Welk ontwerp wordt de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland? [update]

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Nieuw-Zeeland is weer een stap dichterbij een nieuwe vlag. De commissie verantwoordelijk voor dit project heeft de ontwerpen gekozen die het beste passen bij de opdracht. Dit betekent dat één van deze ontwerpen straks best wel eens de oude vertrouwde vlag van Nieuw-Zeeland gaat vervangen. Waarom “mogelijk gaat vervangen”? Lees dan maar door.

  Referendum over nieuwe vlag (update 11 dec. 2015)

  Mogelijk nieuwe vlag Nieuw-Zeeland
  Wordt ontwerp van Kyle Lockwood de nieuwe vlag?

  Het referendum over de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland is net gesloten. In dit referendum konden inwoners aangeven welke van de vijf finalisten ze het beste vonden. En de winnaar is het “black and blue fern design” van Kyle Lockwood. Deze vlag zal het in het tweede referendum opnemen tegen de huidige vlag. De grote vraag is: zal de huidige vlag van Nieuw-Zeeland echt vervangen gaan worden. We wachten het vol spanning af.

  Nieuwe vlag Nieuw-Zeeland: 4 finalisten (update 1 sept.)

  Mogelijke nieuwe vlag Nieuw-Zeeland
  ontwerpen via TVNZ One News

  Het wordt nu echt spannend in Nieuw-Zeeland… Inmiddels zijn er 4 vlag-ontwerpen gekozen, waar de inwoners straks over mogen stemmen in het referendum. We hebben de finalisten voor je op een rij gezet. Wat vind je ervan?

  Wil je meer weten over de nieuwe vlag en het hoe en waarom? Lees dan hieronder de stappen die het land eerder al doorlopen heeft. De zoektocht naar een nieuwe vlag is een heel proces.

  Meer informatie over nieuwe vlag Nieuw-Zeeland

  De zoektocht naar de nieuwe vlag voor Nieuw-Zeeland is al een tijdje bezig. Met de bekendmaking van de longlist van 40 ontwerpen is men een stap dichterbij. Uit onderstaande 40 ontwerpen worden straks de 4 finalisten bepaald. Deze finalisten gaan door naar de referendumronde. In die ronde mogen Nieuw-Zeelanders (burgers en residents) in twee stemrondes hun mening geven.

  In de eerste stemronde van het referendum bepaalt men welke van de 4 finalisten het beste ontwerp is als alternatief voor de huidige vlag. In stemronde 2 wordt bepaald welke de beste is, de huidige vlag of de finalist van de ontwerpwedstrijd. Het gaat dus nog spannend worden.

  Welke wordt de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland?
  Welk ontwerp wordt de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland?

  Waarom deze ontwerpen zijn geselecteerd? Zoals het hoofd van het Flag Consideration Project Professor John Burrows vertelde in de NZ Herald: “The potential new flag had to be unmistakably from New Zealand and celebrate us as a progressive, inclusive nation that is connected to its environment and has sense of its past and vision for its future. It is important that those designs are timeless, can work in a variety of contexts, are simple, uncluttered, balanced and have good contrast.”

  4 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven