Ergernissen op reis: van bagage kwijt tot te zware bagage (en de oplossing)

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Voor en na je reis zijn er een aantal ergernissen waar je te maken mee kunt krijgen. We hebben het dan niet over inpakstress (kun je voorkomen) of heimwee naar een ver land. Nee we hebben het over je bagage. Of je nu met een koffer, rugzak of tas reist, het kan tot aardig wat stress leiden, zo blijkt.

  handbagage
  Is het bagage of handbagage?

  Dat hebben wij niet verzonnen hoor. Het blijkt uit onderzoek door Van Beek Lederwaren. Zij ondervroegen recent 1.000 personen over op reis gaan en dan met name de bagage. En wat blijkt? 14% van de ondervraagden geeft aan in de afgelopen 5 jaar een of meerdere keren zijn bagage te zijn kwijtgeraakt.

  Ook antwoordde 19% dat zij de bagage wel eens in een openbare ruimte hebben laten staan. Dat kan tot vervelende situaties leiden.

  Bagage echt helemaal foetsie

  Voorkomen dat je je spullen kwijtraakt, is natuurlijk altijd het beste. Maar ja, je hebt het niet altijd zelf in de hand. Denk je zelf aan het meenemen van je bagage, dan kan het altijd misgaan bij de afhandeling van de vliegmaatschappij. Gelukkig duikt je koffer of rugzak vaak na onderzoek wel weer op en wordt ie nagezonden. Maar soms is en blijft het echt weg.

  Dan is het maar goed dat je een reisverzekering hebt afgesloten. Vooral als je langer dan 3 maanden op backpack-avontuur of working holiday gaat. Of als je dure winter- of zomersportspullen mee hebt. Skies of surfplanken kunnen niet alleen kwijtraken maar ook onderweg beschadigen.

  Check daarom voor vertrek of jouw reisverzekering je rugzak, tas, sportspullen of dure gadgets echt goed dekt. Het is vervelend als je niet alles vergoed krijgt als er iets kwijtraakt. Vergelijk vooral ook eens de speciale reisverzekeringen die zijn gespecialiseerd in backpackers, sporters en reizigers die lang in het buitenland gaan wonen en werken. Hun polis is goed en uitgebreid en toch heel voordelig. Lees ons eerdere artikel over reisverzekeringen voor globetrotters.

  Bagage te zwaar?

  In het eerder genoemde onderzoek komt ook nog een andere frustratie van veel reizigers naar voren, te zware bagage. Uit het onderzoek blijkt dat 30% meer bagage mee wil nemen dan op dit moment is toegestaan. Weet jij de bagagelimiet van je luchtvaartmaatschappij voor hand- en incheckbagage?

  Een groot deel van de mensen is bereid er extra voor te betalen. Hoeveel zou jij bij willen betalen voor teveel bagage? Van de respondenten wil de helft best tot €25 betalen, 10% wil tot €50 bijleggen en voor 5% van de mensen maakt het niet uit hoeveel ze extra moeten betalen.

  Maar waarom zou je bijbetalen voor te zware bagage? Het is makkelijk te voorkomen. Lees onze inpaktips en je neemt nooit meer teveel mee op reis. Houd altijd in je achterhoofd dat je bijna altijd op reis gaat naar een beschaafd land, dus als je iets vergeet koop je het gewoon ter plaatse.

  Heb jij ook frustraties als het gaat om bagage?

  Post je frustraties met betrekking tot het kwijtraken van je bagage hieronder als opmerking. Of misschien heb je wel een goeie tip waardoor niemand maar z'n tas kwijtraakt op reis. Laat maar komen die tips.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven