze kaart betalen (in winkels, benzinestations, online winkels en meer). Zolang je er geld hebt op staan want je kunt niet op krediet kopen.

  Als je betaalt in één van de vele landen waarvan je de valuta op je kaart hebt staan, zijn er geen betaling- of wisselkosten. Je betaalt alleen een klein beetje kosten als je geld op je kaart zet of als je geld omwisselt naar een andere koers. Je krijgt altijd die gunstige middenkoers van Wise en niet een slechte koers zoals je bank doet.

  Je bepaalt zelf hoe je de kaart wilt gebruiken, via de magneetstrip, chip of contactloos (“PayWave”, “Tap&Go”). Dit alles is online en via de app in te stellen. En als je je kaart verliest, blokkeer je de pas zelf. Geen gedoe met bank ofzo bellen. Je regelt het helemaal zelf online. Je krijgt een pincode bij je pas, maar die kun je zelf veranderen via pin-automaten die daarvoor geschikt zijn.

  De eerste betaling doe je via de chip (pas insteken) of magneetstrip (sliden), daarna is contactloos betalen actief. Men weet dan dat jij de pas goed ontvangen hebt en dat je pincode geldig is.

  Je kunt de kaart ook gebruiken voor online aankopen, net zoals je met een ‘debit card' uit Nieuw-Zeeland, Australië of waar dan ook kunt doen. Als je via de app gratis een virtuele kaart aanmaakt (een nieuw voordeel van Wise), doe je de online betalingen nog eens extra veilig ook.

  Tas met boodschappen met er tussenin de bon en de Wise pinpas die gebruikt is om deze boodschappen mee te betalen
  Loon ontvangen en boodschappen betalen: alles kan met Wise, in welk land je ook bent.

  Waar kun je de Wise bankrekening & pinpas voor gebruiken?

  De volgende zaken kun je doen met de Wise bankrekening & pinpas:

  • Salaris of loon laten storten in elke valuta die ondersteunt wordt. Je kunt dus prima op working holiday visum werken in Australië of Nieuw-Zeeland en je loon op de Australische of Nieuw-Zeelandse bankrekening van je Wise account laten storten. Geen probleem, veel reizigers hebben dit al gedaan. Ook kun je de bankrekening gebruiken om een belastingnummer in Nieuw-Zeeland aan te vragen.
  • Uitbetalingen van e-commerce of freelance platforms ontvangen. Ideaal voor reizende ondernemers of bloggers die advertentie- of affiliate-commissie ontvangen. Ook is er een speciaal Wise Account met Pinpas voor ZZP-ers en freelancers.
  • Betalingen ontvangen van vrienden, familie of mensen die je kent
  • Zakelijke betalingen van klanten of andere derde partijen waar je zaken mee doet
  • Het opzetten van een “direct debit” oftewel machtiging voor automatische incasso op je rekeningnummer).
  • Koppelen aan een “mobile wallet” van Apple, Google of Samsung.

  Eigenlijk alle dagelijkse betalingen en ontvangsten waar je anders een traditionele bankrekening in Nederland, Nieuw-Zeeland, Australië of waar dan ook voor zou gebruiken. Alleen is Wise goedkoper en makkelijker in gebruik.

  Hoe open je een nieuwe buitenlandse bankrekening via Wise?

  Een groot voordeel van Wise Multi-Currency is dat je heel snel en eenvoudig nieuwe valuta toe kunt voegen. Zodra je een valuta toegevoegd hebt, krijg je ook een bankrekening in die valuta, als de optie van een plaatselijke bankrekening ondersteunt wordt door die betreffende valuta. Klinkt lastig? Valt best mee. Kijk maar.

  Stel je gaat naar Australië voor een working holiday of korte vakantie (kan altijd vanuit Nieuw-Zeeland). Je opent de Wise-app en klikt op valuta toevoegen, bovenaan in je rijtje van actieve valuta's. Zodra je de toevoeging met OK bevestigt hebt, is de valuta – AUD in dit geval – actief en heb je ook een Australische bankrekening. Klik op AUD in je rijtje van valuta's in de Wise app om je Australische rekeningnummer te zien.

  Australische bankrekening openen
  Een buitenlandse bankrekening openen is makkelijk en snel met Wise Multi-Currrency

  Verschil tussen Wise en een “gewone” bankrekening

  In Nederland (en andere delen van Europa) zijn er de laatst jaren meer moderne, online bankrekeningen bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan N26, een bank die zich richt op de digitale consument die alles online of via een app wilt regelen, veel onderweg op reis is en geen ouderwetse bankfilialen nodig heeft. Als je namelijk vaak naar het buitenland gaat of ver weg reist dan wil je dat je financiële zaken ook flexibel, makkelijk en voordelig te regelen zijn.

  Deze moderne banken werken beiden samen met Wise voor het voordelig overboeken van geld wereldwijd, dus je zult je afvragen wat een bankrekening van Wise anders maakt dan deze bankrekeningen? Daarom heb ik dit voor je gemaakt, een overzicht van de verschillen tussen Wise en N26. Daarin zie je precies welke bankrekening voor jou de beste en meest voordelige keuze is.

  En mocht je je afvragen, welke multi-valuta pinpas of prepaid creditcard de beste oplossing is voor jouw backpack-avontuur of reis als digital nomad, kijk dan eens naar dit artikel waarin we dieper ingaan op het betalen in het buitenland met deze moderne betaalkaarten.

  Krijg je rente op je tegoed bij Wise?

  De lokale bankrekening van Wise is bedoeld als alternatief voor een lokale betaalrekening, zodat jij als backpacker, working holiday-reiziger, vakantieganger of reizende ZZP-er betalingen kunt doen en ontvangen in de lokale valuta. Het is een gewone betaalrekening met alle functies die je daarvan mag verwachten, zoals geld ontvang en betalingen doen.

  Het is een vervanging voor een simpele betaalrekening. Het is geen spaarrekening, al wordt er tegenwoordig wel door Wise een cashback-bonus als een soort rente uitgekeerd. Deze maandelijkse cashback is geen rente maar een beloning als je geld aanhoudt in een bepaalde valuta. Het percentage van deze maandelijkse cashback – “rente” – kan altijd veranderen, maar momenteel (December 2023) zijn de jaarlijkse cashbackpercentages:

  • 2.28% op je tegoed in Euro's
  • 3.31% op je tegoed in Britse Ponden
  • 3.85% op je tegoed in Amerikaanse Dollars

  Wise plaatst hier als kanttekening of voorwaarde bij: “Wise betaalt elke maand cashback op basis van de EUR, GBP en USD die je op je Wise account hebt staan. Je gaat ermee akkoord dat het cashbackpercentage variabel is en dat we het percentage op elk moment kunnen wijzigen en/of kunnen stoppen met het uitbetalen van cashback.”

  Conclusie: met deze pinpas voor reizigers bespaar je nog steeds veel geld

  De belangrijkste reden voor mij om voor het gratis Wise Multi-Currency Account te gaan, was het kunnen betalen in de lokale valuta waar ook ter wereld. Ik ergerde me altijd aan de buitenlandkosten op mijn Nieuw-Zeelandse rekeningoverzicht of het feit dat je ziet dat je Nederlandse creditkaart een ongunstigere koers rekent.

  Begrijp me niet verkeerd, er is niets mis met een creditkaart. Het is juist super-makkelijk om grote bedragen mee te betalen, van autohuur tot vliegtickets… Maar het is omslachtig en duur als je er steeds kleine uitgaves, als een kop koffie, mee doet.

  Mijn verwachtingen blijven dus nog steeds overtroffen door Wise. De pinpas is zo makkelijk te gebruiken, je hebt goed overzicht en met de app heb je volledige controle waar je ook bent. Twee-factor authenticatie geeft volop zekerheid dat alleen jij bij je geld kan om er betalingen mee te doen. Net als de andere veiligheidsaspecten die Wise ingebouwd heeft. Je geld is veilig bij Wise.

  Wil je meer weten over deze pinpas voor reizigers, laat het weten in de comments hieronder. Ik beantwoord je vragen graag. De antwoorden op de vele vragen van reizigers die inmiddels zijn binnengekomen staan in dit artikel mooi op rij.

  4 3 stemmen
  Article Rating

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  32 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Aaltje
  Aaltje
  Gast
  19 januari 2024 10:56

  Hoi Martijn
  ik ga binnenkort voor een langere tijd naar Bali en ik heb de debetcard aangevraagd. Ik wil hem vooral gebruiken voor het pinnen en de guesthouses betalen. Is het slim om de euro’s nu al om te zetten naar de indonesische roepia? Of de euro’s laten staan..ik woon in Nederland

  groet Aaltje

  Alie Zijlstra
  Alie Zijlstra
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  19 januari 2024 23:12

  Dank Martijn voor je uitgebreide antwoord. Terimah kasih

  Aaltje
  Aaltje
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  6 februari 2024 19:05

  Hoi Martijn
  Ik heb nog niet ontdekt hoe ik het geld op wise terug kan storten naar mijn Nederlandse bankrekening na mijn vakantie
  Bvd
  Groet Aaltje

  aaltje
  aaltje
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  7 februari 2024 13:28

  Dank Martijn.. duidelijk

  Mac
  Mac
  Gast
  24 mei 2023 04:13

  Hoi Martijn, Goede informatie, dankje! Ik heb ook een vraag: Ik woon in Nieuw Zeeland (maar ben een Nederlander). Laatste keren dat ik in Nederland was vond ik het erg moeilijk om met een credit card (of debit) te betalen in nederland. Maar een klein aantal winkels in NL nemen Credit Card aan (in vergelijking met NZ). Nederland heeft zijn eigen pin systeem (of europa?). Kan de Wise card als pinpas gebruikt worden in NL of ook alleen als een credit (debit) card, dus alleen waar Visa of Mastercard wordt geaccepteerd? Groeten en bedankt

