Een internationale eSIM voor op reis of een lokale SIMkaart, wat is beter, makkelijker of voordeliger?

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

    Nu veel smartphones de optie van een eSIM ondersteunen en veel providers dit aanbieden, is het leven van reizigers en digital nomads makkelijker geworden. Je kunt nu al vanaf het moment dat je in een land als Nieuw-Zeeland arriveert netwerkontvangst hebben zonder dat het je klauwen met geld kost. Welkom in de wereld van de eSIM voor op reis.

    De grote vraag die velen nu dan ook hebben is, wat is makkelijker en voordeliger: een lokale SIM-kaart halen bij aankomst of een eSIM voor op reis gebruiken? Al die vragen, gaan we in dit artikel voor je beantwoorden.

    Voordelen van elk: eSIM voor data & landkeuze; lokale SIMkaart voor bellen

    Een eSIM voor op reis is supermakkelijk en voordelig als je alleen data wilt gebruiken en niet te lang in een bepaald land bent. Het grootste voordeel van zo’n internationale eSIM is dat je niet gebonden bent aan een bepaald land. Het is dus ideaal als je veel verschillende landen gaat bezoeken en geen zin hebt om elke keer een lokale SIMkaart te scoren voor die korte tijd.

    Een traditionele lokale SIMkaart kopen is vooral voordelig als je langer dan 45 dagen in een land blijft. Je kunt dan de beste deal bij een lokale provider uitzoeken en deze SIM-only verlengen of blijven gebruiken. Het grootste voordeel is dat je ook belminuten erbij krijgt.

    Traditionele SIM-kaart in Nieuw-Zeeland: hoe & waar krijg je die?

    In ons artikel over mobiele netwerken in Nieuw-Zeeland zag je al dat je uit slechts een paar mobiele netwerken kunt kiezen, welke allen een goed bereik hebben. De grootste vraag om te beantwoorden als je voor een traditionele SIMkaart ter plekke gaat, is of je voor een ‘travel SIM’ (reis-SIM) of een gewone SIM gaat? De verschillen tussen die twee zijn simpel:

    • Travel SIM's zijn vaste pakketten die voor toeristen gemaakt zijn en op het vliegveld van o.a. Auckland en Christchurch verkocht worden. Deze SIM’s en bundels vind je niet daarbuiten. Waarom? Omdat ze helemaal niet goedkoper zijn dan een lokale SIM met bel/databundels.
    • Lokale SIMkaarten met data/belbundel zijn de opties die elke Kiwi heeft en dus in elke winkel – supermarkt, warenhuis, electronicazaak etc – waar dan ook in Nieuw-Zeeland verkocht worden. Je hebt meer keuze en de aanbiedingen zijn scherper, zoals een Skinny SIM-only met een maandelijkse bundel van NZ$17 met 200 minuten en 1.5Gb data – en 4 GB bonusdata met kortingscode AZ862ZC – of NZ$40 met ongelimiteerd minuten en eindeloze data, oftewel 8GB NZ data op maximale snelheid daarna oneindige data waarvan de snelheid iets omlaag gaat. En met 4 GB bonusdata met diezelfde kortingscode.

    Kortingscode voor je lokale SIMkaart van Skinny in Nieuw-Zeeland

    Kies je voor Skinny in Nieuw-Zeeland, dan kun je kortingscode AZ862ZC gebruiken voor 4GB gratis carry-over. Meld je aan bij Skinny, download de Skinny app en ga naar Buddy Rewards om deze kortingscode in te voeren en je gratis data te claimen.

    NZ SIM-kaart in smartphone
    Welke NZ SIM-kaart gaat in jouw smartphone?

    Internationale eSIM voor op reis: wat kost het voor Nieuw-Zeeland?

    De eSIM is nieuw en superhandig. Veel providers in Nederland bieden deze al aan, dus wellicht gebruik je het al. Dan weet je hoe makkelijk het is om een eSIM toe te voegen of te switchen tussen eSIM’s.

    Waar we het nu over gaan hebben, is de internationale eSIM voor op reis. Dat is een eSIM die je wereldwijd kunt gebruiken, tegen vaste lage kosten zodat je weet waar je aan toe bent. Zodra je naar een bepaald land gaat, daar een bundel voor hebt aangezet, heb je direct internetverbinding bij aankomst.

