Alle vragen van reizigers over Wise beantwoord: van goedkoper geld overmaken tot gratis bankrekening

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  TransferWise oftewel Wise tegenwoordig, is ideaal voor reizigers en digital nomads. Echter, er zijn nog regelmatig vragen over Wise, van “hoe het werkt” tot “is het echt voordelig?” en alles er tussen in. Al deze vragen en meer worden in deze blogpost behandeld. Hier wordt echt alles over Wise uitgelegd en elke vraag beantwoord.

  Als jarenlange gebruiker en fanboy van TransferWise (daar begon het immers mee) en nu dus Wise, heb ik al meerder artikelen geschreven over deze fintech. Alles over mijn ervaringen met de pinpas en bankrekening van Wise en hoe je goedkoop geld over maakt naar praktisch alle landen wereldwijd of weer terug overmaakt naar Nederland als je wereldreis of working holiday ten einde komt.

  Ik krijg dan ook regelmatig vragen van reizigers die ook graag geld willen besparen, makkelijker in het buitenland willen betalen via Wise of die graag wat extra uitleg willen. Door al deze vragen over Wise in een uitgebreid artikel te zetten, kan iedereen die deze vragen ook heeft de antwoorden makkelijk en snel vinden. Staat je vraag er dan ook niet tussen, laat het weten via een commentaar onder dit artikel.

  Wise in het kort: wat is het en waar kan ik het voor gebruiken?

  Maar eerst even snel… Wat is TransferWise of Wise ook alweer? Waarom is Wise zo handig? Wat kun je met Wise?

  • TransferWise: Snel, veilig en goedkoper geld overmaken naar het buitenland. Onder deze naam is het allemaal begonnen in 2011; een nieuwe, snelle en vooral goedkope manier om geld over te maken naar het buitenland.
  • Wise Multi-Currency of Wise Borderless: In 2021 heeft TransferWise de naam verandert naar Wise omdat het inmiddels meer diensten dan alleen maar goedkoper geld overmaken aanbiedt. Met de gratis bankrekening van Wise – begonnen als Borderless enkele jaren eerder en nu omgedoopt tot Multi-Currency – wordt het voor reizigers en digital nomads om een bankrekening te openen in landen als Australia, Canada, Nieuw-Zeeland en de USA. Via de bijbehorende pinpas – als plastic kaartje of digitale kaart – kan men bijna overal ter wereld in de plaatselijke valuta betalen, dus zonder omrekenkosten of wisselkoersschommelingen.
  • Wise is er voor consumenten en zakelijke gebruikers! Of je op reis gaat en goedkoper wilt betalen of je bent een reizende ZZP-er die overal geld wilt kunnen ontvangen in de plaatselijke valuta, Wise is er voor elk soort reiziger, ook voor (klein-)zakelijk.

  Als het over Wise gaat, kan het dus gaan over de gratis buitenlandse bankrekening, geld overmaken, pinnen met de pas. Wise is tegenwoordig zoveel meer en er zullen steeds meer diensten bijkomen. Hieronder worden al deze vragen voor je beantwoord.

  Wise pinpas voor reizigers en digital nomads
  Wise pinpas voor reizigers en digital nomads

  Antwoord op de vragen over geld overmaken: buitenland of terug naar Nederland

  Wise begon jaren geleden als TransferWise. Ze waren de eerste die goedkoper en sneller geld wereldwijd over konden maken. Sneller en goedkoper dan een traditionele bank. En daar is Wise nog steeds erg goed in. Alleen omdat ze nu meer diensten aanbieden dan geld overmaken, hebben de de naam verandert van TransferWise naar Wise. Hun snelheid, veiligheid en vooral de lage kosten zijn niet veranderd.

  Hoe kan ik geld overmaken naar een andere bankrekening (van iemand die geen Wise heeft)?

  Stel je wilt een auto kopen in Australië en je hebt al je geld nog op je Nederlandse bankrekening staan. Hoe maak je dat dan snel en veilig over?

  Je maakt het bedrag in EUR over naar een EU-bankrekening van Wise (gratis want Europese overboeking). Zij zorgen dan dat het bedrag in AUD op de rekening van de kopers komt. Het is een process dat makkelijker, sneller en goedkoper is dan overboeken via een traditionele bank.

  Wise is sneller en goedkoper dan een gewone bank omdat bij Wise het geld niet de halve wereld rondgaat. Zij hebben lokale bankrekeningen overal ter wereld waar zij geld op ontvangen en vanaf uitbetalen. Jouw Euro's gaan hun Euro-pot in en ze betalen de ontvanger uit via hun AUD-bankrekening. En met dat briljante en toch simpele idee zijn zij al jaren een alternatieve en goedkope manier om geld wereldwijd “over te maken”.

  Kan ik met Wise ook geld overmaken naar Nederland?

  Vanuit het buitenland kun je net zo snel, veilig en goedkoop geld overmaken naar een Nederlandse of Belgische bankrekening. Het werkt op dezelfde manier als vanuit Nederland naar het buitenland. Alles begint met een gratis Wise account. De stappen daarna hebben we eerder al uitgebreid in dit artikel uitgelegd.

  Binnen Europa heb je Wise niet nodig omdat Europese overboekingen al gratis zijn. Dat kan gewoon via je eigen Europese bank. Daar hoef je Wise niet voor te gebruiken.

  Wat als het land waar ik geld naar wil overmaken niet wordt ondersteund door Wise?

  Met Wise kun je naar ontzettend veel landen snel en goedkoop geld overmaken. Helaas zijn er nog steeds een groot aantal landen waar Wise nog niet actief is of die niet ondersteund worden. Gelukkig is daar ook een oplossing voor. Daar gebruik je dan Remitly voor. Dat werkt op dezelfde manier als Wise. Echter zij ondersteunen vaak de landen waar Wise niet actief is.

  Lees mijn ervaringen met Remitly maar eens. In dat artikel wordt ook stapsgewijs uitgelegd hoe je gratis start bij Remitly en snel, veilig en goedkoop geld overmaakt naar de landen die Wise niet ondersteunt.

  Online bankieren met Wise
  Beheer je bankrekening bij Wise via je computer of de smartphone-app

  Alle vragen over de gratis bankrekening van Wise: van loon ontvangen tot betalingen

  Het openen van een bankrekening bij een traditionele bank is verleden tijd nu er de gratis bankrekeningen van Wise zijn. Zodra je thuis voor vertrek een gratis Wise account opent kun je een gratis bankrekening in een verscheidenheid aan valuta openen. Daarmee heb je o.a. direct een bankrekening in landen als Australië, Nieuw-Zeeland of de USA.

  Hoe open ik een gratis bankrekening bij Wise?

  Zorg als eerste dat je een gratis Wise account opent. Na de verificatie en het storten van €20, vraag je een bankpas aan. Dat is altijd handig en makkelijk om te hebben. Die €20 is ook ter verificatie en kun je gewoon gebruiken, het is jouw geld.

  Daarna ga je in de Wise app of online naar het valuta-overzicht oftewel het hoofdscherm. Daar zie je Euro’s staan omdat dat natuurlijk de valuta is die je gebruikt hebt om je account te openen. Scroll naar rechts tot je ‘open valuta’ ziet. Klik daarop en selecteer de valuta die je ook wilt gebruiken, bijvoorbeeld Nieuw-Zeelandse Dollar, US Dollar of Australische Dollar. Daarna wordt deze valuta aan je account toegevoegd en neemt het valuta-overzicht op je hoofdscherm toe.

  Klik op een valuta en selecteer ‘ontvangen (receive)’. Je ziet dan een menu oppoppen waarin je ‘zie bankrekening’ kunt selecteren. Doe dat en je ziet de gegevens van je Nieuw-Zeelandse of Australische bankrekening. Geef die gegevens door aan je werkgever en je kunt je loon ontvangen. Zo makkelijk is het.

  Wanneer is mijn gratis bankrekening in het buitenland actief?

  Je gratis buitenlandse bankrekening is direct actief. Zodra je een valuta toevoegt waar ook een gratis bankrekening bij hoort, is deze actief. Dat is alles, voeg een valuta toe en je hebt een plaatselijke bankrekening als dat ondersteund wordt voor die valuta.

  Kan mijn werkgever geld overmaken naar mijn Wise bankrekening?

  Het grootste voordeel van Wise Multi-Currency is dat je er een gratis bankrekening bij krijgt. Een gratis bankrekening voor de volgende landen:

  • Australië (AUD) – bankrekening met BSB Code voor het ontvangen/overmaken van Australische dollars
  • Canada (CAD) – bankrekening met “Institution number & Transit number” voor het ontvangen/overmaken van Canadese dollars
  • Europa (EUR) – IBAN bankrekening voor het ontvangen/overmaken van Euro's
  • Hongarije (HUF) – bankrekening voor het ontvangen/overmaken van Hongaarse Forint
  • Nieuw-Zeeland (NZD) – bankrekening voor het ontvangen/overmaken van Nieuw-Zeelandse dollars
  • Roemenië (LEU) – Roemeense IBAN bankrekening voor het ontvangen/overmaken van Roemeense Leu (alleen beschikbaar voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk en Roemenië)
  • Singapore (SGD) – bankrekening in Singapore voor het ontvangen/overmaken van Singaporese dollars
  • Turkije (TRY) – Turkse bankrekening met IBAN voor het ontvangen/overmaken van Turkse Lira
  • Verenigd Koninkrijk (GBP) – Britse bankrekening met “Sort Code” voor het ontvangen/overmaken van Britse Ponden
  • Verenigde Staten (USD) – Amerikaanse bankrekening met “Routing Number (ABA)” voor het ontvangen/overmaken van Amerikaanse Dollars

  Voor elk land krijg je een aparte lokale bankrekening. Met deze bankrekening – die trouwens een betaalrekening oftewel ‘checking account’ is – kun je alle betalingen doen en geld ontvangen. Alles dat je ook kunt doen met een betaalrekening bij een traditionele bank, zoals:

  • loon ontvangen van je werkgever of betalingen van klanten (ideaal voor ondernemers/ZZP-ers), of dat nu in Australië, Nieuw-Zeeland of Canada is, maakt niet uit. Je hebt altijd een lokaal bankrekeningnummer waar de werkgever het loon op kan storten.
  • boodschappen betalen in winkels, via de plastic pinpas of de digitale versie in de wallet op je smart device
  • online betalingen doen, zoals shoppen, tickets kopen of een hostel boeken

  In Canada wil de werkgever een verklaring zien dat de Wise-rekening mijn Canadese bankrekening is. Kan dat?

  Jazeker, in je Wise-account kun je onder andere een overzicht van je transacties als bankafschrift downloaden en speciale verklaringen als die in een land nodig zijn. Speciaal voor je Canadese bankrekening heeft Wise de volgende optie in het systeem. Zo download je dus een verklaring waarmee je aan kunt tonen dat je Canadese bankrekening van jou is en op jouw naam staat:

  1. Klik in je Wise account op de CAD-valuate (Canadese Dollar)
  2. Ga naar de 3-puntjes in het menu bovenaan, klik en selecteer MEER/MORE.
  3. Daarna selecteer je ‘get proof of account details'
  4. Download de verklaring en stuur deze naar je Canadese werkgever.

  Zo makkelijk is het om je Canadase bankrekening te gebruiken om je Canadese loon op te laten storten.

  Hoe maak ik van mijn Euro’s een andere valuta?

  In je Wise account of app kun je heel makkelijk valuta omzetten. Klik op de valuta die je wilt omzetten en selecteer ‘omzetten (convert)’, Kies de valuta die het moet worden, vul het bedrag in en klik op ‘doorgaan’. Dan zie je een overzicht van de omzetten en geef je akkoord als alles okay is.

  Moet ik al mijn geld omzetten in buitenlandse valuta of kan het per keer?

  Je kunt bij Wise op twee manier betalen in de valuta van het land waar je bent.

  1. Zet in één keer een bedrag over naar de buitenlandse valuta die je wilt gebruiken (gewoon via de app of online)
  2. Laat je geld staan in Euro’s en laat Wise de omrekening doen elke keer als je betaalt.

  Wat is handiger of voordeliger? Optie #1. Vooral als je langere tijd in een bepaald land blijft, is het voordeliger om in één keer of regelmatig een wat grote bedrag om te zetten in de Wise app of online. Daarmee is je bakje van die valuta altijd gevuld. De voordelen van deze methode zijn:

  • Je kunt het omzetten van je geld inplannen en dus een betere koers pakken. In Wise kun je zelfs een conversie plannen zodat deze pas plaatsvindt als een bepaalde koers die jij instelt gehaald is.
  • Doordat je het in één keer omzet, heb je geen last van koersschommelingen. Een wisselkoers verandert altijd, ook bij Wise. Als je je geld in Euro’s laat staan en Wise bij elke betaling de omrekening laat doen, betaal je meer in kosten en je krijgt elke keer een andere koers waardoor je ook geld kunt mislopen.

  Een groter bedrag in één keer omzetten is makkelijker en voordeliger. En als je aan het einde van de reis geld in die valuta overhoudt, zet je het snel, makkelijk en voordelig om naar de valuta van het volgende land waar je heen gaat. Terwijl je wacht op je volgende vlucht of je bagage bij aankomst, zet je via de Wise app je geld om naar de valuta van het land waar je nu bent en je kunt weer voordelig betalen in die valuta. Zo makkelijk en snel gaat dat.

  Kan ik mijn buitenlandse geld ook weer overmaken naar mijn eigen Nederlandse bankrekening?

  Als je in bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland lekker geld verdiend hebt tijdens je working holiday, dan kun je het bedrag dat je in deze dollars over hebt op de volgende manieren “meenemen” naar Nederland.

  • Je kunt het in je Wise account omzetten naar Euro’s en met je Wise pinpas in Nederland of andere Europese landen betalen. Jazeker, daar werkt je pas ook prima. Al zijn er in Nederland toch nog een groot aantal winkels waar het nog niet werkt omdat hun apparatuur nog steeds 100% op Maestro draait.
  • Of je kunt het bedrag via je Wise account snel en veilig overmaken naar je eigen Raborekening, ABN AMRO account of waar je in Nederland je bankrekening ook maar hebt.

  Het maakt in principe niet zoveel uit hoe je het doet, je kunt altijd je buitenlandse centjes weer mee naar huis nemen.

  Moet ik belasting betalen over het bedrag op mijn Wise rekening?

  Hoe en waar je belasting betaalt, ligt aan jou. Jij bent daar verantwoordelijk voor. Wise heeft de plicht om zich aan regels te houden van de landen waarin het actief is. In sommige gevallen zal men bepaalde gegevens doorgeven ter voorkoming van witwassen of als bepaalde belasting geheven moet worden.

  Wise valt onder ‘e-money’ waar je geen rente op krijgt. Daar hoef je dus niets voor aan te geven. Maar zodra jij een betaling ontvangt waar een belastingplicht aanhangt, bijvoorbeeld het ontvangen van loon, ben jij als klant verantwoordelijk om dat ook te doen. Wise levert je alle informatie zoals overzichten aan zodat je daar aan kan voldoen.

  Zie voor meer info over Wise en de belastingplicht als klant.

  Kun je met een Wise bankrekening een IRD-nummer aanvragen?

  Jazeker, met de Wise bankrekening kun je ook het Nieuw-Zeelandse belastingnummer (IRD-nummer) aanvragen. Vele reizigers zijn je al voorgegaan en hebben Wise gebruikt om hum IRD-nummer aan te vragen.

  Kun je contant geld storten op je Wise-bankrekening?

  Helaas, dat is een van de weinige dingen die je niet kunt doen met een Wise-bankrekening. Het storten van contant geld is niet mogelijk bij Wise. Hoe je dan het beste contant geld mee kunt nemen naar Nederland als je bijvoorbeeld je auto hebt verkocht tijdens je working holiday- of backpackreis, lees je in dit artikel. Contant geld pinnen kan natuurlijk wel gewoon met Wise.

  Geld uit muur met Wise pinpas
  Pinnen is net zo makkelijk met de Wise pinpas

  Antwoord op vragen over de Wise-bankpas: van contant geld pinnen tot pinbetaling

  Bij een bankrekening hoort een bankpas. Bij Wise krijg je een pinpas oftewel ‘debit card’ door alleen de verzendkosten te betalen. De plastic pinpas ligt dan binnen enkele dagen bij je op de mat. Ook kun je via de app of online een aantal digitale / virtuele pinpassen aanmaken. Handig om extra veilig mee online te shoppen of gewoon makkelijk om aan je wallet op je smartphone of smart device toe te voegen.

  Hoe activeer ik mijn Wise bankpas?

  De bankpas van Wise activeer je door er een betaling in de winkel mee te doen. Een betaling door de kaart in te steken in het betaalapparaat. Ben je je pincode vergeten? Die vind je in de Wise app: ga naar ‘kaarten’ en selecteer ‘toon pincode’.

  Hoeveel kan ik per maand gratis pinnen met Wise?

  Met pinnen bedoelen we hier contact geld uit de geldautomaat of ATM halen, in Nederland of in het buitenland! Vanaf 3 januari 2023 wordt het antwoord op de vraag “hoeveel kan ik gratis pinnen met Wise” en “wat kost het daarna?” supermakkelijk.

  • Tot 250 Euro pinnen, contact geld uit de muur halen, per maand: GRATIS!
  • 250 Euro of meer pinnen per maand: 1% over het gepinde bedrag.

  Pin je in het buitenland een andere valuta dan wordt het naar Euro’s omgerekend. En meer heb je eigenlijk niet nodig aan contant geld. 250 Euro is meer dan genoeg als je naar beschaafde landen gaat, zoals Nieuw-Zeeland, Australië, Canada, Verenigde Staten etc, waar alle betalingen in winkels of kroegen met de pas betaald worden. En met de pas betalen is altijd gratis bij Wise, waar je ook bent. Zoals gezegd, deze kosten voor pinnen gaat om contant geld uit een ATM oftewel geldautomaat halen.

  En voor die tijd dan? Tja, dan gelden de huidige – iets minder duidelijke – kosten.

  • Tot 2 keer pinnen per maand met een totaal maximum van 200 Euro: GRATIS!
  • Bij 3 of meer keer pinnen per maand met een totaal maximum van 200 Euro: 50 Eurocent per transactie.
  • Tot 2 keer pinnen per maand met een totaalbedrag van meer dan 200 Euro: 1,75% van het bedrag als kosten
  • Bij 3 of meer keer pinnen per maand met een totaal maximum van 200 Euro: 50 Eurocent per transactie + 1,75% van het bedrag als kosten

  Je ziet dus direct waarom de kosten van contant geld pinnen met Wise gaan veranderen vanaf 3 januari 2023. Het wordt dan een stuk makkelijker! Zie voor meer info over alle kosten van Wise nu en na de veranderingen in 2023.

  Als ik met de Wise bankpas betaal welke valuta wordt dan gebruikt?

  Dat hangt ervan af in welke valuta je de betaling doet. Als je in Australië in een winkel staat en wilt betalen met de Wise pinpas, dan betaal je in Australische Dollars. Als jij een bedrag in Australische Dollars in je Wise account hebt staan, dan gaat deze betaling van je AUD-saldo af.

  Heb je geen AUD-saldo meer dan pakt Wise een volgend potje (saldo) van je account, bijvoorbeeld Amerikaanse Dollars. Ze doen een snelle en goedkope omrekening – met altijd een betere wisselkoers dan via een traditionele bank – en het bedrag in AUD gaat als USD van je account af. Zijn al je potjes in je Wise-account leeg, dan kun je niet meer met de pinpas betalen. Het is immers een ‘debit card’ – een soort ‘prepaid credit card’ – dus als er geen geld op staat, kan er niet mee betaald worden. Makkelijk en veilig!

  Hoe kan ik de Wise bankpas aan mijn Google Waller of Apple Wallet toevoegen?

  Het mooie van Wise is dat je de pinpas – de plastic versie of een digitale kaart – kunt toevoegen aan vele mobiele wallets. Als Nederlander of Belg met een Europees Wise account, kun je de kaart toevoegen aan deze wallets:

  • Apple Pay
  • Fibit Pay
  • Garmin Pay
  • Google Pay

  Samsung Pay wordt alleen in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk ondersteund.

  Zodra je een fysieke kaart aangevraagd hebt, kun je extra digitale kaarten aanmaken, De plastic kaart is de sleutel tot je digitale kaarten, een soort basiskaart zeg maar. Als je basiskaart actief is, kun je deze toevoegen aan een mobiele wallet. Je ziet vanzelf de optie “toevoegen aan wallet” onder een kaart staan in de Wise app.

  Betaal je bij Wise een koersopslag, net als bij betalen met een creditcard?

  Nee, er is geen koersopslag zoals een creditcard dat wel heeft. Bij Wise betaal je altijd in de plaatselijke valuta. Dus als je 100 NZD moet betalen in een winkel, dan betaal je ook precies 100 NZD. Zoals eerder in deze FAQ al gezegd, het overzetten van je geld doe je het makkelijkste in één keer. Dat is makkelijker en voordeliger omdat je dan de beste wisselkoers voor jou kunt pakken. Je kunt het immers timen aan de hand van de wisselkoersstatistieken in je Wise app of online acccount.

  Wise pinpas is ideaal voor reizigers
  Met de pinpas voor reizigers van Wise betaal je overal in de plaatselijke valuta

  Staat jouw vraag over Wise er nog niet tussen?

  Heb je zelf een vraag over het gebruik van Wise maar staat het antwoord nog niet in dit artikel? Plaats je vraag hieronder als commentaar of neem contact met op via email of chat. Ik beantwoord alle vragen graag en daarna voegen we de informatie anoniem toe zodat andere reizigers er ook voordeel van hebben.

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  28 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Geer
  Geer
  Gast
  20 maart 2024 12:32

  Wordt een WISE account gekoppeld aan een bestaande rekeningnummer of krijg je een nieuwe rekeningnummer bij het aanmaken van een nieuwe account met nieuwe valuta?

  bert engelenburg
  bert engelenburg
  Gast
  3 februari 2024 13:25

  hoi martijn, kan de statement niet vinden dat je affilaite links van wise gepsonsorde links zijn? IS dat niet illegaal volgens de reclame code in NL ?

  Wilma Brouwer
  Wilma Brouwer
  Gast
  26 januari 2024 22:33

  Hoi Martijn, ik heb een wise account. Het blijkt dat ik daar mijn Zwitserse loon niet op uit kan laten betalen. Zijn jullie daarmee bezig? Dat zou fijn zijn.

  Marion
  Marion
  Gast
  31 december 2023 11:16

  Beste Martijn, ik zat een tijdje in het buitenland en heb Wise al een aantal jaar, ben er super tevreden over. Maar nu ben ik terug in NL en vraag me af of ik kan betalen via iDeal met Wise. Volgens de Wise website wel, maar die zeggen simpelweg dat je kiest voor iDeal en dan je gegevens invult. Maar als ik met iDeal wil betalen moet ik altijd allereerst een bank kiezen en daar heb ik Wise nog nooit bij zien staan. Als ik die niet kan kiezen, hoe kan ik dan toch met iDeal betalen? Ik hoop dat… Lees verder »

  Solagnier
  Solagnier
  Gast
  7 december 2023 01:26

  Beste Martijn, weet u toevallig of je via je eigen paypal account naar je eigen wise debit card kunt overmaken? Op dezelfde eigen naam natuurlijk. Op paypal kun je credit en 1 debit toevoegen, maar ben beetje huiverig of bij overmaken het geld wel terecht komt in je eigen wise account. Weet u hierover iets? Verneem van u en hartelijke dank

  Solagnier
  Solagnier
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  7 december 2023 07:45

  Beste Martijn, super dank voor uw snelle reactie. Een bank rekening klopt maar wanneer je PayPal account in een bepaald land hebt geactiveerd kun je alleen van dat land een bank rekening toevoegen en een andere optie is om to withdraw funds naar een credit card of debit card , dus mijn vraag was dan ook indien ik de debit card van wise toevoeg of PayPal dan ook deze transactie naar wise goed kan uitvoeren, enige ervaring hierin? Ik hoor het wel, mvg

  Solagnier
  Solagnier
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  7 december 2023 17:24

  Super dank hiervoor, -:) 🔝

  Eduard De Wilde
  Eduard De Wilde
  Gast
  13 oktober 2023 08:13

  Betaalt Wise ook een rente uit voor de periode dat er geld op de rekening staat.?

  Astrid
  Astrid
  Gast
  23 april 2023 09:09

  Hallo Martijn, volgend jaar willen we voor een week of 10 reizen in nieuw Zeeland, is het aan te raden om nu al een wise rekening te openen vanuit Nederland, en kan dit zonder vast adres in nieuw Zeeland? De koers is nu volgens mij gunstig, en als ik het zo lees kun je je euro storten en dan op nzd zetten, of heb ik dat verkeerd.
  Graag advies,
  Hartelijke groeten Astrid

  Astrid
  Astrid
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  23 april 2023 09:28

  Dankjewel voor je snelle antwoord, kun je met wise ook overal betalen

  Astrid
  Astrid
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  27 mei 2023 00:12

  Hoi

  Nog een vraag

  Ik heb een wise card. Maar hoe ga ik die gebruiken,  zit daar een pincode op net als op de rabo pas? 

  Groetjes Astrid

  Gail
  Gail
  Gast
  4 januari 2023 07:46

  Dag Martijn, Dank voor alle uitgebreide info! Wat ik me wel nog afvraag: is het ook mogelijk om een gezamenlijke rekening te openen? Ik reis samen met mijn man en het zou mooi zijn als we allebei op onze eigen telefoon en met egen wise card betalingen van dezelfde wuse rekening kunnen doen. Is dat mogelijk of zijn rekening en kaart alleen aan 1 persoon te koppelen? Als het wel kan, hoe werkt het?
  Veel dank alvast voor je reactie!
  Hartelijke groeten, Gail

  Gail
  Gail
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  7 januari 2023 10:37

  Ah dat is jammer. Maar onwijs bedankt voor je snelle reactie!

  Paul ten thije
  Paul ten thije
  Gast
  15 november 2022 15:17

  Hallo kan ik hier mijn vraag stellen over het gebruik van de wise pas?

  Paul ten thije
  Paul ten thije
  Gast
  Gereageerd op  Paul ten thije
  15 januari 2023 01:29

  Hallo martijn
  Ben nu in Australië
  Contactloos betalen staat uit op mijn wise card maar ook hier gaat de kaart in een reader en zonder pin in te geven is er betaald het zou toch zo moetten zijn dat ik mijn pincode in moet voeren om de betaling af te ronden???
  Heb jij hier een verklaring voor
  Gr paul

  Scroll naar boven