Alle voordelen van Revolut: van goedkoop geld overmaken tot een volwaardige bankrekening

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Als het gaat om goedkoop geld overmaken naar landen buiten Europa is er meer keuze dan alleen de traditionele bank. Revolut is ook zo’n moderne online bank of betalingsapp die het leven van reizigers makkelijker en goedkoper maakt. Kijk maar.

  Voor het goedkoop overmaken van geld naar landen buiten Europa, is er natuurlijk ook Wise. In een eerder artikel heb ik je al laten zien hoe makkelijk en voordelig geld overmaken met Wise is. Revolut kan dat ook, het is namelijk een van de moderne concurrenten van Wise, maar Revolut kan ook dingen die Wise niet kan. En daar gaan we nu op in.

  Revolut is meer dan een bankrekening, het is een financiële super-app!

  Revolut is een modern, online alternatief voor een bank. Het openen van een rekening bij Revolut is supermakkelijk en geeft je toegang tot een scala aan diensten waarmee je een traditionele bankrekening kunnen vervangen. Al je financiële zaken zijn binnen handbereik en kun je regelen zoals jij dat wilt.

  Nog een voordeel van Revolut: betalen met iDEAL

  Als Nederlanders, zijn we ontzettend gewend om met iDEAL te betalen. Of het nu gaat om een eenmalige aankoop of een maandelijkse kostenpost, zoals een telefoonabonnement, betalen met iDEAL is zo geregeld. Revolut is de enige van de moderne bank/betalingsalternatieven die ondersteund wordt bij iDEAL. De meeste bedrijven die iDEAL als betaalmethode aanbieden, hebben Revolut in het lijstje staan waar je je bank kiest als je een iDEAL-betaling wilt doen.

  De Revolut app maakt zo’n iDEAL-betaling snel en makkelijk mogelijk. Echt ideaal. Zo kun je een Simyo SIM Only afsluiten met 10 euro korting op je eerste factuur en de betaling automatisch met iDEAL via Revolut laten lopen. Dan heb je er geen omkijken meer naar.

  Coole metalen bankpas van Revolut

  Alle moderne alternatieven voor de traditionele bank, geven je de mogelijkheid om via een digitale oftewel virtuele bankpas te betalen. Je kunt deze toevoegen aan Google Pay of Apple Pay en zo betaal je ermee in winkels. Je hebt dus geen stukje plastic in je portemonnee meer nodig.

  Maar als je toch een fysieke bankpas wilt hebben, dan is Revolut degene die je de mogelijkheid biedt om voor een metalen bankpas te kiezen. En dat ziet er toch een stuk cooler uit als je je pas trekt om de rekening te betalen.

  Maar er zijn meer voordelen. Revolut Metal biedt je namelijk ook deze voordelen:

  • Lounge Access op vliegvelden rond de wereld (deze passen kun je voordelig kopen)
  • Toegang tot lounges op het vliegveld als je vlucht meer dan een uur vertraagd is.
  • Geen kosten bij aankoop van aandelen
  • Krijg tot 1% cashback op aankopen die je doet met je Metal kaart
  • Onbeperkte lokale overboekingen zonder kosten (zelfde valuta)
  • Drie kostenloze internationale overboekingen per maand
  • Hoogste kostenloze limiet om te pinnen in geld-automaten: GBP800 zonder kosten per maand pinnen in ATMs wereldwijd
  • Hoge aankoopbescherming op aankopen die je doet met je kaart: tot GBP 10.000 per jaar als dingen gestolen worden of beschadigd raken
  • Vijf Junior (kinder) rekeningen – zonder kosten te openen – om je kids te leren met geld omgaan
  • Voordelige hoteltarieven en 10% cashback op hotelboekingen
  • Reisverzekering inclusief via je Metal-kaart (zie voor meer info).

  In Nederland betalen met je bankpas

  De grootste frustratie van gebruikers van de Wise bankpas is het feit dat in Nederland veel winkeliers exclusief Maestro gebruiken en daar werken deze passen niet. Wise geeft bankpassen uit die overal ter wereld in elke winkel te gebruiken zijn, maar Nederlandse winkels kunnen een uitzondering zijn.

  Maestro is het Nederlandse pinsysteem dat veel winkels in Nederland gebruiken. Hierdoor kun je vaak alleen pinnen als een pas het Maestro-logo heeft. En dat hebben de passen van Wise niet.

  Maar met Revolut kun je een Maestro-pas aanvragen. Ideaal als je vooral in Nederlandse winkels ter plekke wilt betalen via pin.

  Revolut nieuwe pinpas
  Bij Revolut kun je kiezen uit verschillene bankpassen, ook een Maestro pinpas

  Nederlandse winkels die creditcards accepteren zitten op het moderne pinsysteem waardoor ook MasterCard- en Visa-kaarten (oftewel Wise en N26) geaccepteerd worden. Deze winkels zijn hun tijd ver vooruit. En deze winkelketens zijn degenen die naast Maestro ook passen van Wise en N26 accepteren:

  • Albert Heijn To Go (niet de gewone Albert Heijn-winkels want die zijn primitief in de passen die ze accepteren).
  • Kruidvat drogisterij
  • Dekamarkt supermarkt
  • Aldi supermarkt
  • HEMA

  Gelukkig gaat heel Nederland afscheid nemen van Maestro in de komende jaren, maar voorlopig zijn er nog steeds winkels die alleen de Maestro-pinpas accepteren. Dus een Maestro-pas van Revolut is nog steeds een ideaal alternatief.

  Is Revolut veilig? Hoe beschermen ze mijn geld?

  Nieuwe financiële alternatieven zoals Revolut zijn ontzetten gefocust op veiligheid. Uiteraard op het veilig houden van jou als klant. Daarom moet je je ook verifiëren als je een online Revolut account aanmaakt. Maar ze zijn uiteraard ook super-gefocust op het veilig houden van jouw geld. Ze doen dat door al het geld dat klanten inleggen, apart te houden van hun eigen bedrijfstegoeden. Door het zo gescheiden te houden, staan de bedrijfsvoering en het geld van klanten apart. Dus zelfs als – in het onwaarschijnlijke geval – het bedrijf over de kop gaat, staat het geld van klanten daar altijd buiten en dus veilig,

  Ook heeft Revolut zeer recent een banklicentie gekregen. Ze zijn dan ook druk bezig nieuwe producten en diensten uit te rollen. Omdat Revolut recent een echte bank is geworden, is je geld gewaarborgd volgens het Litouws Garantiefonds (Europees depositogarantiestelsel). Hiermee is een bedrag tot €100.000 gedekt. Het is dus niet alleen makkelijk en snel maar ook zeer veilig om te bankieren met Revolut.

  Revolut heeft de verandering ingezet, van e-geldrekening naar volwaardige bankrekening maar dan met een moderne online-aanpak dus makkelijker en voordeliger. Het is dus meer dan een online betalingssysteem of een simpel alternatief voor een gratis bankrekening.

  Makkelijk een rekening delen met vrienden

  Als je een gezamenlijke uitgave of rekening wilt delen met vrienden of huisgenoten is de Split Bill optie van Revolut ideaal. Je maakt eenvoudig een group aan, voert de rekening in en de app maakt de gewenste splitsing voor iedereen. Zo betaalt iedereen het deel dat betaald moet worden. Net zo makkelijk als het sturen van een Tikkie.

  Gebruik potjes voor regelmatige uitgaven (Pockets)

  Pockets is een handigheidje van Revolut waarmee je zicht houdt op regelmatige betalingen en dus nooit zonder geld daarvoor zit. Denk aan je abonnement op je favoriete streamingdienst of de sportschool.

  Voor al deze automatische, terugkerende betalingen kun je Pockets aanmaken en aangeven wanneer de betaling elke maand plaatsvindt. Het systeem geeft je dan een waarschuwing als de betaling eraan komt en je saldo te laag is. Je kunt dan op tijd optoppen. Of je kunt een automatische top-up aanzetten. Nu ben je nooit meer te laat met betalen en mis je geen betaling meer.

  Supersnel geld overmaken naar andere Revolut gebruikers

  Met Revolut kun je supersnel en makkelijk geld overmaken naar vrienden of kennissen die ook Revolut gebruiken. Je hoeft geeneens hun telefoonnummer te weten. Overmaken naar andere Revolut gebruikers kan namelijk als volgt:

  • Via je contactlijst in je telefoon. Als je Revolut toegang geeft tot de contacten in je telefoonlijst dan geeft de app aan wie Revolut gebruikt zodat je met een klik geld kunt overmaken.
  • Via hun gebruikersnaam. Iedereen heeft bij Revolut een unieke gebruikersnaam waardoor je snel geld naar iemand kan overmaken.

  Toegang tot airport lounges en meer

  Met Revolut heb je voordelig toegang tot airport lounges over de hele wereld. Vanaf het Revolut Premium Pakket kun je voordelig vliegveldloungepassen kopen. Maar je krijgt ook kostenloze toegang tot een lounge als je vlucht met meer dan een uur vertraagd is.

  Revolut kun je direct gebruiken (zonder kosten), maar als je een betaald plan kiest (vanaf €2,99 per maand), krijg je veel extra’s erbij. Extra’s die vooral voor reizigers en digital nomads erg interessant zien. Vergelijk alle pakketten van Revolut, van starter zonder kosten tot betaald, en zie welke extra's er allemaal bij kunnen komen.

  Revolut - geldzaken binnen handbereik
  Aanmelden bij Revolut gaat snel en makkelijk via de app: direct toegang tot alle voordelen

  Wat is beter: Revolut of Wise?

  Dat is een vraag die niet te beantwoorden is. Niet omdat de keuze voor een alternatieve bankrekening of betaal-app persoonlijk is, maar vooral omdat Wise en Revolut elkaar goed aanvullen. Er is geen reden om of voor de ene of voor de andere te kiezen.

  Ja, er zijn inderdaad gebieden waar ze elkaar overlappen, zoals goedkoop geld overmaken en vreemde valuta aanhouden of ermee betalen. Maar er zijn genoeg zaken die de ene wel aanbiedt en de andere niet. Ze kunnen dus heel goed naast elkaar op je telefoon staan. En waarom ook niet, beiden zijn zonder kosten te gebruiken.

  Een kostenloze Revolut account of een gratis Wise account maak je zo aan. Daarmee kun je zelf bepalen welke voor jou beter werkt en dus je favoriet gaat worden. Of dat je net zoals veel anderen beiden gebruikt voor de dingen waar elk goed of zelfs beter in is. Voor mij zijn beiden een winnaar. Kijk maar eens naar de verschillen en voordelen van beiden, dan zie je direct waarom Revolut en Wise elkaar mooi aanvullen en voor iedereen voordeel bieden.

  5 2 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  2 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Patrick
  Patrick
  Gast
  13 april 2022 15:22

  Ik plaatste deze vraag net bij een ander topic, dit is denk ik een betere plek…
  Hoe zit het met pinbetalingen in NL winkels? Ik begreep dat dit lastig is? Gaat dit veranderen nu Maestro gaat verdwijnen en er wordt overgestapt naar Mastercard/Visa debit? Weet jij of Wise en N26 ook Ideal gaan ondersteunen?

  Scroll naar boven