Het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland is een makkelijke beslissing om te nemen, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Zeker als je voor het eerst een auto gaat kopen – en vooral voor het eerst in Nieuw-Zeeland – kan het je duizelen met alle kreten en welke stappen te volgen. Met deze handige tips wordt het voor iedereen makkelijker om een auto te vinden en kopen in Nieuw-Zeeland.
Of je de auto nu gaat gebruiken om mee rond te rijden of om te gaan ombouwen tot een camper, de vragen en uitdagingen zijn hetzelfde. Hier moet je dus aan denken als je van plan bent om een auto te kopen in Nieuw-Zeeland.
Waar koop je een gebruikte auto in Nieuw-Zeeland?
In een populair land als Nieuw-Zeeland is een levendige markt in tweedehands/gebruikte auto’s. Niet alleen vanwege de vele backpackers en working holiday-reizigers (WHV-ers) die jaarlijks komen en gaan, maar ook omdat het voor vele Kiwi’s een noodzaak/gewoonte is om een gebruikte auto te kopen. Met als bijkomend voordeel dat een land als Japan dichtbij is, waar het gebruikelijk is om een auto relatief snel van de hand te doen. Een nieuwe auto wordt er meestal al na 1 à 2 jaar ingewisseld. Deze gaan dan als tweedehands en verse import naar Nieuw-Zeeland. In Japan rijden ze namelijk ook aan de linkerkant van de weg dus in Nieuw-Zeeland rijden veel van origine Japanse auto's.
Een auto kopen in Nieuw-Zeeland kan dus praktisch overal en altijd, maar het makkelijkste is om dat te doen in een grote(re) stad waar vele reizigers beginnen of eindigen, oftewel Auckland of Christchurch. Hiervan heeft Auckland de meest levendige markt voor gebruikte auto’s.
Een aantal plekken waar je een auto kunt kopen zijn bijvoorbeeld:
- Facebook Marketplace, al zou ik die persoonlijk niet gebruiken om dingen te kopen vanwege de lage beschermimg en de vele scams.
- Facebook-backpackergroepen zoals Dutchies in New Zealand (allerlei onderwerpen/vragen door en voor NL-backpackers) of Backpacker VANS & CARS under 10,000$NZD (groep voor internationale backpackers puur over het (ver)kopen van wagens).
- TradeMe, de online aankoop/verkoop-site van Nieuw-Zeeland, net als Marktplaats of eBay in Nederland en Europa. Dit is de plek om gebruikte spullen te kopen of verkopen. Dat geldt voor auto’s maar ook het vinden van een kamer of appartement (bonustip). Veel autohandelaren gebruiken TradeMe als online kanaal voor het verkopen/aanprijzen van hun collectie.
- Advertentieborden in hostels, waar backpackers die het land gaan verlaten hun auto te koop aanbieden.
- Autohandelaren in de vele wijken van Auckland of Christchurch, zoals:
- Penrose of Greenlane in Auckland
- Rondom Moorehouse Ave in Christchurch of in de omliggende wijken
Of het handig is om een auto te kopen van een backpacker of WHV-er die op het punt staat om het land te verlaten, laat ik aan jou over. Maar houd wel in het achterhoofd dat:
- Zo’n persoon het land uitgaat dus niet meer aanspreekbaar is als er onverwachte gebreken met de auto zijn of als deze niet aan de verwachting voldoet. De verkoper is dan foetsie.
- Backpackers hebben de neiging om de waarde van hun auto veel te hoog in te schatten omdat ze
- weten dat aankomende reizigers nog geen idee van de markt en de waarde van gebruikte auto's hebben. En vooral omdat beginnende reizigers nog niet gewend zijn om te rekenen in NZD en vaak nog in Euro’s of andere thuisvaluta denken.
- vinden dat de auto meer waard is geworden na het doen van een paar kleine aanpassingen, zoals er een camper van te maken
- er naar streven om hun eigen aankoopbedrag terug te verdienen zodat ze zelf kunnen zeggen lekker goedkoop gereist te hebben.
Wat zijn goede of betrouwbare merken om als tweedehands auto te kopen?
De beste en meest voordelige keuze om te maken, is een Aziatisch merk. Deze zijn namelijk van goede kwaliteit en populair dus er is veel aanbod. Azië ligt redelijk dichtbij Nieuw-Zeeland dus het is redelijk voordelig voor fabrikanten om de Kiwi-markt te bedienen. Je zult ook zien dat veel verhuurders Aziatische merken in het assortiment hebben dus dat zegt ook al voldoende. Omdat er veel Aziatische auto's in Nieuw-Zeeland rondrijden, is er veel kennis bij garages en monteurs over deze auto's en de techniek. Onderdelen zijn volop te krijgen, wat ook in de kosten scheelt als er iets aan je auto moet gebeuren.
Deze populaire merken auto kun je dus prima in overweging nemen:
- Daihatsu
- Honda
- Hyundai
- Kia
- Mitsubishi
- Nissan
- Subaru
- Suzuki.
- Toyota
Europese automerken zie je minder in Nieuw-Zeeland en zijn daarom ook meer een luxe merk. De kosten van onderdelen zullen hoger zijn en minder monteurs hebben echt goede kennis van deze automerken.
Wat is de beste tijd om een gebruikte auto to kopen in Nieuw-Zeeland?
Je kunt het hele jaar door prima terecht om een auto te kopen in Nieuw-Zeeland, maar denk er wel aan dat er seizoensinvloeden zijn. In november/december komen veel reizigers het land in dus is de vraag groter. In maart/april gaan ook veel reizigers het land weer uit dus is het aanbod groter. En in de winter zijn er veel minder aankomende of vertrekkende backpackers of WHV-ers. Maar verder is de balans tussen vraag en aanbod in de lokale markt normaal.
BELANGRIJKE TIP: Rondom Kerst en Oud en Nieuw is het zomervakantie in Nieuw-Zeeland en zijn veel garages dicht of alleen open voor noodgevallen. In de laatste twee weken van het oude jaar en de eerste twee weken van het nieuwe jaar, kun je praktisch niet terecht voor een aankoopkeuring of kleine reparaties. Denk daar aan als je van plan bent om rond die tijd een auto te kopen in Nieuw-Zeeland.
En in de weken voor de Nieuw-Zeelandse zomervakantie lopen de afspraken bij keuringscentra en garages snel vol omdat iedereen de auto nog even snel wil opknappen of toch een andere wil kopen voordat de zomervakantie begint.
Verklein de kans op een miskoop met deze belangrijke tips!
Het kopen van een auto is in principe hetzelfde als in Nederland met een paar belangrijke verschillen. Het grootste verschil is dat in Nieuw-Zeeland schulden of boetes op de auto zitten en niet de eigenaar als persoon. Als je niet oplet, kun je een auto kopen met een schuld erop waar jij dan voor op draait. Maar als je goed onderzoek doet, kun je dit voorkomen.
Lemon Check oftewel de geschiedenis van een auto checken
Dit is een simpele controle om te kijken of je geen ‘lemon’ koopt – Nieuw-Zeelands voor een slechte aankoop. Er zijn verschillende websites waar je een rapport kunt opvragen waarmee je kunt zien of er nog geld op de wagen zit – zoals een boete of een schuld – of dat deze gestolen is. Je ziet met zo'n rapport de complete geschiedenis van de wagen en of alle gegevens kloppen.
- CarJam voor een betrouwbare achtergrondcheck van auto's
- That Car analyseert de meest belangrijke voertuiggegevens aan de hand van de officiële NZ-gegevens. Deze informatie wordt weergegeven in een duidelijk en beknopt voertuigrapport.
Dit zijn de meest populaire en betrouwbare websites om zo’n online check te doen. Een basisrapport met beperkte info is vaak gratis en voor de uitgebreide versie betaal je rond NZ$11 à NZ$15. Een bescheiden bedrag als je nagaat hoeveel problemen je hiermee voorkomt. Het kopen van een gestolen auto of eentje waar nog een schuld opzit is iets dat je absoluut niet wilt.
Pre-purchase inspection oftewel een aankoopkeuring
Dit is een keuring voor aankoop. Zodra je een auto hebt gevonden waar je zelf een goed gevoel bij hebt, kun je een online afspraak maken bij een van de vele keuringscentra in Nieuw-Zeeland.
- Aankoopkeuring door AA – officiële ANWB van Nieuw-Zeeland die onafhankelijke aankoopkeuring doet waarmee je alles te weten komt over een wagen en dus met een gerust hart een auto kunt kopen.
- VTNZ Aankoopinspectie – onafhankelijke experts met inspecteurs die allemaal goed-opgeleide technici zijn.
- VINZ Aankoopkeuring – onafhankelijke specialisten in het keuren en testen van auto's.
Zo’n keuring duurt 1 à 2 uur en kost je rond de NZ$200. Zowel de AA, VINZ als VTNZ zijn grote ketens met centra in elke stad en vele stadjes. Je krijgt dan een uitgebreid rapport en hebt de gelegenheid om de keuringspersoon vragen te stellen als iets niet helemaal duidelijk is.
Ja dat kost je geld maar het geeft je ook veel zekerheid omdat je precies ziet wat er mis is met de wagen en wat men verwacht dat er mis kan gaan in de toekomst (reparaties die er wellicht aan zitten te komen).
Een extra voordeel van zo’n aankoopkeuring is dat je goed moet kijken naar de reactie van de verkoper als je voorstelt dat je zoiets wilt doen. Een reactie als “tuurlijk geen probleem” is wat je wilt zien, maar als de verkoper het niet fijn vindt of excuses geeft waarom het niet kan, dan weet je al genoeg. Dan kun je het geld voor de keuring nu in je zak houden en doorgaan naar de volgende auto.
Dat is ook een belangrijke regel om te onthouden…. Wees niet bang om weg te lopen als iets je niet aanstaat in het aankoopproces. Doe het ook! Is de verkoper te opdringerig of geeft het je geen goed gevoel? Loop weg en ga naar een ander. Rijd de wagen niet lekker bij een testrit? Laat het gaan en ga kijken naar een andere auto.
Fouten bij het kopen van een auto worden gemaakt door gehaast te zijn – reizigers die snel op pad willen – of door het vooronderzoek niet goed te doen.
Doe vooral ook je eigen inspectie
Ook al heb je (nog) geen verstand van auto’s of de technische kant, je kunt zelf altijd een aantal dingen checken om te kijken of het een goede auto voor je is. Open de motorkap en kijk naar de staat van de motor: ontzettend vuil vs (redelijk) schoon. Check het oliepeil en kijk onder de auto of er vloeistof gelekt heeft
En kijk vooral of er grote schade is geweest oftewel tekenen dat de auto een ongeluk heeft gehad. Het gaat dus niet om kleine deukjes maar echt grote schade. Tips om dit te doen.
- Verkeerd uitgelijnde carrosserie: Kijk uit naar ongelijke openingen tussen carrosseriedelen, niet goed afgedichte naden of inconsistenties in het metaalwerk.
- Inconsistent lakwerk: Onderzoek de lak van de auto zorgvuldig. Verkeerde kleuren, vervaagde plekken of verkleuringen kunnen wijzen op eerdere schade en reparaties. Let vooral op de zones waar verschillende carrosseriedelen samenkomen, zoals rond ramen of spiegels, omdat deze gebieden vaak inconsistenties kunnen verraden.
- Ongewone geluiden: Let op de geluiden die de auto maakt. Of je nu de deur opent, de motor start of de kofferbak sluit, ongewone kraken, knallen of andere vreemde geluiden kunnen duiden op schade in het verleden.
- Niet-originele reserveonderdelen: Als je onderdelen ziet die niet op hun plaats zitten of van inferieure kwaliteit zijn in vergelijking met de rest van het voertuig, kan dit betekenen dat ze zijn gebruikt als snelle oplossing na een ongeval. Aftermarket onderdelen sluiten niet altijd naadloos aan op het originele ontwerp van de auto, wat een aanwijzing kan zijn dat er eerder iets is gebeurd.
Regelen voor je de weg op kunt: auto op naam zetten, APK en verzekering
Voordat je met je net gekochte auto de weg op kunt in Nieuw-Zeeland, zijn er een aantal zaken om te regelen. Deze stappen zijn eigenlijk net als in Nederland als je een auto hebt gekocht. En in Nieuw-Zeeland regel je het op naam zetten en de autoverzekering zo.
Rego & WOF: op naam zetten & APK
Dit zijn twee woorden of afkortingen die je ook gaat horen in het proces van het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland.
Rego = Registration. Dit is de Nieuw-Zeelandse kentekenregistratie, het nummerbord met bijbehorende papieren oftewel de auto op naam zetten, zoals we in goed Nederlands zouden zeggen. In Nieuw-Zeeland moeten de meeste voertuigen een voertuigvergunning hebben voordat ze op de openbare weg gebruikt mogen worden. Je betaalt een vergoeding voor de vergunning en je krijgt een voertuigvergunningskaart die je op het voorraam van de wagen kunt aanbrengen. Het is net zoiets als de kentekenregistratie van het RDW in Nederland.
De NZ Rego oftewel de auto op naam zetten, kun je online regelen of verlengen bij Waka Kotahi (NZTA oftewel de Nieuw-Zeelandse RDW). Dit kost je NZ$106.15 per jaar voor een benzinewagen of NZ$174.97 voor een dieselwagen. Je kunt het ook voor 3 of 6 maanden regelen. Heb je geen Nieuw-Zeelands rijbewijs dan kun je de auto niet online op naam zetten maar moet je het offline doen bij:
- Postkantoor
- Automobile Association oftewel AA, de Nieuw-Zeelandse ANWB
- Vehicle Inspection New Zealand (VINZ)
- Vehicle Testing New Zealand (VTNZ)
WOF = Warrant of Fitness. Dit is net zoiets als de APK in Nederland maar dan minder streng. Dit kun je bij vele garages laten doen, van onafhankelijke workshops tot dealers en garages van AA of VTNZ. De kosten hiervoor liggen tussen NZ$50 en NZ$70. Bedragen daar ver onder of boven zijn verdacht.
Autoverzekering in Nieuw-Zeeland
Voor ons Nederlanders is het hebben van een autoverzekering logisch en zelfs verplicht. In Nieuw-Zeeland is dat niet zo. Het hebben van een autoverzekering is niet verplicht, zoals al eerder gemeld in ons artikel over verbazingwekkende feiten over Nieuw-Zeeland.
Dat betekent NIET dat jij het ook niet hoeft te regelen. Juist omdat het geen verplichting in Nieuw-Zeeland is, is het belangrijk om juist wel een autoverzekering af te sluiten. Je kunt immers zelf voor alle schade opdraaien, zelfs als een ongeluk niet jouw schuld is. Als de tegenpartij niet verzekerd is en geen geld heeft, kun je dus zelf voor alle kosten opdraaien.
Een autoverzekering in Nieuw-Zeeland kun je afsluiten bij onder andere:
Bij de meeste autoverzekeringen kun je kiezen voor een verzekerde tijd die korter is dan een jaar. Al zullen niet alle maatschappijen een polis aan elke bezoeker of reiziger willen of kunnen bieden. Je kunt daarom ook naar een verzekeringsadviseur gaan in de Nieuw-Zeelandse stad waar je je reis begint voor advies over welke autoverzekering in Nieuw-Zeeland het meest geschikt is voor jou.
Hoe verzeker je je voor de Wet Aansprakelijkheid (WA) in Nieuw-Zeeland?
In Nederland kennen we de Wet Aansprakelijkheid oftewel WA. In deze wet gaat het erom dat als je schade veroorzaakt aan een ander je daarvoor financieel aansprakelijk bent. In Nederland is het de gewoonte om deze WA-verzekering in je autoverzekering te hebben. In Nieuw-Zeeland kennen ze de WA niet. Daar kan iedereen – ook een toerist of bezoeker – die door een ongeluk letsel heeft, kan terecht bij ACC (Accident Compensation Corporation), de nationale letselschadedekker geregeld door de Nieuw-Zeelandse overheid. Zij dekken letselschade door een ongeluk.
De verzekering van de auto/camperverhuurder of die je zelf regelt als je een auto koopt, dekt de materiële schade. Voor letselschade is er ACC.
Een auto huren vs. kopen in Nieuw-Zeeland: alle voor- en nadelen op rij
Veel reizigers die voor een bepaalde tijd naar Nieuw-Zeeland gaan, vragen zich af wat nu voordeliger is: een auto huren of een auto kopen in Nieuw-Zeeland?
Kijk, als je op een working holiday visum naar Nieuw-Zeeland gaat, is het antwoord simpel: kopen is voor jou de makkelijkste en voordeligste oplossing. Je gaat de auto immers voor een lange tijd (tot 12 maanden) gebruiken dus huren valt voor zo’n periode meteen af. Het geeft je ook de meeste flexibiliteit zodat je makkelijk op pad kunt als er in een andere regio meer of beter werk te vinden is.
Voor vakantiegangers of backpackers ligt het toch net even anders. Laten we de voordelen van huren vs kopen eens op een rij zetten.
Voordelen van het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland
Als je enthousiast bent geworden om heel Nieuw-Zeeland te gaan verkennen met een eigen auto kun je ook te enthousiast raken en je wat verkijken op het proces. Het is zeer zeker fijn om een eigen auto te hebben. Daarom beginnen we met alle voordelen.
Van jou. Zodra je een auto koopt, is deze helemaal van jou. Je kunt hem aanpassen en verbouwen precies zoals jij dat wilt of zoals je deze graag wilt gaan gebruiken. Denk aan de optie om er makkelijker in te kunnen slapen of er een echte camper van te maken. Als jij de auto gekocht hebt en de eigenaar bent, kun je ermee doen wat je wilt. Ga er alleen niet automatisch vanuit dat elke aanpassing die je doet ook leidt tot een waardevermeerdering.
Persoonlijke touch en charme. Ben je wat onvoorzichtig geweest en heb je kleine deukjes of krassen veroorzaakt aan je wagen? No worries. Het is jouw auto dus dat maakt niet uit. Veel backpacker-auto's in Nieuw-Zeeland hebben butsen of beschadigingen. Deze imperfecties kunnen ook een zekere charme toevoegen en een verhaal vertellen over jouw avontuur of eerdere avonturen. Hetzelfde geldt voor als je in een creatieve bui die plekjes kleurrijk weghaalt of overspuit. Het voegt allemaal charme toe. En het wordt helemaal je persoonlijke reismaatje als je je auto een koosnaam geeft.
Voordeliger. Als je van plan bent om Nieuw-Zeeland langer dan ongeveer 3 maanden te verkennen (ook afhankelijk van je reisdata), kan het kopen van een auto voordeliger zijn dan het huren van een auto voor dezelfde periode.
Nadelen van het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland
Het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland is niet altijd zonder zorgen of problemen. Er zijn zeer zeker ook nadelen te noemen.
Extra zorgen. Het kopen en het bezitten van een auto brengt ook een aantal zorgen met zich mee. Heb je wel een goede aankoop gedaan? Gaat de auto lang genoeg mee of kom je straks op een afgelegen plek zoals Te Anau met pech te staan? Kun je de auto aan het einde van je reis wel op tijd verkopen en tegen een goede prijs? Allemaal vragen of onzekerheden die tot extra nadenken of zorgen kunnen leiden.
Verantwoordelijkheid en extra kosten. Omdat jij de eigenaar van de auto bent, ben je er ook helemaal zelf verantwoordelijk voor als iets misgaat. Jij moet reparaties laten doen en betalen wat tot onverwachte kosten en onderbrekingen van je reisplannen kan leiden.
Extra's en accessoires. Sommige auto's worden geleverd met extra's zoals een matras, beddengoed of keukengerei, vooral als je de auto van een mede-backpacker overneemt. Zo niet, wees dan bereid om een extra bedrag te betalen voor al deze zaken. Dit kan al snel oplopen tot meer dan NZ$300, zelfs al koop je alles in de meest goedkope winkels.
Voordelen van het huren van een auto in Nieuw-Zeeland
Huren is vaak duurder, tenminste zo lijkt het vaak. Je krijgt er wel behoorlijk wat voordelen voor terug. Kijk maar.
Onderhoud zonder gedoe. Als er een mechanisch probleem is met je huurauto of -camper, zorgt het verhuurbedrijf voor een oplossing. Breng ze dan ook meteen op de hoogte als iets kapot is of mis is en ga vooral zelf niet vooral voor een oplossing zorgen. Verhuurders werken met vaste garages en onderdelenleveranciers dus zij zullen je direct naar de beste garage sturen die bij jou in de buurt is.
Zonder nadenken rond rijden. Van verhuurders weet je een ding zeker, goede kwaliteit en veiligheid zijn belangrijk voor ze. Ze hebben zich dan ook aan allerlei regels te houden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je wel een goede auto of camper gevonden hebt, zoals je dat wel doet bij het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland.
Vaste prijs zonder onverwachte uitgaven. Als je een auto of camper gaat huren, weet je een ding zeker: het tarief en totaalbedrag dat op je huurovereenkomst is het enige bedrag dat je aan de verhuurder betaalt. Er komen geen kosten meer bij, vooral als je een verhuurder kiest die dat ook specifiek belooft. Uiteraard zijn er uitzonderingen:
- tijdens de huur heb je een boete gekregen voor een verkeersovertreding
- je hebt de laagste dus meest risicovolle verzekering bij de verhuurder genomen waardoor je eigen risico betaalt als je schade rijdt.
- je hebt iets illegaals gedaan en daardoor de regels van het huurcontract geschonden waardoor je alle onstane schade betaalt.
Het zijn uitzonderingen maar ik wil ze wel even benoemen zodat je een compleet beeld hebt.
Nadelen van het huren van een auto in Nieuw-Zeeland
Tja daar kan eigenlijk maar een echt nadeel gezet worden, tenminste dat is wat veel reizigers roepen die liever een auto kopen in Nieuw-Zeeland: huren is veel duurder. Dat klopt als je perse in het allerduurste en drukste seizoen gaat reizen, het zomerseizoen. Dit valt in Nieuw-Zeeland in de periode december tot februari. Als je flexibel bent, kun je vaak veel goedkoper een auto of camper huren.
Waar ligt het break-even punt tussen huren en kopen van een auto?
Het is lastig om daar een vast aantal dagen neer te zetten als antwoord, vooral ook omdat prijzen door de jaren heen kunnen dalen en stijgen. Huurprijzen zijn nooit hetzelfde en hangen af van factoren zoals vraag & aanbod en de tijd van het jaar, het seizoen. En nu de economie in vele landen gestagneerd is, landen zelfs in een recessie zitten en er overal gesproken wordt over inflatie en daling van koopkracht, zijn aankoopprijzen van auto’s en auto-onderdelen ook hoger geworden. Het leven is overal duurder geworden.
Laten we dus een rekenvoorbeeld neerzetten om een break-even-punt te kunnen bepalen.
Kosten van het kopen van een auto of camper in Nieuw-Zeeland
- Aankoop van de auto: NZ$7500
- Autoverzekering: tussen NZ$32 (alleen third-party) en NZ$142 (meest uitgebreide pakket) per maand
- Inbouwkosten van plek om te koken, bed, etc.: NZ$1000
- Kostenpost voor onvoorziene kosten, zoals reparaties en/of onderhoud: NZ$600
- SUBTOTAAL: tussen NZ$9196 en NZ$9526 voor 3 maanden rondreizen
- Terugverdient door verkoop: NZ$4000
- TOTALE KOSTEN: tussen NZ$5196 en NZ$5526 voor 3 maanden rondreizen
Wil je alleen een auto om mee rond te reizen dan kun je uiteraard de kosten voor het ombouwen schrappen. Ook als je een wagen koopt die al omgebouwd is tot camper.
Pro-tip: ga je een self-contained camper kopen, houd er dan rekening mee dat de regels rondom self-containment gaan veranderen. De blauwe stickers/vignetten zijn eindig en worden te zijner tijd vervangen door een groene versie. Wagens die nu een blauwe self-contained sticker hebben komen niet automatisch door de self-contained-keuring voor een groen sticker omdat de regels strenger worden.
Kosten huren van een auto of camper in Nieuw-Zeeland
- Huren van een auto voor 3 maanden: tussen $4128 (winter) en $4673 (lente/zomer). Prijzen voor reizen in 2024 op basis van huren van een kleine wagen zoals Toyota Yaris). Bekijk alle lage prijzen en aanbiedingen voor het huren van een auto voor jouw reisdata.
- Huren van een camper voor 3 maanden: tussen $4324 (winter) en $10.662 (lente/zomer). Prijzen voor reizen in 2024 op basis van het huren van een compacte camper zoals een Toyota Estima). Zie aanbiedingen en deals voor het huren van een camper voor jouw reisdata.
Lees vooral ook onze tips om de huurkosten te verlagen zodat je voordeliger een auto of camper huurt. Als je flexibel bent en je reisdata wat opschuift, kun je flink wat geld besparen op het huren van een auto of camper. En als je helemaal flexibel bent of slechts een paar dagen een huurauto nodig hebt, kun je ook kijken of een relocation – auto wegbrengen – iets voor je is.
Wat is de voordeligste roadtrip in NZ voor jou?
Of het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland of toch maar huren voor jou de beste keuze is, hangt helemaal van je reisplannen af. Maar ook van je kennis van & ervaring met auto’s en of je bereid bent om een gokje te wagen.
Als je huiverig bent voor het kopen van een auto, ga dan vooral huren. Dan ben je van al het gedoe af. In sommige gevallen kost het je wel meer, maar je krijgt er rust in je hoofd voor terug. En dat is zeker wat waard. Je gaat niet naar Nieuw-Zeeland om je zorgen te maken of je auto zonder mankementen door het onherbergzame stuk route komt, wat dat nou weer voor geluid is en of je straks je auto wel kunt verkopen.
Maakt dat je allemaal niets uit, weet je genoeg van auto’s om een goede keuze te maken en heb je de handelsgeest om je wagentje straks te verkopen dan past een auto kopen in Nieuw-Zeeland echt bij jou. Ga er dan gewoon voor.
Wat je keuze ook is, ik wens je een fijne en vooral veilige rondreis door Nieuw-Zeeland.