Wereldwijd geld overmaken zonder belachelijk hoge kosten: snel, veilig en voordelig

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Wist je dat geld overmaken naar het buitenland best duur is? Om welk land buiten Europa het ook gaat, banken rekenen nog steeds belachelijk hoge kosten voor geld overmaken naar het buitenland. Gelukkig kan het ook anders. Er is een snelle en veilige manier die veel goedkoper is.

  Of je nu gaat beginnen aan een working holiday, je van plan bent om te emigreren of een zakenrelatie wilt betalen, iedereen die geld wil overmaken naar het buitenland kan deze tips gebruiken om flink te besparen op de kosten van internationaal overboeken van geld.

  Dit artikel vol tips voor voordelig wereldwijd geld overboeken publiceerde ik jaren geleden al. Het wordt regelmatig van de nieuwste info voorzien en wordt steeds ge-update. Wat er in die jaren ook veranderd is, je kunt nog steeds zeer veel geld besparen als je op deze nieuwe manier internationaal geld overboekt in plaats van via je eigen bank.

  Wat zijn de kosten van internationaal geld overmaken?

  Zijn die kosten van het overboeken echt zo hoog? Jazeker! Om een voorbeeld te geven, enkele jaren geleden boekte ik euro's over naar Nieuw-Zeeland via mijn eigen Nederlandse bank. Dit kostte me €25. De gewone bank rekent namelijk kosten voor het overmaken en extra kosten die de ontvanger zou moeten betalen (methode OUR, de verzender betaalt alle kosten).

  Je kunt ook kiezen voor gedeelde kosten (SHA oftewel shared) maar dan betaal je nog steeds een fiks bedrag, net als de ontvanger. Dat moet anders kunnen, was mijn gedachte toen.

  Hoe kun je goedkoper geld overmaken naar het buitenland?

  Toen kwam ik Wise (voorheen TransferWise) tegen, van de mensen die Skype and Paypal hebben opgezet. Mensen die dus weten hoe ze om moeten gaan met bureaucratie en hoge kosten kunnen doorbreken. Dat is ze nu ook weer gelukt met hun nieuwe project. Je kunt nu geld internationaal overmaken tegen een fractie van de kosten die banken standaard rekenen.

  Hoe dan? Heel simpel, het geld wordt op een veel slimmere manier overgemaakt. Jij maakt het naar Wise over in Europa en zij betalen vanaf hun Amerikaanse rekening uit. Of Australische. Of Nieuw-Zeelandse… Je kunt praktisch wereldwijd voordelig geld overmaken met hun systeem.

  Geld overmaken wereldwijd
  Voordelig en snel geld overmaken in diverse valuta's

  Hoe werkt geld overmaken via Wise?

  Het systeem van Wise (voorheen TransferWise) is echt simpel, veilig en betrouwbaar. Geld overmaken naar het buitenland regel je in een paar eenvoudige stappen.

  1. Maak een gratis account aan bij Wise.
  2. Kies hoeveel en naar wie je geld wilt overmaken.
  3. Volg de stappen en vul alle info in.
  4. Je maakt het geld over naar hun Europese bankrekening via je eigen bank (gratis want Europese betaling) of betaalt per iDEAL (goedkoop) of creditcard (iets meer kosten).
  5. Je wordt per e-mail goed op de hoogte gehouden, zodat je altijd weet waar je geld is.
  6. In een paar uur is het geld bij de ontvanger aan de andere kant van de wereld en heb je een minimale hoeveelheid kosten betaalt (alle overboekingen lopen via een lokale bank, zowel aan jouw kant als aan die van de ontvanger).

  Het is tot wel 9x goedkoper dan een gewone bank! Maak ook een gratis account bij Wise aan en je ziet direct hoeveel jij bespaart op geld overmaken naar het buitenland. Of vergelijk de kosten en wisselkoers in onderstaand rekenvoorbeeld en zie zelf wat voordeliger is.

  Mijn ervaringen met Wise – en met TransferWise toen het nog zo heette

  Sinds ik Wise heb leren kennen (toen het nog TransferWise was), maak ik geld alleen nog maar internationaal over via hun systeem. Het heeft me al veel geld opgelevert met alle euro's die bespaart zijn aan kosten die een Nederlandse bank zou rekenen voor dezelfde overboekingen.

  En het gaat ook nog eens tegen de echte wisselkoers (middenkoers) en niet tegen een ongunstige wisselkoers die de bank “verzonnen” heeft.

  Wise (vroeger TransferWise) werkt namelijk met de echte wisselkoers zoals je die ook bij Reuters of in Google ziet. Daar verlies je dus geen geld op. Ik gebruik Wise dan ook echt zelf, tot op de dag van vandaag. Daar komt mijn enthousiasme vandaan.

  Mocht je meer willen weten over de naamsverandering van TransferWise naar Wise, lees dan ook deze blogpost over het nieuwe Wise.

  Bankpas gebruiken in Nieuw-Zeeland
  Wise gebruik ik voor geld internationaal overmaken en voor wereldwijd betalen in lokale valuta

  Sinds die eerste keer geld overmaken naar het buitenland gebruik ik alleen nog Wise voor dergelijke overboekingen. Het is dé betrouwbare, snelle en meest voordelige manier van internationaal geld overboeken.

  Welk land je ook kiest, Nieuw-Zeeland, Australië, USA, Canada of… Wise is steeds de goedkoopste. En je ziet direct wat de koers en lage kosten zijn via hun handige wisselkoers-calculator.

  Is Wise goedkoper dan een gewone Nederlandse bank?

  Ben je nog niet overtuigd van deze nieuwe manier van internationaal geld overmaken zonder hoge kosten van traditionele banken? Laten we dan eens naar zo'n traditionele bank kijken.

  Rekenvoorbeeld: zie verschil in kosten van geld overmaken

  Om het verhaal helemaal compleet te maken kijken we even wat de kosten zijn voor internationaal geld overmaken bij een gewone Nederlandse bank, zoals Rabobank, en een aantal nieuwe manieren van geld overmaken, zoals Wise (voorheen TransferWise). Kijk, vergelijk en zie het verschil.

  In onderstaand rekenvoorbeeld maken we 1000 euro over naar een Nieuw-Zeelandse bankrekening om te kijken welke methode de goedkoopste is.

  Ontvanger
  krijgt
  Koers
  (1 euro = x NZD)
  Kosten
  voor jou
  Kosten
  ontvanger
  ABN AMRO NZ$ 1687,22 1,71990 €19 (kosten: €9 ABN AMRO + €10 buitenlandse bank) geen
  Paypal NZ$ 1636,47 1,64303 € 3,99 geen
  Wise (nieuwe naam van TransferWise) NZ$ 1724,96 1,73417 €5,31 geen
  Rabobank NZ$ 1709,13 1,72465 € 8 + 0,1% toeslag over het bedrag (minimaal €8 en maximaal €35) + evt. toeslag van € 10 als je geen BIC van de bank van de ontvanger invult. geen

  Rekenvoorbeeld: 1000 euro overmaken naar Nieuw-Zeeland (datum 12 maart 2023)

  Pas op voor de “wisseltruc” van ABN AMRO

  Ga je zelf de koersen en kosten vergelijken, let dan goed op… ABN AMRO heeft een wisselkoerscalculator op de website staan waarin ze een mooie, voordelige middenkoers laten zien. Alleen zij gebruiken NOOIT die mooie middenkoers, zie de kleine letters van ABN AMRO: “de valutacalculator toont de middenkoers. Voor de aankoop van vreemde valuta hanteren wij de aankoopkoers. Bij de verkoop van vreemde valuta hanteren wij de verkoopkoers.”

  Conclusie: Wise is het goedkoopst voor geld overmaken buitenland

  Zoals je kunt zien in bovenstaand rekenvoorbeeld krijg je via Wise (voorheen TransferWise) meer dollars voor je euro. De kosten zijn laag, het is makkelijk, veilig en snel. Bij veel landen staat het geld al binnen enkele uren op de rekening van de ontvanger.

  Deze feiten en vooral mijn constante positieve ervaringen gebruik ik Wise al jaren voor het goedkoop en snel overmaken van geld naar landen als Nieuw-Zeeland en de USA. Omdat ik mijn ervaring met Wise graag met jullie deel, heb ik deze enthousiaste blogpost geschreven.

  Is Wise veilig? Maken ze het geld snel over?

  Okay, goedkoop geld overmaken naar vele landen wereldwijd is mooi, maar is Wise ook snel en veilig? Jazeker, veiligheid is zeer belangrijk voor een financiële dienstverlener als Wise. Controle van identiteit van klanten (bij de eerste overboeking of steekproefgewijs tussendoor), als financiële dienstverlener geregistreerd staan, twee-factor authenticatie (2FA) voor klanten, zijn maar een paar voorbeelden hoe serieus veiligheid voor Wise is.

  Dit is hoe Wise zorgt dat jouw geld veilig is:

  • Ze werken samen met bekende en gerenommeerde banken
  • Wise is geregistreerd en wordt dus gecontroleerd door de Nationale Bank van België
  • Wise audit haar processen regelmatig
  • Door middel van twee-factor authenticatie ben jij de enige die toegang kan krijgen tot je account en je geld. Het is een extra veiligheidslaag.
  • Streng databescherming- en privacybeleid
  • Eigen anti-fraudeteam dat constant op zoek is naar onregelmatigheden

  En met de snelheid van geld overmaken naar het buitenland worden records na records gezet. Waar je eerst nog een dag moest wachten voor je geld van Nederland naar Nieuw-Zeeland was gegaan of van Australië naar Nederland, gaat het tegenwoordig binnen enkele uren. Vaak staat het al dezelfde dag op de rekening van de ontvanger.

  Het mooie van Wise is ook dat ze precies aangeven wanneer de ontvanger het geld kan verwachten. Plus, je krijgt een handige tracking-link waarmee jij of de ontvanger de status van de overboeking in de gaten kan houden.

  Naar welke landen kun je geld overmaken met Wise?

  Wise heeft het aantal landen waar je geld naar kunt overmaken flink uitgebreid. Momenteel kun je voordelig geld overmaken naar deze landen, van Afrika tot Zwitserland en veel daartussen. Zie de complete lijst hieronder.

  Europa Griekenland Portugal
  Argentinië Hong Kong Roemenië
  Australië Hongarije Russische Federatie
  Oostenrijk India San Marino
  Bangladesh Indonesië Singapore
  België Ierland Slowakije
  Botswana Israël Slovenië
  Brazilië Italië Zuid-Afrika
  Bulgarije Kenia Spanje
  Canada Letland Sri Lanka
  Chili Luxemburg Zweden
  China Maleisië Zwitserland
  Kroatië Malta Tanzania
  Cyprus Mexico Thailand
  Tsjechië Monaco Turkije
  Denemarken Marokko Oeganda
  Egypte Nederland Oekraïne
  Estland Nieuw-Zeeland Verenigde Arabische Emiraten
  Finland Nigeria Verenigd Koninkrijk
  Frankrijk Noorwegen Verenigde Staten
  Georgië Pakistan Zambia
  Duitsland Filippijnen
  Ghana Polen

  Mijn land of valuta wordt niet ondersteund door Wise

  Wise is door de jaren heen snel gegroeid. De naam is veranderd van TransferWise naar Wise en nieuwe landen en valuta worden regelmatig toegevoegd. Toch zijn er nog steeds landen of valuta die niet ondersteund worden door Wise. Gelukkig is daar nu een oplossing voor.

  Remitly is een goed alternatief voor Wise voor de landen die Wise niet ondersteund. De methode van overboeken is hetzelfde, de prijzen zijn laag, maar Remitly richt zich juist op andere landen dan Wise.

  Kan Wise ook geld overmaken van het buitenland naar Nederland?

  Jazeker, ook naar Nederland geld overmaken kan goedkoper. Als je bijvoorbeeld klaar bent met je working holiday en je wilt je gespaarde dollars overmaken naar je Nederlandse bankrekening, dan kan dat ook met Wise. Je maakt net zo voordelig van het buitenland naar Nederland geld over als van Nederland naar het buitenland. Het werkt beide kanten op.

  Waarom is mijn overboeking via Wise geannuleerd of teruggestort?

  Af en toe komt het voor dat een overboeking via Wise (voorheen TransferWise) wordt teruggeboekt of niet doorgaat. De meest-voorkomende situaties waarin dat gebeurt en hoe het op te lossen vind je hieronder.

  Vergeten de overboeking te betalen

  Als je de internationale geldoverboeking klaar zet via je gratis online account bij Wise, moet je nog wel zorgen dat het geld bij Wise komt. Dit kan via een lokale bankoverschrijving (je krijgt de info online als je “bank transfer” als betaalmethode selecteert bij Wise) of een betaling per iDEAL, Sofort, POLI of hoe de betaling per debit card in jouw land ook heet of per credit card.

  Oplossing: inloggen in je Wise account en zorgen dat Wise het geld krijgt zodat zij het kunnen sturen naar degene die het geld volgens jouw wensen moet ontvangen.

  Wise heeft meer informatie van je nodig

  Als je account nog niet helemaal geverifieerd is of als een extra verificatie nodig is, dan stuurt Wise je een email dat er meer info nodig is. Wat ze van je verwachten en hoe het zo veilig mogelijk aan te leveren, staat ook in het bericht.

  Oplossing: de gevraagde extra informatie aanleveren bij Wise. Aan wat voor informatie moet je dan denken? Soms een extra identificatiebewijs om te laten zien dat jij echt jij bent (om fraude te voorkomen). En soms stellen ze wat vragen over het geld dat jij gaat versturen of ontvangen.

  Gegevens van de ontvangende partij zijn incorrect

  Als je per ongeluk een typefout maakt in de bankgegevens of de naam van de ontvanger kan Wise (voorheen TransferWise) het geld helaas niet overmaken. De ontvangende bank wil dat de gegevens kloppen zodat er geen fouten gemaakt worden.

  Oplossing: inloggen in je Wise account en de ‘pending' transactie annuleren en een nieuwe aanmaken met de correcte gegevens.

  Er is geen overboeking aangemaakt

  Je hebt wel geld overgemaakt naar Wise (nieuwe naam van TransferWise) maar je hebt geen overboeking aangemaakt. Oftewel TransferWise weet niet wat ze met het ontvangen geld aan moeten.

  Oplossing: in dit geval wordt het geld overgemaakt naar je Multi-Currency Account (gratis bankrekening) bij Wise. Je ziet het dan verschijnen met de mededeling “AutoCredit”. Als je geen Multi-Currency Account hebt, boeken ze het terug naar de rekening of betaalmethode waar het vandaag kwam.

  Bonus: gratis een buitenlandse bankrekening erbij

  Het geld overmaken naar landen wereldwijd was al dé reden om megafan van Wise te zijn. Daar is inmiddels nog een reden bijgekomen: een gratis bankrekening met Wise Multi-Currency bankrekening. Je krijgt als klant nu ook gratis een bankrekening in Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk (Engeland etc) en de Verenigde Staten erbij.

  Wise Multi-Currency vraag je gratis aan of krijg je gratis als je al klant bent. Nu kun je ook geld in buitenlandse valuat ontvangen in die landen. Supermakkelijk als je er tijdelijk woont of werkt of opdrachtgevers in die landen hebt. En er worden steeds meer landen aan die lijst van gratis bankrekening toegevoegd. Wise breidt flink uit.

  Je hoeft er geen bank meer voor te bezoeken in die landen. Je krijgt er een ‘debit card' bij (pinpas / prepaid credit card), zodat je bijna overal ter wereld zonder extra kosten in winkels, restaurants en online kunt betalen. Voor deze pinpas betaal je eenmalig €6 om de kaart aan te laten maken en te versturen. Wise is altijd transparant als het gaat om de (lage) kosten die ze berekenen.

  Het is een ideale pas voor als je veel landen gaat bezoeken tijdens je reis. Met een klik in de app zet je bedragen op je rekening om in een andere valuta tegen zeer lage kosten.

  Of lees waarom Wise het betalen ter plekke of ontvangen van geld voor jou als backpacker of reizende ZZP-er nog makkelijker maakt.

  Stel je vraag over goedkoop geld overmaken met Wise

  Vele reizigers hebben al via dit blog, social media en e-mail hun vragen over het gebruik van Wise laten weten. Van hoe te beginnen met Wise of hoe het te gebruiken als je op reis bent. Inmiddels zijn alle vragen en antwoorden op rij gezet in een uitgebreide blogpost. Heb je een vraag die daar nog niet instaat? Laat het weten als commentaar hieronder, dan krijg je snel het antwoord.

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  75 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Hans Sypkens
  Hans Sypkens
  Gast
  12 januari 2024 14:06

  Beste Martijn

  In moet een bedrag van 15 Noorse kronen naar een Noorse firma overmaken, maar mijn bank vertikt dat omdat het bedrag daarvoor veel te laag is (omgerekend € 1,33). Mijn vraag is: lukken zulke luttele bedragen bij Wise wel en zo niet, wat is dat het minimale bedrag dat ik kan overmaken?

  Hans Sypkens
  Hans Sypkens
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  13 januari 2024 12:45

  Dan ga ik dat zeker eens proberen. Bedankt.

  Naomi
  Naomi
  Gast
  19 december 2023 12:47

  Goedemiddag Martijn,

  Wij willen € 7.000 naar een zakelijke rekening in USA overmaken.

  Wij hebben al een account aangemaakt.
  Maar, toch hebben wij nog een paar vragen:
  -Moeten wij eerst het bovenstaand bedrag naar wise rekening overmaken? Waar kan ik deze vinden?
  -Wat zijn de exacte kosten bij overmaking naar USA. De ontvanger wil deze kosten op zich nemen. Hoe doe je dit?
  -Binnen hoeveel dagen zal de ontvanger het bedrag op het bankrekeningnr zien?

  Alvast dank en groet,
  Naomi

  Ruud
  Ruud
  Gast
  18 november 2023 13:52

  Wise hanteert lineaire kosten (fee):
  10 MYR
  -> ik betaal €1,97 (fee Wise €0,01)
  100 MYR
  -> ik betaal €19,70 (fee Wise €0,12)
  10.000 MYR
  -> ik betaal €1.971,11 (fee Wise €13,12)
  100.000 MYR
  -> ik betaal €19.711,09 (fee Wise €131,20)
  Dus, bij grote bedragen hoge kosten…

  Henk
  Henk
  Gast
  26 augustus 2021 12:00

  Hi Martijn,
  Wij zijn ook best tevreden met WIse. We hadden eerst een eenmanszaak en maakten regelmatig geld over naar Indonesië. Dat ging bijna net zo snel als een overboeking binnen Nederland; binnen een paar minuten.
  Sinds we een BV zijn, en dus een zakelijk account moet hebben bij Wise, duren de transfers meestal veel langer. Soms duurt het nu enkele dagen.
  Heb je enig idee, wat hier de reden van is?
  Of heeft het wellicht te maken met de bedragen, die we overmaken. Die zijn nu vaak veel groter (tot € 15.000,-).

  Johann
  Johann
  Gast
  16 augustus 2021 20:16

  Jaja WISE gaat goed totdat het misgaat en ze alles checken over een bedrag van 1250 PHP dan ben je zo 7 dagen verder en je geld ben je echt kwijt. Gelukkig voor mij niet zo een groot bedrag maar er zijn er die missen grotere bedragen. De klantenservice is vriendelijk maar lost totaal niets op. Nee voor mij geen WISE meer en ja ik hoop voor jou Martijn dat het nog jaren goed gaat met WISE. Ik heb WISE altijd gebruikt (zeker een jaar of 3) voor bedragen niet hoger dan 300 Euro naar Thai Baht. Dus ja van… Lees verder »

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  Johann
  17 augustus 2021 03:23

  Hi Johann… Wat jammer dat je ervaring minder positief is. Helaas kan dat altijd gebeuren. Waar gewerkt wordt, kunnen fouten wel eens gemaakt worden. Dit is echter niet de juiste website om je klacht te uiten. Daarvoor kun je beter Klachtenkompas of Trustpilot gebruiken, dan ziet het bedrijf in kwestie het ook. Niet dat we je ervaring willen bagatelliseren of weg willen stoppen. No worries. We kunnen je wel geruststellen. Geld is nooit weg. Als Wise de overboeking niet kan doen, om wat voor reden dan ook, dan zal het geld teruggestort worden. Wise kent goede beveiligingsregels en protocollen, net… Lees verder »

  Johann
  Johann
  Gast
  Gereageerd op  123NZ
  17 augustus 2021 20:42

  Martijn
  Dank voor je reactie

  A. Fleerakkers
  A. Fleerakkers
  Gast
  28 mei 2021 21:20

  Geld overmaken van * emailadres verwijderd * naar Tanzania met transfer/wise. Kan dat?

  Nier
  Nier
  Gast
  23 oktober 2020 12:27

  Kan ik ook geld overmaken naar India?

  Marga Vonck
  Marga Vonck
  Gast
  31 juli 2020 18:32

  Dag Martijn, Ik wil geld overmaken naar Aruba. Daar gaan de geldzaken in Gulden. Bij het lijstje met keuze voor valuta kan ik niet de ‘Antilliaanse gulden’ of ‘ Florin’ vinden. Wel de USD Dollar uiteraard. Als ik het bedrag in Euro overmaak en geef aan dat het Dollar moet worden. 1e Vraag: |Denk jij dat ik er dan vanuit kan gaan dat het op de genoemde arubaanse rekening komt? Je hebt dan omzetting van euro naar dollar en van dollar naar florin. Denk je dat dit op deze wijze zal gaan en zo ja, geeft 2x berekening misschien meer… Lees verder »

  Beppie Velthuizen-Dewaide
  Beppie Velthuizen-Dewaide
  Gast
  29 mei 2020 11:11

  Dag Martijn, ik moet over een paar weken een bedrag van NAF3299 ( Antilliaanse gulden) overmaken van mijn ING rekening naar een ontvanger op Curaçao. Werkt Transferwise daar ook of is dat niet voordeliger? Hoe moet ik dat aanpakken?

  Marga Vonck
  Marga Vonck
  Gast
  Gereageerd op  Beppie Velthuizen-Dewaide
  31 juli 2020 18:36

  Dag Beppie,

  Ik zit nu met hetzelfde naar Aruba. Is het jou toen gelukt met Transfer Wise.
  Jij moest naar Curacao overmaken las ik. Dus dan geef jij waarschijnlijk gewoon dollar aan bij het overmaken van het bedrag?

  Hoe lang duurde het bij jou voordat het bedrag was aangekomen?

  Jamal Utr.
  Jamal Utr.
  Gast
  29 mei 2020 11:11

  Beste Martijn,

  Informatief artikel, bedankt daarvoor. ik wil deze dienst zeker eens proberen. Maar je hebt het in het artikel over geld overmaken binnen een paar uur naar de andere kant van de wereld, maar ik heb Transferwise gemaild en zij zeggen dat het dagen kan duren. Weet u hoe dat zit?

  Mvg Jamal

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  Jamal Utr.
  3 juli 2020 23:13

  Hi Jamal… Het hangt helemaal af naar welk land je het wilt sturen en of je een nieuwe of een bestaande klant van TW bent. Als je nieuw bent, doen ze namelijk eerst een aantal checks voor je account volledig actief is. Ook hangt het ervan af hoe snel jij TW betaalt. Pas als zij het geld van jou ontvangen, kunnen ze het overmaken naar de ontvangende rekening. Dus op een dergelijke vraag zal een klantenservice altijd een slag om de arm houden en van het meest-negatieve scenario uitgaan en dan is het antwoord altijd dat het een paar dagen… Lees verder »

  Jamal Utr.
  Jamal Utr.
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  3 juli 2020 23:13

  Hallo Martijn, Bedankt voor je antwoord. Ik heb nog een andere tip of suggestie voor mensen die met dezelfde vraag zitten. Ik heb nog een mail ontvangen van TW n.a.v. mijn vraag over hoe snel het verzenden van geld van NL naar de VS gaat. Dit was hun antwoord: “Momenteel is de enige manier waarop uw USD-betaling onmiddellijk kan aankomen, als u van uw USD borderless balance naar een ander TransferWise USD borderless balance verzendt. Als u een USD-saldo opent, kunt u herladen met EUR en vervolgens de USD naar USD overmaken. Het is gratis om geld van het ene… Lees verder »

  Scroll naar boven