Goedkoop een auto huren in Nieuw-Zeeland is mooi maar het kan ook gratis

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Met een auto of camper door Nieuw-Zeeland reizen is het mooiste dat er is. Je kunt overal komen en bent superflexibel. Als jouw reisplannen flexibel zijn, kun je zelfs rondreizen met een gratis auto via een relocation. Hoe je dat doet, lees je hier.

  Tijdens je roadtrip in Nieuw-Zeeland wil je zo goedkoop mogelijk rondrijden en zoveel mogelijk van het land zien. Natuurlijk kun je een auto kopen of met de bus gaan rondreizen, maar hoe cool zou het zijn als je gratis met een auto kunt rondrijden door Nieuw-Zeeland? Het kan echt.

  Tips om extra voordelig een auto te huren

  Goedkoop een auto huren kun je in Nieuw-Zeelan bij vele maatschappijen doen, vooral als je flexibel bent qua reisdata en -route. Enkele tips om zeer voordelig een auto te hure in Nieuw-Zeeland zijn:

  • Ga tegen de richting in! De meeste reizigers komen in Auckland aan en vertrekken vanuit Christchurch. Hierdoor is het vaak goedkoper als je jouw route precies andersom doet en een auto huurt waarbij je in Christchurch begint en in Aucklan eindigt.
  • Reis in een goedkoper seizoen! Veel reizigers willen persé in december of januari reizen, het duurste seizoen in Nieuw-Zeeland. Ga je net iets eerder of later, dan scheelt het echt veel geld en je hebt nog steeds mooi weer. Of ga echt goedkoop en ga voor een winterse roadtrip door Nieuw-Zeeland.
  • Vergelijk alle verhuurders voor de beste deal! Je vindt alle actuele deals hier. Dan zie je meteen wie de goedkoopste verhuurder is op jouw reisdata.

  Maar hoe voordelig alle deals ook zijn, het kan altijd lager. Gratis een auto huren is namelijk ook mogelijk, vooral als je deze maar kort nodig hebt en flexibel bent. Wij laten je zien hoe je dat kunt regelen. Moeilijk is het niet.

  Gratis een auto huren via een relocation (auto's verplaatsen)

  En daarmee weet je meteen het geheim van gratis een auto huren: ‘relocation'. Een mooie term waarmee bedoeld wordt dat autoverhuurbedrijven auto's op een plek hebben staan waar ze die niet willen. Die auto's moeten verplaatst worden… En daar kom jij als backpacker in the picture.

  Maar eerst nog even over dat ‘relocation'-gebeuren want we kunnen ons voorstellen dat het nog niet helemaal binnenkomt. Een voorbeeld… In Nieuw-Zeeland maakt iemand een rondreis met daarbij een ander begin- en eindpunt. Deze persoon komt aan in Auckland, gaat met een huurauto rondrijden en levert deze in Christchurch weer in want dat is de plek waar zijn vliegtuig naar huis vertrekt.

  Als meer mensen dat doen, heeft de verhuurder al z'n auto's in Christchurch staan en niets meer in Auckland om te verhuren. Deze huurauto's laten ophalen door eigen mensen of met een vrachtauto kost klauwen met geld. Waarom dus niet aan een backpacker vragen om deze auto te brengen naar de juiste plek zodat hij gratis kan rondrijden.

  Relocations noemen ze dat dus in vaktermen. Natuurlijk hebben al die verschillende autoverhuurbedrijven geen zin om contact te leggen met al die backpackers dus daar is in Nieuw-Zeeland een online tussenpersoon voor ontstaan: Transfercar

  Zij bieden deze huurauto's (van personen-auto's tot mega-grote campers) gratis aan. Jij hoeft je alleen maar te registreren en te reageren op autoritten die in je schema passen. Je rijdt dan gratis van A naar B en krijgt vaak nog een dag of enkele dagen langer de tijd voor. Mooi toch?

  Is deze gratis huurauto echt gratis?

  De huurauto die je via Transfercar regelt is veelal gratis of heel soms 1 dollar per dag (bijna gratis dus). Het enige dat je betaalt is de benzine. Logisch want die betaal je ook zelf bij normale autohuur. Maar er zijn ook gratis autohuur-deals via Transfercar te vinden waarbij je:

  • Benzine erbij krijgt (vaak 1 volle tank en de garantie dat je de auto leeg mag terugbrengen).
  • Een gratis overtocht met de ferry krijgt als je van het Noorder- naar het Zuidereiland moet of andersom.
  • Een onkostenvergoeding krijgt.

  Afhankelijk van hoe dringend een verhuurder een auto verplaatst moet hebben, doet hij er extra's bij om het aantrekkelijk voor jullie te maken. Kijk dus goed of er nog iets gratis bijkomt als je je aanmeldt voor een gratis auto via Transfercar, anders kun je tegen extra kosten voor bijvoorbeeld de ferry aanlopen.

  Alle vragen over dit onderwerp en de voorwaarden worden duidelijk uitgelegd op de website van Transfercar. Maak daarna snel een account aan want wat heb je te verliezen? Niets. Jij betaalt geen vergoeding of iets dergelijks. Transfercar is een gratis dienst voor jou.

  Hebben jullie ervaring met relocations?

  Uiteraard. 123NZ is niet voor niets het blog met veel up-to-date kennis van en ervaring met het reizen, wonen en werken in Nieuw-Zeeland. Onze blogger Martijn heeft met zulke deals voor gratis auto's via Transfercar door Nieuw-Zeeland gereist. Lees zijn ervaringen met Transfercar maar eens en zie hoe gratis huurauto's (relocations) in de praktijk zijn.

  Volg de zon in NZ winter
  Volg de zon tijdens je roadtrip in Nieuw-Zeeland

  Tips voor het gratis reizen via een relocation

  De relocations van Transfercar zijn ideaal om super-goedkoop door Nieuw-Zeeland te reizen, maar houd wel het volgende in je achterhoofd:

  • Wees flexibel met je dagen dan heb je de meeste kans dat je gratis een auto kunt huren via Transfercar.
  • Houd je aan de afspraken en lever de auto op tijd op de juiste plek in.
  • Probeer niet om je relocation te verlengen als dat niet als optie in de voorwaarden van de deal staat. De verhuurder wil de auto met een reden voor een bepaalde datum verplaatst hebben.
  • Let op de voorwaarden die een verhuurder aanbiedt, zoals ferry wel of niet er gratis bij of het eigen risico als er iets gebeurt (dat laatste kun je altijd afkopen maar dat kost weer geld).
  • In de autoverhuurmarkt zijn bepaalde seizoenen en stromingen te ontdekken. Je ziet het snel maar denk daarbij aan einde van hoogseizoen (veel gratis huurauto's beschikbaar) tegenover laagseizoen (weing gratis auto's beschikbaar). Maar ook dat er meer auto's van Christchurch naar Auckland moeten dan andersom.
  • Pas ook op dat je niet “vast komt te zitten” in een bepaalde plaats. Een auto wegbrengen naar dat kleine verre dorpje onderin is cool (en gratis), maar hoe ga je verder? Zijn er op de route gratis auto's te vinden? Is er een goedkoop alternatief om door te reizen? Of moet je een duur ticket voor bus of vliegtuig nemen? Het is soms even puzzelen om je reis rond te krijgen maar dat maakt het ook weer leuk.

  Wanneer is een relocation niet geschikt?

  Gratis een auto huren via Transfercar is tof en supervoordelig maar niet voor iedereen weggelegd. Als jij lange tijd wilt rondreizen dan is een auto huren via een normale voordelige autohuur-aanbieding of een goede onbeperkte deal voor het huren van een camper beter voor je. Dan heb je meer tijd om van alles te zien en te doen.

  Relocations zijn echt voor reizigers die flexibel zijn, geen haast hebben en begrijpen dat het wegbrengen van een auto in enkele dagen gebeurt moet zijn. Je krijgt er vaak wat extra dagen bij maar niet zo lang dat je er weken over kunt doen. Het is echt een dienst die je verricht. En daar krijg jij gratis vervoer per auto van A naar B voor terug.

  Ga jij met een relocation reizen?

  Auto's verplaatsen in Nieuw-Zeeland via een relocation is een goede manier om goedkoop te reizen als je flexibel bent. Heb jij al eens ‘relocations' (gratis huurauto's rondbrengen) gedaan? Laat je ervaringen hieronder weten. We zijn erg benieuwd.

  4 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven