Stress voor vertrek is verleden tijd met deze simpele tips. Lekker relaxt op reis!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Nemen de zenuwen toe nu de dag van vertrek steeds dichterbij komt? Logisch, er is ook veel te regelen als je een jaar een working holiday gaat doen. Met deze simpele tips heb je een goede voorbereiding op de reis en voorkom je stress voor vertrek.

  Voordat je vertrekt naar je working holiday of backpack-bestemming moet je nog zoveel doen. Vrienden of vriendinnen willen nog een hapje en drankje met je doen. Je ouders willen je graag nog zien. En dan is er de rest van je familie nog. Een drukke tijd zo vlak voor vertrek. Daarom hebben we een aantal tips voor je voor een goede voorbereiding op de reis en een relaxte trip. Stress voor vertrek is nergens voor nodig.

  Slim & organiseerd inpakken dan vergeet je niets

  Wat neem je mee? Onze inpaktips helpen je daarbij op weg. Maar eigenlijk is het best simpel. Er is zijn meer weinig dingen echt belangrijk om mee te nemen. Het meeste kun je toch ter plekke kopen, dus als je iets vergeet, maakt dat niets uit. Alleen je paspoort, creditcard of multi-valuta-pinpas voor reizigers en je digitale vliegticket op je smartphone zijn toch zeer essentieel!

  Oh en eventueel onze startpakket-vouchers als je op working holiday naar Nieuw-Zeeland gaat. Kleding – vooral verschillende laagjes – is ook handig maar zelfs als je iets vergeet, kun je dat altijd ter plekke nog kopen. In Nieuw-Zeeland ga je gewoon langs bij The Warehouse (goedkoop) of Kathmandu (kwaliteit). Beide winkelketens zitten in steden als Auckland, Wellington en Christchurch en vele kleinere stadjes.

  Wat betreft het inpakken van je tas zijn er twee methodes, de lang-van-tevoren en de last-minute methode. Bij de eerste zet je al weken van tevoren je tas in de kamer en leg je er telkens iets in totdat de tas vol is en je alles hebt. De last-minute liefhebbers pakken de avond voor vertrek pas de tas en gooien dan alles erin. Het werkt allebei.

  Welke methode het beste bij je past, hangt helemal af van het soort persoon dat je bent. Als je van structuur en voorbereiding houdt, kies dan vooral voor de lang-van-tevoren methode. Probeer het dan niet anders te doen, ander leidt het alleen meer tot stress voor vertrek.

  Wat je ook doet… Neem je PASPOORT mee!

  Hadden we paspoort al genoemd bij de zaken die je echt MEE MOET NEMEN! Jazeker, maar het kan niet vaak genoeg. Op reis gaan met de juiste papieren is superbelangrijk. Zonder paspoort kom je het land niet in, vooral ook omdat je working holiday visum digitaal gekoppeld is aan je paspoortnummer. De tijden van stempels of stickers in je paspoort zijn voorbij, Het working holiday visum is gewoon gekoppeld aan je paspoortnummer. Bij aankomst in Nieuw-Zeeland ziet Immigration New Zealand direct of je over het juiste visum beschikt.

  Om te zorgen dat je niets vergeet, is het fijn om alles dat in je handbagage gaat, een dag van tevoren naast elkaar op een grote tafel te leggen. Gebruik de tafel ook nergens anders voor. Alles dat er dan op ligt is van jou en gaat mee in je handbagage of in je jas. Zo heb je perfect overzicht tot het moment van vertrek en kun je precies zien wat je eventueel nog mist. Pas op de dag van vertrek stop je alles in je tas of jas. Dan weet je meteen waar alles is en hoef je op de luchthaven niet te zoeken. Weer een stuk stress minder.

  Oh ja, wat is ook alweer het juiste formaat en gewicht van handbagage? Dat kun je beter voor vertrek checken dan op het vliegveld voor verrassingen komen te staan.

  Jouw werkvakantie in Nieuw-Zeeland
  Met een goede voorbereiding op de reis, ga je relaxt weg en kom je ook relaxt aan in NZ

  Iets vergeten? Last-minute shopping!

  Het kan altijd gebeuren dat je vlak voor vertrek er achter komt dat je og iets mist. Je handbagage is te klein, te groot of misschien wel kapot. Of je slaapzak heeft de opslag op zolder met alle muizen daar niet overleeft. Of wat dan ook… Zelfs dan is stress voor vertrek niet nodig.

  Je hoeft ook niet meteen als een kip zonder kop naar buiten te rennen om een paar dagen voor voor vertrek nog iets te regelen. Bestel wat je mist online en laat het thuis of in een locker onderweg afleveren, bijvoorbeeld in de buurt van de luchthaven vanaf waar je vertrekt.

  Als je echt ontzettend vlak voor vertrek iets mist of vergeet, dan kun je het altijd nog in een van de vele winkels op Schiphol kopen. Op Schiphol vind je winkels van Etos, Albert Heijn, HEMA en meer. Handig om nog even snel te shoppen voor vertrek. Er is toch niets relaxter dan even lekker te shoppen voor vertrek. Als je gaat shoppen op Schiphol houd dan wel de tijd in de gaten en de drukte bij security want je vlucht wil je natuurlijk niet missen.

  Een goede voorbereiding op de reis maakt het nog relaxter

  Echt zonder zorgen reis je pas als je weet dat jezelf en je bagage goed verzekerd is. Dan sta je nooit voor verrassingen als er onderweg iets gebeurt. Vooral voor digital nomads en working holiday-reizigers is een goede en toch voordelige lang-op-reisverzekering een must. Voor reizigers met een working holiday visum is het een vereiste van je visum. Hier kan bij aankomst op gecontroleerd worden. En digital nomads reizen vaak met laptop, tablet, smartphone en andere geeky zaken en die wil je niet kwijtraken.

  Denk ook aan het beschermen en bewaren van zaken die niet door een verzekering vervangen kunnen worden, zoals foto's, digitale bestanden, projecten van je klanten als je reizende ZZP-er bent en meer. In dit artikel laten we je zien hoe je die zaken beter kunt beschermen. Een verzekering dekt en vergoed veel maar bepaalde digitale zaken zijn gewoon onvervangbaar.

  Check ook onze reistips voor extra info om je goed voor te bereiden op je verre reis, waar je ook heen gaat en wat je ook gaat doen. Deze handige reistips helpen iedereen om meer relaxt op reis te gaan. Geen stress voor vertrek!

  Meer tips tegen stress voor vertrek?

  Heb je zelf nog meer tips die het begin van je reis makkelijker en stressloos maken? Laat ze hieronder als commentaar achter. Fijne reis.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven