De zin en onzin van een reisverzekering voor je working holiday of digital nomad avontuur

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Het minst interessante deel van je reisplanning is wel het deel van de verzekering. Reisverzekeringen zijn net als bankzaken en andere financiële diensten een noodzakelijk kwaad. Leuker kunnen wij het ook niet maken, wel makkelijker en voordeliger. En dat doen we nu graag voor je reisverzekering voor een working holiday.

  Een goede verzekering is echt nodig als je lang op reis gaat. Er kan immers van alles gebeuren, van bagage die zoek raakt tot zelf ziek worden of een ongeluk krijgen. Uiteraard ga je daar niet vanuit, maar toch is het eens goed om je negatief op te stellen. In die 12 maanden dat je op working holiday gaat, kan er van alles gebeuren, zeker als je gaat werken. Je kunt dus maar beter goed voorbereid (lees: goed verzekerd) op reis gaan.

  Bovendien is het hebben van een reisverzekering voor je working holiday (een verzekering die medische kosten dekt) een verplichting van je visum. Of zoals immigratie Nieuw-Zeeland het zegt: “You must be able to provide proof that you are fully insured, including cover for hospitalisation. Evidence may include: a copy of your insurance certificate, an approval letter from your insurance company. We may ask to see your evidence when you arrive in New Zealand.” (zie voor meer info)

  Online en in reisfora gaan nogal eens wat mythes over de reisverzekering voor een working holiday rond. Deze gaan we in dit artikel als zin of onzin van de reisverzekering afdoen, zodat jij de juiste informatie op rij hebt staan.

  Onzin van de reisverzekering? Geen doorlopende reisverzekering

  De grootste onzin die je kunt hebben als het gaat om een reisverzekering voor je working holiday of langer reis, is het niet hebben van een reisverzekering. Aangezien we als Nederlanders dol zijn op van alles te verzekeren wat los en vast zit, strepen we deze van de kaart. Jullie besparen liever op een andere manier dan zoiets belangrijks als een reisverzekering te skippen.

  Dan denk je misschien, ik heb een doorlopende reisverzekering dus die kan ik dan gebruiken, vooral in combinatie met de buitenlanddekking van mijn zorgverzekering? Helaas, dat gaat niet lukken.

  • Een doorlopende reisverzekering heeft als voorwaarde dat je maar 60 of 90 dagen achter elkaar in het buitenland mag zijn. En er is geen dekking als je gaat werken (working holiday weet je nog?)
  • Als je gaat werken, mag je je Nederlandse zorgverzekering niet aanhouden. Lees onze info over zorgverzekering opzeggen en uitschrijven bij de gemeente maar eens.

  Je hebt dus echt een reisverzekering nodig die én een lange reis dekt én die dekking biedt als je gaat werken in het buitenland. Dat noemen we een lang-op-reisverzekering. En wij hebben drie goede en voordelige verzekeringsopties voor je op een rijtje gezet.

  Uitzicht vanaf de berg bij Lake Tekapo
  Eerst de saaie dingen zoals een reisverzekering voor je working holiday regelen dan genieten van de leuke dingen 🙂

  Zin van de reisverzekering? Je moet het hebben. Punt.

  Zoals we hierboven al zeiden, een speciale verzekering voor een working holiday of wereldreis is een must. Een andere belangrijke reden is dat een lang-op-reisverzekering veel flexibeler is dan een gewone reisverzekering.

  1. Modules die ja aan en uit kunt zetten. Je bepaalt dus zelf wat je in je reisverzekering voor je working holiday wilt hebben. Zie hier het overzicht van deze modules.
  2. Verlengen (ook vanuit het buitenland). Veranderen je plannen? Wil je langer wegblijven? Dan verleng je die speciale reisverzekering voor je working holiday toch? Zo gedaan bij deze verzekeringsmaatschappijen. Er is er zelfs eentje waar je de lang-op-reisverzekering vanuit het buitenland kunt afsluiten.

  Besparen op je reisverzekering voor je working holiday

  Aangezien een lang-op-reisverzekering een persoonlijke keuze is en er veel van afhangt, zullen wij je nooit naar een bepaalde verzekering duwen. We hebben alleen aan handig overzicht gemaakt met alle voor- en nadelen van 3 grote verzekeringspartijen zodat jij precies kunt zien welke verzekering bij jouw reisplannen past.

  Ze hebben alle drie de mogelijkheid om gratis online een offerte op te vragen. Wij raden je alleen aan om niet direct naar de prijs onderaan de streep te krijgen, maar vooral ook wat je er bovenaan de streep voor terugkrijgt.

  • Zijn je medische kosten gedekt?
  • Hoe zit het met bestaande medische kwesties?
  • Is al je bagage gedekt? Vooral belangrijk om naar het verzekerde bedrag te kijken als je dure apparatuur als camera’s, GoPro’s of drones meeneemt.
  • Wat is de maximale verzekeringsduur? Sommigen zijn maximaal 2 jaar maar er is ook een reisverzekering voor je working holiday die langer geldig kan zijn.

  Bekijk ons overzicht en start met vergelijken. Vraag vooral bij alle drie een gratis online offerte op en vergelijk de verschillen goed.

  Denk ook aan bescherming voor je digitale spullen

  Zoals je ziet, het hebben van een goede reisverzekering oftewel lang-op-reisverzekering is echt noodzakelijk als working holiday-reiziger of digital nomad. Maar er is mee om aan te denken. Wat gebeurt er met je digitale eigendommen als je apparatuur gestolen wordt of kwijtraakt? Je foto's, documenten of gegevens van projecten van klanten waar je als reizende ZZP-er aan werkt. Hoe krijg je die weer terug? De oplossing is simpel en hebben we uitgebreid beschreven in het artikel over het beschermen van je digitale eigendommen.

  Hoe kies jij je reisverzekering?

  Heb je al een keuze gemaakt? Weet jij al welke lang-op-reisverzekering het beste past bij jouw plannen? Deel je ervaring met het maken van deze keuze of bepaalde verzekeringen zodat andere reizigers van jouw ervaring kunnen leren. Of als je vragen hebt over de lang-op-reisverzekering, post het hieronder als commentaar. We helpen je graag weg.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven