Op zoek naar de lekkerste koffie van Nieuw-Zeeland

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  De smaak van koffie is ontzettend persoonlijk… De één houdt van sterk met donkergebrande bonen, terwijl de ander liever een wat milder kopje flat white drinkt. Om je zoektocht naar de lekkerste koffie straks in Nieuw-Zeeland wat makkelijker te maken, delen we het volgende nieuws graag met je.

  Pas geleden is Addison Dale van Pure Cafe Co. in Christchurch namelijk uitgeroepen tot beste barista van Nieuw-Zeeland. De jury van de New Zealand Barista Championship was het er unaniem over eens dat hij de lekkerste koffie maakt en van de smaak de meeste kennis heeft.

  En de beste barista van Nieuw-Zeeland wordt niet zomaar aan de hand van één kopje koffie bepaald. Nee daar moet je wel even 4 espresso's, 4 cappuccino's en 4 ‘signature drinks' (je eigen specialiteit) voor klaar maken in slechts 15 minuten. En de specialiteit van Dale was koffie met bronwater, rietsuiker en citroenschil.

  Nieuw-Zeeland op het World Barista Championship 2015

  Met deze overwinning op zak mocht Dale Nieuw-Zeeland vertegenwoordigen in het World Barista Championship dat van 9 tot 12 april 2015 plaatsvond in Seattle.

  We riepen nog luid “go Dale, go New Zealand”, het mocht niet baten. Australië ging er met de titel vandoor. Het zijn ook altijd weer die Australiërs die iets tofs voor de neus van Kiwi's wegkapen.

  Uitslag van World Barista Championship 2015
  Uitslag van World Barista Championship 2015

  Meer lekkere koffie in Nieuw-Zeeland

  Natuurlijk kun je niet alleen in Christchurch lekkere koffie drinken. Door heel Nieuw-Zeeland kom je leuke koffietentjes tegen waar je een goede tot supergoede bak koffie kunt drinken. De matige kwaliteit van koffe zoals we dat in Nederland kennen, zul je daar niet vaak zien. Nieuw-Zeeland is een echt koffieland. Grappig genoeg drinken we in Nederland gemiddeld 2,4 kopjes koffie per persoon per dag, terwijl dat in Nieuw-Zeeland 0,93 kopjes. En toch kun je in Nieuw-Zeeland op meer plekken betere koffie krijgen dan in Nederland.

  Als echte koffieholics schreven we al eerder over lekkere koffie in Nieuw-Zeeland en waar je dat kunt vinden. Lees dus vooral ook ‘Ontdek de koffieculuur in Nieuw-Zeeland' eens. En om je aankomst in Nieuw-Zeeland wat smakelijker te maken, hebben we ook een overzicht van goede koffietentjes in Auckland.

  Als je op je reis door Nieuw-Zeeland nog een goede koffietent tegenkomt die wij en andere lezers zeker eens moeten bezoeken, post dan vooral de info hieronder als commentaar. Samen brengen we de lekkerste koffie in Nieuw-Zeeland in kaart. Het is zwaar werk dat alleen voor de echte koffieliefhebbers is weggelegd. Proost.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven