Onze artikelen/blogposts over:

wijn

Nieuw-Zeelandse wijn is wereldberoemd. Pas als je in Nieuw-Zeeland bent geweest en de wijnbedrijven hebt bezocht (en vooral de wijn hebt geproefd) weet je echt waarom.

Wijn proeven is een van de must-do activiteiten in Nieuw-Zeeland. Of je nu een wijn bedrijf op het Noordereiland bezoekt (tips: Hawke’s Bay) of eentje op het Zuidereiland (tip: Marlborough regio) of juist een proeverij in een bar doet, als je maar Nieuw-Zeelandse wijn gaat proeven.

Dan weet je ook wat je lekker vindt en kun je deze merken ook kopen in de Nederlandse supermarkt of (online) slijterij. Maar de reis door de Nieuw-Zeelandse wijnwereld begint met deze artikelen op ons reisblog.

Uitzicht bij Greystone wijngaard in Waipara

Wijn proeven in Canterbury op mooie wijngaarden in Waipara Valley

Door Martijn / 29 mei 2021 / 0 reacties

Zodra je de overtocht hebt gemaakt van Wellington naar het Zuidereiland kan het proeven van de Nieuw-Zeelandse wijn daar verder gaan. De roadtrip gaat ook hier namelijk door prachtige wijngebieden. En deze zetten we nu extra in het zonnetje: Waipara Valley in Canterbury.

Lees deze blogpost
Uitzicht bij Moy Hall in Martinborough

Heerlijke Nieuw-Zeelandse wijn proeven in een supermooi wijngebied: Wairarapa

Door Martijn / 16 mei 2021 / 0 reacties

Dat Nieuw-Zeeland bekend staat om wijngebieden die fantastische wijnen produceren, wist je vast al. Bij veel reizigers staat wijn proeven in Nieuw-Zeeland hoog op de to-do-lijst. Bij jou ook? Met deze tips vind je zelf je weg tussen de Nieuw-Zeelandse wijnen in een prachtig maar minder bekend wijngebied: Wairarapa.

Lees deze blogpost
NZ uitzicht vanaf Waitaki hydro station

Zo haal je Nieuw-Zeeland naar Nederland als je zelf nog niet kunt reizen

Door 123NZ / 21 juli 2020 / 0 reacties

Nu de Nieuw-Zeelandse grens nog steeds is gesloten voor buitenlandse reizigers, is het helaas nog even wachten voor je weer naar Nieuw-Zeeland kan. Hoe ga jij met het wachten om? Wij hebben een aantal toffe tips voor je om Nieuw-Zeeland naar Nederland te halen, waardoor het “wachten” sowieso een stuk leuker wordt.

Lees deze blogpost
Selectie Clearwater Cove NZ wijn

Schenk Nieuw-Zeeland in je Nederlandse glas

Door 123NZ / 1 juli 2015 / 0 reacties

Nu het in Nederland officieel zomer is en het ook zo voelt, raken wij geïnspireerd om er hier een Nieuw-Zeelandse zomer van te maken. Niets is lekkerder dan met een glas Nieuw-Zeelandse wijn in de tuin of in het park te zitten. Daarom zetten we deze wijn vandaag in het zonnetje.

Lees deze blogpost
Jacob's Creek Wine & Dine 2015

6x Jacob’s Creek wijn met een heerlijk gerecht erbij

Door 123NZ / 21 juni 2015 / 0 reacties

Je gaat van je stoel vallen… 123NZ die over een evenement van Australische wijnproducent Jacob’s Creek gaat bloggen? Als je een tijdje in Nieuw-Zeeland woont en werkt, is de kans erg groot dat je een fles Jacob’s Creek opent. Voor wit neem je een fles Nieuw-Zeelands maar voor rood pak je Australisch, is een gezegde […]

Lees deze blogpost
Scroll naar boven