Schenk Nieuw-Zeeland in je Nederlandse glas

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Nu het in Nederland officieel zomer is en het ook zo voelt, raken wij geïnspireerd om er hier een Nieuw-Zeelandse zomer van te maken. Niets is lekkerder dan met een glas Nieuw-Zeelandse wijn in de tuin of in het park te zitten. Daarom zetten we deze wijn vandaag in het zonnetje.

  Zelfs al ben je geen echte wijndrinker tijdens je working holiday of backpack avontuur in Nieuw-Zeeland heb je ongetwijfeld een glas Nieuw-Zeelandse wijn gedronken. Misschien heb jij zelf wel in een wijngaard in Nieuw-Zeeland gewerkt. Deze blogpost is dan ook voor jullie, degenen die op z'n tijd genieten van een goed glas wijn zonder er snobistisch of moeilijk over te doen, zoals “echte wijnkenners” vaak wel doen.

  Nieuw-Zeelandse wijn in het kort

  We gaan het vandaag alleen over witte Nieuw-Zeelandse wijn hebben. Daar staat het land immers om bekend. Voor witte wijn pak je namelijk een fles Nieuw-Zeelands en voor rood pak je Australisch, zoals ze in Nieuw-Zeeland vaak zeggen. En over die Australische wijn schreven we laatst al.

  Sauvignon Blanc

  Als je eenmaal Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland geproefd hebt, wil je nooit meer iets anders. Echt waar. Probeer maar eens een Franse of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc, het lijkt er geeneens op. Het heeft allemaal met de grond en het klimaat te maken. Deze Nieuw-Zeelandse wijn smaakt lekker fris en vol fruit, ideaal voor om je Nederlandse zomer een Nieuw-Zeelands tintje te geven.

  In Nederland kun je een echte Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc heel voordelig krijgen. Kijk maar eens naar dit voordeel op NZ-wijnen, al snel 20% korting per fles. En het wordt nog eens thuisbezorgd ook. Makkelijker kan het niet.

  Pinot Gris (Pinot Grigio)

  Een witte wijn met meer body en een kruidige afdronk… Maar dan neigen we meteen naar woorden die een wijnblog zou gebruiken. Wij houden het dan ook gewoon bij een witte wijn met een wat stevigere smaak voor als je eens wat anders uit Nieuw-Zeeland wilt drinken. Meer info over de smaak en vooral een leuke korting per fles vind je hier.

  Chardonnay

  Een wijn die meer een eikachtige smaak heeft dan een fruitige. Tijdens onze vrijmibo's drinken wij deze eigenlijk niet, dus kunnen we niet een bepaald merk aanraden. We weten alleen dat je ook voor de Chardonnay hier terecht kunt voor flinke korting per fles. En we horen het graag als jij de perfect Nieuw-Zeelandse Chardonnay geproefd geproefd hebt. Verras ons eens in de commentaarsectie onderaan.

  Meer Nieuw-Zeelandse wijnen

  Natuurlijk worden er nog veel meer witte wijnen in Nieuw-Zeeland geproduceerd, zoals Riesling, Gewürztraminer, Chenin blanc, Pinot blanc, Müller-Thurgau en Viognier. Al deze wijnen staan nog op ons verlanglijstje om snel te gaan proeven. En met alle aanbiedingen van NZ-wijn zal dat ongetwijfeld snel gaan gebeuren.

  Nieuw-Zeelandse wijn in Nederland

  Als je in Nieuw-Zeeland voor het wijnschap staat, zie je meteen dat Sauvignon Blanc de populairste wijn is. Het is volgens velen ook de meest smaakvolle, dus ook de wijn die je als vakantieganger het eerste zal proeven. Dat maakt het ook meteen de meest typerende wijn die in Nederland je het Nieuw-Zeeland-gevoel weer kan geven.

  Daarom kijken we alleen even naar aanbiedingen voor Sauvignon Blanc in Nederland. Als je namelijk goed kijkt, kun je voor relatief weinig geld een lekkere Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc vinden. Bestel je NZ-wijn voordelig online: met flinke korting en alles snel thuisbezorgd. Ideaal voor je komende feestje, vrijmibo off BBQ met Nieuw-Zeelands thema.

  Mocht je iets te snacken zoeken bij deze heerlijke wijnen. We schreven eerder al een heerlijke blogpost over Nieuw-Zeelandse snacks en chips die in Nederland te krijgen zijn. We wensen jullie een fijne Nederlandse zomer en hopen dat ook jullie je zomer verlengen tot in Nieuw-Zeeland. Het land wacht op je voor vakantie of working holiday. Maar ja, elk seizoen in Nieuw-Zeeland is heerlijk.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven