Handige tips voor het kiezen van een reisgids voor Nieuw-Zeeland

Of je nu als backpacker of werkvakantieganger op reis gaat, een reisgids voor Nieuw-Zeeland is dé ideale voorbereiding. En het is een handige reisgenoot als je straks door dit mooie land reist. Snel even in je reisgids opzoeken wat er in de buurt te doen is. Zo mis je nooit meer een bijzondere plek in het schitterende Nieuw-Zeeland.

Wat is de beste reisgids voor Nieuw-Zeeland?

Dat is de reisgids die voor jou het prettigst is om te lezen. En die natuurlijk de info bevat die jij zoekt. Kies dus een reisgids waar je vertrouwen in hebt. Of je nu voor Lonely Planet, Rough Guide, Capitool of welke reisgids ook kiest, de informatie is altijd goed.

Wel zijn er verschillen hoe elke reisgids de informatie weergeeft. De ene reisgids is compacter dan de andere. Dat heeft dan weer invloed op het gewicht dat zo’n reisgids toevoegt aan je rugzak,

Strijd onder reisgidsen: Lonely Planet vs Rough Guides

Lonely Planet en Rough Guides zijn de meest bekende merken reisgidsen. Onder reizigers in hostels is er vaak een discussie welke van de twee nu beter is. Zelf kiezen wij altijd voor Rough Guide.

Rough Guide geeft de informatie net even wat vlotter weer. Er staan tips in die van de gebaande paden afgaan. Je ziet meer. Rough Guide biedt je net meer verrassingen. Daarom zit er altijd een Rough Guide in onze rugzak als we in Nieuw-Zeeland op pad gaan.

Maar ja, aan de andere kant zijn er velen die zweren bij Lonely Planet. We hebben dan ook vaak een leuke discussie met anderen daarover. Begrijp ons niet verkeerd, beiden zijn echt top en altijd goed up-to-date. De verschillen zijn klein en de prijzen ontlopen elkaar niet veel. Het is dus helemaal aan jou voor welk jij kiest.

Iets om ook rekening mee te houden bij je keuze voor een reisgids voor Nieuw-Zeeland is de taal. Wil je in het vertrouwde Nederlands lezen of ga je voor een Engelstalige reisgids? Er is sowieso volop keuze, zoals je hier in onze tips al ziet.

Onbekend maar wel heel uniek: NZ Frenzy

Een naam die je niet zoveel hoort in de discussie over de beste reisgids voor Nieuw-Zeeland is NZ Frenzy. Deze reisgids is namelijk niet van een grote of bekende uitgeverij die vele mensen inhuurt om een reisgids te schrijven.

NZ Frenzy is gemaakt door één persoon, één ontzetten reisverslaafd persoon: Scott Cook, een Amerikaanse reiziger. En Scott is verslaafd aan reizen in Nieuw-Zeeland én aan het compleet van de gebaande paden afgaan. Daarom heeft hij zijn eigen avonturen, tips en locaties opgeschreven in wat uiteindelijk de NZ Frenzy reisgids geworden is.

Deze reisgids is dan ook alleen in het Engels te koop. Daarom kun je deze het beste bij Amazon bestellen. In de blogpost "Zo ga je echt van de gebaande paden af" vertellen we meer over Scott Cook, zijn manier van reizen en wat de NZ Frenzy reisgids is.

Andere merken reisgidsen voor Nieuw-Zeeland

Naast deze bekende reisgidsen voor Nieuw-Zeeland zijn er ook diverse Nederlandse uitgeverijen die een NZ reisgids gemaakt hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Capitool reisgids, Marco Polo reisgids of Time To Momo (wat vroeger de 100% reisgidsen waren).

Als je graag Nederlands leest, zijn er vele reisgidsen voor Nieuw-Zeeland om uit te kiezen. We hebben een handig overzicht gemaakt van de populairste NZ-reisgidsen in het Nederlands.

Tip om te besparen op een goede reisgids

Goede en complete reisgidsen kosten vaak tussen €15 en €30. Op dat bedrag kun je flink besparen als je niet voor de nieuwe uitgave kiest. Kies je voor een tweedehands of gebruikt exemplaar als reisgids voor Nieuw-Zeeland dan kun je echt flink besparen.

De informatie verandert namelijk niet zoveel. Alleen informatie over openingstijden, prijzen en adressen van hostels, museau en bezienswaardigheden kunnen altijd iets veranderen. Bergen, meren, vulkanen en meer natuurschoon liggen gewoon nog op dezelfde plek.

5 1 stemmen
Article Rating
Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle commentaren
Scroll naar boven