Simpele tips om korting in Nieuw-Zeeland te regelen. Maak je reis en verblijf goedkoper met extra voordeel!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  In Nieuw-Zeeland vieren ze de zomer van December tot en met Februari. En dat betekent een drukke periode met veel toeristen en hogere prijzen. Wij helpen je graag met het regelen van extra korting om zo de dure zomer in Nieuw-Zeeland te overleven.

  Voor veel Noorderlijkhalfronders is het bijzonder om Kerst en Oud & Nieuw in een warme en zonnige omgeving te vieren. Dat is een van de belangrijkste reden waarom het zo ontzettend druk is in het land in december.

  Een andere reden is dat men vaak denkt dat het de mooiste tijd van het jaar is om Nieuw-Zeeland te bezoeken. Alsof er de rest van het jaar niets moois te doen of te zien is in het land. ? Kijk dan nog maar eens goed wat we al eerder schreven over het mooiste seizoen in Nieuw-Zeeland om te reizen.

  Tip #1: de hoogste korting in Nieuw-Zeeland plan je zelf

  “Timing is everyhing” zeggen ze wel eens. Als het gaat om het goedkoper maken van je Nieuw-Zeeland-reis dan geldt dat zeker. Als je je reis al een klein beetje opschuift, wordt het een stuk goedkoper. Echt veel goedkoper… En heb je nog steeds heerlijk zomers weer.

  Februari en maart zijn ideale maanden om naar Nieuw-Zeeland te gaan als je echt lekker weer wilt hebben. Het einde van de zomer en begin van de nazomer is het vaak veel lekkerder weer dan hartje zomer rondom de feestdagen. En omdat de meeste toeristen alweer weg zijn, is alles goedkoper (huurauto’s, campers etc) en is er meer plek op de campings en in de hostels. Je reist dan veel relaxter en flexibeler rond, zonder ver vooruit te hoeven plannen.

  Tip #2: vroegboekers hebben echt voordeel… vooral in 2022/2023

  Wil je toch per se in december of januari reizen, denk er dan aan dat je niet de enige bent. Het is letterlijk het drukste en duurste seizoen. En praktisch alle auto- en camperverhuurders zullen uitverkocht zijn. En wat er nog over is, zal tegen de hoofdprijs weggezet worden. Als je niet wilt misgrijpen in dat drukke seizoen kun je het beste vroeg boeken. Dan pak je ook vaak nog een mooie vroegboekkorting mee.

  Kijk maar eens naar de tarieven voor huurauto’s of de prijzen van huurcampers in Nieuw-Zeeland. Maanden van tevoren is er nog veel aanbod en kun je een leuke aanbieding met extra korting pakken. Hoe dichterbij december, hoe minder er beschikbaar is en hoe hoger de prijzen worden.

  En omdat het zo druk is in de zomerperiode zullen er ook geen ‘relocations' zijn. Die komen pas weer aan het einde van het seizoen, rond maart. Als je echt goedkoop door Nieuw-Zeeland wilt reizen, komen we altijd weer uit bij de eerste tip: reis in februari/maart voor lekker weer en lagere prijzen.

  In 2022/2023 is alles anders in Nieuw-Zeeland… Prijzen voor huurauto's en -campers zijn hoger dan ooit door een tekort aan wagens in combinatie met een hoge vraag. Door met je reisdata te schuiven en flexibel te zijn, kun je ook in 2023 nog best leuke autohuur-deals scoren in Nieuw-Zeeland.

  Tip #3: geen dure verzekeringen bij auto- camperhuur (en toch goed verzekerd!)

  Aangezien de zomer in Nieuw-Zeeland al zo duur is, kun je flink besparen door voor de allergoedkoopste verzekering (“risk-taker”) te kiezen. Neem daarbij voor een paar euro zelf een voordelige eigen risicoverzekering dan draai je nooit zelf voor kosten bij schade op. Alles is dan afgedekt maar het kost je maar een fractie oftewel flinke korting op je auto- of camperhuur in de pocket.

  De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland zijn vaak via een gravelweg te bereiken. Schade is dan ook zo gebeurt, hoe voorzichtig je ook rijdt. Ook omdat er op asfaltwegen vaak steentjes rondslingeren. Voor je het weet heb je een ster in de voorruit. Zonder verzekering kan dat al snel een dure grap worden. Door geen dure verzekering van de verhuurder te nemen, maar het eigen risico af te dekken via een eigen-risico-verzekering scheelt het je veel geld terwijl je toch de zekerheid hebt dat de schade betaalt wordt. Je kunt dus voor het hoogste eigen risico bij je huurauto of -camper gaan omdat het risico dan wordt gedekt door die losse eigen-risicoverzekering.

  Lees hoe zo'n eigen-risicoverzekering werkt dan weet je wat je kunt verwachten als je voor deze besparing kiest.

  Op weg naar de East Cape vuurtoren | foto: Thomas (PD)
  Een gravelweg leidt vaak naar de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland, Schade is zo gebeurt, zonder dat je er erg in hebt!

  Tip #4: let op kortingscodes en kortingsbonnen in Nieuw-Zeeland

  Elke besparing die je kunt maken als reiziger naar Nieuw-Zeeland is mooi meegenomen. Het begint met een paar centen hier en daar totdat je bedreven bent en de dollars er aan korting afvliegen. Let dus vooral op kortingscodes, acties en kortingsbonnen. We hebben een paar mooie voor je op rij gezet.

  Tip #5: onderhandelen over korting

  Men denkt vaak dat prijzen vast zijn… Ja in de supermarkt waar een halfje wit elke dag ongeveer hetzelfde kost, ongeacht de supermarkt waar je heen gaat. In de toerisme- en reissector zijn prijzen afhankelijk van veel factoren, o.a. vraag en aanbod, tijd van het jaar, temperatuur (het weer) en nog veel meer. Denk maar eens aan prijzen voor vliegtickets die bijna dagelijks veranderen. Check trouwens ook onze tips waarme je zelf het goedkoopste vliegticket vindt, dan heb je op je reis al flink bespaard.

  Je kunt dus best onderhandelen over extra korting. Niet mis mee. Als je het moment maar weet te pakken. Het draait allemaal om timing. In het hoogseizoen heb je weinig kans want zoals al eerder uitgelegd, is het een drukke periode waar de volle-mep-betalende toeristen wel komen. Je hebt dan een slechte uitgangspositie om te onderhandelen.

  Kom je in een periode waar het wat rustiger is, dan heb jij als klant meer macht. En reis je met meerdere personen dan heb je nog een extra voordeel. Stel je gaat met 3 mensen een helikoptervlucht of tour doen. Dan heeft de operator in 1x 3 klanten en daar heeft ie vaak wel wat extra’s voor over.

  En denk je dat reisagenten alleen korting voor je kunnen regelen? Zet dat maar uit je hoofd. Zij doen niets meer dan wat jij ook kan doen, vragen: “is dit je beste prijs of kan er nog iets aan gedaan worden?” Vooral ook omdat een operator commissie moet betalen aan een reisagent, is het goedkoper voor hem als jij direct boekt…. En daar kun je vaak wat extra korting mee regelen.

  Tip #6: weet waar de koopjes te vinden zijn

  Zomertijd is een goede tijd voor verse groenten en fruit. Koop dus alles dat in het seizoen is, dan heb je in Nieuw-Zeeland vaak een tas vol vitamientjes voor nog geen $30. Vooral als je de supermarkt voorbij gaat en naar kleine, onafhankelijke groenteboertjes gaat. Die verkopen vaak groenten en fruit dat minder mooi is dan in de supermarkt, maar net zo of lekker is.

  Denk daarbij aan:

  • Paprika’s die onder de maat zijn – klein maar zeer smakelijk – voor een paar dollar per zak.
  • Te grote kiwi’s die daardoor ongeschikt zijn voor de export en dus goedkoop op de markt komen in Nieuw-Zeeland.
  • Kromme wortels, ongelijkvormige courgettes en komkommers met een bochel voor minder dan $5 voor een grote zak.

  Extra korting regel je deze Nieuw-Zeelandse zomer door lekker te koken met “lelijke” maar goedkope groenten en fruit. Combineer het met rijst, pasta of blikgroenten vanaf de onderste (=goedkoopste) plank in de supermarkt en je eet voor een prikkie.

  Verse groenten van de plaatselijke groentenboer
  Verse groenten van de plaatselijke groentenboer: $25 à $35 (goedkoper dan de supermarkt)

  Meer korting is altijd fijn, in welk seizoen je ook reist

  Post dus vooral jouw tips om extra korting te regelen in Nieuw-Zeeland, dan reizen we allemaal goedkoper door dit prachtige land. We wensen je een mooie en voordelige reis naar en in Nieuw-Zeeland.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven