Homegrown 2014: heerlijke muziek onder de zon in Wellington

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Eén van de evenementen die je jaarlijks kunt verwachten in Wellington is het Homegrown festival. Homegrown is het meest Nieuw-Zeelandse festival dat je mee kunt maken omdat er alleen maar acts uit het land zelf optreden. Geen menging van buitenaf maar alleen Kiwi-muziek. Maar wel Kiwi-muziek voor praktisch elke smaak: rock, elektronisch, dub & RnB, nieuw / experimenteel en pop.

  En omdat de 17.000 bezoekers zich goed verdelen over de zes podia heb je nooit het idee dat het erg druk is. Oh en Homegrown staat aan de waterkant, middenin de stad Wellington. Je loopt de tenten met de podia zo naar binnen en weer naar buiten om tussen de geweldige muziek door van de zon aan de waterkant te genieten.

  Homegrown: tof festival voor elke muzieksmaak

  Voor mij is dat hét festival van Nieuw-Zeeland. Je kunt er met een groep vrienden heen gaan en niemand hoeft zich te vervelen. Er is zoveel te zien en doen. En dat voor slechts NZ$99 voor een kaartje (of zelfs iets minder als je op tijd een kaartje met “early bird”-korting koopt).

  Ook dit jaar stond ik dus vooraan toen de kaarten in de voorverkoop gingen. Homegrown wil ik echt niet missen. Als rocker kun je mij dan ook voornamelijk bij het rockpodium vinden, met af en toe een uitstapje naar elektronisch of dub. Dit jaar heb ik van de volgende Nieuw-Zeelandse bands mogen genieten:

  • Thomas Oliver & Louis Baker (Red Bull Sound Lab)
  • Fire At Will (The Rock Stage)
  • Devilskin (The Rock Stage)
  • Please Please (Lipton Electronic Stage)
  • Head Like A Hole (The Rock Stage)
  • Villainy (The Rock Stage)
  • Opshop (The Rock Stage)
  • Cairo Knife Fight (Red Bull Sound Lab)
  • The Adults (Red Bull Sound Lab)
  • The Feelers (The Rock Stage)
  • Blacklistt (The Rock Stage)

  En dat zijn alleen de bands waar ik tijd voor had om naar te kijken. Er waren nog eens tig andere bands op de andere podia.

  Voor mij waren de hoogtepunten Opshop (hun allerlaatste optreden ooit) en Blacklistt (het voormalige Blindspott, die nu eindelijk hun nieuwe CD konden promoten) en The Adults (een zij-project van Shihad-legende Jon Toogood). En dan te bedenken dat ik twee jaar geleden The Adults op Homegrown nog saai vond. Tijden en smaak veranderen.

  Foto's van Homegrown 2014 festival in Wellington

  Zin in meer Homegrown? Kijk dan ook eens naar ons verslag van Homegrown 2013. En markeer in je agenda mid februari / begin maart want Homegrown is echt de moeite waard:

  • Alleen maar Nieuw-Zeelandse muziek, dus rock / dance als een Kiwi
  • Best goedkoop voor het aantal bands dat er optreedt
  • Zeer goed georganiseerd en een gezellig publiek

  Check meteen de laatste updates over het komende Homegrown. Dit geweldige festival in Wellington mag je als muziekliefhebber niet missen. En als je in februari of maart toch in Nieuw-Zeeland bent…. Makkelijke keuze.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven