Onze artikelen/blogposts over:

camper

Nieuw-Zeeland verkennen met een camper is het mooiste dat er is. Je hebt alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Met een huurauto zie je veel maar met een camper zie je toch net even meer.

Slapen in je camper in prachtige afgelegen gebieden in Nieuw-Zeeland

Ben je in een prachtig gebied dan check je een van de vele gratis camping apps om een kampeerplek in de buurt te vinden. Je slaapt dan letterlijk middenin de natuur. Terwijl je met een gewone auto elke keer weer een hostel of motel in de bewoonde wereld moet vinden.

Wat is wildkamperen of ‘freedom camping’?

Wildkamperem oftewel ‘freedom camping’ kent verschillende regels in Nieuw-Zeeland maar met de juiste camper kun je op de mooiste plekken in Nieuw-Zeeland de nacht doorbrengen. Nieuw-Zeeland heeft duizenden kampeerplekken om uit te kiezen, van gratis tot een paar dollars per nacht.

Als liefhebber van kamperen in Nieuw-Zeeland gaan we er vaak met de camper op uit. Al onze kampeerrondreizen vormen de bron voor de vele artikelen die we geschreven hebben over het huren of kopen van een camper in Nieuw-Zeeland.

Lees alles over het kiezen van een camper voor je rondreis door Nieuw-Zeeland

  • Wat is het verschil tussen een ‘self-contained’ en een ‘non-self-contained’ camper? En met het nog iets uit voor de ervaring van je rondreis?
  • Wat voor soort camper is het makkelijkste, beste of meest voordelige om Nieuw-Zeeland mee te verkennen?
  • Wat is wildkamperen en hoe kunnen we dat doen in Nieuw-Zeeland?
  • Welke routes zijn de moeite waard om te rijden met je camper in Nieuw-Zeeland?

Maar dat is maar het topje van de ijsberg. Als fans van campers en kamperen in Nieuw-Zeeland blijven we reizen en bloggen. Kijk maar eens naar de artikelen hieronder. Als je deze regelmatig checkt zul je zien dat er steeds nieuwe en interessante artikelen over het onderwerp camper en kamperen bij komen. Never stop exploring.

Compacte camper op de voorgrond met achteraan een rij motorhomes. Locatie: kampeerterrein bij Mt Cook

Simpele travel hacks voor het huren van een goedkope camper. Vind zelf de goedkoopste camper in Nieuw-Zeeland!

Door 123NZ Reisblog / 26 mei 2024 / 0 reacties

Travel hacks oftewel handige foefjes om goedkoper te reizen, wie wil dat nu niet? En deze keer laten we je zien hoe je zelf de goedkoopste camper in Nieuw-Zeeland huurt voor je rondreis door dit unieke land. IYKYK.

Lees deze blogpost
Prachtige zonsondergang met veel kleuren, uitzicht over het water

Wat is de beste camper voor een rondreis in Nieuw-Zeeland? Kies een goede & voordelige huurcamper met deze tips!

Door 123NZ Reisblog / 2 april 2024 / 0 reacties

Als je de rondreis door Nieuw-Zeeland aan het plannen bent, komen er allerlei vragen op. Van “gaan we een auto of camper huren in Nieuw-Zeeland?” tot “of toch liever een wagen kopen?”. En als het huren wordt, wat voor soort camper is dan het beste en bij wie? Al je campervragen worden beantwoord in deze […]

Lees deze blogpost
Rijtje miniatuur auto's als voorbeeld voor het kopen van een auto

Het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland wordt veel makkelijker met deze tips voor beginners

Door Martijn / 15 oktober 2023 / 0 reacties

Het kopen van een auto in Nieuw-Zeeland is een makkelijke beslissing om te nemen, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Zeker als je voor het eerst een auto gaat kopen – en vooral voor het eerst in Nieuw-Zeeland – kan het je duizelen met alle kreten en welke stappen te volgen. Met […]

Lees deze blogpost
Forgotten World Highway: een van de mooiste routes in Nieuw-Zeeland

Is de Forgotten World Highway route de mooiste roadtrip in Nieuw-Zeeland? Als je er de tijd voor neemt!

Door Martijn / 17 juli 2022 / 2 reacties

Er is een weg in Nieuw-Zeeland die slechts 149 kilometer lang is, goed te rijden is en door geweldige landschappen gaat, maar toch door velen wordt overgeslagen. Welkom bij de Forgotten World Highway. De toegangspoort naar een alternatief universum, tenminste zo voelt het.

Lees deze blogpost
Scroll naar boven