De leukste festivals in Nieuw-Zeeland: van dance tot pop en rock

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Zelfs in het kleine landje Nieuw-Zeeland worden “grote” en superleuke festivals georganiseerd. De gehele zomer vinden er in het land op mooie plekken toffe festivals plaats. Kijk maar en plan je festivalseizoen in Nieuw-Zeeland.

  We focussen ons nu op een aantal typisch Nieuw-Zeelandse festivals in de (na)zomer die reizigers vaak over het hoofd zien. En het gaat een mooie muzikale zomer worden dit jaar.

  Rhythm & Alps 2022: festival in Wanaka

  Dit festival is het meest bekende festival op het Zuidereiland. Een geweldig evenement in Wanaka met altijd een toffe line-up. Een mooie manier om Oud & Nieuw te vieren in de Nieuw-Zeelandse zomer.

  • datum: 29 t/m 31 december 2022
  • locatie: Wanaka, bij Queenstown op het Zuidereiland
  • wat ze zelf zeggen: “The premier South Island music festival; with up to 10,000 good humans joining us from all over the world. Best sound and lighting production New Zealand has to offer!”
  • line-up 2022: bekijk het blokkenschema voor alle info
  • tickets: te koop via de officiële site.
  • camping: jazeker, er is een schitterende camping vlakbij het festival. Maar je kunt ook kiezen uit deze accommodaties in Wanaka. Boek vroeg dan pak je altijd een goede deal.

  Rhythm & Vines 2022: festival in Gisborne

  Dit festival is de tegenhanger van Rhythm & Alps maar dan op het Noordereiland, tussen de wijngaarden in plaats van de bergen. Ook dit festival kent altijd een super-line-up, is populair en is een toffe manier om Oud & Nieuw in de Nieuw-Zeelandse zomer te vieren.

  • datum: 29 t/m 31 december 2022
  • locatie: Waiohika Estate in het altijd zonnige Gisborne op het Noordereiland
  • wat ze zelf zeggen: “It is globally known as the first festival in the world to welcome in the first sunrise of the new year.”
  • line-up 2022: check de complete line-up
  • tickets: te koop via de officiële site.
  • camping: jazeker, ook bij dit festival is een camping. Maar je kunt ook kiezen voor een van de vele accommodatie-opties in Gisborne of omgeving.

  Bay Dreams 2023: 2x festival in Mount Maunganui én Nelson

  Het maakt deze zomer niet uit waar je bent in Nieuw-Zeeland. Het bekende Bay Dreams festival breidt uit naar het Zuidereiland. Er is er dus altijd eentje bij je in de buurt.

  Bay Dreams festival op Noordereiland

  Bay Dreams festival op Zuidereiland

  Jim Beam Homegrown 2023: festival in Wellington

  Homegrown is een muziekfestival dat sinds 2008 in hartje Wellington georganiseerd wordt. Zoals je misschien al doorhad met de naam, treden er alleen atiesten uit Nieuw-Zeeland op. Het is een super-relaxt festival waar praktisch elke muziekliefhebber zijn muzieksmaak ziet optreden.

  Als je het beste van Nieuw-Zeeland wilt zien, is Jim Beam Homegrown the place to be. Het weer is meestal heerlijk en alle podia liggen aan de waterkant van Wellington.Elk podium heeft een ander muziekthema, van dance, elektronica tot rock en dub. Relaxter dan dit worden festivals niet.

  Kijk maar eens naar ons verslag van Homegrown 2013 of ons foto-verslag van Homegrown 2014. En zet dan meteen onderstaande gegevens voor de komende editie van het Homegrown festival in je agenda.

  Homegrown is onze persoonlijke favoriet als zomerfestival omdat er maar zo'n 15.000 man op af komen (en dan is het uitverkocht) plus de mix van Kiwi-muziek is echt te gek.


  Festivals die helaas niet meer bestaan

  Elk jaar verandert het festivallandschap in Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelandse festival- en muziekscene is klein. Er is innovatie en er wordt veel geprobeerd. Helaas zijn er ook initiatieven die het niet lang vol gehouden hebben. Dit onderdeel is een soort ‘graveyard' van Nieuw-Zeelandse festivals die niet meer zijn.

  Auckland City Limits

  Auckland City Limits posterAuckland heeft er sinds 2016 een nieuw festival bij: Auckland City Limits Music Festival. Dit festival is geïnspireerd op het bekende Austin City Limits, een festival dat veel verschillende muziekstijlen biedt zoals rock, indie, country, folk, electronic en hip hop gecombineerd met goed eten en kunst & creativiteit.

  Helaas is Auckland City Limits gestopt. Het festival zal niet meer plaatsvinden.

  • datum: 3 maart 2018 (laatste keer)
  • locatie: Western Springs in Auckland
  • wat ze zelf zeggen: “The biggest up-and-coming artists and household names that span the genre map. From international stars to the best of New Zealand, it’s music to your ears. We’ve stepped up your festival fare to a gourmet level with the best bites and signature dishes from Auckland’s favourite restaurants at Auckland Eats.”
  • laatste line-up (2018): Beck, Grace Jones, Justice, Phoenix, Head Like A Hole, Peking Duk, Tash Sultana, George Ezra, The Avalanches, Car Seat Headrest, Katchafire, Thundercat en nog meer toffe artiesten gaan optreden tijdens dit festival in Auckland.
  • camping: nee, het festival is maar 1 dag. Er zijn veel goede en goedkope hostels en hotels in Auckland vinden.

  Summer Fest: festival in Auckland

  Summer Fest met Deadmau5 in AucklandLiefhebbers van dance werden erg blij van dit eenmalige festival in Auckland.

  • datum: 2 december 2017 (eenmalig, Summer Fest heeft daarna niet meer plaatsgevonden)
  • locatie: Mt. Smart Stadium (makkelijk te bereiken met openbaar vervoer vanuit het centrum)
  • wat ze zelf zeggen: “OUR:HOUSE will transform Mt Smart Stadium into Auckland’s biggest open-air nightclub with numerous stages and multiple zones to showcase the extravagant array of talent we are hosting!”
  • line-up 2017: Deadmau5 als headliner… Andere acts die dag zijn Showtek, Kilter, Throttle, Cymbol,
  • camping: nee, niet nodig want het dance-festival is maar 1 dag. In de buurt vind je ruime keuze aan goedkope hotels en motels. Of check deze 5 leuke en goedkope hostels in Auckland.
  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  1 Reactie
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Rob
  Rob
  Gast
  27 juli 2021 04:35

  Handige lijst met festivals. Top!

  Scroll to Top