  Ivo
  Ivo
  Gast
  18 april 2023 10:52

  Hey Martijn, Interessant artikel! Toch even een vraagje: Ik ga in juni een aantal weken naar Bonaire. Hier moet ik met USD betalen. De wisselkoers (middenkoers) is nu gunstig. Wanneer ik een rekening open en hier dollars op zet, geldt dit dan tegen de actuele wisselkoers (op dit moment 1.00000 EUR = 1.09760 USD)? en wanneer ik ter plaatse betalingen verricht per debitcard van Wise wordt dit vanuit dit potje afgeschreven? Verder wordt er vermeld dat je kostenvrij een keer per maand €200,- aan cash in de valuta van het betreffende land kunt opnemen. Pin is neem ik aan niet aan een… Lees verder »

  Larissa
  Larissa
  Gast
  2 januari 2023 13:33

  Hallo Martijn,
  Bedankt voor je mooie artikel!
  Vraagje: ik betaal 2% koersopslag bij een transactie in Australië met mijn creditcard.. nu kan ik niet meteen vinden hoeveel % koersopslag ik betaal bij wise. Heb jij enig idee?

  Paul ten thije
  Paul ten thije
  Gast
  15 november 2022 15:37

  Hallo martijn
  Ben nu in thailand
  Ik wou even de rekening in een restaurant betalen.met de wise pas
  Ik gaf hem aan de barman met de veronderstelling dat ik mijn pincode moet ingeven maar hij gaf mij de pas terug met de bon van de rekening dat klopte allemaal precies hij moest wel een.krabbel op zijn bon
  Hoi kan dit?
  Contactloos betalen is niet geactiveerd bij mij
  Weet jij hoe dit zit?

  Anne-Kim
  Anne-Kim
  Gast
  5 oktober 2022 10:25

  Hoi Martijn,
  Interessant artikel! Wij zijn nu in NZ en willen een wise account/betaalpas aanvragen. Nu merken wij dat we de bankpas niet kunnen laten opsturen naar NZ. Heb jij een tip?
  We hadden het beter in NL al kunnen regelen, maar daar is het nu te laat voor 🙈

  Suzanne
  Suzanne
  Gast
  31 maart 2022 12:26

  Hoi Martijn,

  Wat een ontzettend handig artikel. Ik gebruik Wise voor het overmaken van geld naar Cambodja elke maand (sponsorship). Maar wist niet dat zij ook deze dienst aanbieden. Eind van dit jaar gaan wij voor onbepaalde op reis en zullen we dus vooral in Aziatische landen grote bedragen moeten pinnen omdat digitaal betalen daar vaak niet mogelijk is. Voorheen gebruikte wij hiervoor een KNAR-betaalpas, deze was destijds de voordeligste optie. Is het ook mogelijk om dus via Wise een betaalpas aan te vragen en bijvoorbeeld in Thailan/Ino/Sri Lanka etc, kosteloos geld op te nemen?

  Suzanne
  Suzanne
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  4 augustus 2022 19:14

  Hoi Martijn,

  Ik zie nu je reactie pas. Bedankt! Ik ga even deze pas vergelijken met de Revolut kaart. Volgens mij heb jij hier een handig artikel over geschreven. Bedankt voor je content 🙂

  Eva Bakker
  Eva Bakker
  Gast
  3 juli 2020 23:13

  Hi Martijn,

  Is het ook zinvol om dit aan te vragen als je maar 4 weken door Nieuw Zeeland reist?

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet,
  Eva

  Dionne
  Dionne
  Gast
  29 mei 2020 11:12

  Hoi Martijn, wat een fijn artikel! Ik heb direct de pas aangevraagd! Ik ben van plan om vanaf november een paar maanden in Australië te gaan werken en het wordt aangeraden om dan een Australische bankrekening te openen. Door gebruik te maken van dit TransferWise account, betekent dat dat ik geen andere bankrekening hoef te openen in Australië?
  Dit is allemaal helemaal nieuw voor me namelijk haha. Alvast bedankt voor je reactie!

  Vero
  Vero
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  2 september 2022 08:40

  Hoi Martijn, fijne uitleg! Ik ben nog wel benieuwd hoe dat automatisch openen van een Australische bankrekening dan precies werkt. Staat dat ergens in de Wise app? Krijg je dan een bepaald rekeningnummer?

  Diana
  Diana
  Gast
  29 mei 2020 11:11

  Dag Martijn,
  Is het mogelijk om je adres later te wijzigen? Ik ga nl. verhuizen (in Nederland) over drie / vier maanden, maar wil wel al vast een rekening openen. Mijn pas zou dus op het oude adres komen, maar ik wil na de verhuizing mijn account aan mijn nieuwe adres koppelen.
  Groet, Diana

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  Diana
  3 juli 2020 23:16

  Hi Diana…. Jazeker geen probleem. In je TransferWise account kun je je adres later gewoon aanpassen.

  Scroll naar boven