8 gratis evenementen in Nieuw-Zeeland die je mee moet maken

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Gratis? Zei iemand gratis evenementen? Jazeker, wij hebben een lijstje gemaakt met de leukste gratis evenementen in Nieuw-Zeeland. Door het hele land kom je deze zomer namelijk toffe evenementen tegen die je geen cent aan toegang kosten.

  In elk van de 3 grote steden worden meerdere gratis evenementen georganiseerd. Check ze hieronder, zet ze in je schema en geniet van de Nieuw-Zeelandse zomer. Gratis.

  Leuke & gratis evenementen in Auckland

  Lantern Festival & Night Noodle Market

  Auckland Lantern - gratis festival
  Gratis festival met kunstwerken die licht geven

  Gelukkig Nieuwjaar… Chinees Nieuwjaar dan. Op het Lantern Festival vieren vele Aucklanders samen met Chinese stadgenoten dat het nieuwe jaar is begonnen. Het is een avond-evenement waar alles draait om de meest prachtige lampionnen die je ooit gezien hebt.

  Nee niet die dingen waar je vroeger St. Maarten mee liep in Nederland. Dit zijn kunstwerken die licht geven. En nu het sinds enige tijd in het Domain is i.p.v. het krappe Albert Park kun je een stuk makkelijker en relaxter rondlopen om alles goed te bekijken.

  Tijdens het Lantern Festival is er ook een Night Noodle Market. Twee gratis evenementen voor de prijs van… Euh niets, nada, noppes.

  • Datum: 1 t/m 4 maart 2018
  • Locatie: Auckland Domain
  • Wat is het? Viering van het Chinese Nieuwjaar met een mega-display van lampionnen
  • En nog meer? Night Noodle Market met veel en lekker eten uit allerlei Aziatische landen
  • Beste dagen: Donderdag is ‘Lantern Appreciation Day' (rustig en geen etenstentjes). Vrijdag is de eerste officiële avond. Je kunt dan goed rondlopen om alles te zien. Zondag is afsluitende en meest drukke avond. Het afsluitend vuurwerk om 22.15 is de moeite waard.
  • Meer info: zie de website van het evenement
  • Foto's: bekijk onze fotogalerij van dit evenement

  Auckland: Demon Rock The Park

  Gratis evenement Rock the Park 2017
  Gratis rockfestival in Auckland

  Het perfecte gratis evenement voor rockliefhebbers. Radiozender The Rock en energiedrank Demon organiseren wederom een tof festival met typisch Nieuw-Zeelandse rockbands in Auckland. Gratis en voor niets. Mis het niet.

  • Datum: 10 maart 2018
  • Locatie: Grey Lynn Park
  • Wat is het? Muziekfestival (rock)
  • Line-up: Datsuns, Head Like A Hole, Villainy en Dead Favours (allemaal Nieuw-Zeelandse bands)
  • Video: bekijk de video van dit festival

  Auckland: Silo Park Movie Nights

  Silo Park - een van de gratis evenementen in Auckland
  Zomer en gratis evenementen: daar drinken we op

  Hopelijk ben je al eens naar Wynyard Quarter en Silo Park geweest. Sowieso ben je het al eens tegengekomen in onze top 10 van toffe dingen om te doen in Auckland. Het is de perfecte manier om de zomer in deze gave wereldstad te vieren.

  Wynyard Quarter is het voormalig haven-/industriegebied als je vanaf Viaduct Harbour – als een Duitser – ‘immer gerade aus' loopt. Je herkent het direct aan de silo's die er nog staan. Vandaar ook de naam Silo Park.

  Wynyard Quarter: de hele zomer eten, drinken en films

  En daar vinden in de zomer elke vrijdag t/m zondag toffe evenementen en gezellige marktjes plaats. Wat er ook georganiseerd wordt, je vindt er altijd een aantal foodtrucks, waaronder Double Dutch met het befaamde Patatje Oorlog en Stumpy's wood fired pizza's. Welke foodtrucks er per keer staan wisselt, dus we kunnen niet garanderen dat je er elke keer een Hollands frietje kunt halen.

  Op vrijdag- en zaterdagavond worden er films vertoond op de grote silo. De sfeer is super-relaxt. Neem een kleedje of een kussentje mee en nestel je op het gras. Geniet van het drinken (ook alcohol) en de snacks die er om je heen te krijgen zijn en zie een echt Nieuw-Zeelandse of bekende internationale film. De film kost je helemaal niets.

  • Datum: december t/m maart 2018 (zomer en nazomer)
  • Locatie: Silo Park / Wynyard Quarter, Beaumont Street en Jellicoe Street in Auckland
  • Wat is het? Verzameling van openlucht-evenementen
  • Line-up: Gratis films, markt en lekker eten. Zie voor alle info het complete filmschema.

  Deze zomer (2018) kun je o.a. de volgende films gratis zien: Wonder Woman, La La Land, Labyrinth en Dunkirk zien.

  Toffe en gratis evenementen in Wellington

  Night Markets

  Foodies, dit is het gratis evenement voor jullie. Tenminste er is geen toegangsprijs, je moet natuurlijk wel voor je eten betalen. Elke vrijdagavond verandert Cuba Mall in Wellington in een walhalla vol met heerlijk exotisch eten en drinken.

  Je kunt er terecht voor Aziatisch street food (zo pittig als je zelf wilt), maar ook voor Hollandse oliebollen of stroopwafels (maak me gek). En heb je genoeg van de eettentjes dan ga je naar de pub want die zijn er genoeg op Cuba Mall. Het is een leuk, gezellig, alternatief deel van Wellington dat je zeker moet meemaken op een vrijdag of zaterdag.

  • Datum: hele jaar door
  • Locatie: 116 Cuba Street (vrijdagavond) én hoek Cuba and Manners Street (zaterdag)
  • Tijd: 17.00 tot 23.00
  • Foodie tip: ook voor vegetariërs is er meer dan voldoende lekkers te eten op de Night Noodle Markets in Wellington.

  Check voor meer info over dit toffe foodie evenement in Wellington.

  Wellington: Homegrown

  Wacht even, het ging toch over gratis evenementen in Nieuw-Zeeland? Waarom staat Homegrown er dan tussen? No worries. Maar je hebt gelijk. Het Homegrown festival in Wellington is een evenement waar je een kaartje voor moet kopen (wat tussen $90 en $115 kost). Maarrrrr er is een mogelijkheid om het festival gratis te kunnen zien… Euh vooral luisteren, eigenlijk.

  • Datum: zaterdag 7 april 2018 (zondag 8 april 2018 is de inhaaldag bij slecht weer)
  • Locatie: Wellington Waterfront (boek je hostel of motel op tijd want bijna alles zit dat weekend vol)
  • Wat is het? Muziekfestival met een complete Nieuw-Zeelandse line-up (alle muzieksoorten zijn vertegenwoordigd)
  • Line-up: Shapeshifter, Fat Freddy's Drop, Kora, Devilskin, Elemeno P, The Feelers, Opshop en meer. Check de complete Homegrown line-up maar eens.

  Zo maak je van Homegrown een gratis evenement

  Homegrowwn 2014 - Blacklistt
  Blacklistt op Homegrown festival

  De podia van Homegrown liggen aan de waterkant. Het spreidt zich uit over een groot gebied, van New World supermarkt bij Oriental Bay tot aan Frank Kitts Park en de TSB Arena. Elk podium heeft een andere muzieksoort op het programma staan.

  En elk podium is z'n eigen afgesloten gebied waar je alleen met een kaartje inkomt. Maar omdat het totale gebied nog steeds openbaar is, kun je ook zonder kaartje veel van de muziek mee krijgen. Als je op tijd bent, kun je zelfs op een bankje gaan staan en het podium zien.

  Je kunt dus genieten van echte Nieuw-Zeelandse muziek (van dub tot rock) zonder er iets voor te betalen. Al moeten we eerlijkheidshalve wel zeggen, dat er niets gaat boven het staan tussen duizenden Kiwis die uit hun dak gaan bij Shapeshifter of Six60. Homegrown is zijn ticketprijs meer dan waard. Dat had je vast al gezien in onze eerder posts (heerlijke muziek in de zon van 2014 of feesten op Homegrown in 2013) over dit geweldige festival in Wellington.

  Evenementen in Christchurch

  Night Noodle Markets

  Night noodle market
  Altijd lekker eten op een night noodle market

  Avondnoedelmarkten zijn hot in Nieuw-Zeeland. Sinds 2016 vind er ook in Christchurch zo'n evenement plaats. Het grote verschil met Wellington is dat het in Christchurch maar tijdens één weekend is.

  • Datum: 9 t/m 18 februari 2018
  • Locatie: North Hagley Park,  dus makkelijk te bereiken vanuit de hostels of motels in de stad.
  • Tijden: 16.00 tot 22.00
  • Wat is het? food festival
  • Line-up: allerlei wereldkeukens in de vorm van foodtrucks en/of eettentjes

  Christchurch: Ingham's Lazy Sundays

  Wat dacht je van lekker in het park hangen, picknicken en muziek luisteren? Dat zijn de Lazy Sundays (gesponsord door kippenboer Ingham) in Christchurch. Het is een simpel maar leuk concept. Neem een koelbox met snacks en drinken mee, breng vrienden en geniet van de gezelligheid in het park. En het kost je niets want ook dit is een gratis evenement.

  • Datum: gehele maand januari en februari
  • Locatie: Archery Lawn, Botanic Gardens in Christchurch
  • Wat is het? picknicken en muziek luisteren
  • Line-up: je kunt het zelf zo gek maken voor wat betreft wie je meeneemt. Verder komen er artiesten en bands spelen, daarvan vind je het speelschema hier.

  Christchurch: Kite Day

  Zeewind en vliegers, een gouden combinatie. Een mooi moment om naar Christchurch te gaan om te genieten van het kleurrijke spektakel tijdens de Kite Day. Vliegeraars… vliegerbedieners… Hoe heten bestuurders van een vlieger eigenlijk?… Anyway, ze komen van over de hele wereld naar dit unieke vlieger-evenement in Christchurch.

  Oh ja, en je kunt ook zelf aan de slag met een vlieger. Koop ter plekke een vlieger bij de Kite Shop of maak ‘m zelf. Of anders is het een kwestie van zitten, kijken en genieten van een ijsje of een koud drankje met ‘fush & chups' erbij.

  • Datum: 20 januari 2017 (tussen 13.00 en 16.00)
  • Locatie: New Brighton Beach, ten noorden van de pier
  • Wat is het? Een dag die draait om vliegeren.
  • Line-up: Veel, heel veel vliegers.

  Zijn er meer gratis evenementen?

  We hebben vast een gratis evenement ergens in Nieuw-Zeeland gemist. Tip ons dus vooral als je zelf nog een leuk gratis evenement weet. Post het hieronder als commentaar. Cheers.

  Wil je weten wat je gemist hebt afgelopen tijd met al die toffe gratis evenementen in Nieuw-Zeeland? Scroll en klik dan even door onderstaande fotogallerij(en).

  Fotogallerij van diverse evenementen

  Auckland Lantern Festival 2017

  Video: Demon Energy Rock The Park 2017

  Op naar volgend jaar

  Het was weer een mooi jaar met veel goede Nieuw-Zeelandse muziek, schitterende kunstwerken en heerlijk eten. Benieuwd wat volgend jaar gaat brengen. Zet de data voor volgend jaar van deze gratis evenementen in je agenda.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven