Sport kijken vanuit het buitenland zonder beperkingen

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Middenin de sportieve strijd van het EK voetbal is het een goed moment om het leven van reizende sportfans wat makkelijker te maken. Hoe volg je de wedstijden van je favoriete team als je op reis bent? Hoe kun je sport kijken vanuit het buitenland? Nou, zo doe je dat…

  Nu het Euro 2020 kampioenschap eindelijk begonnen is, is het een ideale tijd om te laten zien hoe jij als sportfan alle wedstrijden van wat dan ook kan kijken vanuit het buitenland. Elke wedstrijd met een blokkade kun je nu gewoon zien.

  Zelf ben ik niet zo van het sport kijken maar als geek weet ik een en ander van het kijken van TV-uitzendingen, live streams of Amerikaanse Amazon Prime Video en het omzeilen van geoblokkades. Lees mijn artikel “How to live stream festivals like you are there” op collega-reisblog Travel.Geek.NZ maar eens.

  Haal de blokkade af van elke TV-uitzending

  Eerst maar even een algemene tip. Als een TV-uitzending of live stream zegt “deze uitzending mag je vanaf jouw locatie niet bekijken” dan is er een geo-blokkade actief. En die verwijder je heel eenvoudig met een VPN (Virtual Private Network).

  Dat is een stukje software waarmee je het kunt laten lijken dat jij de uitzending gewoon in het land van oorsprong bekijkt. En dan is er geen blokkade meer. Oftewel met een VPN denkt het systeem dat jij vanuit Nederland Studio Sport kijkt of vanuit België de wedstrijden van de Rode Duivels kijkt. Wil je meer weten over een VPN lees dan de complete uitleg over wat een VPN is en hoe het op te zetten zonder technische kennis nog eens.

  Zo kijk je dus Euro 2020 vanuit het buitenland

  Speciaal voor sportfans, of het nu Euro 2020 is of een andere sportwedstrijd, als de uitzending niet vanuit het buitenland kunt kijken, dan kun je met een VPN net doen alsof je in Nederland of België bent. En presto, de geoblokkade is weg.

  Zo'n VPN is best goedkoop. Voor een goede VPN is er al een aanbieding voor een proefperiode voor slechts €0,99. Dan kun je tijdens de eerste Euro 2020 wedstrijden kijken hoe makkelijk en handig het is.

  Nederlandse sportfans: meer tips voor jullie

  Maar voor Nederlandse sportfans is er een nog makkelijkere oplossing. Ja, je kunt Uitzending Gemist of sport via de NOS vanuit het buitenland bekijken met een goedkope en goede VPN maar er is nog een manier om gratis Nederlandse sport te kijken vanuit het buitenland.

  Op de 123NZ Facebook-pagina kwam deze tip van Ferry binnen: “Je kan ook een wachtwoord krijgen van iemand die bijvoorbeeld een Ziggo-abonnement heeft. Zo kan je live naar alle zenders kijken wat diegene in zijn pakket heeft zitten. Altijd handig om via deze manier naar Fox Sports, Ziggo Sport of Eurosport te kijken [vanuit het buitenland] als je in sport geïnteresseerd bent…. Het is wel raadzaam om de app van de provider in Nederland te installeren en daar dan in te gaan loggen. Anders heb je de kans als je in buitenland dit wilt gaan doen dat je alsnog een blokkade krijgt.”

  Makkelijker en goedkoper wordt het niet om je favoriete sport vanuit over de grens te kijken tijdens je reis of working holiday. En mocht Ziggo wel een geo-locatie check gaan invoeren dan omzeil je dat natuurlijk met een VPN.

  Verschil met VPN en zonder VPN sport kijken

  Belgische sportfans: tips voor jullie

  Voor onze Belgische sportfans zijn er nu de volgende tips om TV/sport te kijken vanuit het buitenland:

  • Vanuit België: Sporza, VRT NWS en VRT NU zijn zonder account te bekijken.
  • Vanuit Europa: VRT NU en de livestreams zijn met een Belgisch adres zonder problemen te bekijken in heel Europa. Dat is geheel volgens Europese wensen van portabiliteit van programma’s en abonnement.
  • Vanuit de rest van de wereld: Officieel is de livestream buiten de EU niet beschikbaar, maar met een VPN doe je net alsof je je in Europa of België bevindt. Een goedkoop handigheidje om toch alles te kunnen zien, waar je ook bent.

  Aangezien ikzelf én niet Belgisch ben én geen sportkijker ben, kan het best zijn dat ik een belangrijke tip of truc mis. Heb je – net als onze Nederlandse fan Ferry – een goede tip speciaal voor sportkijkende en reizende Belgen laat het hieronder weten en we plaatsen ‘m in het artikel.

  Extra tip: TV-kijken/streamen op reis

  Hoe fijn het ook is om lekker sport, TV of films te kijken terwijl je op reis bent, denk eraan dat je op reis bent dus dat je vooral daar lekker van gaat genieten. Sluit je vooral niet teveel af als je in een hostel zit maar maak eens praatje met andere reizigers.

  Oftewel, stream lekker maar stream met op mate als je op reis bent.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit schitterende land. Van toffe plekken om te overnachten tot coole festivals of evenementen, er komt veel uit zijn toetsenbord gerold. Alles om jullie te inspireren.
  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  0
  Wat vind jij hiervan? Reacties zijn fijn!x
  ()
  x
  Scroll to Top