Onze artikelen/blogposts over:

gewoontes

Gewoontes in gebruiken van de Nieuw-Zeelanders (oftewel Kiwi’s) komen hier aan bod. Met deze blogposts weet je dus precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten in Nieuw-Zeeland. Goed voorbereid op reis naar Nieuw-Zeeland dus.

Fles Nieuw-Zeelands speciaalbier staat op een houten kratje in een zonnige buitenomgeving

Bijzondere feestdagen in Nieuw-Zeeland: National Crate Day. Dit kan alleen maar in Nieuw-Zeeland!

Door 123NZ Reisblog / 2 december 2023 / 0 reacties

Naast de officiële feestdagen zijn er ook nog onofficiële feestdagen in Nieuw-Zeeland. Dagen die ontzettend tof en gezellig zijn, maar volledig verzonnen zijn. De eerste zaterdag van de Nieuw-Zeelandse zomer is er zo één: National Crate Day. Een dag die draait om het vieren van het begin van de zomer op een leuke manier: geniet […]

Lees deze blogpost
Stream TV online op reis - Tech Daily US

Met een VPN kijk je Videoland, Netflix en meer in het buitenland. Mis geen aflevering van je favoriete TV show!

Door 123NZ Reisblog / 23 april 2023 / 0 reacties

Baal je ook zo als je je favoriete tv-serie moet missen als je op reis bent? Ben je deze melding zat: ”deze content is niet te bekijken vanaf je huidige locatie”? Geografische blokkades door streamingdiensten zijn ontzettend frustrerend. Gelukkig kan het anders. Via een ‘Virtual Private Network’ (VPN) kun je deze blokkades omzeilen en gewoon […]

Lees deze blogpost
Snacks uit Nieuw-Zeeland

Een hapje Nieuw-Zeeland in Nederland: heerlijk tegen heimwee

Door 123NZ Reisblog / 27 december 2020 / 2 reacties

Als je eenmaal weer terug bent in Nederland, slaat de heimwee vroeg of laat toe. Het land waar je zo’n geweldige tijd tijdens je working holiday of backpack-avontuur hebt gehad, ga je altijd missen. Maar ook in Nederland kun je je soms even in Nieuw-Zeeland wanen. Kijk maar.

Lees deze blogpost
Deep Creek NZ bier in Nederland

De reis gaat door met Nieuw-Zeelands bier in Nederland

Door Martijn / 20 december 2020 / 4 reacties

Als je eenmaal tijdens je reis kennis hebt gemaakt met Nieuw-Zeelands bier weet je dat er veel meer te krijgen is dan een “gewoon biertje”. Tijd om je reis langs Nieuw-Zeelandse brouwerijen te vervolgen… In Nederland.

Lees deze blogpost
NZ uitzicht vanaf Waitaki hydro station

Zo haal je Nieuw-Zeeland naar Nederland als je zelf nog niet kunt reizen

Door 123NZ Reisblog / 21 juli 2020 / 0 reacties

Nu de Nieuw-Zeelandse grens nog steeds is gesloten voor buitenlandse reizigers, is het helaas nog even wachten voor je weer naar Nieuw-Zeeland kan. Hoe ga jij met het wachten om? Wij hebben een aantal toffe tips voor je om Nieuw-Zeeland naar Nederland te halen, waardoor het “wachten” sowieso een stuk leuker wordt.

Lees deze blogpost
Oud & Nieuw in Auckland (foto door Anuradha Dissanyake | Flickr)

Oud en Nieuw in Nieuw-Zeeland: zo vieren ze het

Door 123NZ Reisblog / 28 december 2018 / 1 reactie

Het klokje tikt inmiddels steeds luider… In Nederland is het nat en druilerig, maar in Nieuw-Zeeland is het nu 20 graden met een heerlijk zomerzonnetje. Oud & Nieuw in de zomer hoe zou dat zijn? Bekijk onze foto’s en video’s en zie hoe Oudejaarsavond in Nieuw-Zeeland gevierd wordt.

Lees deze blogpost
En daar is ie dan: de Kerstmand

Kerst in Auckland begint met de Santa Parade

Door 123NZ Reisblog / 27 november 2016 / 0 reacties

Zodra de Kerstman het land binnenkomt, begint het aftellen naar Kerst. In Auckland wordt de aankomst van de Kerstman groots gevierd met de Santa Parade door Queen Street. En vandaag vond de 2016 editie van deze parade plaats in Queen Street in Auckland. Kijk je mee?

Lees deze blogpost
Weet-Brix eetbaar LEGO blokje

De leukste 1 april grappen dit jaar in Nieuw-Zeeland

Door 123NZ Reisblog / 2 april 2016 / 0 reacties

Waar ter wereld vieren ze nou geen 1 april? Oh ja, in China… Gelukkig is humor wel onderdeel van de cultuur in Nieuw-Zeeland. Kiwi’s lachen graag. We hebben daarom de leukste 1 april grappen (April Fools Day jokes) van 2016 gemaakt door Nieuw-Zeelandse merken voor je verzameld.

Lees deze blogpost
Inhakers Nieuw-Zeeland vs Australië

Leukste inhakers op All Blacks wereldkampioen rugby

Door 123NZ Reisblog / 1 november 2015 / 0 reacties

Ze hebben het weer geflikt… De All Blacks zijn ook in 2015 wereldkampioen rugby. De finale tegen de Wallabies (Australië) was spannend maar is terecht door Nieuw-Zeeland gewonnen. De inhakers die de humor van Nieuw-Zeelanders weer goed laten zien, rollen het internet over. We hebben de allerleukste voor je op een rij gezet.

Lees deze blogpost
Nieuw-Zeelandse vlag: longlist

Welk ontwerp wordt de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland? [update]

Door 123NZ Reisblog / 17 augustus 2015 / 0 reacties

Nieuw-Zeeland is weer een stap dichterbij een nieuwe vlag. De commissie verantwoordelijk voor dit project heeft de ontwerpen gekozen die het beste passen bij de opdracht. Dit betekent dat één van deze ontwerpen straks best wel eens de oude vertrouwde vlag van Nieuw-Zeeland gaat vervangen. Waarom “mogelijk gaat vervangen”? Lees dan maar door.

Lees deze blogpost
Selectie Clearwater Cove NZ wijn

Schenk Nieuw-Zeeland in je Nederlandse glas

Door 123NZ Reisblog / 1 juli 2015 / 0 reacties

Nu het in Nederland officieel zomer is en het ook zo voelt, raken wij geïnspireerd om er hier een Nieuw-Zeelandse zomer van te maken. Niets is lekkerder dan met een glas Nieuw-Zeelandse wijn in de tuin of in het park te zitten. Daarom zetten we deze wijn vandaag in het zonnetje.

Lees deze blogpost
Nieuw-Zeelandse vlag bij Beehive in Wellington

Ga jij de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland ontwerpen?

Door 123NZ Reisblog / 11 mei 2015 / 0 reacties

Ken je de vlag van Nieuw-Zeeland? Tuurlijk ken je die… Die blauwe met dat stukje Engelse vlag erin en de Southern Cross (die sterren). De vlag die ook vaak met die van Australië wordt verward. Ja dat plaatje hiernaast, dat is ‘m… Nou die vlag gaat waarschijnlijk veranderen.

Lees deze blogpost
Nieuw-Zeelands alfabet met accent

Spreek als een Kiwi, nog voordat je op reis gaat

Door 123NZ Reisblog / 14 juli 2013 / 0 reacties

Daar sta je dan in Nieuw-Zeeland met je school-Engels. Ach je redt je daar prima mee. Wij Nederlanders spreken onze talen vaak beter dan welke Europeaan dan ook. Je vergeet soms alleen dat door alle TV-seriers en films ons Engels vaak erg veramerikaniseert is. Je leraar op school deed nog wel zo zijn/haar best om […]

Lees deze blogpost
Scroll naar boven