Bespaartips voor Nieuw-Zeeland: maak je reis goedkoper

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Is Nieuw-Zeeland nu een goedkoop land om te verblijven of juist een duur land? Deels heb je dat natuurlijk zelf in de hand. Maar met onze bespaartips maak je Nieuw-Zeeland sowieso een stuk goedkoper.

  De discussie of Nieuw-Zeeland duur of goedkoop is om (tijdelijk) te wonen en te leven, hoeven we nu niet te voeren. Daar hebben we al eens een handige en uitgebreide blogpost met een vergelijking van de prijzen over gemaakt.

  Tip 1: aanbiedingen in de supermarkt

  Besparen op de boodschappen in Nieuw-Zeeland doe je als eerste door fruit en groente in het seizoen te kopen. Je ziet het aan de prijzen: hoe lager de prijs en hoe groter de stapel in de supermarkt, hoe meer het in het seizoen is.

  Boodschappen in Nieuw-Zeeland
  Boodschappen in NZ: goedkoop of duur? Koop groenten sowieso in het seizoen

  Daarnaast moet je echt letten op de aanbiedingen in de Nieuw-Zeelandse supermarkt. Aanbiedingen zijn daar echt aanbiedingen.

  Artikelen kunnen zo ineens 25 tot 50% goedkoper zijn van de ene op de andere week. Let dus goed op als je shopt bij de vele supermarkten van Countdown, Fresh Choice, New World of Pak 'n Save.

  Kijk ook goed of het een aanbieding is die iedereen krijgt of dat je er iets voor moet doen of hebben, zoals een kortingskaart. Bij sommige supermarkten is een gratis kortingskaart nodig om van de scherpe aanbieding gebruik te kunnen maken. Even deze kortingskaart ophalen bij de servicebalie en klaar.

  Tip 2: pak en bewaar elke kortingsbon

  Kortingsbonnen kom je in Nieuw-Zeeland overal tegen. Het begint al met de gratis kortingsbonnen die je bij de supermarkten krijgt voor korting op benzine.

  • Countdown geeft via de AA Smartfuel-kaart korting op benzine van BP en G.A.S.
  • New World geeft korting op benzine van Z en de eigen pompen (als die er zijn).
  • Pak 'n Save geeft korting op benzine van Pak 'n Save (en heel soms van een andere lokale pomp als er geen Pak 'n Save bezinepomp is). De korting op benzine krijg je bij Pak 'n Save op het Zuidereiland tegenwoordig via een gratis kaart (op te halen bij klantenservice). Op het Noordereiland krijg je nog steeds van die kortingsbonnen op je kassabon.
  Kortingsbon bij boodschappen in NZ
  Bewaar de gratis kortingsbonen die je krijgt als je boodschappen doet

  Bewaar die bonnen voor korting op benzine goed. Ze zijn namelijk vaak een paar weken tot maand(en) geldig. Kijk maar eens naar ons complete overzicht voor extra voordelige benzine in Nieuw-Zeeland.

  Ook vind je kortingsbonnen in gratis folders en brochures voor toeristen, bij de VVV (i-SITE) of op vliegvelden. Je krijgt dan vaak korting op attracties, zeg maar de echte toeristische zaken.

  Tip 3: bekijk toeristische attracties (o.a. glowworms) gratis

  Als je op pad gaat om de toeristische attracties te zien, let dan op dat je niet de toeristische prijzen betaald. Zo betaal je voor een bezoek van 1 uur aan de glowworm caves in Waitomo NZ$55 maar je kunt de gloeiwormen ook op andere plekken zien en dan helemaal gratis.

  Eén van die plekken is bijvoorbeeld Mount Stuart Tunnel, een verlaten spoorwegtunnel uit 1875 vlakbij Milton, even buiten Dunedin op de Zuidereiland.

  Tip 4: gratis wifi vind je overal

  Betalen voor wifi is zo vorig jaar… Als je goed oplet, vindt je gratis wifi op meer plekken in Nieuw-Zeeland dan je denkt. Een aantal algemene plekken zijn:

  • Bibliotheken: in welke stad of dorp je ook bent, er is altijd wel een bibliotheek waar gratis wifi te gebruiken is. Even zitten, relaxen en surfen of verder werken aan een opdracht als digital nomad.
  • Food courts in winkelcentra: hoe klein het winkelcentrum of stadje ook, er is vaak een food court waar je gratis wifi krijgt (waarbij soms een aankoop ter plekke nodig is om het wifi-wachtwoord te krijgen, maar je moet toch eten).
  • McDonald's: wereldwijd adverteert McDonald's met gratis wifi dus ook in Nieuw-Zeeland (al moeten we wel zeggen dat we in februari/maart wel merkten dat het wifi-signaal in veel Nieuw-Zeelandse McDonald's niet goed of helemaal niet werkte).
  • Stads-wifi: in steden als Wellington, Christchurch en Gisborne vind je op bepaalde centrale plaatsen het zogenaamde stads-wifi, gratis wifi gesponsord door de betreffende stad of een bekend Nieuw-Zeelands merk (zoals TradeMe).
  • Accommodatie: in veel hotels, motels en hostels in Nieuw-Zeeland heb je gratis toegang tot wifi als je er te gast bent.
  Turanga - bibliotheek in Christchurch
  Turangi is meer dan een bibliotheek. Er is zoveel te doen, o.a. gratis wifi

  Tip 5: plan je benzine-tankstop

  De benzineprijzen in Nieuw-Zeeland zijn wisselend door het hele land. Het maakt echt uit of je in een dorpje (duurder) of een grote stad tankt (veel goedkoper). Het verschil kan een paar cent zijn, maar ook oplopen tot tientallen centen per liter benzine.

  En dat zijn prijzen waar de eventuele supermarkt- of AA-korting nog niet van af is. Wil je weten wat de benzineprijzen in Nieuw-Zeeland op dit moment zijn, kijk dan eens op de website van PriceWatch.

  Doe in Nieuw-Zeeland dus niet zoals in Nederland door te wachten met tanken tot je bijna leeg bent. Tank als je tank half leeg is en je ergens een lage prijs ziet. Of gooi je tank nog eens goed vol voordat je een minder bewoond gebied in gaat (waar de benzine veel duurder is). Echt, het maakt je reis door Nieuw-Zeeland een stuk goedkoper.

  Tip 6: huur gratis een auto

  Als je voor korte tijd een auto nodig hebt en je bent flexibel in je data en reisplannen, dan kun je via zogenaamde ‘relocation deals' voor zo goed als niks een huurauto of -camper gebruiken. Het zit namelijk zo, autoverhuurbedrijven moeten van tijd tot tijd hun auto's verhuizen als ze op plaatsen staan waar de vraag naar huurauto's lager is dan ergens anders.

  Ze kunnen dan een truck sturen die de auto's ophaalt, maar wat ze liever doen (want het is veel goedkoper), is reizigers met een rijbewijs de auto's gratis weg laten brengen. Zo wint iedereen want jij als reiziger hebt gratis (of tegen betaling van NZ$1, oftewel bijna gratis) een huurauto tot je beschikking en de verhuurder hoeft geen kosten te maken.

  Met de auto Nieuw-Zeeland verkennen
  De dingen die je meemaakt tijdens je roadtrip in NZ

  Je krijgt dan een aantal dagen de tijd om de auto weg te brengen en kunt op je gemak de reis maken. Wil je meer weten over gratis een huurauto via ‘relocation'. Kijk maar eens bij bekende verhuurders in Nieuw-Zeeland want zij hebben deze deals online staan. Of check een bedrijf als TransferCar.

  Denk er wel aan: ‘relocation' deals zijn er vaak aan het einde van het hoogseizoen, als de meeste toeristen weg zijn, en zijn maar voor een paar dagen. Als je langer wilt huren of flexibel wilt zijn, gebruik dan een van de vele aanbiedingen van de verhuurders in Nieuw-Zeeland.

  Tip 7: kamperen is voordelig slapen in Nieuw-Zeeland

  Een roadtrip in Nieuw-Zeeland kun je op twee manieren doen, per auto en per camper. De voordelen van een auto zijn vast duidelijk: mega-veel vrijheid en je bent super-flexibel. Je slaapt dan in hostels or motels. Prima te doen.

  Maar nog leuker en voordeliger is om Nieuw-Zeeland per compacte camper te verkennen. Deze wagens rijden net zo makkelijk als een gewone auto, maar slapen net zo comfortabel als een grote kampeerwagen. Zo kun je de Nieuw-Zeelandse natuur van dichtbij en voordelig verkennen.

  Gratis kamperen non-selfcontained in NZ
  Ook met een non-self-contained compacte camper kun je gratis of voordelig kamperen

  Je kampeert voordelig op gratis of budgetcampsites (geen campings maar campsites zoals die van ‘Department of Conservation'). Zo ongeveer de mooiste manier om het land te verkennen. Lees alles over kamperen in Nieuw-Zeeland en zie hoe makkelijk en leuk het is.

  Tip 8: gratis mobiele data met kortingscode

  Hoe je een goede, voordelige en flexibele mobiele provider in Nieuw-Zeeland kiest, vertelden we je al. Denk er dan ook aan om kortingscodes te gebruiken als je ze tegenkomt. Zo krijg je bijvoorbeeld 4GB gratis carry-over data bij Skinny met kortingscode: AZ862ZC

  Deze kortingscode is heel simpel te gebruiken. Neem aan voordelige Skinny SIM (wordt klant). Download de Skinny app en ga naar Buddy Rewards. Vul daar de kortingscode in om de gratis data te claimen. Je moet minimaal een $16 prepay-pakket kiezen om deze gratis data te krijgen.

  Welke bespaartips voor Nieuw-Zeeland heb jij ontdekt?

  We hebben nog veel meer blogposts over korting in Nieuw-Zeeland. En ongetwijfeld hebben jullie ook nog manieren ontdekt om de Nieuw-Zeeland-reis voordeliger te maken. Laat de tips hieronder weten, dan maken we er samen een megalijst met kortingen en budgettips voor Nieuw-Zeeland van.

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven