Haal de blokkade af van Uitzending Gemist of NPO Start en kijk Nederlandse TV in het buitenland

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Wil je net even lekker Nederlandse TV kijken vanuit Nieuw-Zeeland of Australië, zie je opeens de melding “deze video mag niet worden bekeken vanaf jouw locatie”. Waarom dat is en hoe je het oplost om toch Nederlandse TV te kunnen kijken, lees in dit artikel.

  Als je een tijd op reis bent door Nieuw-Zeeland, Australië of waar je wereldreis je ook heen brengt, kan het soms best lekker zijn om even een avondje Nederlandse TV te kijken. Om weer even dat Nederlandse gevoel te hebben. Alleen dan zie je opeens een melding (iets met regio's en content niet beschikbaar) en merk je dat Uitzending Gemist in het buitenland kijken toch niet altijd makkelijk is. Lees snel verder dan zie je hoe je dit probleem kunt oplossen.

  Waarom is NPO Start of Uitzending Gemist in buitenland geblokkeerd?

  Een hele goede vraag met eigenlijk een net zo simpel antwoord. Uitzending Gemist is in het buitenland geblokkeerd omdat het met rechten en geld te maken heeft. De Nederlandse omroep(en) hebben het recht om series in Nederland uit te zenden. Daar betalen ze voor. Zodra jij naar het buitenland gaat, ziet het huidige systeem je niet meer als iemand die in Nederland TV kijkt, dus wordt de uitzending geblokkeerd.

  Blokkade UItzending gemiste bij kijken in het buitenland
  Wil je een festival streamen, gebeurt er dit.

  Gelukkig is niet alles geblokkeerd want veel Nederlandse series zijn gewoon zonder problemen in het buitenland te zien. De uitzendingen die geblokkeerd worden over de grens zijn vooral buitenlandse series en films, live muziek van buitenlandse artiesten (zo kun je niet de live-streams van Pinkpop of Lowlands bekijken) of voetbalwedstrijden. Dit geldt niet alleen voor Uitzending Gemist van de NPO maar ook voor soortgelijke systemen van andere omroepen en bekende streamingdiensten zoals Netflix en Videoland.

  Voor de liefhebbers die meer willen weten over het niet bestaan van één digitaal Europa is dit interview met eurocommissaris Andrus Ansip (voormalig premier van Estland) zeer interessant om te lezen.

  Is er een verschil tussen NPO Start en Uitzending Gemist?

  Uitzending Gemist is de voorganger van NPO Start, het is de oude naam van NPO Start. Maar velen, waaronder ikzelf, noemen het nog steeds Uitzending Gemist. Echter, NPO Start biedt veel meer dan Uitzending Gemist ooit bood. NPO Start is dus een dienst waar je eerder uitgezonden programma's van NPO 1, 2 en 3 kunt bekijken, Uitzending Gemist dus. 😀

  NPO Start is gratis te gebruiken met een klein aantal advertenties voor de uitzending begint. Het biedt ook de mogelijkheid van een premium abonnement voor een laag bedrag per maand. Dit abonnement is dan advertentievrij. Je kunt dan ook verschillende profielen te maken voor meerdere gebruikers in je huishouden.

  Ik gebruik in dit artikel over Nederlandse TV kijken in het buitenland Uitzending Gemist en NPO Start door elkaar maar bedoel hetzelfde.

  Zo haal je de blokkade weg en kijk je toch Nederlandse TV in het buitenland

  Wat voor Nederlandse TV je ook wilt kijken in het buitenland, Uitzending Gemist, NPO Start, voetbal of wat dan ook, je kunt het systeem makkelijk laten denken dat jij nog steeds in Nederland bent. Als je gebruik maakt van een Virtual Private Network (VPN) lijkt het alsof je nog steeds in Nederland bent. Je verandert heel makkelijk en snel van locatie en kunt dan zonder problemen alles van NPO Start en Uitzending Gemist in het buitenland kijken.

  Wat is een VPN en wat doet het?

  Het klinkt misschien wat lastig maar een VPN is niets meer dan een soort beveiligde tunnel waar jouw internetverkeer doorheen gaat. Omdat deze tunnel versleuteld is, kunnen anderen niet mee kijken of afluisteren. Een VPN is dan ook een veilige manier om het internet te gebruiken als je zomaar ergens van een (gratis) WiFi-punt gebruik maakt. Door zo'n VPN-tunnel kun je het ook laten lijken alsof jij nog steeds in Nederland bent. Voor het Uitzending Gemist systeem is het alsof je in Amsterdam zit.

  Het gebruik van een VPN geeft ook extra veiligheid, vooral als je vaak op pad of op reis bent en dus regelmatig van gratis WiFi-hotspots gebruik maakt. Met een VPN is al je internetverkeer versleuteld en kan men niet inzien of meelezen met wat je doet. Kan er iets gebeuren op gratis WiFi-netwerken? Lees dan vooral het artikel ‘Kijk uit met open Wi-Fi-netwerken' van Computable maar eens.

  Opzetten van een VPN voor TV kijken in buitenland

  De makkelijkste, veiligste en meest betrouwbare manier van een VPN opzetten, is door gebruik te maken van een betrouwbare VPN-provider zoals PureVPN. Zij bieden software aan waarmee je voordelig, makkelijk en snel een VPN verbinding wereldwijd kunt opzetten.

  Je kunt daarmee in één klik de locatie van je internetverkeer veranderen naar praktisch elke land wereldwijd zodat je TV, films of live streams kunt kijken zonder blokkade.

  Of je nu een VPN op wilt zetten zodat het lijkt of je in Nederland zit (handig voor Uitzending Gemist kijken in het buitenland), in de USA of waar dan ook, het is allemaal mogelijk met PureVPN. Je selecteert een ander land en het systeem zet een VPN voor je op. Iedereen kan het doen.

  Met een VPN selecteer je Nederland als land om weer Nederlandse TV te kunnen kijken.

  Een VPN voor al je apparaten

  Hoe je Nederlandse TV wilt kijken vanuit het buiten of buitenlandse TV vanuit Nederland maakt niet uit. PureVPN heeft apps voor al je apparaten, van smartphone tot Android smart TV. Je installeert de app, logt in en je kunt streams bekijken die eerst geblokkeerd was.

  En omdat je je supervoordelige account op 10 apparaten tegelijk kunt gebruiken, betaal je niets extra's en kun je overal en altijd op een extra veilige manier internetten en overal Nederlandse TV kijken… Of buitenlandse zenders of streaming providers zoals Netflix USA die je normaal niet kunt kijken.

  Waarom een betaalde VPN als het ook gratis kan?

  Als je het hebt over NPO Start of Uitzending Gemist in het buitenland kijken via een VPN, hoor je vaak “gebruik Hola, dat is een gratis VPN”. Alleen wat veel mensen zich niet realiseren, is dat Hola helemaal niet zo veilig is om te gebruiken. Niet alleen stottert je verbinding vaak (en dus ook het beeld), je data-verbinding wordt door Hola ook nog eens voor andere doeleinden gebruikt. Lees dit maar eens “Ultra-popular Hola VPN extension sold your bandwidth for use in a botnet attack”.

  Ook gratis VPN Hotspot is ontmaskerd als VPN dat jouw gegevens in kaart brengt, je gedrag volgt en dit alles gebruikt voor advertentie-doeleinden. Ondanks dat ze in de voorwaarden beloven dat niet te doen. Ook deze gratis VPN kun je dus beter niet gebruiken.

  Recent is ‘SuperVPN Free VPN', een andere gratis VPN, door Google verwijderd uit de app store wegen veiligheidsproblemen. Door problemen in deze app kunnen kwaadwillenden dataverkeer onderscheppen of de gebruiker naar een hele andere server sturen met alle gevolgen van dien.

  Aan gratis zitten altijd haken en ogen. Bedrijven die iets gratis weggeven, moeten ook ergens geld mee verdienen, anders kunnen ze niet lang bestaan. Denk dus goed na voor je voor een gratis VPN kiest. Ga liever voor een oplossing waar je voor betaal maar die tenminste veilig is en jouw verbinding niet voor andere doeleinden gebruikt. Een goede VPN is voordeliger dan je denkt.

  Korting op een goede VPN

  Goede VPN's hebben vaak mooie aanbiedingen waarmee het nog goedkoper wordt. Probeer PureVPN voor slechts €0.99 dan kun je pas goed kijken of het echt zo makkelijk te gebruiken is als ik zeg. Trust me, het is echt zo. Ik ben al jaren trouwe fan van dit VPN. Vanwege de extra veiligheid en het gemak van content streamen waar een blokkade opzit. Een VPN is onmisbaar voor reizigers.

  Mijn ervaring met PureVPN om geoblokkades van TV en streams te omzeilen!

  Zoals je in bovenstaand stukje hebt kunnen lezen, ben ik er enthousiast over. En dat komt vooral omdat ik het zelf al een lange tijd gebruik. Als rondreizende digitale marketing geek en fan van live muziek kijk ik naar Nederlandse TV, vooral als festivals als Pinkpop of Lowlands worden uitgezonden.

  Na jaren van verschillende VPN's te hebben gebruikt, ben ik super tevreden over PureVPN. Vandaar dat ik niets anders meer gebruik. Waarom PureVPN? Simpel.

  • Makkelijk in gebruik omdat ze apps hebben voor Windows, Apple, Android, iOS, Linux, Kodi en meer, Installatie en gebruik is simpel voor iedereen. Je hoeft er geen technische kennis voor te hebben.
  • Je kunt dit VPN op 10 verschillende apparaten gebruiken met slechts 1 account. Het is dus supervoordelig om al je apparaten in je huishouden van een goede VPN te voorzien, zoals je smartphone, router, smart TV (Android TV), computer, laptop, tablet en noem maar op. Met één abonnement voor een lage prijs beveilig je al je apparaten en unlock je content met een geoblokkade.
  • Keuze uit meer dan 6000 servers in ruim 70 landen oftewel je kunt je locatie zetten op praktisch elk land wereldwijd om a) content te streamen en b) een stuk extra veiligheid te hebben. En ja, Australië en Nieuw-Zeeland hebben ze ook als locatie. Ideaal om weer eens Australische of Nieuw-Zeelandse on-demand te kunnen kijken als je weer terug bent in Nederland na je working holiday.
  • 31 Dagen-Geld-Terug-Garantie. Makkelijk wordt het niet om deze VPN te testen. Ga voor de aanbieding, test het voor 30 dagen en als je niet overtuigd bent, kun je op dag 31 je geld terug vragen. Geen risico's, alleen maar voordelen en gemak.

  Vergelijk en vind de beste VPN voor jou

  Uiteraard zijn er meer VPN's te vinden. Na er een aantal gebruikt en vergeleken te hebben, ben ik zelf bij PureVPN gebleven. De software zet net even beter in elkaar en het is vooral voor beginnende gebruikers makkelijker om te installeren. Je hebt er geen technische kennis voor nodig. Met de vele apps – voor Windows, Apple, Linux, Android, Smart TV's en meer – en de proefperiode en geld-terug-garantie is het zo makkelijk om PureVPN te testen om te zien of het echt iets voor jou is. Makkelijker wordt het niet.

  Ook jij zet zo heel makkelijk en voordelig een VPN op om Nederlandse TV via NPO Start of Uitzending Gemist in het buitenland te kijken. Of sportwedstrijden zoals Formule 1, voetbal of toffe Europese festivals te streamen zonder last te hebben van een geo-blokkade.

  3 7 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  14 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  luc
  luc
  Gast
  20 november 2021 18:30

  k2 zoekt k3 kijken Niet beschikbaar buiten België of via VPN

  123NZ
  123NZ
  Gast
  Gereageerd op  luc
  21 november 2021 21:06

  Hi Luc… Helaas kan dat wel eens gebeuren. Het is een kat- en muisspel. Content providers richten geoblokkades op en VPN providers proberen daar om heen te gaan. Daardoor gaan de content providers weer proberen de VPN-gebruikers te ontdekken en toegang proberen te ontzeggen.

  Het lijkt er inderdaad op dat VTM GO dat ook doet en succesvol. Zij merken dat er een VPN gebruikt wordt en liggen daar dan weer een blokkade neer. Het is nu wachten tot een VPN-provider daar weer een weggetje omheen vindt.

  Rinske
  Rinske
  Gast
  29 mei 2020 11:12

  Als ik de downloadlink aanklik en in de Appstore kom dan geeft hij aan dat de app niet beschikbaar is in dit land/ deze regio.. zonde want dan heb je er pas wat aan als je via een openbaar WiFi netwerk in het buitenland wat mee doet. Het zou fijn zijn als de app in Nederland al gedownload kan zijn.

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  Rinske
  3 juli 2020 23:17

  Welke app bedoel je? Die van PureVPN? Die kun je overal ter wereld in de appstore op je telefoon zetten. Via https://www.123nz.nl/go/purevpn sluit je een abonnement af en daarna kun je de VPN op al je apparaten zetten, ook je smartphone.

  Rinske
  Rinske
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  3 juli 2020 23:17

  De app van purevpn geeft die melding. Ik heb de betaling gedaan en daarna wil ik de app downloaden maar krijg ik de melding dat hij niet beschikbaar is. Dat is het gekke er aan. Ik dacht ook dat hij gewoon beschikbaar moet zijn.
  Ik ga wel even contact opnemen met het bedrijf en kijken wat zij als melding geven.

  Jacqueline
  Jacqueline
  Gast
  27 maart 2018 01:47

  Hoi Martijn,

  Zojuist je blog gelezen over VPN en uitzending gemist kijken in het buitenland. In mijn geval: Australië. Je blog is van okt 2016, dus even bij je checken of je nog steeds zou gaan voor Easy Hide? Let me know, dan ga ik er ook mee aan de slag.

  Groeten van de Central Coast
  Jacqueline

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  Jacqueline
  27 maart 2018 02:53

  Hi Jacqueline… Je vraag heeft een goede timing. 🙂 Ik ben zelf recent overgestapt op PureVPN https://123nz.nl/go/purevpn en merk dat deze juist voor minder technische mensen zeer makkelijk is in te stellen.

  Deze VPN is net zo voordelig en werkt vanuit NZ & OZ om de blokkades van o.a. Uitzending Gemist te omzeilen. Binnenkort zal deze blogpost dan ook aangepast worden.

  Jacqueline
  Jacqueline
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  28 maart 2018 00:42

  Top Martijn, ik ga er eens even naar kijken. Thanks :-).
  Groeten Jacqueline

  Lowy
  Lowy
  Gast
  Gereageerd op  Jacqueline
  27 november 2020 14:08

  Hoi Martijn.Ik heb vpn express.Als er in Nederland voetbal is op een zender wordt het tijdens de wedstrijd altijd geblokkeerd .Wedstrijdover dan kan ik weer nltv kanalen zien.Hoe omzijl ik dat.
  En mijn virusscanner avg zegt als ik nederlandse tv van uit mijn woonland Thailand wil zien steeds om veiligheids redenen bent u van dat kanaal uitgesloten.Wat kan ik het beste doen .Ben man van 80 jaar en kijk graag voetballen.
  mvg Lowy Cremers udonthani Thailand

  jim de nooij
  jim de nooij
  Gast
  27 april 2017 16:19

  met cyberghost kan je het land kiezen

  Martijn
  Martijn
  Gast
  Gereageerd op  jim de nooij
  27 april 2017 23:57

  Klopt, maar dat kan met alle VPN-providers. Ze bieden een lijst met landen waar ze servers hebben en waardoor jij de locatie kunt ‘faken’. Stukje veiligheid maar ook handig bij gebruik van diensten die alleen voor de lokale bevolking zijn, zoals bepaalde uitzendingen via Uitzending Gemist. 🙂

  Willem Ouweneel
  Willem Ouweneel
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  3 juli 2020 23:17

  Hoe kan ik “Terugkijken” of “Programma Gemist” bekijken van de ARD, ZDF en de VRT?

  Scroll naar boven