De beste lang-op-reisverzekeringen voor je working holiday vergeleken
Zo ga je goed verzekerd op verre reis: van working holiday tot wereldreis

Als je voor langere tijd gaat reizen en werken in het buitenland voldoet een gewone reisverzekering helaas niet. Gewone reisverzekeringen zijn gemaakt voor korte vakanties en lang-reizenden zoals jij.

Een van de vereisten van je working holiday visum is dat je beschikt over uitgebreide (medische) verzekering voor de duur van je verblijf in het land.

Het is (vaak) niet mogelijk om je Nederlandse zorgverzekering aan te houden als je gaat werken in het buitland. Wat dan wel? Gelukkig zijn er speciale lang-op-reisverzekeringen die gemaakt zijn voor backpackers en wereldreizigers.

Vergelijk en kies jouw lang-op-reisverzekering

populair

Allianz

vanaf €30 per 4 weken
 • Medisch: volledig of aanvullend
 • Zelf samenstellen: ja, geheel modulair
 • Dekking: wereld of Europa
 • Werk verzekerd: ja
 • Verlengen vanuit buitenland: ja
 • Hoe lang: 2 jaar maximaal (jncl verlenging)
 • Afsluiten vanuit: Nederland
 • Korting: 10% bij jonger dan 27 jaar
 • Sport verzekerd: ja
 • Betaling: vooraf, in één keer
 • Engelse verklaring: Nee, wordt niet afgegeven!
 • Corona-dekking: Medische Kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd. Quarantainedekking: in EU-lanen met kleurcode groen & geel.
 • Meer info: Allianz website
flexibel

SafetyWing

vanaf €41 (US$45) per 4 weken
 • Medisch: volledig
 • Zelf samenstellen: ja, optionele modules
 • Dekking: wereld of incl. USA
 • Werk verzekerd: ja
 • Verlengen vanuit buitenland: ja
 • Hoe lang: max. 1 jaar in één keer af te sluiten; onbeperkt verlengen tot 69 jaar
 • Afsluiten vanuit: Overal ter wereld
 • Korting: Lagere prijs onder 39 jaar
 • Sport verzekerd: ja, ook actiesporten (optioneel)
 • Betaling: in termijnen, maandelijks
 • Engelse verklaring: Ja, wordt afgegeven voor landen waar dat nodig is!
 • Corona-dekking: ja, ook dekking voor quarantaine in buitenland als dit door dokter of overheid is opgelegd vanwege positieve test of wachten op testuitslag.
specialistisch

Cigna Global

vanaf €48,51 per maand
 • Medisch: beperkt of onbeperkt
 • Zelf samenstellen: ja
 • Dekking: wereld of incl. USA
 • Werk verzekerd: ja
 • Verlengen vanuit buitenland: nee
 • Hoe lang: tot 1 jaar per keer afsluiten, vaste periode
 • Afsluiten vanuit: wereldwijd
 • Korting: beste prijs online
 • Sport verzekerd: ja
 • Betaling: vooraf, in één keer
 • Engelse verklaring: Nee, deze wordt niet afgegeven
 • Corona-dekking: medisch gedekt. Cigna is geen gewone reisverzekering maar een medische reisverzekering voor digital nomads en expats dus ook voor working holiday. Ze dekken dan ook alleen medische kosten!
 • Meer info: Cigna website

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een working holiday-reis van 12 maanden naar Nieuw-Zeeland als Nederlander of Belg. Er is gekozen voor de minimale dekking maar inclusief dekking voor medische kosten. Daarna is de prijs teruggerekend naar 4 weken. Andere bestemmingen, een andere reisroute of een andere reisbestemming kan leiden tot een andere prijs. Prijzen zijn een indicatie en kunnen altijd veranderen.

Veelgestelde vragen over reisverzekeringen voor een lange reis

Zo kies je de juiste reisverzekering voor Nieuw-Zeeland

Ben je een reis je naar Nieuw-Zeeland, een van 's werelds meest fantastische bestemmingen, aan het plannen? Super. Een reis naar Nieuw-Zeeland is nooit zomaar een reis, het is een avontuur!

Of je nu een werkvakantie of een backpack avontuur plant, als je van plan bent binnenkort naar Nieuw-Zeeland te reizen, raden we je aan vóór je reis een reisverzekering voor Nieuw-Zeeland te zoeken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de financiën als er iets onverwachts zou gebeuren. Plus, als je op een working holiday visum gaat is het een vereiste dat je een reisverzekering hebt die ook medische kosten dekt.

Wat is een reisverzekering voor Nieuw-Zeeland?

Een reisverzekering is een polis die je financieel beschermt als er tijdens je reis iets onverwachts gebeurt. Als je een reis naar Nieuw-Zeeland plant, raden we je aan een reisverzekering af te sluiten die afgestemd is op Nieuw-Zeeland en op het soort reis dat je maakt. Een reisverzekering voor een werkvakantie - working holiday oftewel werk & reizen - is iets heel anders dan een reisverzekering voor een eenvoudige vakantie.

Een reisverzekering biedt dekking voor een aantal zaken die je kunnen overkomen terwijl je op reis bent, maar waarvan we uiteraard hopen dat het niet gebeurt. Denk aan geannuleerde vluchten, verloren bagage, medische kosten door ziekt of een ongeluk, ziekte bij de thuisblijvers en meer. Sommige van deze lang-op-reisverzekeringen dekken ook kosten voor noodevacuatie en kosten in verband met COVID-19.

Waarom je een reisverzekering voor Nieuw-Zeeland nodig hebt

Een reisverzekering is essentieel voor iedereen die een reis naar het buitenland plant, of je nu naar Nieuw-Zeeland gaat of naar een andere bestemming in de wereld. Hoewel je je misschien vooral focust op het verkennen van nieuwe plaatsen en culturen, er is een aantal redenen waarom een reisverzekering nodig is.

Een reisverzekering kan medische kosten dekken die tijdens je reis gemaakt worden. Als je reis wordt vertraagd of geannuleerd door omstandigheden buiten jour schuld, kan een reisverzekering financiële hulp bieden om je te helpen thuis te komen. Als je vluchten of hotels hebt geboekt die geannuleerd worden, of als je op het laatste moment een wijziging moet aanbrengen, kan een reisverzekering een deel van deze kosten of al je kosten dekken.

Op zoek naar de beste reisverzekering voor een werkvakantie in Nieuw-Zeeland

Sommige reisverzekeringen bieden alle dekking die je nodig hebt voor een werkvakantie in Nieuw-Zeeland. Er zijn een paar reisverzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in lange reizen & wereldwijde dekking voor werkvakantiereizigers of digitale nomaden.

Sommige van deze lang-op-reisverzekeringen kunnen je zelfs dekken voor noodevacuatie. Als je je reis op het laatste moment hebt moeten wijzigen vanwege een familienoodgeval of iets dat zich tijdens je reis voordoet, kan een reisverzekering je helpen thuis te komen.

Hoewel de bagagediensten in de loop der jaren sterk verbeterd zijn, kan er toch nog het een en ander misgaan. Zelfs de beste rugzak of duffel kan beschadigd raken, verloren gaan of gestolen worden. In dat geval kan je reisverzekering je helpen aan nieuwe kleding en andere benodigdheden.

Is er een reisverzekering voor langer dan 60 dagen?

Er zijn gewone reisverzekeringen die je maar tot 60 dagen dekken. Dat betekent dat als je reis langer dan 60 dagen duurt - bijvoorbeeld een werkvakantie of een reis rond de wereld - je vanaf dag 61 niet meer gedekt bent. Dat maakt je reisverzekering waardeloos voor een reis langer dan 60 dagen. Er is een reisverzekering nodig die afgestemd is op deze lange reizen van 60 dagen of meer. En we hebben de beste opties voor je gevonden en ze op deze pagina met elkaar vergeleken.

Zoek je een reisverzekering voor langer dan 3 maanden?

Veel gewone reisverzekeringen hebben geen dekking voor een reis van 3 maanden of langer. Dit betekent dat als je reis langer duurt dan 3 maanden of 90 dagen, zoals een werkvakantie of rond-de-wereld reis, je vanaf dag 91 niet meer gedekt bent. Hierdoor zijn deze gewone reisverzekeringen waardeloos als je langer dan 3 maanden op reis gaat. Je zult een gespecialiseerde reisverzekering moeten nemen voor een reis langer dan 3 maanden, zoals de verzekeringen die hier op deze pagina staan en met elkaar zijn vergeleken.

Tips om een reisverzekering voor langer dan 180 dagen

Doe geen moeite om een gewone reisverzekering te kopen. Als je van plan bent langer dan 180 dagen te reizen, zoals een werkvakantie of een reis rond de wereld, ben je niet langer gedekt door je gewone reisverzekering. Omdat de verzekering je niet dekt op een lange reis van 180 dagen, is hij in wezen onbruikbaar voor lange reizen. Je zult een lang op reis verzekering moeten afsluiten die dus speciaal is afgestemd op werkende vakantiegangers of digitale nomaden. Deze reisverzekeringsmaatschappijen zijn hier op deze pagina opgesomd. In de tabel hierboven vind je de voor- en nadelen van elke van deze lang-op-reisverzekeringen.

Verblijf je voor langere tijd in het buitenland? De voordeligste reisverzekering voor langer dan 1 jaar

Er zijn verzekeringen die je dekken voor langer dan 1 jaar reizen. Deze reisverzekeringen zijn perfect voor werkvakanties of rond-de-wereld reizigers die nog niet klaar zijn om naar huis te gaan. Sommige van deze gespecialiseerde reisverzekeringen kunnen zelfs vanuit het buitenland verlengd worden, zodat je het geld niet in één keer vooraf hoeft af te tikken. Bekijk de vergelijking hierboven om de beste reisverzekering voor je superlange reis te vinden.

Vraag een gratis offerte aan en vergelijk de voorwaarden

Nu je weet wat een reisverzekering is en waarom je ze nodig hebt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je een offerte kunt krijgen en reisverzekeringen voor Nieuw-Zeeland kunt vergelijken.

We lopen met je door elk van deze stappen.

 1. Kies een of meerdere van de verzekeringsmaatschappijen die hierboven met elkaar vergeleken worden.
 2. Het aanvragen van een online offerte begint met de bestemming te kiezen. Nieuw-Zeeland in ons geval. Selecteer de bestemming en eventueel de extra vragen die gesteld worden.
 3. Kies je reisdata. Je kunt je voorkeursdata voor je reis kiezen en dan de voorwaarden van elk naast elkaar vergelijken.
 4. Als je je data en bestemming gekozen hebt, kun je gemakkelijk online een offerte krijgen en reisverzekeringen voor Nieuw-Zeeland vergelijken. Het is gratis om een offerte te krijgen, dus vergelijk beslist de verschillende reisverzekeringsmaatschappijen om de verschillen te zien, niet alleen in prijs maar ook in wat wel en niet gedekt is. De hierboven vermelde reisverzekeringsmaatschappijen zijn gespecialiseerd in reisverzekeringen voor werkvakanties en hebben een goede reputatie bij reizigers.
 5. Bekijk zeker de kleine lettertjes om er zeker van te zijn dat je begrijpt wat de polis dekt. Als je een betaalbare reisverzekering voor Nieuw-Zeeland hebt gevonden die aan al je voorwaarden voldoet, kun je je de lang-op-reisverzekering online kopen.

Zo makkelijk is het om een lang op reis verzekering te vinden.

5 3 stemmen
Article Rating
Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren
Scroll naar boven