De tofste festivals in Nieuw-Zeeland om te dansen, rocken of lekker feesten

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Zelfs in het kleine landje Nieuw-Zeeland worden “grote” en toffe festivals georganiseerd. De gehele zomer vinden er in het land op mooie plekken toffe festivals plaats. Kijk maar en plan je festivalseizoen in Nieuw-Zeeland.

  We focussen ons nu op een aantal typisch Nieuw-Zeelandse festivals in de (na)zomer die reizigers vaak over het hoofd zien. En het gaat een mooie muzikale zomer worden dit jaar.

  Rhythm & Alps Festival in Wanaka in december 2023

  Dit festival is het meest bekende festival op het Zuidereiland. Een geweldig evenement in Wanaka met altijd een toffe line-up. Een mooie manier om Oud & Nieuw te vieren in de Nieuw-Zeelandse zomer.

  • datum: 29 t/m 31 december 2023
  • locatie: Wanaka, bij Queenstown op het Zuidereiland
  • wat ze zelf zeggen: “Rhytm & Alps is meer dan een muziekfestival. Het is het belangrijkste muziekfestival op het Zuidereiland; met tot 10.000 toffe mensen van over de hele wereld en de beste geluids- en lichtproductie die Nieuw-Zeeland te bieden heeft!”
  • line-up 2023: ALICE AGNES, AUNTY EL, AZIFM, AZURE, BECCIE B, BICEP (DJ SET), BONTEMPO, CALIBRE, CHANNEL TRES, COMMUNICATE, DISRUPTA, DJ SNAKELEGS, FAT FREDDYS DROP, FLEECED, FUBR, HELLCAT SPEEDRACER, HOME BREW, IMANU, KADYN WEBSTER, KAYLEE BELL, KRAVIS, LUCY, MY BABY, NICE GIRL, NO CIGAR, NO.R.F.O, OCEAN ALLEY, ORTEGA, PAIGE JULIA, PATELLA, PEKING DUK, ROSS FROM FRIENDS (DJ SET), SACHI, SAM WAVE, SCHEME, SÉARLAIT, SIGMA (DJ SET), SUUNE, SYNTHONY, YUNG SINGH, 1 DROP NATION en 33 BELOW. Zie line-up en blokkenschema voor meer details.
  • tickets: te koop via de officiële ticketverkoopsite
  • camping: jazeker, er is een schitterende camping vlakbij het festival. Maar je kunt ook kiezen uit deze accommodaties in Wanaka. Boek vroeg dan pak je altijd een goede deal.

  Rhythm & Vines Festival in Gisborne in december 2023

  Dit festival is de tegenhanger van Rhythm & Alps maar dan op het Noordereiland, tussen de wijngaarden in plaats van de bergen. Ook dit festival kent altijd een super-line-up, is populair en is een toffe manier om Oud & Nieuw in de Nieuw-Zeelandse zomer te vieren.

  • datum: 29 t/m 31 december 2023
  • locatie: Waiohika Estate in het altijd zonnige Gisborne op het Noordereiland
  • wat ze zelf zeggen: “Rhythm and Vines staat wereldwijd bekend als het eerste festival ter wereld dat de eerste zonsopgang van het nieuwe jaar verwelkomt. Het festival werd in 2003 opgericht door de vrienden Hamish Pinkham, Tom Gibson en Andrew Witters van de Universiteit van Otago. Ze wilden een evenement organiseren voor hun vrienden om het nieuwe jaar in te luiden op een veilige en mooie locatie met entertainment van opkomende en gevestigde muzikanten uit Nieuw-Zeeland. Ze hadden er geen idee van dat hun kleine feestje uiteindelijk een recht van doorgang zou worden voor meer dan 350.000 Kiwi's in twee decennia en internationale bezoekers en rondreizende artiesten van over de hele wereld zou aantrekken.”
  • line-up 2023: CENTRAL CEE, DOM DOLLA, OVERMONO, DELTA HEAVY, EMILY MAKIS & DEADLINE, LADY SHAKA, ROSS FROM FRIENDS, SALUTE, CHICCORELI & TALI, SIN, SIPPY, SLUMBERJACK, COAST ARCADE, FOLEY, HELLCAT SPEEDRACER (DJ SET), PARK RD, ZEKI, ABEIKU, BUTTON B, DAMAGE CONTROL, HARRISONJUPE, LAUREN GIN, LUCA, MATTY THE FRIEND, WARLOW, SUB FOCUS PRESENTS EVOLVE + MC ID, ISOXO, KNOCK2, LEE MVTTHEWS, PEKING DUK, GODDARD., LF SYSTEM, MIXTRESS, CHORES, EMWA, GEORGIA LINES, JUJULIPPS, NICE GIRL, WILLO, BECCIE B, CORTR, EMILIE, JOUSEY, LUCY, MAX MOTEL, NOT LAUREN, SOPHIA, WILKINSON + MC AD-APT, BECKY HILL, A-TRAK, DECLAN MCKENNA, GIN WIGMORE, HEDEX, DISRUPTA, IMANU, MELLA DEE, ODD MOB, BAVHU, BBYFACEKILLA, BROOK GIBSON, MYLEN, PIRAPUS, SWEET MIX KIDS, TREI, WILL SWINTON, WITTERS, BRIGSY, BUTTERMILK, FOVOS, HYAN, JESS FU, JESS RHODES, KENZO, PIXIE LANE, SAMMIE, TETO, THE FALCONS (BORN AGAIN) en WILLY MAV. Zie line-up en blokkenschema voor meer details over dit festival.
  • tickets: zijn nu te koop via de officiële site
  • camping: jazeker, ook bij dit festival is een camping. Maar je kunt ook kiezen voor een van de vele accommodatie-opties in Gisborne of omgeving.

  Northern Bass Festival boven Auckland in december 2023

  Je kunt het nieuwe jaar ook infeesten boven Auckland. Op een uurtje rijden kom je daar dit toffe festival tegen.

  • datum: 29 t/m 31 december 2023
  • locatie: Kaiwaka, een uur ten noorden van Auckland
  • wat ze zelf zeggen: “Northern Bass is drie dagen en nachten lang nieuwjaarsfeest! Northern Bass ligt iets meer dan een uur ten noorden van Auckland in de zomerse hotspot Mangawhai en brengt een selectie muzikanten, dj's en producers van wereldklasse samen om de perfecte soundtrack te bieden om het nieuwe jaar in te luiden.”
  • line-up 2023: AROHA, ASHEZ, AZIFM, BAD BOY CHILLER CREW, BEN SOUNDSCAPE + COLLETE WARREN, BLACK SUN EMPIRE, BREAK, CALIBRE, CHICCORELLI, COCO, CONDUCTA, DILLINJA, DRS IN SESSION FT DOGGER, DYLAN C + ZUKE, ELIPSA & TALI, FOX GLOVE, GODDARD, GODLANDS, GOLDIE, HALF QUEEN B2B ZEKI, HEDEX, HOME BREW, IAMDDB, IMANU, JESSB, KATAYANAGI TWINS, LEE MVTTHEWS, LEVI, LUCA, MANTIS, MANUEL BUNDY, MELODOWNZ, MIXTRESS, MOLLIE COLLINS, MONRROE + EMILY MAKIS + DUSKEE, MONTELL 2099, MOZAIK, NETSKY, NITO, NOTION, PAIGE JULIA, POLA AND BRYSON, RUBY LOU, RHYAS, SCARLETT EDEN, SIGMA, SKEPSIS, SORCHALULA, STATE OF MIND, SUB FOCUS, SXMPRA, TALISMAN, TENPIN, THE LIBRARIAN, TIKI TAANE, TREI, VIBE CHEMISTRY, YOUNGSTA B2B J:KENZO, YUNG SINGH en 33 BELOW. Zie line-up en blokkenschema voor meer details over dit festival.
  • tickets: zijn nu te koop via de officiële ticketverkoopsite
  • camping: jazeker, het is de ultieme manier om van de Northern Bass-ervaring te genieten. Maar er zijn ook accommodaties in de buurt van Mangawhai/Kaiwaka te vinden.

  Bay Dreams: 2x festival in Mount Maunganui én Nelson in januari 2024

  Het maakt deze zomer niet uit waar je bent in Nieuw-Zeeland. Het bekende Bay Dreams festival beslaat inmiddels twee edities, eentje op het Noordereiland en eentje op het Zuidereiland. De line-up is identiek. Er is er dus altijd een Bay Dreams festival bij je in de buurt.

  Bay Dreams festival op Noordereiland

  • datum: 3 january 2024
  • locatie: Wharepai Domain in Taurange
  • wat ze zelf zeggen: “…New Zealand’s biggest festival, selling out year after year.”
  • line-up 2024: DESTROY LONELY, KELIS, LUUDE, NLE CHOPPA, RITON, SIGMA, YELAWOLF, BAD BOY CHILLER CREW, LUCILLE CROFT, SKEPSIS, VIBE CHEMISTRY en ALCEMIST. Zie line-up en blokkenschema voor meer details over dit toffe festival.
  • tickets: zijn nu te koop via de officiële ticketverkoopsite
  • camping: nee, het festival is maar 1 dag. Er zijn voldoende goede en goedkope hostels in Tauranga vinden.

  Bay Dreams festival op Zuidereiland

  • datum: 5 january 2024
  • locatie: Queenstown
  • wat ze zelf zeggen: “…het grootste festival van Nieuw-Zeeland, dat jaar na jaar uitverkocht raakt.”
  • line-up 2024: DESTROY LONELY, KELIS, LUUDE, NLE CHOPPA, RITON, SIGMA, YELAWOLF, BAD BOY CHILLER CREW, LUCILLE CROFT, SKEPSIS, VIBE CHEMISTRY en ALCEMIST. Zie line-up en blokkenschema voor meer details over dit toffe festival.
  • tickets: voor deze editie zijn nu te koop via de officiële ticketverkoopsite
  • camping: nee, het festival is maar 1 dag. Er zijn voldoende goede en goedkope hostels in Queenstown te vinden.

  Electric Avenue Festival in Christchurch in februari 2024

  Dat er in Christchurch veel te doen is, wist je vast al – kijk maar naar dit overzicht van doen en zien in Christchurch – maar er vindt ook een tof festival jaarlijks plaats in Christchurch.

  • datum: 24 februari 204
  • locatie: Hagley Park in Christchurch
  • wat ze zelf zeggen: “Nieuw-Zeelands kleurrijkste muzikale carnaval keert terug voor 2024! Met 35 artiesten op 4 podia is dit 12 uur durende marathon muziek- en kunstfestival in het hart van het Hagley Park in het centrum van Christchurch klaar om de stad tot leven te brengen!”
  • line-up 2024: The Chemical Brothers, Six60, Shapeshifter, Synthony No 2, Fligh Facilities, Hybrid Minds, LAB en veel meer . Zie line-up en blokkenschema voor meer details.
  • tickets: te koop via de officiële ticketverkoopsite
  • camping: nee want het is een festival dat maar een dag duurt… Maar er is genoeg keuze uit goedkope accommodatie in Christchurch.

  Jim Beam Homegrown Festival in Wellington in maart 2024

  Homegrown is een muziekfestival dat sinds 2008 in hartje Wellington georganiseerd wordt. Zoals je misschien al doorhad met de naam, treden er alleen atiesten uit Nieuw-Zeeland op. Het is een super-relaxt festival waar praktisch elke muziekliefhebber zijn muzieksmaak ziet optreden.

  Als je het beste van Nieuw-Zeeland wilt zien, is Jim Beam Homegrown the place to be. Het weer is meestal heerlijk en alle podia liggen aan de waterkant van Wellington.Elk podium heeft een ander muziekthema, van dance, elektronica tot rock en dub. Relaxter dan dit worden festivals niet.

  Homegrown is onze persoonlijke favoriet als zomerfestival omdat er maar zo'n 15.000 man op af komen (en dan is het uitverkocht) plus de mix van Kiwi-muziek is echt te gek. Kijk maar eens naar ons verslag van Homegrown 2013 of ons foto-verslag van Homegrown 2014. En zet dan meteen onderstaande gegevens voor de komende editie van het Homegrown festival in je agenda.


  Festivals die helaas niet meer bestaan

  Elk jaar verandert het festivallandschap in Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelandse festival- en muziekscene is klein. Er is innovatie en er wordt veel geprobeerd. Helaas zijn er ook initiatieven die het niet lang vol gehouden hebben. Dit onderdeel is een soort ‘graveyard' van Nieuw-Zeelandse festivals die niet meer zijn.

  Auckland City Limits

  Auckland City Limits posterAuckland heeft er sinds 2016 een nieuw festival bij: Auckland City Limits Music Festival. Dit festival is geïnspireerd op het bekende Austin City Limits, een festival dat veel verschillende muziekstijlen biedt zoals rock, indie, country, folk, electronic en hip hop gecombineerd met goed eten en kunst & creativiteit.

  Helaas is Auckland City Limits gestopt. Het festival zal niet meer plaatsvinden.

  • datum: 3 maart 2018 (laatste keer)
  • locatie: Western Springs in Auckland
  • wat ze zelf zeggen: “The biggest up-and-coming artists and household names that span the genre map. From international stars to the best of New Zealand, it’s music to your ears. We’ve stepped up your festival fare to a gourmet level with the best bites and signature dishes from Auckland’s favourite restaurants at Auckland Eats.”
  • laatste line-up (2018): Beck, Grace Jones, Justice, Phoenix, Head Like A Hole, Peking Duk, Tash Sultana, George Ezra, The Avalanches, Car Seat Headrest, Katchafire, Thundercat en nog meer toffe artiesten gaan optreden tijdens dit festival in Auckland.
  • camping: nee, het festival is maar 1 dag. Er zijn veel goede en goedkope hostels en hotels in Auckland vinden.

  Summer Fest: festival in Auckland

  Summer Fest met Deadmau5 in AucklandLiefhebbers van dance werden erg blij van dit eenmalige festival in Auckland.

  • datum: 2 december 2017 (eenmalig, Summer Fest heeft daarna niet meer plaatsgevonden)
  • locatie: Mt. Smart Stadium (makkelijk te bereiken met openbaar vervoer vanuit het centrum)
  • wat ze zelf zeggen: “OUR:HOUSE will transform Mt Smart Stadium into Auckland’s biggest open-air nightclub with numerous stages and multiple zones to showcase the extravagant array of talent we are hosting!”
  • line-up 2017: Deadmau5 als headliner… Andere acts die dag zijn Showtek, Kilter, Throttle, Cymbol,
  • camping: nee, niet nodig want het dance-festival is maar 1 dag. In de buurt vind je ruime keuze aan goedkope hotels en motels. Of check deze 5 leuke en goedkope hostels in Auckland.
  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  1 Reactie
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Rob
  Rob
  Gast
  27 juli 2021 04:35

  Handige lijst met festivals. Top!

  Scroll naar boven