    Vergelijk alle eSIM-bundels en zie hoe voordelig zo’n eSIM voor op reis is. Om je een aantal voorbeelden te geven:

    De prijzen van eSIM-bundels zijn in USD, welke je dus prima zonder kosten kunt betalen met je Multi-Valuta Pinpas voor reizigers.

    Bovendien is een megagroot voordeel van een eSIM voor op reis dat je niet steeds een stukje plastic – want dat is een gewone SIM-kaart – gebruikt voor een maandje en dan bij het vuil gooit. En als je denkt, ach zo’n SIM-kaartje is maar klein, denk dan eraan dat erbij SIM-kaarten altijd extra plastic verpakking zit en dat elk stukje plastic dat niet weggegooid wordt, helpt om de plasticsoep te verminderen.

    Al je vragen over een internationale eSIM voor op reis beantwoord

    Hoe simpel zo’n eSIM ook is, je hebt er vast nog vragen over. Daarom hebben we hieronder alvast de meest bekende vragen voor je beantwoord. Staat je vraag er niet tussen, zet ‘em dan onder het artikel als commentaar/feedback, dan beantwoorden we die ook. We helpen je graag een goede keuze te maken.

    Hoe betrouwbaar is de eSIM van Saily?

    Saily is een merk van beveiligingsbedrijf Nord, bekend van de NordVPN en Nord Password Manager oplossingen. Met de betrouwbaarheid en veiligheid zit het dus wel goed.

    Hoe werkt zo’n internationale eSIM?

    De eSIM is in bijna elk land te gebruiken. Klik op activeren in de app voor je op reis gaat en het is geregeld. Het zijn 3 makkelijke stappen om te volgen.

    1. Kies je databundel. Dit kun je lang voor vertrek doen want je bepaalt zelf de startdatum.
    2. Download de Saily App en installeer de eSIM
    3. Activeer je plan voor je op reis gaat (er is een dataverbinding nodig).

    Krijg je ook belminuten met een eSIM voor op reis?

    Nee, een eSIM voor op reis werkt alleen met data, er zitten geen belminuten bij.

    Is roamen met mijn Nederlandse abonnement niet voordeliger?

    Dat kun je het beste zelf bepalen door even naar de roamingvoorwaarden van je eigen provider te kijken. Over het algemeen is het roamen buiten Europa prijzig als je dat met je Nederlandse abonnement doet.

    Is mijn toestel geschikt voor een eSIM?

    Veel smartphones ondersteunen tegenwoordig de optie om een eSIM te nemen. Of de jouwe ook ervoor geschikt is, zul je zelf even moeten checken in de specificaties die de fabrikant van je toestel opgeeft.

    Voor een aantal smartphones is er een eenvoudige manier om het te checken:

    • Apple iPhone: Ga naar Instellingen > Algemeen > Over om de digitale SIM-status te checken. Als er een IMEI-nummer staat, is je phone geschikt voor eSIM.
    • Samsung Galaxy: ga naar Instellingen > Verbindingen > SIM-kaartbeheer om te checken. Als de optie ‘eSIM toevoegen’ er staat, is je phone geschikt voor eSIM.
    • Google Pixel: ga naar Instellingen > Netwerk en internet en klik op SIMs. Als er al een fysieke SIM-kaart in de telefoon zit, klik je op het plus-pictogram. Als de optie eSIM downloaden te zien is, ondersteunt je phone eSIM.

    Welke simkaart kies jij: internationale eSIM voor op reis of een lokale SIM?

    Voor internetverbinding en/of belminuten in Nieuw-Zeeland of waar je ook heen gaat, zijn er twee opties: een internationale eSIM of een lokale SIMkaart ter plekke. Elke optie heeft voordelen waardoor de keuze voor iedereen anders is. Soms is een lokale SIMkaart handiger maar in andere landen is de internationale eSIM weer handiger. Het kan voor iedereen weer anders zijn.

    Wat zijn jouw ervaringen met SIMkaarten ter plekke of een eSIM? Plaats je tips hieronder als commentaar, daar kunnen we allemaal van leren.

    0 0 stemmen
    Article Rating

    Nog meer informatie over:

    123NZ Reisblog

    123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

    123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

    123NZ draait op koffie

    Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
    Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

    Inschrijven
    Abonneren op
    guest
    0 Reacties
    Inline Feedbacks
    Bekijk alle commentaren
    Scroll naar boven