Creditcard of contant geld? Onze tips maken geldzaken op reis makkelijk

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Waar je ook heen gaat op reis, de vragen over financiele zaken zijn hetzelfde. Moet ik contant geld of een creditcard meenemen? En is het handig om ter plekke een bankrekening te hebben? Zijn er nog meer mogelijkheden om goedkoop ter plekke te betalen? Check onze tips en je ziet direct wat het beste bij jouw reis past.

  Zekerheid met een creditcard

  In Nederland zijn creditcards minder populair dan in andere landen. Zo kun je in Nieuw-Zeeland, Australië en de USA gewoon in elke supermarkt met je creditcard betalen.

  Een creditcard is sowieso superhandig om bij je te hebben, zeker tijdens een verre reis. Als je een auto gaat huren, tickets voor een ferry of vliegtuig of wat dan ook gaat boeken, de creditcard maakt betalen supersnel en veilig. Trouwens bij het huren van een auto is het een verplichting want het is praktisch onmogelijk om zonder creditcard een auto te huren.

  En de veiligheid dan? Geen zorgen, banken en creditcardmaatschappijen als International Card Services hebben de veiligheid goed voor elkaar. Terwijl jij met de kaart shopt, maakt hun computersysteem een profiel van je. Dus als je bijvoorbeeld één keer per maand bedragen onder 100 dollar in Nieuw-Zeeland betaalt met je kaart en er wordt opeens een grote transactie in Canada gedaan, dan gaat er bij je maatschappij een belletje rinkelen en komt de fraude-afdeling in actie.

  Bankpas gebruiken in Nieuw-Zeeland
  Welke bankpas ga jij in Nieuw-Zeeland gebruiken?

  Voordelen van een reiscreditcard of prepaid creditcard

  Als je je creditcard-betalingen nog veiliger wilt maken, kun je kiezen voor een prepaid kaart of reiscreditcard. Die kaart is niet aan je bankrekening gekoppeld. Je moet er eerst geld opzetten voor je ‘m kunt gebruiken. Is je geld op dan is de kaart waardeloos (tot je ‘m weer oplaadt). Wordt ie gestolen, dan kan de dief er niet veel mee. De kaart is beveiligd met een PIN-code.

  Alle voordelen van een reiscreditcard zijn:

  • Extra veilig omdat een reiscreditcard niet aan je bankrekening gekoppeld is.
  • Betalen in lokale valuta dus er zijn geen onwisselkosten.
  • Opwaardeerbaar / oplaadbaar, je kunt er steeds weer wat geld opzetten zodat je deze reiscreditcard altijd kunt gebruiken.

  Zo'n prepaid creditcard, die ook wel een Cash Pasport of een reiscreditcard wordt genoemd is superhandig en veilig. Lees alle info van deze prepaid kaart en bestel online. Het is makkelijk, snel en veilig. Je kunt er dan meteen (buitenlands) geld opzetten via de app. Met die gratis app beheer je al je betaal- en bankzaken, waar je ook bent ter wereld. Kijk maar eens naar onze ervaring met zo'n pinpas voor reizigers.

  Contant geld mee of niet?

  Vroeger deed men niet anders… Eerst omwisselen of pinnen of Schiphol. Tegenwoordig kan het nog steeds maar hoeft het niet. Je kunt immers direct bij aankomst aan de andere kant van de wereld met je Nederlandse pinpas of creditcard geld opnemen uit de betaalautomaat. Let op: geld pinnen in het buitenland is altijd goedkoper met een bankpas dan met een creditcard. Een creditcard is juist weer makkelijk bij betalen en afrekenen (ermee pinnen is duur).

  123NZ tip: Check wel even bij je bank of je pinpas geschikt is voor gebruik buiten Europa. Tegenwoordig zijn er banken die dat standaard blokkeren.

  Maar als je het echt makkelijk vindt, dan kun je alvast wat buitenlands geld in je zak stoppen. Maar niet teveel, maximaal €40 tot €50 voor de eerste kleine uitgaves of rit met de bus. Raak je het kwijt, dan valt de schade nog mee. En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, bestel dan je buitenlands geld online voor je vertrekt, dan ligt het bij GWK op Schiphol klaar en hoef je niet te wachten.

  Lokale bankrekening: ja of nee?

  Dat hangt van het doel van je reis af. Ga je voor een working holiday dan zul je tot wel 12 maanden in één land blijven en is een lokale bankrekening een vereiste. Daarom hebben wij dit standaard in onze startpakketten voor Nieuw-Zeelandse werkvakanties zitten. Ga je naar een ander land voor een werkvakantie, check dan bij je organisatie hoe het openen van een bankrekening te regelen is.

  Als je gaat backpacken of meerdere landen gaat bezoeken (wereldreis), dan is er nu een ideale oplossing: een virtuele grenzeloze bankrekening met betaalpas. Deze bankrekening open je vanuit Nederland voor je vertrekt, waarbij je kunt kiezen uit verschillende valuta. Je kunt er ook nog eens ruim 4o valuta op zetten, waardoor je bijna overal in de lokale valuta betaalt en dus geen kosten hebt. Lees onze uitleg over deze bankrekening en hoe je 'em gratis aanvraagt.

  123NZ tip: Mocht je geld van een Nederlandse bankrekening naar je nieuwe bankrekening buiten Europa willen overmaken, check dan onze tips om flink te besparen op die hoge overboekingstarieven die banken standaard berekenen.

  Extra info over geldzaken in Nieuw-Zeeland

  Speciaal voor reizigers naar ons favoriete land hebben we wat extra tips en info. Alles wat je nodig hebt over banken, bankrekening en pinnen in Nieuw-Zeeland vind je hier.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren

  Heb je deze blogposts al gelezen?

  Scroll to Top