Fikse korting op benzine in Nieuw-Zeeland: alles over kortingskaarten en kortingscodes

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Niemand houdt van teveel betalen, daarom besteden wij regelmatig aandacht aan hoe je extra korting in Nieuw-Zeeland kunt krijgen. En deze keer gaan we voor korting op benzine. Je roadtrip in Nieuw-Zeeland wordt pas extra leuk als je flink op brandstof kunt besparen.

  Dan heb je lekker veel over voor de drankjes 's avonds in de kroeg of kun je nog langer rondrijden in dit schitterende land. En we hebben hele mooie tips voor korting in Nieuw-Zeeland op brandstof. Deze zijn gratis en kunnen ook nog eens heel makkelijk gebruikt worden.

  Tip 1: korting op brandstof via supermarkt

  Onze eerste twee tips om korting op brandstof in Nieuw-Zeeland te krijgen, lopen inmiddels in elkaar over. Vroeger kreeg je namelijk bij alle Nieuw-Zeelandse supermarken een bon of code voor korting op brandstof, nu gaat het vaak via een gratis kaart.

  De grote supermarktketens geven namelijk korting op brandstof die je bij deelnemende merken tankstations kunt gebruiken.

  • New World: kortingscode voor brandstof te besteden bij Z-tankstations. Onderaan je kassbon vind je de code en info.
  • Pak 'n Save: kortingscode voor brandstof te besteden bij de eigen bezninepomp. Op het Noordereiland en het Zuidereiland krijg je een kortingsbon voor benzine bij je boodschappen bij Pak 'n Save. Maar op het Zuidereiland krijg je nog iets extra's. Daar kun je met de gratis Sticky Card (soort bonuskaart) extra korting op benzine krijgen als je regelmatig daar shopt. Deze kaart haal je gratis op bij de klantenservice.
  • Countdown: korting op brandstof OF gratis boodschappen. Je kunt hier kiezen of je de kortingspunten omzet in korting of brandstof of een digitale tegoedbon ontvangt te besteden bij deze supermarkt. Hier heb je wel de gratis Countdown One Card (met AA Smart Fuel Card erop) voor nodig. Deze is op te halen bij de klantenservicebalie van Countdown.

  Het exacte kortingsbedrag kunnen we je niet geven omdat dat door alle acties erg veranderd, maar het ligt vaak tussen 2 en 60 NZ-dollarcent per liter brandstof korting in Nieuw-Zeeland. Dat is makkelijk geld besparen. Let wel even op de houdbaarheid van de kortingscodes of fuel vouchers want die wisselt.

  Kortingsbon bij boodschappen in NZ
  Bewaar de gratis kortingsbonen die je krijgt als je boodschappen doet

  Tip 2: gratis kortingskaarten

  Er zijn diverse kortingskaarten te krijgen voor je roadtrip in NZ. Minder betalen voor benzine is makkelijker dan je denkt. Even een gratis kortinskaart scoren en je krijgt elke keer als je tankt korting. Ideaal. Aangezien beide kortingskaarten gratis zijn, is het makkelijk om ze allebei op zak te hebben tijdens je road trip in Nieuw-Zeeland. Dan heb je overal en altijd korting op brandstof. Welke Nederlander wil dat nu niet?

  AA Smart Fuel kaart voor korting op brandstof

  Zorg dat je zo snel mogelijk na aankomst in Nieuw-Zeeland een AA Smart Fuel card ophaalt. Dit is een gratis kortingskaart die je kunt ophalen bij AA-kantoren (de Nieuw-Zeelandse ANWB), BP of G.A.S. tankstations of bij Countdown supermarkt (One Card).

  Met deze kaart krijg je direct korting op brandstof als je tankt bij BP en G.A.S. BP heeft in Nieuw-Zeeland landelijke dekking, terwijl GAS een uitstekend netwerk in de regionale en meer afgelegen gebieden heeft.

  Je kunt de korting ook als tegoed op je kaart laten zetten maar als tijdelijke inwoner of reiziger is het makkelijk als je direct de korting gebruikt op je brandstofbesteding. Men zal je dus vragen of je korting wilt opsparen of direct gebruiken. Ga voor direct gebruiken (“redeem”) en je betaalt direct minder voor je benzine. Ook hier wisselen de acties, maar je bespaart flink. Bijvoorbeeld: NZ$ 0,06 korting per liter brandstof (maximaal 50 liter) als je minimaal NZ$40 besteed. Zie voor meer info over de SmartFuel kaart.

  Korting op brandstof in NZ
  Extra korting op brandstof in Nieuw-Zeeland met deze gratis kaarten

  Sticky Card van Pak 'n Save (Zuidereiland): wel korting maar niet meer op benzine

  Pak 'n Save is de goedkoopste supermarkt van Nieuw-Zeeland en is het discountmerk van New World. De winkels zelf zien eruit als een grote Aldi (voordat Aldi haar winkels ging upgraden). Pak 'n Save heeft ook vaak eigen merk benzinepompen op het terrein.

  Met de gratis Sticky Card krijg je speciale korting op producten bij Pak 'n Save. Je kunt de kaart ophalen bij de klantenservice-balie. Extra korting via deze Pak 'n Save kortingskaart is inmiddels afgeschaft, maar je krijgt nog wel korting op benzinge via de kortingsbon uit de kassa.

  Ook op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland krijg je bij Pak 'n Save een kortingsbon als je boodschappen doet. Deze kortingskaart voor extra korting op boodschappen hebben ze daar niet.

  Kortingsbon benzine Pak n Save supermarkt
  Bij Pak 'n Save kun je korting en extra korting krijgen op benzine

  Smiles kortingskaart voor tanken bij Mobil

  Mobil tankstations hebben een soortgelijke kaart: Mobile Smiles kortingskaart. Deze kaart kun je gratis ophalen bij deelnemende Mobil tankstations. De korting op brandstof is hetzelfde als bij AA SmartFuel, maar dan alleen bij Mobil tankstations: 6 cent korting per liter brandstof als je minstens NZ$40 besteedt.

  Tip 3: het Gull-effect

  Gull is een discount-benzinepompketen in Nieuw-Zeeland. Vergelijk het met Tango in Nederland. Gull heeft geen landelijke dekking, ze zitten vooral op het Noordereiland, maar ze staan er om bekend de laagste prijzen te rekenen voor brandstof.

  Het Gull-effect is dat als zij ergens een tankstation openen, de anderen merken in de omgeving ook opeens hun prijzen laten zakken. Bij Gull heb je geen kortingskaart of kortingscodes nodig. Iedereen betaalt direct dezelfde lage prijs voor benzine. Wil je meer weten over Gull en hun goedkope benzine, kijk dan even op hun website.

  Tip 4: kijk verder dan je neus lang is

  In Nieuw-Zeeland wisselen de prijzen voor benzine ontzettend, zelfs in dezelfde stad of dorp. Stop dus niet direct bij het eerste de beste benzinestation dat je tegenkomt, maar kijken even rond en vergelijk de prijzen. Je zult verbaasd zijn van het prijsverschil.

  Kijk maar eens naar deze handige website die alle benzineprijzen bijhoudt in Nieuw-Zeeland. Dan kun je alvast een beetje inschatten hoeveel je straks aan benzine kwijt bent.

  Wil je meer besparen?

  Er zijn veel meer manieren je reis in Nieuw-Zeeland goedkoper kunt maken. We hebben nog een blogpost vol bespaartips en trucs om extra korting te krijgen. Minder betalen is altijd fijn, of het nu voor benzine, een product of een activiteit is. Korting in Nieuw-Zeeland is makkelijker te krijgen dan je denkt. Je moet er alleen even aan denken dat je de tips ook gaat gebruiken.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  4 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Marie
  Marie
  Gast
  15 januari 2021 16:40

  Goed om te weten dat je korting kan krijgen via supermarkten wanneer je tankt in Nieuw-Zeeland. Ik ga alle tips verzamelen voordat we beginnen aan onze reis. Helaas duurt dit nog even!

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Marie
  15 januari 2021 20:46

  Hi Marie… Leuk om te horen dat je de blogpost handig vindt. Bekijk vooral ook onze andere blogposts over korting of voordeel in of naar Nieuw-Zeeland.

  Hopelijk kan er inderdaad snel weer gereist worden. Voorlopig zit de NZ-grens dicht voor reizigers en toeristen, maar hopelijk komt er in 2021 goed nieuws. Veel plezier met het voorbereiden van de reis.

  Familie Snoek
  Familie Snoek
  Gast
  3 juli 2020 23:16

  Dit is een post van 2014. Geldt dit nog steeds?

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Familie Snoek
  10 oktober 2020 00:33

  Korting op brandstof in NZ zal altijd blijven. De tips en manieren waarop verandert af en toe. Daarom updaten we deze blogpost regelmatig zodat de nieuwste kortingstips erop staan.

  (door de overgang naar een nieuw reactiesysteem op ons blog, is een eerder antwoord op deze vraag weggevallen. Daarom plaatsen we ‘em vandaag opnieuw.)

  Scroll naar boven