Wat te doen in Auckland tijdens NZ Music Month in mei

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  In mei is het namelijk NZ Music Month, een jaarlijks evenement om Nieuw-Zeelandse muziek te promoten. Gedurende de hele maand mei worden er overal concerten en evenementen georganiseerd. Niet alleen in Auckland, maar in heel Nieuw-Zeeland.

  Sinds 2000 wordt NZ Music Month georganiseerd om talent van eigen bodem onder de aandacht te brengen en te vieren dat er al zoveel Nieuw-Zeelands muziektalent is. 31 dagen lang staat Nieuw-Zeelandse muziek volop in de belangstelling. Voor reizigers en working holiday-gangers een mooi moment om op een goedkope manier te ontdekken welke NZ bands of artiesten je leuk vindt. De evenementen en concerten zijn of gratis of kosten bijzonder weinig.

  (Gratis) concerten in NZ Music Month 2018

  NZ Music Month logoWat te doen in Auckland deze maand? Of in Wellington, Christchurch of…? No worries mate. NZ Music Month wordt door het hele land gevierd met (gratis) concerten en evenementen. Of je nu in de grote stad bent of in een kleinere plaats… De vraag verandert straks in: waar zullen we heen gaan?

  Deze maand gebeurt er veel op muzikaal gebied in Nieuw-Zeeland. Van rockconcert tot dance party en van optredens in de lokale bieb tot een feestje Nieuw-Zeelandse muziek in de pub met ‘craft beer' (vooral in Wellington). Mei is dé maand om gratis of voor weinig de NZ muziek-scene te leren kennen.

  Alle concerten en evenementen op een rij

  Er is echt veel te doen tijdens NZ Music Month. Zoveel dat het niet allemaal deze pagina in te passen is. Check de evenementen op Facebook of de complete lijst met concerten door het hele land. Je zult verbaasd zijn hoeveel er georganiseerd wordt in mei.

  Mijn aanraders voor NZ Music Month 2018

  Skinny Hobos & His Masters Voice tijdens NZ Music Months 2018
  Veel goede muziek tijdens NZ Music Month

  Met zoveel keuzes in de maand mei (er is praktisch elke dag wel iets te doen), kun je vast wel wat tips gebruiken. Dat kan. Dit zijn mijn tips als je deze NZ Music Month toffe Nieuw-Zeelandse (rock)muziek live wilt zien.

  • Thomas Oliver (live in o.a. Auckland en Wellington). Een artiest die je steeds weer verrast met zijn mix van Roots, Soul, Folk en Electronische muziek in combinatie met z'n slide-guitar-spel. Niet zo luid, hard of met snerpende guitaren als mijn muziektips meestal zijn. 🙂 Kijk en luister maar eens.
  • His Masters Voice – The Devils Blues (als voorprogramma van Skinny Hobos). Sinds de Family of Strangers Tour van NZ Music Month 2017 ben ik fan van deze (duivelse) bluesrockband. Ruwe (ongepolijste) bluesrock uit Auckland. In mei spelen ze als voorprogramma van de Nieuw-Zeelandse band Skinny Hobos (soort Royal Blood). Zie voor alle tourdata.
  • Net toegevoegd: His Masters Voice – The Devils Blues (gratis concert) op 11 mei 2018 in de pop-up bar van ‘craft beer'-merk Panhead in Viaduct Harbour (vanaf 20.00).

  Terugblik op NZ Music Month 2017

  • Family of Strangers tour (te zien in o.a. Auckland, Christchurch en Wellington). Vier rockbands voor één lage prijs. Voor mij was These Four Walls voldoende om een kaartje te kopen. Deze relatief onbekende rockband is al jaaaaren een van mijn favorieten. Check de video hieronder maar eens.
  • Thomas Oliver (band) is een singer-songwriter die vooral bluesrock speelt. Hij is te zien zowel solo als met band in de grote steden maar ook in (kleinere) plaatsen als Dunedin, Invercargill, Queenstown en meer.
  • Jon Toogood (solo en akoestisch) is de frontman van Shihad. Aangezien zijn solo-projecten ook altijd de moeite waard zijn, is dit ook een aanrader voor NZ Music Month 2017… Maar dat is wel een beetje valsspelen want zijn shows zijn eind april. Dus sssssttt, we rekenen deze gewoon goed.

  Beste concerzaaltjes in Nieuw-Zeeland

  Naast alle grote bekende concertzalen zijn er nog veel kleine gelegenheden voor live muziek te vinden. Van die kleine weggestopte barretjes of vage ‘underground' locaties met een podium. Als liefhebber van live muziek zijn dit de meest ultieme concertlocaties voor mij… En voor jou hele geschikte plekken om zeer voordelig NZ Music Month te vieren.

  • Auckland
   • Whammy Bar: trappen af & klein donker hol onder de grond, goed bier en vage bands… Alle ingrediënten voor een geweldig avondje rocken.
   • Powerstation: Zie de foto's van het Shihad-concert uit 2016 hieronder voor een beeld van deze zaal, die te vergelijken is met een Melkweg of Patronaat in Nederland.
   • The Studio: de meest gelikte concertzaal in dit rijtje. Hier vind je de wat grotere concerten of house-feesten die de kroegen ontgroeit zijn maar te klein zijn voor de mega-zalen in Auckland.
   • Galatos: een concertzaal, zoals een concertzaal hoort te zijn: klein en simpel met goed geluid. Een mooie opvulling van The Kings Arms die eind 2017, begin 2018 zijn deuren definitief sloot.
  • Wellington
   • San Fran: dé plek voor live-muziek in Wellington
  • Christchurch
   • Darkroom: de plek waar mijn favoriete bands optreden, maar waar ik zelf nog niet heb gerockt. Dat heb je met alle veranderingen in Christchurch.

  Terugblik op NZ Music Month 2016

  In 2016 werd NZ Music Month afgetrapt door de iconische rockband Shihad. Op zondag 1 mei 2016 speelden zij 3 concerten op één dag: Christchurch, Wellington en Auckland. Drie concerten die gratis te bezoeken waren door kaarten te winnen via de sponsors.

  Uiteraard was ik bij het concert in de Powerstation in Auckland aanwezig… En het dak ging eraf. Zoals altijd spat de energie van Shihad, of je ze nu hoort op CD, MP3 of streaming (check dit album van ze) of live in een grote of kleine zaal. Je staat altijd te springen, zoals je op deze foto's kunt zien.

  Ook dit gratis concert van een uur barstte weer van de energie. Ook al was dit hun derde concert van de dag, het was niet te merken. We kregen meer dan waar voor ons niet-betaalde geld. Toffe avond en een mooi begin van NZ Music Month.

  Langer genieten van NZ Music Month?

  Wil je na NZ Music Month meer Nieuw-Zeelandse muziek ontdekken? Ga dan eens naar het jaarlijkse Homegrown festival (met alleen maar Nieuw-Zeelandse bands) in Wellington of bezoek één van de vele platenzaken in Auckland om vlak voor je terugreis wat NZ-vinyl te scoren om mee te nemen naar Nederland. Schenk er straks in Nederland een Nieuw-Zeelands biertje bij en je voelt je weer helemaal in het land van de lange witte wolk met z'n eigen, unieke muziekwereldje.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven