6 travel hacks om de goedkoopste camper te boeken

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Je bent klaar voor je grote rondreis door Nieuw-Zeeland maar je weet nog niet hoe? Je weet wel dat je met een auto of campervan wilt gaan vanwege de grote mate van vrijheid. Dan helpen wij je graag om de goedkoopste camper te regelen met een paar simpele travel hacks.

  En voor een goedkope auto dan? Daar hadden we de prijs al eens van omlaag gehackt in deze blogpost. Nu gaan we ons focussen op de wagens waar je lekker in kunt slapen: campers.

  Hack #1: juiste route kiezen

  “Hoe kan mijn reisroute nu invloed hebben op de prijs”, horen we je denken? Meer dan je denkt. Als iedereen van A naar B reist betekent dat dat er aan het einde van het seizoen een berg campers op B staan. Of dat campers vlak voor het seizoen nog terug moeten naar A.

  Let dus altijd op de website van camperverhuurders op speciale aanbiedingen qua locatie. Ga niet eerst je rondreis van A naar B plannen, maar kijk welke locatie goedkoper is en reis dan zo. Als je tegen de draad ingaat en van B naar A gaat, is het camper een stuk goedkoper.

  In het geval van Nieuw-Zeeland betekent dit het volgende: bijna alle toeristen doen een road trip van Auckland (Noordereiland) naar Christchurch (Zuidereiland). Als jij andersom reist, zie je hetzelfde maar je hebt wel een goedkopere camper (in de meeste gevallen).

  Queenstown is een populaire maar kleinere bestemming. Sowieso is het duurder om er heen of vandaan te vliegen en dat geldt vaak ook voor campers. Afleveren in Christchurch oftewel naar Queenstown en terug rijden, kan je veel geld schelen.

  Hack #2: juiste wagen kiezen

  Met hoeveel personen ga je reizen? Wil je luxe of meer basic? Heb je wel een badkamer of toilet nodig? Hoe groter je camper, hoe meer luxe items toegevoegd zijn hoe duurder de camper wordt. De goedkoopste camper is altijd de meest basic versie. Net zoals je gewend van discountsupermarkten, simpel maar goedkoop. En van verdomd goeie kwaliteit (vaak).

  Lees trouwens ook even onze post over het self-contained zijn van je camper want veel reizigers kunnen best zonder. Je hebt self-contained niet perse nodig om op supermooie afgelegen plekken te kamperen in Nieuw-Zeeland.

  Goedkoopste camper Nieuw-Zeeland
  Voor welke camper ga jij? Het kan erg in prijs schelen

  Hack #3: juiste seizoen kiezen

  Ook hier geldt, als je achter de massa aangaat en in het dure, drukke zomerseizoen naar Nieuw-Zeeland gaat, betaal je meer voor je camper. Als je echt voor de goedkoopste camper wilt gaan, dan is de winter (juni, juli, augustus) dé tijd van het jaar voor jou. Het zal minder zonnig zijn dan in de zomer, maar kamperen in de Nieuw-Zeelandse winter heeft z'n charmes en is minder koud dan je misschien denkt.

  Of je net voor of na de winter… Herfst (vooral maart) en de lent (vooral November) zijn de goedkope maanden in Nieuw-Zeeland. Meer info over de seizoenen vind je hier.

  Hack #4: goedkope oplossing voor die dure verzekering

  Verhuurders van auto's en campers vragen je altijd of je die handige, complete verzekering van ze erbij wilt hebben. Handig maar duur, vooral als je zelf je eigen risico afdekt via een eigen-risico-verzekering.

  Je neemt dan de allergoedkoopste (lees: geen) verzekering bij de verhuurder maar gaat voor een voordelige eigen-risico-verzekering zoals die van Allianz. Dan ben je voor een paar euro per dag ervan verzekerd dat je eigen risico betaald wordt als je schade rijdt.

  De koste versie van de uitleg is: jij rijdt schade, de verhuurder brengt eigen risico in rekening (jij betaalt de kosten tot een bepaald bedrag) en dat bedrag claim jij dan bij Allianz op je eigen-risicoverzekering. Je schiet de kosten dus altijd eerst zelf voor. Het is geen vervanging van de verzekering van de verhuurder maar meer een handige travel hack waardoor je én veel goedkoper uit bent én zelf uiteindelijk geen kosten betaalt als je schade rijdt (het voorschieten wordt betaald door de verzekeraar).

  Hack #5: camper kopen vs huren

  Hoe lang wil je gaan reizen met die goedkoopste camper? Hoe langer je gaat reizen, hoe voordeliger het is om er eentje te kopen en na afloop weer te verkopen.

  Maar denk er wel aan dat je met kopen:

  • Zelf verstand moet hebben van auto's om een goede koop te doen (geloof niet de eerste de beste backpacker die je zijn/haar auto wilt verkopen). Denk eraan, de meeste backpackers staan op het punt om Nieuw-Zeeland te verlaten dus het kan ze weinig schelen of ze de waarheid iets mooier voorstellen dan ie is.
  • Het risico loopt dat de kosten hoger uitvallen als je pech hebt.
  • De kans loopt dat je de wagen aan het einde van je reis niet of met zwaar verlies verkoopt. Vooral als je Nieuw-Zeeland gaat verlaten in een periode dat anderen dat ook doen. Vertrek je juist aan het begin van een druk seizoen, dan verkoop je je camper makkelijker.

  Het is een afweging die je zelf moet maken. Hoeveel risico wil je lopen? En kies je graag voor gemak? Er is niets mis met het kopen van een camper, als je maar weet waar je aan begint. Je wilt immers niet een camper kopen die eerst als drugslaboratium is gbruikt.

  Hack #6: een ‘relocation' doen

  Als je reisplannen flexibel zijn en je hebt slechts een paar dagen om te reizen, dan is de goedkoopste camper een relocation camper. Dit betekent dat je voor $1 per dag een camper van A naar B moet brengen. Meestal vanaf een minder populaire locatie naar een populaire locatie. Zie ook de uitleg bij travel hack #1 hierboven.

  Kan het echt voor $1 per dag met een camper rijden? Ja dat kan! Lees “mijn roadtrip met gratis huurauto’s” maar eens.

  Denk er wel aan dat:

  • Extra dagen bijna nooit mogelijk zijn. De camper moet met een reden van A naar B.
  • Je maar een paar dagen tot een week de tijd hebt.
  • Je extra bespaart als je de eigen-risico-verzekering uit travel hack #4 gebruikt. Dan blijft je goedkope relocation camper de goedkoopste camper.

  Meer tips voor de goedkoopste camper?

  Post je eigen tips om de goedkoopste camper te regelen gerust hieronder, dan reizen we met z'n allen een stuk goedkoper door het mooie Nieuw-Zeeland.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll to Top