Feestdagen in Nieuw-Zeeland: National Crate Day

123NZ

123NZ

123NZ

123NZ

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Naast de officiële feestdagen zijn er ook nog onofficiële feestdagen in Nieuw-Zeeland. Dagen die ontzettend tof en gezellig zijn, maar volledig verzonnen zijn. En de eerste zaterdag van de Nieuw-Zeelandse zomer is er zo één: National Crate Day. Lees er alles over!

  Genieten van Nieuw-Zeelands bier in het NZ-zonnetje
  Genieten van Nieuw-Zeelands bier in het NZ-zonnetje

  National Crate Day oftewel het onofficiële begin van de zomer in Nieuw-Zeeland is bedacht door Duncan Heyde (DJ bij The Rock FM radiozender). Het doel is simpel: na de donkere winter kunnen Kiwi's weer naar buiten om in de zon van een biertje te genieten. De ‘crate' in Crate Day staat voor kratje (bier).

  Wanneer is ‘National Crate Day' in Nieuw-Zeeland?

  Crate Day valt op de eerste zaterdag van december. Oftewel op de eerste zaterdag in de Nieuw-Zeelandse zomer. En de zomer in Nieuw-Zeeland begint op 1 december.

  Door de jaren heen is National Crate Day steeds populairder geworden en worden er meer en meer evenementen en feesten georganiseerd.

  Hoe je mee kunt doen aan National Crate Day

  Moeilijk is het niet om aan deze onofficiële feestdag in Nieuw-Zeeland mee te doen. Er zijn echter wel een aantal “regels” waar je je aan “dient te houden” ('10 commandments').

  1. Thou shall begin at midday – klokslag 12 in de middag begin je
  2. Thou shall listen to The Rock Crate Day Hundy – zet The Rock FM aan voor de Crate Day top 100
  3. Thou shall wear thy stubbies and thy singlet – dress code: hele korte broek en hempje
  4. Thou shall support thy Crate of Origin – drink het bier van je woonplaats, zoals Speights (Dunedin), Auckland (Lion Red), NL Amsterdam (Heineken), NL Enschede (Grolsch) etc.
  5. Thou shalt not toss any salad – geen salades toegestaan op dit feest
  6. Thou shall respect thy neighbour – denk aan de buren
  7. Thou only beef that shall attend National Crate Day is thy beef for thy BBQ – vlees hoort op de BBQ
  8. Thou shall look out for thy mates, even Dave – let op je vrienden, zelfs op Dave
  9. Don’t let’th the sun get thy best of you and your provisions – laat de zon je dag en je spullen niet afpakken
  10. Thou shall always keep rules 1-9 top of mind, to ensure we continue The Rock – zorg dat je feest volgens regels 1 t/m 9 want dan ROCKT het feest pas goed!
  Klaar voor National Crate Day
  Helemaal klaar voor National Crate Day met Nieuw-Zeelands speciaalbier

  Wat te doen op Crate Day?

  Zoals je al hebt gezien, moet je deze “feestdag” niet al te serieus nemen. Het is een mooi moment om een feest of een BBQ te organiseren. En het laat goed de Kiwi-humor zien.

  Maak er een originele en toffe dag van. Geniet van de zon, het is zomer (in Nieuw-Zeeland). Geniet met aan heerlijk Nieuw-Zeelands speciaalbiertje. Als je in Nieuw-Zeeland bent en in de buurt van Wellington, dan hebben we deze speciaalbiertips in voor je met de beste adresjes voor een leuke tijd.

  En wij in Nederland dan?

  Voor ons in Nederland is het allesbehalve een mooie zomerse dag… Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om weer eens te genieten van Nieuw-Zeelands bier. Je kunt namelijk heel voordelig NZ-bier online bestellen en overal in Nederland laten bezorgen. Easy as. Cheers!

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll to Top