Ga jij de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland ontwerpen?

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Ken je de vlag van Nieuw-Zeeland? Tuurlijk ken je die… Die blauwe met dat stukje Engelse vlag erin en de Southern Cross (die sterren). De vlag die ook vaak met die van Australië wordt verward. Ja dat plaatje hiernaast, dat is ‘m… Nou die vlag gaat waarschijnlijk veranderen.

  Nieuw-Zeelandse vlag bij Beehive in Wellington
  foto: Tākuta / Edward Hyde | Flickr

  Al tientallen jaren is er in Nieuw-Zeeland discussie over de vlag. Velen vinden dat de huidige vlag niet meer van deze tijd is. Lees eerst eens de geschiedenis van de Nieuw-Zeelandse vlag dan wordt het wellicht duidelijker. Men wil af van dat stukje kolonialisme, men wil een vlag die bij het moderne Nieuw-Zeeland past.

  Heb jij een goed idee voor de nieuwe vlag?

  De nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland wordt straks gekozen door het volk, maar ook de ideeënfase staat open voor het publiek. Vanaf nu tot en met 16 juli 2015 kan iedereen een idee of schets insturen voor de nieuwe vlag. Iedereen? Ja iedereen, dus ook Nederlanders met een band met Nieuw-Zeeland.

  Laat je creativiteit dus gaan en kom met een tof idee. Denk wel even aan de voorwaarden voor het ontwerp. Er zijn namelijk een aantal regels. Waar het in het kort op neerkomt is:

  • Maak een simpel ontwerp;
  • Jat geen symbolen of ontwerpen van anderen;
  • Dieren of personen op de vlag moeten naar links kijken, naar de vlaggenmast of vlaggendrager.

  Bekijk een aantal van de inzendingen

  De ideeënronde is nog maar net geopend en er zijn nu al meer dan 300 inzendingen ingestuurd. We hebben een aantal opvallende ontwerpen hieronder op een rijtje gezet. Wat vind jij ervan? Wij hebben al een favoriet. Zie je een kanshebber? Laat het hieronder in het commentaarveld weten.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven