Doe meer met goede voornemens. Laat ze uitkomen!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Een nieuw jaar is begonnen. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Welke ga jij daarvan pakken? Heb je al nagedacht over hoe je meer kunt doen met je goede voornemens? Hoe je ze dit jaar echt gaat laten uitkomen?

  Met goede voornemens bedoelen we niet die standaard dingen die iedereen roept maar waar vaak niets van terecht komt: stoppen met roken, meer sporten, rijk worden of de hoofdprijs in een loterij winnen… En noem maar op. Nee wij bedoelen, alles wat jij gaat doen om dit jaar helemaal naar je hand te zetten.

  Ga je voor een andere baan? Een nieuwe studie? Of toch maar die reis gaan maken? Hoe kun jij  dit jaar voor jezelf nog leuker maken, nieuwe kansen creëren en die ten volle benutten? En nu denk je vast: “ja hoor daar gaan die gasten van 123NZ zeggen dat je nu echt eens die werkvakantie in Nieuw-Zeeland moet gaan doen”.

  Genieten van het leven in Nieuw-Zeeland in Mount Maunganui
  Genieten van het leven in Nieuw-Zeeland in Mount Maunganui

  Is een working holiday iets voor jou?

  Nee hoor, niets van dat… Ja wij zijn van de werkvakanties en zijn overtuigd van het nut daarvan en de lol die je hebt, maar dat is niet het enige waar we aan denken. Een werkvakantie moet namelijk bij je passen als persoon en je moet het echt willen. En tja, Nieuw-Zeeland is tof maar er zijn nog meer landen waar je een werkvakantie kunt doen. It's a big world out there.

  Is een jaar op reis te lang?

  Je kunt klein beginnen. Het hoeft niet meteen een wereldreis of working holiday te worden. Het gaat erom dat je iets doet om de sleur te doorbreken. Dat je iets gaat doen waar je echt gelukkig van wordt. Waarom vast blijven zitten in de baan die toch net niet is wat je ervan had verwacht?

  Reizen is de ideale manier om weg te komen uit een vastgeroeste omgeving. Doorbreek die sleur en ga ergens heen voor lange of korte tijd? Denk je dat geld het probleem is? Of dat huisje dat je nu zo leuk vindt? Was creatief en laat je niet tegenhouden door dergelijke excuses. Stop met negatief zijn en ga er gewoon voor.

  Werken in Nieuw-Zeeland
  Zoveel verschillend werk te doen met je working holiday visum

  Geld kun je ergens anders ook verdienen. In Europa kennen we vrij verkeer van goederen, diensten en mensen dus werken kun je ook in andere Europese landen. En in veel verre landen zoals Australië, Canada of Nieuw-Zeeland kun je als jongere (vaak onder de 30 jaar) een speciaal visum krijgen waardoor je tot een jaar lang, of langer, kunt werken: het working holiday visum!

  Leuke huisjes hebben ze ergens anders ook. In andere landen, maar ook in Nederland. Als je dan na eent tijdje weer terugkomt, vind je zo weer een leuk (of nog leuker) huisje.

  Of ga voor een high-school-uitwisseling in het buitenland

  Als je nog niet toe bent aan een working holiday of backpack-avontuur, dan is een high school in het buitenland wellicht iets voor jou. Omdat een working holiday visum pas aan te vragen is als je 18 jaar of ouder bent, is een high school uitwisseling een goed alternatief. Het is een geweldige ervaring om een tijdje op een high school over de grens les te hebben. Kijk maar eens hoe zo'n high school in Nieuw-Zeeland is. Een fantastische ervaring voor iedereen tussen 15 en 19 jaar… En een geweldige manier om kennis te maken met het mooie Nieuw-Zeeland en reizen in het algemeen.

  Maak je eigen goede voornemens

  Het nieuwe jaar naar je hand zetten, betekent dat je eerst goed moet nadenken over het oude jaar. Wat vond je leuk het afgelopen jaar en wat niet? Wat zou anders moeten? Waar wil je dat je toekomst heen gaat?

  Pas als je dat een beetje in kaart gebracht hebt, kun je bepalen hoe je komend jaar helemaal jouw jaar kunt maken. Dan kun pas je echt je goede voornemens opschrijven. En zodra je die hebt, kun je er ook acties aan hangen om het concreet te maken. Laat je niet uit het veld slaan met gedachtes als “dat kan toch niet” of “daar heb ik toch het geld niet voor”.

  Als je realistische, goede voornemens maakt die je echt wilt, dan is er overal een mouw aan te passen en maak je het gewoon mogelijk. Waar een wil is, is een weg, is de klassieker die vandaag de dag nog steeds op gaat.

  Maak realiteit van goede voornemens

  Nadat je bepaald hebt wat je goede voornemens zijn voor het nieuwe jaar kun je er acties aan gaan hangen. Wat is er voor nodig om je voornemens tot werkelijkheid te maken. En hoe en wanneer ga je dat bereiken.

  Voorbeeld van een plan voor goede voornemens

  • Idee: meer van de wereld zien en vooral meer meemaken (landen, steden, cultuur etc)
  • Hoe: keuze maken tussen werkvakantie of gewoon reizen
  • Voordelen vs nadelen: Gewoon reizen kost meer geld dan een werkvakantie
  • Waar: het land of de landen die ik nog heel graag wil zien….
  • Wanneer: beste seizoen of periode kiezen om te starten (ook persoonlijk)
  • Wat te regelen: visum, werk, ticket, en allerlei zaken in Nederland opzeggen of opschorten

  Dit is natuurlijk maar een kort voorbeeld, maar het geeft je een denk- en werkrichting. Voor meer inspiratie en voorbeelden kun je ook naar dit stappenplan kijken.

  Een werkvakantie als goed voornemen?

  Het krijgen van een visum voor een werkvakantie oftewel een working hoiday visum is een unieke kans om veel van je goede voornemens uit te laten komen. Wil je meer van de wereld zien? Een cultuur van dichtbij leren kennen? Zelfstandiger worden? Een carrière starten in het buitenland? Werkervaring in het buitenland op doen en zo je CV oppoetsen? Het kan allemaal tijdens een werkvakantie.

  Alleen zo'n visum krijg je voor de meeste landen die aan werkvakanties doen maar tot je dertigste verjaardag, dus je kans is voorbij voor je het weet. Tijd vliegt immers.

  En je kunt uit diverse landen kiezen… Waaronder natuurlijk Nieuw-Zeeland. Maar ja, dat is onze favoriet. Daarnaast kun je ook denken aan Australië en Canada. En je regelt zo'n werkvakantie makkelijk zelf met onze tips als leidraad.

  Maak er een mooi jaar van!

  Succes met het plannen van je goede voornemens en ze uit laten komen in het nieuwe jaar. Bedenken kan iedereen, maar jij hebt het in de hand om het werkelijkheid te laten worden. En als je keuze op een werkvakantie in Nieuw-Zeeland valt, dan kun je zo alles te regelen.

  Maak er een mooi jaar van! En deel vooral je ervaringen en tips met anderen door hieronder commentaar of feedback te plaatsen.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven