Met een VPN kijk je Videoland, Netflix en meer in het buitenland. Mis geen aflevering van je favoriete TV show!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Baal je ook zo als je je favoriete tv-serie moet missen als je op reis bent? Ben je deze melding zat: ”deze content is niet te bekijken vanaf je huidige locatie”? Geografische blokkades door streamingdiensten zijn ontzettend frustrerend. Gelukkig kan het anders. Via een ‘Virtual Private Network’ (VPN) kun je deze blokkades omzeilen en gewoon streamen alsof je thuis bent, terwijl je heerlijk op reis bent.

  Waarom Nederlandse series kijken als je op reis bent? Een vraag die sommigen wellicht stellen. Prima, geen probleem, dan is dit artikel niet aan jou besteed. Even goede vrienden. 🙂 Er zijn veel reizigers die graag Wie Is De Mol in het buitenland kijken of geen aflevering willen missen van Expeditie Robinson in het buitenland. Bij deze series kijk je vaak met vrienden/vriendinnen en wil je ook in het buitenland mee kunnen praten. Bovendien het is tegenwoordig zo makkelijk om een spoiler van Wie Is De Mol of Expeditie Robinson te zien op social media. Iedereen heeft het er vaak de volgende dag over. Kijken vanuit het buitenland is dan gewoon logisch.

  We leggen je in deze blogpost haarfijn uit hoe VPN's werken en laten je zien welke de beste VPN-aanbieders zijn voor het omzeilen van geobeperkingen op populaire streamingdiensten. Of je nu een Digital Nomad bent, een frequente backpacker, of gewoon je favoriete programma's in het buitenland tijdens je vakantie wilt bekijken, je leest hier hoe een VPN je helpt om een wereld aan entertainment te ontgrendelen. Weg met de blokkades!

  Wat is geoblocking? Waarom gebruiken streamingdiensten het?

  Geoblocking of geografische beperkingen worden door streamingdiensten ingezet om de toegang tot bepaalde inhoud te beperken op basis van de locatie van de gebruiker. Streamingdiensten gebruiken geoblocking bijvoorbeeld om te voldoen aan licentieovereenkomsten of om de toegang te beperken tot bepaalde regio's beschikbaar waarin zij actief zijn.

  Een streamingdienst kan bijvoorbeeld alleen de rechten hebben om een bepaalde film of televisieprogramma in bepaalde landen te vertonen, en zal daarom geoblocking gebruiken om te voorkomen dat gebruikers in andere regio's toegang krijgen tot die inhoud.

  Hoe kun je een VPN gebruiken om geoblocking te omzeilen?

  Om geoblocking te omzeilen en toegang te krijgen tot je favoriete serie in het buitenland kun je een VPN – ‘Virtual Private Network’ – gebruiken. Met een VPN kun je je IP-adres maskeren en doen alsof je je in een ander land bevindt. Door verbinding te maken met een VPN-server in een land waar de inhoud die je wilt bekijken beschikbaar is, kun je de geoblocking omzeilen en alles op streamingdiensten zoals Netflix, Videoland of Disney+ bekijken, alsof je thuis zit TV te kijken.

  Het is eigenlijk heel simpel…

  1. Kies een VPN-provider. Er zijn veel VPN-providers om uit te kiezen, maar providers zoals het snel-groeiende PureVPN (proefperiode) en het bekende NordVPN (aanbieding met niet-goed-geld-terug-garantie) steken er met kop en schouder bovenuit qua prijs-kwaliteit en het omzeilen van geoblokkades.
  2. Installeer de VPN-software. De meeste VPN-providers bieden software aan die je op je computer, telefoon, smart TV of router kunt installeren. Het maakt niet uit of je Windows, Apple, Linux of wat dan ook gebruikt.Let wel op dat je de VPN-software installeert op het apparaat waarmee je de stream gaat bekijken. Of installeer de VPN op een (reis)router dan kan elk apparaat dat je hebt de geoblokkade omzeilen.
  3. Maak verbinding met een VPN-server. Zodra je de VPN-software hebt geïnstalleerd, kun je verbinding maken met een server in Nederland zodat je Videoland, Netflix of andere streamingdiensten kunt kijken. Of kies een ander land als je ergens anders een geoblokkade wilt omzeilen,
  4. Kijk je favoriete serie. Zodra je verbonden bent met de VPN, heb je toegang tot de gewenste streamingdienst alsof je je bevindt in Nederland. Stream alsof je thuis bent.

  Je hebt VPN’s en je hebt VPN’s, ze zijn niet allemaal hetzelfde. Sommigen zijn beter in het omzeilen van geoblokkades dan anderen. PureVPN en NordVPN zijn beiden top en kunnen heel veel streamingdiensten in Nederland en daarbuiten voor de gek houden zodat je lekker TV kunt kijken. Maar het is een kat- en muisspel, soms ligt de VPN-aanbieder voor en soms haalt de streamingdienst ze weer in. Het kan zijn dat je meerdere servers – en soms aanbieders – moet proberen om er een te vinden die voor jou werkt.

  Kies een goed VPN om wereldwijd NL TV te kijken
  Met een VPN selecteer je Nederland als land om weer Nederlandse TV te kunnen kijken. Makkelijk!

  Wat is een VPN en hoe werkt het?

  Een VPN, of Virtual Private Network, is een technologie waarmee je een veilige en private verbinding met het internet kunt maken. Dit gebeurt door een versleutelde tunnel op te zetten waardoor het voor anderen moeilijk wordt om je online activiteiten te bespieden of te onderscheppen.

  In het kort, dit is hoe een VPN werkt:

  • Wanneer je via een VPN verbinding maakt met het internet, maakt je computer of telefoon eerst verbinding met een VPN-server in een ander land. Deze server fungeert als doorvoerhaven tussen jouw apparaat en het internet.
  • Als je eenmaal verbonden bent met de VPN-server, wordt je internetverkeer versleuteld en door een beveiligde tunnel gestuurd. Dit betekent dat je online activiteit verborgen blijft voor je internet service provider maar ook voor andere derden die je internetverkeer in de gaten willen houden.
  • Doordat je internetverkeer door de VPN-server gaat, lijkt het alsof het van de locatie van de VPN-server komt, in plaats van je eigenlijke locatie. Bijkomend voordeel voor jou is dat je daardoor streamingdiensten kunt gebruiken in het buitenland terwijl ze eigenlijk buitenlands verkeer blokkeren. Zo kun je TV-stream zien, zoals Netflix of Videoland in Nederland, waar je ook bent.

  Een VPN is daardoor een simpel meer krachtig middel om je privacy en veiligheid online te beschermen, maar ook om geografische beperkingen te omzeilen en toegang te krijgen tot inhoud die anders misschien niet beschikbaar is in jouw regio.

  Voordelen van PureVPN als VPN-provider om TV in het buitenland te kijken

  PureVPN is een zeer goede VPN-provider, het is een van onze favorieten. Zij hebben een aantal voordelen als het gaat om het omzeilen van geografische beperkingen:

  • Zeer groot servernetwerk. PureVPN heeft een groot netwerk van meer dan 6500 VPN servers in meer dan 88 locaties in meer dan 70 landen, waaronder Nederland en Belgie. Hierdoor is het makkelijk is om een server te vinden in een land waar de stream die je wilt bekijken beschikbaar is.
  • Snelle servers dus snelle verbinding. De servers van PureVPN zijn geoptimaliseerd voor hoge snelheden – tot wel 20Gbps -zodat je kunt streamen zonder vertraging.
  • Keuze uit verschillende protocollen. PureVPN ondersteunt een verscheidenheid aan VPN-protocollen, waaronder OpenVPN, L2TP/IPSec, IKEv2 en Wireguard waardoor je meer flexibiliteit en beveiligingsopties hebt.
  • Geen logs, gegarandeerd! PureVPN is door KPMG gecertificeerd als een No-Log VPN-Dienst. Ze zijn ook de enige VPN-aanbieder met een ‘Always-On Audit’. KPMG kan namelijk op elk moment en zonder waarschuwing een verrassingscontrole doen van PureVPN's processen en servers.
  • Bescherming tegen DNS-lekken. PureVPN bevat DNS-lekbescherming om te voorkomen dat je DNS-query's worden blootgesteld.
  • Vaste IP-adressen. PureVPN biedt ook vaste IP-adressen aan, wat handig kan zijn als je toegang moet hebben tot content die alleen beschikbaar is vanaf een specifiek IP-adres.
  • 24/7 Klantondersteuning. PureVPN biedt 24/7 klantenondersteuning via een uitgebreide database met uitleg hoe PureVPN te gebruiken en te installeren op een scala aan apparaten, van computer en smartphone tot router en smart-TV. Kom je er dan nog niet uit dan is er ook live-chat- en e-mailsupport zodat je hulp kunt krijgen wanneer je die nodig hebt.
  • Proefperiode VPN. Bij PureVPN kun je voor een eurootje alle VPN-diensten testen voor een periode van 7 dagen. Dan zie je meteen of het voor jou iets is of niet.

  Dit alles maakt PureVPN tot een betrouwbare, effectieve en voordelige VPN-provider waarmee je geografische beperkingen kunt omzeilen zodat je Netflix en Videoland in het buitenland kunt kijken.

  Makkelijk een VPN opzetten met NordVPN
  Makkelijk een VPN opzetten met NordVPN: selecteer het land en klik op verbinden

  Met NordVPN geoblokkades omzeilen om streamingdiensten te kijken op reis

  NordVPN is ook een zeer goede VPN-provider en onze andere favoriete VPN. Zij bieden weer een aantal andere voordelen als het gaat om het omzeilen van geografische beperkingen.

  • Groot servernetwerk. NordVPN heeft een groot netwerk van 5559 supersnelle servers in 60 landen, waaronder Nederland en België, waardoor het makkelijk is om een server te vinden van het land waarvan je de streamingdienst wilt gebruiken.
  • Zeer goede verbindingssnelheden. De servers van NordVPN zijn geoptimaliseerd voor hoge snelheden, zodat je kunt streamen zonder vertraging.
  • Sterke beveiliging. Veiligheid is voor NordVPN van groot belang. Ze gebruiken geavanceerde encryptie en beveiligingsprotocollen om je online activiteiten te beschermen, zoals Double VPN, dat je verkeer langs twee servers leidt voor extra veiligheid.
  • No-Logs beleid. NordVPN heeft een strikt no-logs beleid, wat betekent dat het geen informatie over je online activiteiten opslaat. NordVPN was de eerste VPN-dienst die zijn VPN no-logs praktijken ter beoordeling voorlegde aan een externe partij. PricewaterhouseCoopers AG Zwitserland heeft in 2018 en in 2020 grondige onderzoeken uitgevoerd om het no-logbeleid te beoordelen.
  • Ad-Blocking en Malware Bescherming. NordVPN bevat ad-blocking en malwarebescherming, die je beschermen tegen online bedreigingen terwijl je surft.
  • Vaste IP-adressen. Bij NordVPN kun je dedicated IP-adressen krijgen, wat handig is als je toegang moet hebben tot content die alleen beschikbaar is vanaf een specifiek IP-adres.
  • 24/7 Klantenondersteuning. NordVPN biedt 24/7 klantenondersteuning via een uitgebreid klantenportaal met alle info over het installeren en gebruiken van NordVPN. Ook is er live-chat als je met een medewerker wilt praten.
  • Geld-Terug-Garantie. Je kunt binnen 30 dagen het NordVPN abonnement opzeggen en je geld terugkrijgen.

  Dit alles maakt ook NordVPN een zeer betrouwbare en veilige VPN-provider die je kan helpen geografische beperkingen te omzeilen en toegang te krijgen tot streams van over de hele wereld.

  Welke is dan beter: PureVPN of NordVPN? Lees het in deze VPN-vergelijking!

  Zowel PureVPN als NordVPN zijn gerespecteerde VPN-providers die hun klanten een reeks functies en voordelen bieden. Wij zijn zelf over beiden zeer te spreken. Welke aanbieder voor jou het beste is, hangt uiteindelijk af van je eigen behoeften en voorkeuren.

  Hier zijn een paar factoren om te overwegen bij het vergelijken van PureVPN en NordVPN:

  • Servernetwerk: PureVPN heeft een groter servernetwerk, met meer servers in meer landen. Als je toegang moet hebben tot inhoud van een grote verscheidenheid aan locaties, is PureVPN misschien de betere optie.
  • Snelheid: Zowel PureVPN als NordVPN bieden snelle verbindingssnelheden, maar NordVPN heeft op dit gebied misschien een lichte voorsprong, omdat het zijn eigen NordLynx-protocol gebruikt voor hogere snelheden. NordLynx, een baanbrekende technologie van NordVPN, is gebaseerd op het zeer efficiënte WireGuard VPN-protocol. Het stelt je in staat om razendsnel verbinding te maken met NordVPN servers, waardoor je VPN verbindingssnelheden verhoogt met behoud van beveiliging en privacy.
  • Beveiliging. Beide providers bieden sterke beveiligingsfuncties, waaronder geavanceerde encryptie en no-logs beleid. NordVPN biedt net wat meer beveiligingsfuncties, zoals Double VPN en bescherming tegen malware.
  • Gebruikerservaring. Beide providers hebben zee gebruiksvriendelijke apps, installatie-tips en -advies en bieden 24/7 klantenondersteuning.
  • Prijs: PureVPN is over het algemeen iets goedkoper om te proberen dan NordVPN, zeker als je alleen even een paar dagen wilt testen om te kijken of het is waar jij naar op zoek bent. Je kunt beginnen met de PureVPN 1-Euro-Proefperiode en daarna heb je ook nog de 31-Dagen-Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie bij PureVPN. Maar aan de andere kant zijn er de zeer goede aanbiedingen van NordVPN en hun 30-Dagen-Geld-Terug-Garantie.

  Zowel PureVPN als NordVPN bieden een VPN van hoge kwaliteit voor een goede prijs met een reeks aan voordelen. Met beiden kun je Netflix in het buitenland kijken of op reis Videoland kijken, of welke streamingdienst dan ook. De keuze tussen de twee zal afhangen van je eigen wensen en eisen. De ene is dan ook niet perse “beter” dan de ander. Beiden zijn zeer goed in wat ze doen en bieden veel voor een voordelige prijs. Het is niet voor niets dat beiden tot onze favoriete VPN-providers horen.

  Waarom TV kijken of streamen als je op reis bent?

  Er zijn verschillende redenen waarom reizigers streamingdiensten willen bekijken als zij op reis zijn.

  • Entertainment. Streamingdiensten bieden ontzettend veel keuze aan series en films wat ideaal is lange trein- of busreizen of als je even niets te doen hebt in je hostelkamer.
  • Niets willen missen. Waarom zou je je favoriete serie of TV-programma moeten missen als je op reis bent? Online TV kijken en streamen heeft het leven zoveel makkelijker gemaakt. Je hoeft nu niets meer te missen of het risico te lopen dat je een spoiler online ziet omdat je niet hebt kunnen kijken.
  • Nostalgie of heimwee. Het bekijken van bekende tv-programma's en films van thuis geeft ook een gevoel van comfort en vertrouwdheid als je in onbekende plaatsen bent of door nieuw gebied reist.

  Het is tof entertainment tijdens het reizen. Even lekker niets doen, op een regenachtige dag. Het is gewoon leuk en ontspannend. Niet zeuren, laat iedereen doen wat men leuk vindt.

  Hoe kun je Netflix kijken in het buitenland?

  Netflix is een van de populairste streamingdiensten wereldwijd. Ook in Nederland is het een zeer populaire streamingdienst. Logisch want Netflix biedt een breed scala aan tv-programma's, films en originele series & docu’s.

  Maar wist je dat Netflix niet de eerste streamingdienst op de Nederlandse markt was? Nederlanders waren al flink aan het streamen toen Netflix in 2013 in ons land lanceerde. Videoland, NPO Start en NLziet zijn een aantal van de andere streamingdiensten die al actief waren in Nederland. Maar door de grote bibliotheek met toffe series en films, de betaalbare prijs en de hoge kwaliteit van de streaming werd Netflix al snel een populaire keuze onder de kijkers in Nederland. En sindsdien is het eigenlijk wel de meest populaire en dus dominante streamingdienst in ons land geworden. Zeg je “filmpje streamen” dan denkt iedereen meteen aan Netflix.

  Vandaar dat veel reizigers zich dan ook afvragen of ze Netflix ook kunnen streamen als ze buiten Nederland op reis zijn. Zodra je de grens over gaat, loop je bij streamingdiensten meteen tegen een geoblokkade aan in de vorm van “deze content kan niet bekeken worden vanaf uw locatie”.

  Zucht! Gelukkig weet je nu hoe je met een VPN je eigen locatie kunt veranderen waardoor een streamingdienst als Netflix denkt dat je gewoon nog in Nederland bent. Hier zijn de beste en meest voordelige VPN-oplossingen voor het kijken van een streamingdienst als Netflix in het buitenland.

  Het succes van Netflix is aan verschillende factoren toe te schrijven. Laten we daar eens naar kijken dan zie je waarom Netflix zo populair is geworden in Nederland:

  • Ontzettend veel keuze. Netflix heeft een enorme verzameling van tv-programma's, films en documentaires waaronder veel populaire titels die exclusief op Netflix te krijgen zijn of speciaal voor Netflix gemaakt zijn.
  • Gepersonaliseerde aanbevelingen. Netflix gebruikt algoritmen om aanbevelingen voor elke kijker te personaliseren op basis van hun kijkgeschiedenis en voorkeuren. Dit maakt het supermakkelijk voor kijkers om nieuwe toffe series te ontdekken.
  • Werkt op bijna elk apparaat. Netflix is toegankelijk vanaf verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart tv's en game consoles. Je kunt je favoriete series en films dus overal en altijd bekijken.
  • Betaalbaar. “Show me the money” zei Jerry Maguire al. En Netflix laat je zeker het voordeel zien. Het is een zeer betaalbare streamingdienst. Voor het geld hoef je het niet te laten.

  Kun je Videoland kijken in het buitenland?

  Alles is mogelijk dus Videoland kijken in het buitenland ook. Logisch dat je hieraan zit te denken want Videoland is een populaire streamingdienst in Nederland omdat ze een mix bieden van Nederlandse en internationale tv-programma's en films.

  Ook voor Videoland geldt dat je door je locatie te veranderen via een VPN, het gemakkelijk wordt om in het buitenland te blijven kijken. En deze VPNs zijn daar zeer geschikt voor.

  Weet je ook waarom Videoland zo populair geworden is? Het succes van Videoland is vooral bepaald door deze factoren.

  • Wat je dichtbij haalt, kijkt gewoon lekkerder. Videoland heeft een grote selectie Nederlandstalige tv-programma's en films, wat voor veel kijkers belangrijk is.
  • Exclusieve series. Videoland heeft vooral ook geïnvesteerd in het creëren van originele content die exclusief voor het platform is. Dit geeft vooral het onderscheid ten opzichte van andere streamingdiensten.
  • Betaalbaar. Prijs is altijd belangrijk. We zijn tenslotte Nederlanders. Videoland is prima betaalbaar in vergelijking met sommige van concurrenten. En goedkoper streamen of TV kijken is altijd fijn. Dan kun je de besparing weer apart leggen voor je volgende reis.
  • Advertentievrij. Weg met al die saaie reclames. Videoland biedt gelukkig een reclamevrije kijkervaring. Je favoriete TV-serie wordt dan tenminste nooit meer onderbroken. Heerlijk.

  Is Disney+ ook te kijken in het buitenland?

  Disney+ is een relatief nieuwe streamingdienst die sinds de lancering in 2020 in o.a. Nederland erg populair is geworden. Logisch want ze hebben de rechten van alle toffe films & series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.

  Disney+ is ook zo’n streamingdienst die je graag wilt blijven kijken als je in het buitenland bent. Met een VPN kun je dan je eigen locatie te veranderen zodat het gemakkelijk wordt om in het buitenland Disney+ te blijven kijken. En deze VPNs zijn daar zeer geschikt voor.

  Waarom zou je Disney+ overal will kijken? Simpel, deze voordelen laten zien waarom Disney+ zo tof is.

  • Exclusieve content. Disney+ biedt een verscheidenheid aan exclusieve content van populaire merken als Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic.
  • Gezinsvriendelijke films & series. Disney+ wordt op de markt gebracht als een gezinsvriendelijke streamingdienst, met de nadruk op inhoud die geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Dit maakt het een populaire keuze voor gezinnen met kinderen.
  • Betaalbare prijzen. Disney+ biedt een prijsplan dat relatief betaalbaar is, waardoor het toegankelijk is voor iedereen.
  • Cross-Platform beschikbaarheid. Disney+ is toegankelijk vanaf verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart tv's en spelcomputers. Je kunt je favoriete shows en films dus overal en altijd bekijken.
  Formule 1 kijken vanuit buitenland
  Formule 1 kijken vanuit buitenland via de gratis en openbare live stream van Oostenrijkse TV, via een VPN natuurlijk

  Alle vragen over VPN's en online veiligheid beantwoord

  Over VPN's en de voordelen ervan is nog zo ontzettend veel te vertellen. Het is een handig hulpmiddel bij het onbeperkt streamen van online content van bekende streamingdiensten, maar het zorgt ook voor meer online veiligheid. De meest-gestelde vragen over VPN's die we tegenkwamen of ooit aan ons gesteld zijn, hebben we hieronder nog eens uitgebreid voor je beantwoord.

  Zijn er meer redenen om een VPN te gebruiken?

  Dat je met een VPN overal ter wereld TV-series en films kunt kijken is nu wel duidelijk. In principe kun je namelijk door het veranderen van je locatie elke streamingdienst zoals Netflix, Videoland en Disney+ laten denken dat je gewoon nog in Nederland zit te kijken oftewel je hebt toegang tot alle content. Maar er zijn veel meer redenen om een VPN te gebruiken.

  Jouw online privacy naar een hoger niveau brengen. Een van de belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken is om je online privacy te verbeteren. Als je verbinding maakt met een VPN wordt je online verkeer versleuteld en is je IP-adres gemaskeerd, waardoor het voor websites, adverteerders en overheden moeilijker wordt om je online activiteiten te volgen (traceren wordt lastiger).

  Veiligheid op openbare Wi-Fi. Wanneer je vaak van openbare Wi-Fi netwerken gebruik maakt, kunnen je persoonlijke gegevens en online activiteiten gemakkelijk worden onderschept door cybercriminelen. Een VPN helpt dan om je gevoelige informatie en online activiteiten te beschermen door de verbinding te versleutelen. Hierdoor is het voor anderen moeilijker om je gegevens te onderscheppen.

  Geografische beperkingen omzeilen. Veel websites en online diensten beperken de toegang op basis van je locatie. Met een VPN kun je je IP-adres maskeren en doen alsof je je in een ander land bevindt, zodat je toegang krijgt tot inhoud die in je eigen regio beperkt is. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is overal ter wereld series of films kijken via bekende streamingdiensten, zoals we al uitgelegd hebben.

  Toegang tot websites die in jouw land geblokkeerd worden. In het vrije westen hebben we er niet zo’n last van maar in sommige landen blokkeert de overheid de toegang tot bepaalde websites of diensten. Met een VPN kun je dit omzeilen en heb je weer toegang tot het vrije internet.

  Kun je een gratis VPN gebruiken om geoblokkades van streamingdiensten te omzeilen?

  VPN's komen in allerlei soorten en maten, bij wijze van spreken. Er is veel keuze, niet alleen tussen betaalde opties maar ook als het om gratis VPNs gaat. Maar, een gratis VPN gebruiken om geobeperkingen te omzeilen om streamingdiensten te bekijken is niet zo verstandig.

  Experts raden het om verschillende raden af… Het wordt zelfs sterk afgeraden. En wel hierom.

  • Gratis VPN's zijn niet veilig! Gratis VPN's bieden niet hetzelfde niveau van beveiliging en versleuteling als betaalde VPN's, waardoor je online activiteiten alsnog kwetsbaar zijn.
  • Gegevensverzameling. je betaalt met je gegevens! Veel gratis VPN's verzamelen gebruikersgegevens zoals je locatie en websites die je bezoekt en verkopen deze data door aan externe partijen zoals dataverzamelaars en adverteerders. Zo’n gratis VPN mag dan niets kosten, je betaalt met je privacy en je gegevens.
  • Beperkingen in bandbreedte en snelheid! Gratis VPN's hebben vaak bandbreedte- en snelheidsbeperkingen, wat betekent dat de verbindingssnelheden traag is wat leidt tot bufferen tijdens het streamen. Zit je net een sportwedstrijd of spannende film te kijken, blijft het beeld hangen.
  • Onbetrouwbaar servernetwerk! Gratis VPN's hebben vaak een klein servernetwerk en onbetrouwbare verbindingen. Je hebt dan minder keuze aan locaties, de beschikbaarheid is beperkt waardoor het moeilijk is om verbinding te krijgen.
  • Je bent kwetsbaar voor malware en advertenties! Sommige gratis VPN's bevatten malware waardoor je veiligheid en privacy in gevaar komt. Ook kun je gebombardeerd worden met advertenties, wat het kijkplezier ook niet ten goede komt.

  Het klinkt fijn als je een gratis VPN vindt om series en films te streamen, maar de besparing is van korte duur. De reden hierboven hebben je laten zien dat je eigenlijk toch betaalt voor zo’n gratis VPN, maar dan met je data en door je privacy & veiligheid in gevaar te brengen. Het is echt beter om een goede deal te scoren voor een gerenommeerde en betrouwbare betaalde VPN-dienst, zoals PureVPN of NordVPN. Deze hebben betere beveiligings- en privacyfuncties en bieden een ontzettend betrouwbaard netwerk aan.

  Helpt een VPN ook om je privacy online te beschermen?

  Ja, een VPN helpt op verschillende manieren om je privacy online te beschermen:

  • Encryptie. Een VPN versleutelt je internetverkeer, wat betekent dat alle gegevens die je verstuurt of ontvangt versleuteld zijn en alleen door jouw apparaat en de VPN-server gelezen kunnen worden. Dit maakt het moeilijk voor iedereen, inclusief je ISP of overheidsinstanties, om je online activiteiten te onderscheppen of te bespioneren.
  • IP-adres maskering. Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server wordt je IP-adres vervangen door het IP-adres van de VPN-server. Dit betekent dat je online activiteit lijkt te komen van de locatie van de VPN-server, in plaats van je eigenlijke locatie. Dit kan helpen je privacy te beschermen door te voorkomen dat websites en andere online diensten je fysieke locatie kunnen volgen.
  • No-Logs beleid. De betere VPN providers hebben een strikt no-logs beleid, wat betekent dat ze geen gegevens verzamelen over je online activiteiten. Dit beschermt je privacy te beschermen doordat je online activiteiten niet naar jou herleid kunnen worden.

  Brengt een wachtwoordmanager ook extra beveiliging?

  Als online veiligheid en privacy belangrijk voor je zijn – en waarom zou je dat niet belangrijk vinden – dan kun je door het gebruik van een wachtwoordmanager een extra beveiligingslaag aanleggen. Zo’n ‘password manager’ oftewel wachtwoordmanager genereert unieke en lange wachtwoorden bestaande uit allerlei tekens, cijfers en karakters en bewaard deze voor je in een superveilige kluis. Je hoeft dan nooit meer zelf al je wachtwoorden te onthouden,

  Een van de grootste risico's voor online beveiliging is namelijk zwakke wachtwoorden. Een zwak of simpel wachtwoord is gemakkelijk te kraken of te raden door cybercriminelen. Door een wachtwoordmanager te gebruiken die sterke, unieke wachtwoorden genereert voor al je online accounts, kun je het risico dat je accounts in gevaar komen door wachtwoordgerelateerde aanvallen sterk verminderen.

  Ook kan een wachtwoordmanager samen met burner e-mailaddressen helpen je privacy te beschermen door het moeilijker te maken voor bedrijven om je online activiteiten te volgen. Veel websites en online diensten gebruiken tracking cookies om je activiteiten te volgen en gegevens te verzamelen over je interesses en gedrag. Door unieke, willekeurige e-mailadressen te genereren voor elke online account wordt het voor bedrijven moeilijker wordt om je activiteiten op het web te volgen. En al deze e-mailadressen en wachtwoorden woorden veilig bewaard in je wachtwoordmanager. Ideaal voor Digitale Nomaden en iedereen die graag veiliger wilt e-mailen. Je leest er veel meer over in ons artikel over veiliger e-mailen vanuit elk land wereldwijd.

  Kun je ook sportwedstrijden – als het WK of EK voetbal of F1 – gratis kijken met VPN?

  Een VPN kan praktisch elke geoblokkade omzeilen. Het maakt niet uit wat je wilt kijken, Netflix, Videoland, concertstreams of een potje voetbal. Voor sportliefhebbers hebben we eerder al in detail beschreven hoe sport kijken via een VPN werkt. Maar je kunt ook denken aan het streamen van series of films via NPO Start of Uitzending Gemist. Ook deze zijn ook overal ter wereld te kijken via een VPN.

  Je ziet het, geoblokkades van streamingdiensten zijn makkelijk te omzeilen!

  Geografische beperkingen en blokkades zijn echt super-irritant voor backpackende wereldreizigers of working holiday reizigers die graag hun favoriete serie willen blijven kijken als ze op reis zijn. Van Expeditie Robinson in het buitenland tot Wie Is De Mol in het buitenland kijken, je hoeft niets meer te missen. Je weet nu hoe je een geoblokkade moet omzeilen: met een VPN!

  Of je nu een Digital Nomad bent, vaak reist, of gewoon op de hoogte wilt blijven van je favoriete programma's terwijl je op vakantie bent, een VPN is een makkelijke manier om gewoon toegang te hebben tot je favoriete streamingdienst. En het is gewoon een stuk veiliger om het internet op te gaan als je op een vreemd en/of openbaar netwerk zit. Thuis heb je de netwerkbeveiliging zelf in de hand, onderweg niet dus is het verstandig om zelf extra beveiliging te gebruiken.

  Veel plezier met reizen en streamen.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven