Schenk Nieuw-Zeelandse wijn in je glas voor een smaakvolle herinnering aan je reis

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Daar zit je dan weer in Nederland. Je Nieuw-Zeelandse working holiday of rondreis is helaas voorbij. Gelukkig heb je de herinneringen nog en megaveel foto’s. En kun je onder het genot van een glaasje Nieuw-Zeelandse wijn in gedachten terugreizen naar het mooie land aan de andere kant van de wereld. Even de herinneringen ophalen en verhalen over je reis vertellen.

  Heimwee? Het is de normaalste zaak van de wereld. Zeker als je lange tijd in het buitenland gewoond en/of gewerkt hebt. We hebben al eerder wat trucjes laten zien voor omgaan met heimwee naar Nieuw-Zeeland en op een van deze gaan we nu dieper in.

  Heerlijke Nieuw-Zeelandse wijn proeven tijdens je rondreis

  Ook al ben je geen hardcore wijnfan, iedereen gaat Nieuw-Zeelandse wijn waarderen of leren drinken. Nieuw-Zeeland is een echt wijnland – van bescheiden formaat: slechts 10% van de productie van Frankrijk of Italië – maar wel eentje waar wijn van zeer goede kwaliteit vandaan komt.

  Je hebt tijdens je rondreis in Nieuw-Zeeland vast een wijngaard bezocht of een proeverij met Nieuw-Zeelandse wijn gedaan. Bijvoorbeeld in deze prachtige gebieden:

  De meeste van de wijngaarden die te bezoeken zijn, zijn kleinschalige bedrijven. Ze produceren een relatief kleine oplage per wijnsoort die vooral in de regio en heel misschien verderop in Nieuw-Zeeland verkocht wordt. Dat maakt het bezoek aan zo’n wijngaard zo mooi. De mensen hebben passie voor hun product en worden blij als jij net zo enthousiast reageert en na de proeverij wellicht een fles (of 2) koopt.

  De grotere wijnbedrijven met export over de hele wereld, daar kom je vaak als rondreizende wijnliefhebber niet terecht. Maar hun wijn heb je wel gedronken want deze staat overal op de kaart en ligt bij vele supermarkten in Nieuw-Zeeland. Hierdoor kom je ze ook in Nederland tegen.

  Overzicht van de bekende soorten Nieuw-Zeelandse wijn

  Je hebt tijdens de rondreis en het bezoeken van de wijngaarden vast wat basiskennis opgestoken van wijn uit Nieuw-Zeeland. Je kent de verschillende soorten wat beter en weet wat je zelf lekker vindt. Weet je nog? Dit zijn vooral de soorten wijn waar Nieuw-Zeeland bekend door is geworden.

  Sauvignon Blanc: de bekendste Nieuw-Zeelandse wijn

  Het kan bijna niet zijn dat je deze Nieuw-Zeelandse wijn niet gedronken hebt tijdens je verblijf of reis in het land van de lange witte wolk (Aotearoa). Deze Sauvignon Blanc is een heerlijke frisse & fruitige Nieuw-Zeelandse wijn die je overal kunt krijgen. Bestel een “Sauv” in een bar en je krijgt de vraag welke je wilt hebben want men heeft altijd meerdere merken op voorraad. De meest smakelijke Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland komt uit de Marlborough-regio op het Zuidereiland.

  • Smaakprofiel: het is een friszure wijn met smaken van gras, limoen en passievrucht.
  • Leuk om te weten: Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland smaakt heel anders (lekkerder) dan welke Sauvignon Blanc dan ook. In de Marlborough-regio is het relatief koel waardoor de druiven langzaam rijpen. De natuurlijke zuurtegraad blijft terwijl er een volledig smakenpalet ontwikkeld wordt.
  • Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc in Nederland kopen: bekijk hier een goed en smakelijk aanbod van NZ Sauv
  Winkelvak met Nieuw-Zeelandse wijn - o.a. Sauvignon Blanc - op rij
  Een van de bekendste wijn uit Nieuw-Zeeland: Sauvignon Blanc – heerlijk fris en fruitig

  Chardonnay uit Nieuw-Zeeland: populair en smakelijk

  In Nieuw-Zeeland wordt Chardonnay flink gedronken en staat wellicht op de tweede plaats van populaire witte wijn in Nieuw-Zeeland. Het heeft een smaak waar je echt van moet houden.

  • Smaakprofiel: een jonge en frisse smaak met groene appels en boterachtig als veelgenoemde karakteristieken van de smaak. Als je voor een gerijpte versie (eikenhout) gaat, wordt de smaak complexer en zul je smaken proeven als vanille, kokos en geroosterd brood.
  • Leuk om te weten: de smaak van Nieuw-Zeelandse Chardonnay kan erg verschillen en hangt af uit welk deel van het land het komt. In de meer koelere gebieden van Nieuw-Zeeland, krijgt de wijn een hogere zuurgraad en is de fruitsmaak meer op de achtergrond. Komt de Chardonnay uit een warmer deel van Nieuw-Zeeland (delen van het Noordereiland) dan wordt het een vollere wijn met meer uitgesproken smaken.
  • Nieuw-Zeelandse Chardonnay in Nederland kopen: hier vind je een mooi assortiment tegen een leuke prijs

  Pinot Noir uit Nieuw-Zeeland: krachtig smakelijk

  Ook al staat Nieuw-Zeeland meer bekend om de witte wijn, er worden ook zeer smakelijke rode wijnen gemaakt. Vooral Pinot Noir uit Otago (Zuidereiland) is zeer de moeite waard.

  • Smaakprofiel: Nieuw-Zeelandse Pinot Noir wordt geroemd om de diepte en complexiteit van de wijn. Denk aan smaken van kersen, pruimen en rode bessen met een kenmerkende aardse ondertoon.
  • Leuk om te weten: de regio’s op de Zuidereiland zijn uitstekend geschikt voor het maken van Pinot Noir door de koelere temperaturen. Het geeft de druiven een langere rijpingsperiode, waardoor de smaakontwikkeling beter verloopt zonder dat de druif de natuurlijke zuurgraad verliest.
  • Nieuw-Zeelandse Pinot Noir in Nederland kopen: bekijk hier een smakelijk aanbod van deze Nieuw-Zeelandse wijn

  Nieuw-Zeelandse wijn in Nederland kopen

  Bijna elke supermarkt in Nederland heeft wel een flesje wijn uit Nieuw-Zeeland staan. Vaak een Sauvignon Blanc of wellicht een Chardonnay. Het zijn vaak prima wijnen voor een leuke prijsje maar veel keuze heb je niet.

  Voor een goede keuze aan Nieuw-Zeelandse wijn kun je beter shoppen bij een online wijnspecialist die net zoveel kennis en passie heeft als de wijnboeren waar ze zaken mee doen. En zaken doen ze met de mooiste wijnbedrijven uit de hele wereld, van Australië & Nieuw-Zeeland tot dichterbij huis in Europa. Daar vind je dan ook een ruim assortiment aan rode, witte en zelfs roséwijn uit Nieuw-Zeeland tegen een leuk prijsje.

  Proost op het goede leven, waar je ook bent

  Met welk soort Nieuw-Zeelandse wijn proost jij graag? Of ben je meer een liefhebber van Nieuw-Zeelands speciaalbier? Als je maar iets drinkt dat je lekker vind en waar je blij van wordt. Je kunt op vele manieren terugdenken aan die mooie tijd in Nieuw-Zeeland. Op het reislustige leven, PROOST!

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven