Plan je reis naar Nieuw-Zeeland met onze handige reistips

De laatste stap is meteen ook de leukste stap: het plannen van je reis naar Nieuw-Zeeland. Of je nu voor een working holiday of backpack-reis gaat, al onze informatie en tips komen altijd van pas.

Tips voordat je vertrekt naar Nieuw-Zeeland

Reisverzekering

Voor een working holiday of wereldreis heb je een ander soort reisverzekering nodig: een lang-op-reisverzekering. Een verzekering dekking biedt als je lang op reis gaat en/of gaat werken in het buitenland.

Reisgids

Een reisgids is ideaal om je voor te bereiden op de grote reis naar Nieuw-Zeeland. Vind alvast alle hoogtepunten en plan je route. Of bekijk alvast waar je straks wilt wonen en werken.

Kies je vliegroute

We hebben alle opties om naar Nieuw-Zeeland te vliegen met voor- en nadelen op rij gezet.

Inpaktips

Handige inpaktips zodat jij niets vergeet mee te nemen op reis. Maak het jezelf makkelijk.

Roadtrip en rondreis

Rondreistips op rij gezet door ervaren reizigers zodat jij de beste reistips krijgt.

Tips die alles vanaf de aankomst in NZ makkelijker maken

Alles wat je nodig hebt om je eerste dagen in Nieuw-Zeeland voor te bereiden, of je nu met of zonder startpakket naar Nieuw-Zeeland gaat. Deze handige tips zorgen dat je aankomst in Nieuw-Zeeland nog leuker en makkelijker wordt.

Aankomst

Zo ziet de aankomst in Nieuw-Zeeland eruit voor reizigers met of zonder startpakket. De aankomst is supermakkelijk, zeker met deze informatie en tips.

Eerste dagen

Zo zien je eerste dagen in Auckland eruit als je met ons startpakket op reis gaat. Alle informatie op rij zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Evenementen

Toffe evenementen en festivals in Nieuw-Zeeland. Dan weet je wat er te doen is.

Gewoontes

Informatie over gewoontes en gebruiken in Nieuw-Zeeland. Leer de Kiwi's alvast kennen.

Korting

Tips om korting te scoren in Nieuw-Zeeland: op brandstof, boodschappen en meer.

Wonen in Nieuw-Zeeland

Overzichtelijke tips waarmee je alvast kunt wennen aan wonen en leven in Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland is toch heel anders dan Nederland. Kijk maar.

Werken in Nieuw-Zeeland

Volop tips die met werken in Nieuw-Zeeland te maken hebben. Waar begin je en hoe regel je allerlei zaken. Zo wordt werken in NZ nog makkelijker.

Reistips voor Nieuw-Zeeland

Met onze tips zijn de voorbereidingen voor je reis naar Nieuw-Zeeland een stuk makkelijk. Of je nu voor een working holiday of gewoon op vakantie gaat naar dit schitterende land, deze tips helpen je bij de voorbereiding.

Tips om de aankomst in Nieuw-Zeeland makkelijker te maken

Het begint natuurlijk met de aankomst in Nieuw-Zeeland. Hoe gaat dat precies? Wat kun je verwachten van de controles door Immigratie en Biosecurity. Hoe gaat het met het scannen en controleren van je bagage? Dit alles en meer vind je in onze tips voor de aankomst in Nieuw-Zeeland.

De volgende stap is om van het vliegveld naar de stad te komen. Aangezien de meeste reizigers van Nederland naar Auckland zullen vliegen (meer vluchten dus vaak goedkoper om daar je reis te beginnen) hebben we verschillende manieren voor je om naar het centrum van Auckland te komen, van de goedkoopste manier tot de snelste manier. Zo kan iedereen de beste manier vinden om van Auckland airport naar de stad te komen.

Nadat je bent uitgerust en van de eventuele jetlag af bent (niet iedereen heeft last van jetlag), kun je de stad gaan verkennen. In Auckland is zo ontzettend veel te doen, zeker als je onze tips gebruikt om deze stad eens goed te verkennen.

De voorbereidingen worden nog makkelijker met deze tips

Maar voordat je uiteindelijk in Nieuw-Zeeland bent, gaat er nog wel een stuk voorbereiding aan vooraf. Met onze reistips voor je reis naar Nieuw-Zeeland vallen ook deze voorbereidingen best mee.

Met een reisgids begint de reispret pas echt. Met zo’n boek (paperback of e-book) kun je je lekker voorbereiding op het gehele land. Je ziet dat wat leuk is en wat je echt moet gaan zien. We hebben reisgidsen van bekende uitgeverijen voor je op rij gezet met de voor- en nadelen van elk. Uiteraard worden ook de minder bekende en daarom meer unieke reisgidsen besproken.

Ga je voor een roadtrip in Nieuw-Zeeland dan heb je nog de keuze te maken met welk soort voertuig je dit gaat doen: auto, camper of een grote motorhome? Elk heeft zo z’n voordelen, maar ook nadelen. Uiteraard hebben we al deze roadtrip-tips ook voor je op rij gezet.

Een geldig rijbewijs is dan zeker ook belangrijk voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Tip: een International Rijbewijs is handig maar niet noodzakelijk voor Nieuw-Zeeland. Je mag er namelijk tot 12 maanden rondrijden met je Nederlandse rijbewijs. Nederlanders staan dankzij de uitstekende rijopleiding te boek als goede rijders. Wil je toch iets hebben waarmee je Nederlandse rijbewijs erkent wordt in het buitenland, dan is een Echtheidsverklaring van het RDW makkelijker (want langer geldig) en goedkoper.

Tijd om de voorbereidingen in de praktijk te brengen

Als je dan alles weet van Nieuw-Zeeland en jouw reis, wordt het tijd om alle tips in de praktijk te gaan brengen. Vooral omdat je vertrekdatum inmiddels dichterbij aan het komen is. Het wordt tijd om te bepalen wat je allemaal mee gaat nemen (tip: sowieso niet teveel) en in wat voor soort bagage.

Er is altijd een discussie onder reizigers wat beter is, een koffer, backpack of rolkoffer-tas. Maar ja, die keuze is super-persoonlijk. Wat voor de één fijn is om mee te reizen is voor de ander weer irritant. Daarom hebben wij in onze inpaktips de voor- en nadelen van elk soort bagage op rij gezet. Dan hoef jij alleen maar te bepalen waar jouw wensen liggen en wat belangrijk voor jou is. Onze inpaktips maken jouw reis een stuk makkelijk, net als alle andere reistips voor Nieuw-Zeeland.

Hoeveel bagage je mee gaat nemen, hangt natuurlijk ook af van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Bij de ene mag je veel meer meenemen als incheckbagage dan de ander. In ons overzicht vind je precies terug bij welke maatschappij je meer mee mag nemen. Handig, maar pas wel op. Je kunt beter op de heenweg relatief weinig meenemen, dan heb je altijd plek op de terugweg om souvenirs voor familie of toffe spullen voor jezelf mee te nemen.

Plan je eigen reis naar Nieuw-Zeeland

Voor wie zijn de reistips voor Nieuw-Zeeland?

Onze reistips zijn er voor iedereen die van plan is om naar Nieuw-Zeeland te gaan. Het maakt niet uit op welk visum of hoe lang je gaat, iedereen kan deze tips gebruiken. Van gewone reiziger tot working holiday reiziger en zelfs als je gaat emigreren.

We hebben dan ook flink wat tips toegevoegd die je helpen met zaken rondom wonen of lange tijd in Nieuw-Zeeland verblijven (working holiday of emigratie). En natuurlijk staat het boordevol tips rondom werken in Nieuw-Zeeland, zoals minimumloon en gemiddelde loon per sector. Alles om de working holiday-reiziger op weg te helpen.

Korting is iets waar alle Nederlandse reizigers dol op zijn. Waar of niet? We hebben dan ook als onderdeel van onze reistips voor Nieuw-Zeeland een serie artikelen gemaakt over korting krijgen in Nieuw-Zeeland (korting op boodschappen, brandstof, activiteiten en meer). Alles om jouw Nieuw-Zeeland-reis goedkoper te maken.

Mis je iets in de reistips?

En als je een vraag hebt over een bepaalde reistip of iets waar we nog geen tips voor hebben, laat het achter als reactie en we geven je de info zo snel mogelijk. En we voegen dan een nieuwe reistip toe. Dat is het mooie, er komen steeds meer reistips voor Nieuw-Zeeland bij.

0 0 stemmen
Article Rating
Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren
Scroll naar boven