Dwars door de natuur wandelen in Nieuw-Zeeland (hiking)

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Een fantastische manier om van dichtbij te genieten van de natuur van Nieuw-Zeeland is door te gaan wandelen. Met je (dag)rugzak een tocht van een paar uur tot een paar dagen maken. De natuur in: over bergen heen, dwars door uitgestrekte vlaktes, door heldere beekjes en…. Hoh hoh wacht een even: je zei “wandelen” maar bedoel je niet “hiking”? Yep..

  Het Nederlands is soms een wat te eenvoudige taal waar bepaalde woorden niet (goed) voorkomen. Hiking noemen we vaak wandelen. Maar bij het woord wandelen, denk je meteen aan een suf ommetje door het park of een rondje met de hond. En dat terwijl hiking fantastisch is om te doen, vooral in een land als Nieuw-Zeeland. Daarom zul je vanaf nu niet meer wandelen zien staan in dit artikel maar hiken of hiking.

  Tips voor hiking in Nieuw-Zeeland

  Voordat je op pad kunt in Nieuw-Zeeland, moet je je natuurlijk wel voorbereiden. Waar ga je heen? Wordt het een hike van een paar uurtjes of juist een paar dagen? Hoe zit het met het weer? Wat mag wel en niet?

  De beste voorbereiding voor je wandeling (euh hike) in Nieuw-Zeeland, is de website van Department of Conservation (DoC). Hun website staat boordevol met alle info die je nodig hebt voor een goede voorbereiding (en het is nog gratis ook al die info). Het aantal tracks waar je uit kunt kiezen, is bijna ontelbaar. En je vindt er info over de Great Walks (damn nu hebben ze het in het Engels ook over “walks”).

  Daarnaast kun je een van de vele handige wandelgidsen voor Nieuw-Zeeland, zoals Trailblazer New Zealand, lezen. In dit boek worden de Great Walks beschreven door mensen die de routes al gelopen hebben. Het is dus geschreven door hikers voor hikers en bevat daarom meer info dan alleen de hiking info van DoC.

  Hiking Mount Iron in Wanaka
  Op naar de top van Mt Iron in Wanaka

  Voorbeeld van hiking in Nieuw-Zeeland: Mt. Iron (Wanaka)

  Ook wij gaan elke keer als we in Nieuw-Zeeland zijn, graag de natuur in om te hiken. Zo waren we pas geleden in Wanaka op het Zuidereiland waar we Mount Iron bedwongen hebben.

  Mt. Iron steekt zo'n 250 meter boven het landschap van Wanaka uit en is gevormd door gletsjers. De tocht naar boven is een kleine 5 km en neemt zo'n 1,5 uur (heen en terug) in beslag. Deze kleine en makkelijke hike is geschikt voor iedereen, dus ook voor beginners en mensen met weinig conditie, tenminste dat is wat de DoC-info ons verteld.

  Uit eigen ervaring weten we dat je deze info van DoC best met een korreltje zout mag nemen. De paden op Mt. Iron gingen toch wat steiler omhoog en samen met de felle middagzon maakte dat het een tocht die niet echt geschikt is voor minder fitte personen. Het grappige is dat als jij naar boven ploetert je soms ingehaald wordt door joggende Kiwi's die de berg op of af rennen. Zij wel.

  Tip: ga nooit wandelen of hiken in Nieuw-Zeeland zonder water en snacks als (droog) fruit, mueslirepen of ander krachtvoer. Hydrateren en energie bijtanken is belangrijk.

  Foto's van de hike op Mount Iron in Wanaka

  Meer weten over onze hike op Mount Iron in Wanaka? Check de foto's hieronder. Zoals je ziet, is deze korte hike de moeite waard want je hebt letterlijk 360 graden uitzicht over de omgeving.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven