Alle feiten over NZ Working Holiday Visum die al je vragen beantwoorden!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Aan het Nieuw-Zeelandse working holiday visum hangen regels. Regels die ook allerlei vragen oproepen. Wij zijn we door al deze vragen gelopen die ooit aan ons en op fora gesteld zijn… Het resultaat is een ultieme post met echt alle antwoorden op alle vragen over het Nieuw-Zeelandse working holiday visum.

  Echt alle vragen over het working holiday visum worden beantwoord… En als we een vraag gemist hebben of als de regels veranderen, dan voegen we die gewoon toe.

  Wat is de maximale leeftijd voor het NZ Working Holiday Visum?

  Het Nieuw-Zeelandse Working Holiday Visum (WHV) is voor Nederlanders en Belgen die tussen de 18 en 30 jaar oud uh jong zijn. Je kunt het visum al vroeg voor vertrek aanvragen. Als het eenmaal is goedgekeurd, heb je namelijk tot een jaar om Nieuw-Zeeland binnen te gaan. Daarna gaan de 12 maanden werken en reizen pas lopen. Als je Nieuw-Zeeland binnen komt, wordt het visum pas geactiveerd. Duidelijke info die je uitgebreid op onze visumpagina kunt lezen.

  De belangrijkste feiten van het working holiday visum zijn:

  1. Aanvragen van het NZ Working Holiday Visum kan tot en met je 30ste.
  2. Als het visum is goedgekeurd heb je tot 12 maanden om Nieuw-Zeeland binnen te gaan.
  3. Na binnenkomst gaan de 12 maanden werken en reizen van het visum pas lopen.

  De meestgestelde vraag die wij ontvangen, is: wat als ik 30 ben, kan ik het visum nog aanvragen? Jazeker, het Working Holiday Visum is aan te vragen tot en met je 30ste jaar. En dan gelden dezelfde regels. Dat je bij aankomst in Nieuw-Zeeland al ouder dan 30 bent, maakt dan niet uit. De leeftijdsgrens geldt alleen bij de aanvraag.

  Is er een Working Holiday Visum voor mensen die ouder dan 30 zijn?

  Maar als je je 31ste verjaardag al gevierd hebt – nog gefeliciteerd trouwens – kun je dit eenmalige unieke visum NIET meer aanvragen. Je hebt dan helaas je kans gemist op het Nieuw-Zeelandse Working Holiday Visum. Daarom is ons advies ook: ben je 30, vraag het visum dan direct aan! Deze unieke en eenmalige kans wil je niet missen.

  Helaas is er geen NZ Working Holiday Visum voor reizigers die 31 jaar of ouder aan. Maar als je het working holiday visum gemist hebt, zijn er nog wel andere manieren om langere tijd in Nieuw-Zeeland te zijn.

  Is het NZ working holiday visum te verlengen?

  In Australië kun je door 88 dagen op een boerderij te werken, een tweede Working Holiday Visum verdienen. Nieuw-Zeeland kent een dergelijk tweede working holiday niet voor Nederlanders en Belgen.

  Wel is er een andere optie voor een korte verlenging (3 maanden). Alle info vind je in onze eerdere blogpost ‘Is het working holiday visum Nieuw-Zeeland te verlengen?' Al moeten we er wel bij zeggen dat het een beetje een sigaar uit eigen doos is. Een echte verlenging is het niet te noemen.

  Kan ik langer in Nieuw-Zeeland blijven na mijn working holiday?

  Je hebt de tijd van je leven tijdens je working holiday in Nieuw-Zeeland en je wilt nog niet naar huis. Logisch. Nieuw-Zeeland is een erg verslavend mooi land. Of je bent zo druk bezig geweest met werken dat je het reizen een beetje vergeten bent.

  Gelukkig kun je eenvoudig een toeristenvisum aanvragen waarmee je tot 9 maanden in het land kan blijven om lekker te reizen. Check alle voorwaarden en actuele kosten op de website van NZ Immigration. Je hoeft er het land niet voor uit. No worries.

  En het land in en uitgaan voor een nieuwe “visa waiver” (wat geen toeristenvisum is, maar het niet hoeven hebben van een visum door onderlinge afspraken)? Waarom zou je moeilijk doen en extra kosten maken als je makkelijk en voordelig een toeristenvisum kunt aanvragen?

  En als ik na Nieuw-Zeeland nog meer wil werken en reizen?

  Dan zijn er nog zat andere landen waar je een working holiday kunt doen. Toffe landen zoals Australië of Canada. Lees in deze blogpost meer over werken in het buitenland en de opties. Als je alles een beetje goed plant, kun je zo minstens 5 jaar op working holiday gaan: 1 jaar in Nieuw-Zeeland, 3 jaar in Australië en 1 jaar in Canada. Maar zelf kun je vast een nog langere en creatievere working holiday route maken.

  Meer vragen over het visum of je werkvakantie?

  Is er toch nog een vraag die we niet beantwoord hebben? Heb je al gekeken op onze working holiday vragen-pagina of onze algemene FAQ? Nog steeds geen antwoord? Post ‘m hieronder in de reacties en wij geven je binnen een dag antwoord… Daag ons en onze kennis van het NZ Working Holiday Visum uit. We helpen je graag op weg.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  2 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Tamara Van de Wardt
  Tamara Van de Wardt
  Gast
  29 mei 2020 11:12

  Als je een working holiday visum aanvraagt kan je voor een jaar werken in Nieuw-Zeeland. Mocht je nog eens terugkeren naar Nieuw-Zeeland voor langere periode, is het dan mogelijk om nogmaals een werkvisum aan te vragen? (geen working holiday visum, maar een gewoon werkvisum).

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Tamara Van de Wardt
  3 juli 2020 23:17

  Het working holiday visum is een unieke kans om te werken en reizen in Nieuw-Zeeland voor maximaal 12 maanden. Het wordt maar 1x in je leven uitgegeven en alleen als je tussen 18 en 30 jaar bent (aanvragen kan tot en met 30 jaar).

  Mocht je later in aanmerking komen voor een ander visum, dan is het feit dat je een WHV hebt gehad geen belemmering. Elk visum staat op zich. Als je aan de voorwaarden voldoet, dan voldoe je aan de voorwaarden. Easy as.

  Scroll naar boven