Onze artikelen/blogposts over:

wijn

Nieuw-Zeelandse wijn is wereldberoemd, vooral de witte variant Sauvignon Blanc oftwel ‘Sauv’. Als je Nieuw-Zeeland bent geweest dan weet je precies wat deze wijn zo speciaal maakt. Of je deze Nieuw-Zeelandse wijn nu hebt gedronken in een bar, tijdens het kamperen of via een proeverij op een van de vele wijngaarden die te bezoeken zijn.

Unieke frisse & fruitige smaak van Nieuw-Zeelandse wijn, vooral Sauvignon Blanc

De smaak van Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc is uniek. En de lekkerste Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland komt uit de Marlborough regio op het Zuidereiland. Het smaakt zo ontzettend anders dan Sauvignon Blanc uit een ander wijnland.

Maar Nieuw-Zeeland heeft meer lekker wijn te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de rode wijn Pinot Noir uit de Otago-regio op het Zuidereiland. Of een smakelijke wijn uit de Hawke’s Bay regio op het Noordereiland.

Proef Nieuw-Zeelandse wijn tijdens je rondreis, op een wijngaard

Het bezoeken van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en de Nieuw-Zeelandse wijn proeven is dan ook een van de populaire activiteiten om te doen tijdens je rondreis. Door het hele land kom je prachtige kleinschalige wijngaarden tegen waar het goed vertoeven is onder het genot van een glaasje en vaak ook een hapje. De herfst – maart t/m mei – is hiervoor een prachtige tijd, maar andere maanden zijn er ook geschikt voor.

Proeven en schrijven is wat we doen bij 123NZ

Als liefhebber van Nieuw-Zeelandse wijn – en soms ook een glaasje Australische wijn want daar komen ook heerlijke wijnen vandaan – hebben we hier al verschillende artikelen geschreven.

  • Welke wijngaarden zijn de moeite waard om te bezoeken en waar vind je deze
  • Wat is de lekkerste Nieuw-Zeelandse wijn en kun je deze ook in Nederland kopen? Ideaal als je heimwee hebt na je geweldige reis door Nieuw-Zeeland.

En dat is nog maar het begin. Net zoals elke jaargang Nieuw-Zeelandse wijn een andere smaaksensatie heeft, verandert ons blog ook altijd. We blijven wijn uit Nieuw-Zeeland proeven en erover schrijven. Lees en proef je mee? Je ziet dan direct wat Nieuw-Zeelandse wijn zo bijzonder maakt… Of Australische wijn want daar hebben we het ook wel eens over.

Afbeelding van een gekoeld winkelschap met Nieuw-Zeelandse wijn - foto is recht van voren genomen

Schenk Nieuw-Zeelandse wijn in je glas voor een smaakvolle herinnering aan je reis

Door 123NZ Reisblog / 20 april 2024 / 0 reacties

Daar zit je dan weer in Nederland. Je Nieuw-Zeelandse working holiday of rondreis is helaas voorbij. Gelukkig heb je de herinneringen nog en megaveel foto’s. En kun je onder het genot van een glaasje Nieuw-Zeelandse wijn in gedachten terugreizen naar het mooie land aan de andere kant van de wereld. Even de herinneringen ophalen en […]

Lees deze blogpost
Uitzicht bij Greystone wijngaard in Waipara

Wijn proeven in Canterbury op mooie wijngaarden in Waipara Valley

Door Martijn / 29 mei 2021 / 0 reacties

Zodra je de overtocht hebt gemaakt van Wellington naar het Zuidereiland kan het proeven van de Nieuw-Zeelandse wijn daar verder gaan. De roadtrip gaat ook hier namelijk door prachtige wijngebieden. En deze zetten we nu extra in het zonnetje: Waipara Valley in Canterbury.

Lees deze blogpost
Uitzicht bij Moy Hall in Martinborough

Heerlijke Nieuw-Zeelandse wijn proeven in een supermooi wijngebied: Wairarapa

Door Martijn / 16 mei 2021 / 0 reacties

Dat Nieuw-Zeeland bekend staat om wijngebieden die fantastische wijnen produceren, wist je vast al. Bij veel reizigers staat wijn proeven in Nieuw-Zeeland hoog op de to-do-lijst. Bij jou ook? Met deze tips vind je zelf je weg tussen de Nieuw-Zeelandse wijnen in een prachtig maar minder bekend wijngebied: Wairarapa.

Lees deze blogpost
NZ uitzicht vanaf Waitaki hydro station

Zo haal je Nieuw-Zeeland naar Nederland als je zelf weer thuis bent. Tips tegen heimwee.

Door 123NZ Reisblog / 21 juli 2020 / 0 reacties

Nadat je Nieuw-Zeelandse rondreis of working holiday is afgesloten en je weer thuis in Nederland bent, kun je een soort heimwee-gevoel krijgen naar dit prachtige land Down Under. Wij hebben een aantal toffe tips voor je om Nieuw-Zeeland naar Nederland te halen, waardoor je de reis kunt herbeleven of het wachten op je volgende reis […]

Lees deze blogpost
Lange gedekte tafel met een vaas met bloemen en wijnglazen vooraan en uitzicht op Amsterdam in de verte

Proeverij van Australische wijn met een heerlijk hapje erbij! De smaak van Australië dankzij Jacob’s Creek

Door 123NZ Reisblog / 21 juni 2015 / 0 reacties

Australië heeft meer te bieden dan een massaal land dat perfect is voor een (bijna) oneindige roadtrip. Australische wijn is een heerlijk product dat het land ook wereldwijd op de kaart heeft gezet. En Jacob’s Creek wijn uit Australië wilde iedereen laten proeven hoe dat smaakt.

Lees deze blogpost
Scroll naar boven