Alle opties om te vliegen naar Nieuw-Zeeland op rij. Kies de beste route voor jouw reisplannen!

Vliegen van Nederland naar Nieuw-Zeeland is een spannende lange-afstandsreis, vooral als je voor de eerste keer zo ver gaat vliegen. Het is een reis met meerdere vluchten en een of tweek keer overstappen om de hele reis te voltooien. Meestal ben je ongeveer 24 uur om de reis van Nederland naar Nieuw-Zeeland te maken.

Je bent helemaal vrij in het plannen van je reis, of je nu op vakantie of op working holiday gaat. Als je bij de laatste categorie hoort, kun je ook met een enkele reis naar Nieuw-Zeeland zodat je meer vrijheid en meer keuze hebt. En met deze tips om de beste route naar Nieuw-Zeeland te kiezen, wordt het helemaal makkelijk. We zijn geen reisbureau maar ervaren reizigers die je graag extra tips geven voor het vinden van de beste of goedkoopste reis. Bij het maken van je plannen om te vliegen naar Nieuw-Zeeland, zijn er vele routes waar je uit kunt kiezen. Er gaan veel luchtvaartmaatschappijen naar Nieuw-Zeeland, met elke hun eigen routes en overstapplaatsen.

Goedkoopste reis naar Nieuw-Zeeland

Om goedkoop te vliegen naar Nieuw-Zeeland, is er ruime keuze aan airlines. Uiteraard zijn er budget-airlines zoals Scoot – onderdeel van Singapore Airlines – die vanaf een select aantal luchthavens in Europa vliegt. Daarnaast heeft elke grote airline wel een goede aanbieding waarmee je voor een zeer lage prijs met een goede en bekende luchtvaartmaatschappij vliegt. je vliegt dan bijvoorbeeld met airlines als Emirates, Qatar Airways, KLM of Singapore Airlines.

Om je te helpen met het vinden van de beste reis of laagste prijs, hebben we een lijst met tips om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Stel je meer eisen aan je reis dan alleen de prijs lees dan verder voor meer luxe – betaalbare luxe – of de mogelijkheid om lekkker veel bagage mee te nemen.

Snelle route naar Nieuw-Zeeland

Vliegen naar Nieuw-Zeeland kan tussen de 25 en 50 uur duren. Er zijn voldoende mensen die graag voor de snelste route kiezen. En zoals je vast weet, is de snelste route van A naar B (of in dit geval van Amsterdam naar Auckland) een rechte lijn. En deze rechte lijn is in jullie geval precies 18.056 km.

Indien je voor de snelle route wilt gaan, kun je het beste kiezen voor één van deze airlines. Zij vliegen de snelste route vanwege de gunstige ligging van hun overstapplaatsen.

Skyline van Abu Dhabi
Panorama van de skyline van Abu Dhabi vanaf het uitkijkpunt bij Breakwater – even een paar dagen relaxen in Abu Dhabi met een langere overstap

Comfortabele route: relaxt vliegen naar Nieuw-Zeeland

Als je op de meeste comfortabele manier wilt reizen met het goedkoopste ticket naar Nieuw-Zeeland kun je het beste kiezen voor een 5-sterren luchtvaartmaatschappij. De sterren worden bepaald en beoordeeld door Skytrax, een onafhankelijke organisatie die al sinds 1999 luchtvaartmaatschappijen beoordeeld.

Op dit moment zijn de volgende airlines beoordeeld als 5-sterren airline.

Vind je een mooie aanbieding bij één van deze airlines, dan weet je zeker dat je een heeeeel relaxte vlucht hebt van zeer hoge kwaliteit. Entertainment aan boord is zeer uitgebreid en de service en het eten zijn uitstekend.

Ik-wil-veel-bagage-meenemen-route

Ben je iemand die moeite heeft om zich in te houden met het pakken van de baggage, dan kan het erg voordelig zijn als je vliegt naar Nieuw-Zeeland met een maatschappij die een hoger gewicht aan ingecheckte bagage toestaat. Is het niet voor de heenvlucht, dan is het zeker handig voor de terugvlucht. Vooral als je na een jaar al je extra zooi moet meenemen. Gratis meenemen is goedkoper dan laten opsturen of bijbetalen bij de luchtvaartmaatschappij.

Wij kijken nu naar de maatschappijen die je toestaan om meer kilo's bagage in economy klasse mee te nemen op de route naar van Europa naar Nieuw-Zeeland:

 • Qantas (30 kilo in economy en 40 kilo in premium economy)
 • Emirates (20 tot 25 kilo met het goedkoopste ticket maar 30 kilo als je flex kiest en 35 kilo als je voor premium economy gaat)
 • Etihad Airways (20 kilo)
 • Singapore Airlines (25 kilo met het goedkoopste ticket maar 30 kilo met een standaard of flexi ticket).
 • Qatar Airways (20 kilo met het goedkoopste ticket maar 25 kilo bij een classic of 30 kilo bij een convenience ticket)
 • American Airlines (23 kilo; eerste koffer is gratis daarna kun je tot 10 koffers tegen betaling toevoegen)
 • United Airlines (23 kilo)
 • China Southern Airlines (2 stuks van 23 kilo elk, dus 46 kilo in totaal)

De bagageregels van elke maatschappij kan nogal eens veranderen. We passen deze pagina zsm aan maar soms kan het zijn dat een verandering al ingegaan is voordat wij de pagina hebben kunnen updaten. Check dus altijd even bij de maatschappij zelf voordat je een boeking maakt.

Ik-wil-veel-zien-route (wereldreis / rond-de-wereld)

Dit is de route voor de echte avonturier. Je kunt namelijk bij veel airlines een rond-de-wereld-ticket kopen waarmee je zelf je reis kunt plannen. Je kiest ervoor een bepaalde route te vliegen (bijvoorbeeld oostwaarts) en moet dan in de route blijven vliegen totdat je de wereld rond bent. Je mag dit in een tijdbestek van een jaar doen.

Deze tickets worden door groepen van airlines uitgeven, zodat je deze bij meerdere maatschappijen kunt gebruiken, zoals:

 • One World (met o.a. Qantas, Cathay Pacific en Malaysia Airlines)
 • Star Alliance (met o.a. Air New Zealand, Lufthansa, Singapore Airlines)
 • Sky Team (met o.a. Delta, KLM, Air France en Korean Air) – helaas bieden zij geen Round The World ticket meer aan!

Maar eerlijk gezegd, zijn Wereldtickets of Round The World Tickets een beetje een achterhaald iets. Tegenwoordig is het veel goedkoper en makkelijker om zelf losse tickets te boeken. Het geeft je ook veel meer vrijheid en flexibiliteit. Met een Round The World Ticket mag je namelijk maar een bepaalde richting op vliegen (en niet terug) tot je rondje af is. Door steeds losse aanbiedingen te boeken, vlieg je flexibeler en goedkoper.

Hoe vlieg jij straks naar Nieuw-Zeeland?

We hopen dat je met onze opsomming van de mogelijke routes en airlines een mooie planning kunt maken. Er is in elk geval genoeg om uit te kiezen. Boek je tickets op tijd, van tevoren zodra je de beste aanbieding ziet, dan pak je de beste reis/prijs combinatie. We wensen je veel plezier met het boeken van jouw beste route. En veel plezier op reis natuurlijk.

5 1 stemmen
Article Rating
Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren
Ber
Ber
Gast
24 augustus 2022 15:57

dank je wel voor deze fijne info.

123NZ
123NZ
Gast
Gereageerd op  Ber
24 augustus 2022 20:36

Graag gedaan.
Veel reisplezier!

Scroll naar boven