Alle redenen om de Safety Wing reisverzekering te kiezen voor je working holiday of digital-nomad-reis

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Safety Wing is misschien een nieuwe naam voor je als het gaat om de keuze maken voor een goede reisverzekering voor je lange reis. Maar geen zorgen, het is een solide bedrijf dat voordelen biedt ten opzichte van andere lang-op-reisverzekeringen.

  Het hebben van een reisverzekering is voor ons Nederlanders vanzelfsprekend. We weten allemaal dat het iets nuttigs is. De meeste regelmatige reizigers hebben dan ook een doorlopende reisverzekering. Echter, voor een lange reis of working holiday zijn deze verzekeringen niet geschikt. Het hoe en waarom hebben we hier uitgebreid uitgelegd.

  Bovendien is het in landen, zoals Nieuw-Zeeland, een vereiste van het working holiday-visum dat je met een goede verzekering het land binnenkomt. Safety Wing is zo'n lang-op-reisverzekering die ideaal is voor je lange en verre reis.

  Wat is Safety Wing?

  Safety Wing is een online verzekeringsmaatschappij die zich speciaal richt op iedereen die lang op reis gaat, waarbij ook gewerkt gaat worden. Het is dus een lang-op-reisverzekering die perfect geschikt is voor je working holiday of je wereldreis als Digital Nomad.

  Je regelt alles online via het dashboard, van aanvraag van deze reiszverzekering tot het indienen van een claim. Er is geen kantoor of iets dergelijks maar wel een vriendelijke klantenservice via email, chat of telefoon.

  Voor wie is Safety Wing geschikt?

  Het korte antwoord op deze vraag is: voor iedereen die lang op reis gaat en op zoek is naar een flexibele verzekering die ontzettend veel dekt. Het is echt gemaakt voor digital nomads door digital nomads. Dat maakt het ook zo’n ideale verzekering voor je working holiday naar Nieuw-Zeeland of Australië.

  Wat maakt de Safety Wing reisverzekering anders dan anderen?

  Safety Wing is zelf een compleet flexibele organisatie waarbij iedereen op afstand werkt. Zij snappen Digital Nomads en hun behoeftes als geen ander. De grootste voordelen van een lang-op-reisverzekering bij Safety Wing zijn:

  • Het is een reisverzekering met COVID-dekking.
  • Hun reisverzekering is voor iedereen die lang op reis gaat, van een paar weken tot een jaar of langer.
  • Je betaalt deze lang-op-reisverzekering per maand. Je hoeft dus niet in één keer het complete bedrag te betalen. Je kunt de verzekering daardoor ook makkelijk stoppen als je eerder naar huis gaat of de verzekering helemaal niet meer nodig hebt. Het is meer een soort abonnement dat je maandelijks betaalt. Wel zo makkelijk.
  • Deze reisverzekering kun je afsluiten als je al in het buitenland bent, zelfs als je reis al begonnen is.
  • Ook een bezoek aan je thuisland is gedekt, mocht je tussendoor voor een paar weken terugkomen naar Nederland.
  • Je kunt bij Safety Wing ook een verzekeringsbrief krijgen als dat nodig is voor een visumaanvraag (sommige landen eisen dat).
  • Het is meer dan alleen een reisverzekering want medische kosten worden ook gedekt. Dat maakt het een lang-op-reisverzekering die aan de eisen van het working holiday visum van Nieuw-Zeeland voldoet.

  Kijk maar eens wat deze reisverzekering kost voor jouw reis. Je ziet dan ook alle voordelen van deze lang-op-reisverzekering.

  Safety Wing reisverzekering voor digital nomads
  Handig overzicht van je lang-op-reisverzekering bij Safety Wing: alles is makkelijk online te regelen

  Welke organisatie zit achter Safety Wing?

  De verzekeringen van Safety Wing worden uitgegeven door WorldTrips – een internationaal verzekeringsbedrijf dat al sinds 1998 actief is – en zijn gedekt via Lloyds, ‘s werelds bekendste verzekeraar achter verzekeraars.

  Safety Wing zelf is opgericht in de Verenigde Staten en de medewerkers bevinden zich wereldwijd, ook in Europa. Ze zijn een modern bedrijf waarbij iedereen op afstand werkt, voordat het hip werd in tijden van Corona.

  Dekt Safety Wing ook COVID-19 of Corona?

  Jazeker, Safety Wing dekt COVID-19 op eenzelfde manier als elke andere bestaande kwaal. Zolang je het niet had voor vertrek is het gedekt. Als een test voor COVID-19/Corona op reis nodig is dan wordt dat ook gedekt, als het een medische noodzaak heeft.

  En sinds april 2021 dekt Safety Wing ook quarantaine terwijl je in het buitenland bent als:

  • Je minimaal 28 dagen klant bent van Safety Wing
  • De quarantaine een verplichting is en opgelegd is door een medische authoriteit of overheid in het land waar je bent omdat je of positief getest bent op Covid-19 of symptomatisch bent en wacht op de testuitslag.

  Voor deze quarantaine krijg je dan US$50 per dag met een maximum van 10 dagen.

  Hoe is jouw ervaring met Safety Wing?

  Zoals je weet, worden alle recensies en aanbevelingen op 123NZ gedaan op basis van onze eigen ervaringen. En voor Safety Wing geldt dat ikzelf klant ben als Digital Nomad.

  Mijn ervaring is dat Safety Wing niet de allergoedkoopste lang-op-reisverzekering is, maar wel veel dekt en makkelijk af te sluiten is. Het dashboard waarin je alles regelt is simpel en je kunt er alles direct in vinden. Na het afsluiten zie je direct je digitale verzekeringskaart die je kunt printen (waarom zou je dat doen?) of als digitaal bestand mee op reis nemen.

  Bij het afsluiten geef je alle landen op waar je van plan bent om heen te gaan. Als dat onderweg verandert dan kun je dat makkelijk online aanpassen. Ook kun je een verzekeringsverklaring in het Engels krijgen met daarop ook de bedragen vermeld waarvoor je verzekerd bent. Voor een aantal landen is dat tegenwoordig een vereiste om te hebben.

  En claims, hoe zit het daar mee? Toevallig heb ik ook al een claim ingediend bij Safety Wing dus daar kan ik je ook alles over vertellen. Het claimportaal is wat minder gelikt omdat daar allerlei verzekeringsvragen en/of -dingen gesteld of uitgelegd worden. Het is een typische verzekeringsportaal. Er lijkt veel te staan maar uiteindelijk valt het best mee omdat niet alle vragen relevant zijn.

  Het behandelen van een claim gaat zoals bij zoveel verzekeringsmaatschappijen, het duurt even. Maar antwoord krijg je sowieso, bijvoorbeeld als er extra informatie nodig is of als de uitslag van je claim er is.

  Is Safety Wing geschikt voor jouw reis?

  Safety Wing zeer zeker geschikt voor je working holiday. Kijk maar eens naar de verschillen en voordelen van de bekende verzekeringen voor working holidays of als je lang op reis gaat. En Safety Wing past daar perfect tussen. Deze flexibele reisverzekering is ideaal voor iedereen die lang op reis gaat.

  Of het ook voor jou geschikt is, zul je zelf moeten bepalen. Ik geef geen verzekeringsadvies maar vertel vooral wat ik zo aantrekkelijk vind aan de verzekering van Safety Wing en waarom het handig is voor backpackers, Digital Nomads en working holiday-reizigers.

  Het is niet de allergoedkoopste lang-op-reisverzekering maar zeker ook niet de duurste. Het is een internationaal bedrijf dus alle communicatie is in het Engels. Het is wel superflexibel omdat je niet direct vastzit aan een lange periode en ook niet alles in één keer hoeft te betalen. Dat maakt het financieel weer aantrekkelijker. En zij waren een van de eersten die een reisverzekering met COVID-dekking aanboden. Dit is al sinds april 2021 aan hun reisverzekering toegevoegd.

  Wat vind jij? Is Safety Wing iets voor jouw reis of working holiday? Bekijk hier de kosten van deze verzekering voor jouw reis. Of wil je graag nog meer weten? Stel je vraag hieronder en ik beantwoord deze snel. Alles gebaseerd op mijn eigen ervaring met Safety Wing.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit schitterende land. Van toffe plekken om te overnachten tot coole festivals of evenementen, er komt veel uit zijn toetsenbord gerold. Alles om jullie te inspireren.

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll to Top