Tips om de beste mobiele provider in NZ te kiezen: meeste data & minuten tegen de laagste prijs (met extra korting)

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Eenmaal in Nieuw-Zeeland wil je natuurlijk wel laten zien aan het thuisfront hoe geweldig het land is. Een SIM-kaart met voordelige 4G-data en belminuten is toch wel een vereiste. Gelukkig is de keuze voor een mobiele provider in Nieuw-Zeeland best makkelijk, vooral met deze tips.

  Het leven in Nieuw-Zeeland is een stuk eenvoudiger. Zo is het ook met de mobiele netwerken in het land. Er zijn namelijk maar 3 mobiele providers in Nieuw-Zeeland die zelf een netwerk van zendmasten hebben. Daarnaast zijn er een handjevol virtuele providers die gebruik maken van één van die netwerken met zendmasten.

  De mobiele providers in Nieuw-Zeeland met een eigen netwerk zijn:

  1. One (de nieuwe naam van Vodafone in Nieuw-Zeeland)
  2. Spark
  3. 2degrees

  Alle info in deze post over de verschillen en voordelen van elke provider is echte insider info. Ik ben inmiddels bij alle drie deze providers klant (geweest). Met deze tips zie je vanzelf welke provider het beste bij jou past.

  Verschillen tussen Nieuw-Zeeland en Nederland

  Welke provider je ook kiest, houd er rekening mee dat Nieuw-Zeeland anders is dan Nederland. Er zijn in Nieuw-Zeeland nog steeds plekken waar te weinig mensen wonen om mobiele dekking rendabel te maken. Je komt dus zeker gaten tegen waar je geen ontvangst hebt, met geen enkel netwerk.

  Ook is er in Nieuw-Zeeland weinig verschil tussen prepay (vooraf betalen) en post-pay (achteraf betalen). Beiden zijn per maand op te zeggen en beide soorten hebben voordelige opties.

  Travel SIM vs gewone SIM-kaart

  Als je aankomt in Nieuw-Zeeland zie je direct al providers die je een Travel SIM willen aanbieden. Ja de SIM-kaart is gratis maar je moet er zelf nog tegoed opzetten zodat je kunt internetten of bellen.

  Het grootste verschil tussen een reis-SIM-kaart en een gewone SIM-kaart is dat een Travel SIM bedoelt is voor iedereen die kort in het land blijft. De pakketten die worden aangeboden zijn vaak ook minder gunstig dan als je voor een gewone prepaid SIM gaat. De SIM is verder hetzelfde, alleen de pakketten zijn anders.

  eSIM voor op reis vs een SIM-kaart ter plekke

  In dit artikel ga ik uitgebreid in op het kopen van een SIM-kaart ter plekke en welke provider een goed of voordelige keuze is. Hiermee heb je op een voordelige manier de beschikking over mobiele data maar ook belminuten in Nieuw-Zeeland (en zelfs internationaal). Tegenwoordig zijn er ook speciale eSIMs voor reizigers waarbij je heel voordelig mobiele data kunt krijgen in Nieuw-Zeeland en heel veel andere landen wereldwijd. Dan heb je meteen bij aankomst dataverbinding zonder eerst een provider en SIM-kaart deal te zoeken. Ook handig maar net even anders. Zie voor meer info over zo'n internationale eSIM dan gaan we hieronder verder over het vinden van een Nieuw-Zeelandse mobiele provider voor als je liever ter plekke een traditionele SIM-kaart met data en belminuten gebruikt.

  Vergelijking van providers in Nieuw-Zeeland om de beste te vinden

  Zoals gezegd, er zijn maar drie echte mobiele providers in Nieuw-Zeeland. Drie providers die een eigen netwerk van zendmasten opgezet hebben.

  One (vroeger: Vodafone)

  Over One (Vodafone) hoef ik niet zoveel uit te leggen. Het is de lokale afdeling van het bekende merk Vodafone dat wereldwijd actief is en dat je dus al kent vanuit Nederland. Echter het merk Vodafone maakt wereldwijd veranderingen door. Zo heet het nu Ziggo Vodafone in Nederland en is het merk in Nieuw-Zeeland verandert naar One (laatste 3 letters van Vodafone).

  Voordelen van One in Nieuw-Zeeland:

  • Solide netwerk met goede dekking door het hele land
  • Jouw Nederlandse smartphone werkt 99,99% zeker met het netwerk van One (Vodafone)
  • Prepay vanaf NZ$15 per 28 dagen (zie actuele prijzen en pakketten)
  • Carry-over data en minuten
  • Internationale minuten door het wereldwijde Vodafone netwerk waarmee je voordelig naar Nederland of België kunt bellen

  Bekijk de prepay-pakketten die One in Nieuw-Zeeland biedt.

  Voor de technische lezers, dit zijn de frequenties die One Nieuw-Zeeland gebruikt:

  • 2G – GSM 900MHz
  • 2G – GSM 1800MHz
  • 3G – 900MHz (U900) in rural and marine areas (up to 120 kms offshore)
  • 3G – 2100MHz (U2100) in urban areas
  • 4G – 700MHz (Band 28)
  • 4G – 1800MHz (Band 3)
  • 4G – 2600MHz (Band 7)

  Een smartphone uit Europa werkt dus (bijna) altijd op het netwerk van One Nieuw-Zeeland.

  Spark / Skinny

  Spark is te vergelijken met KPN in Nederland. Het is een staatsbedrijf dat commercieel geworden is. Na jaren van technische achterstand onder de oude naam Telecom is Spark weer helemaal van deze tijd. Tevens hebben ze budgetmerk Skinny gelanceerd. Net zoals KPN in Nederland Simyo heeft, heeft Spark in Nieuw-Zeeland Skinny. Skinny biedt simpelere en dus goedkopere opties en is daarmee één van de voordelige mobiele providers in Nieuw-Zeeland.

  Voordelen van Spark en Skinny:

  • Landelijke dekking door eigen netwerk
  • Prepay vanaf NZ$17 per 4 weken (zie actuele prijzen en pakketten van Spark of Skinny)
  • Carry-over data en minuten
  • Specifiek voordeel van Spark: WiFi-hotspots door heel Nieuw-Zeeland waar je vaak gratis of goedkoop gebruik van kunt maken
  • Specifiek voordeel van Skinny: Add-on met internationale minuten naar o.a. Nederland en België (zowel naar vaste lijnen als mobiel)
  • Skinny kortingscode: gratis 4GB carry-over data wanneer je kortingscode AZ862ZC gebruikt in de Skinny app na aanmelding

  Bekijk de Nieuw-Zeelandse prepay-pakketten van Spark of Skinny.

  De frequenties die Spark en Skinny gebruiken zijn:

  • 3G (HSPA+) 850 – 2100 MHz
  • 4G (LTE) Inititially 1800 MHz

  Let op: Spark en Skinny gebruiken iets andere frequenties dan we in Europa hebben dus sommige Europese telefoons doen het niet of minder goed. Check vooraf de tools op de websites of gebruik Will My Phone Work.

  2degrees

  2degrees is de jongste mobiele provider in Nieuw-Zeeland. Het is zeg maar de uitdager die de markt, waar eerst twee grootmachten One (Vodafone) en Spark de markt in hun macht hadden, heeft opengebroken. De lancering van Skinny door Spark is daar ook een reactie op geweest.

  Voordelen van 2degrees:

  • Landelijke dekking via eigen netwerk
  • Prepay vanaf NZ$10 per maand (zie actuele prijzen en pakketten)
  • Carry-over data en minuten
  • Add-on met internationale minuten naar o.a. Nederland en België

  Bekijk de prepay-pakketten van 2degrees.

  NZ SIM-kaart in smartphone
  Welke NZ SIM-kaart gaat in jouw smartphone?

  Welke is dan de beste provider?

  De beste mobiele provider in Nieuw-Zeeland is…. De provider die het beste bij jouw wensen en budget past. Qua kwaliteit en bereik zijn ze alle drie redelijk gelijk. Op een plek waar One of 2degrees geen bereik hebben, hebben Spark en Skinny het wel. En de dag erna kan het weer precies andersom zijn. Bereik hangt ook van je telefoon en de kwaliteit van je antenne af. En of je telefoon helemaal geschikt is voor het netwerk of maar een beetje (de frequenties die ondersteund worden).

  De grootste verschillen zitten in de prijzen van de pakketten en de extra's. Daarom is de keuze voor een mobiele provider in Nieuw-Zeeland, waar dan ook ter wereld eigenlijk, zo persoonlijk. Het gaat erom wat voor jou belangrijk is.

  • Zijn het de wifi-hotspots door het land waar je gratis of voordelig gebruik van kunt maken? Dan is Spark de beste provider voor je.
  • Zoek je internationale minuten om mee naar Nederland of België te bellen, dan zijn Skinny of 2degrees jouw provider.
  • Wil je gratis data? Skinny. Gratis minuten? 2degrees. Gratis Spotify? Spark. Gratis of met korting naar concerten of evenementen? Vodafone.
  • Wil je gratis extra data erbij? Kies Skinny en gebruik kortingscode AZ862ZC (meld je aan bij Skinny, download de Skinny app en ga naar Buddy Rewards om deze kortingscode in te voeren en je gratis data te claimen).

  De reden dat ik bij al deze providers klant bent geweest, heeft niets met de kwaliteit te maken. Die was overal prima. Vodafone is mij als klant verloren doordat ze mijn favoriete en zorgvuldig gekozen nummer kwijt waren geraakt. 2degrees raakte mij kwijt omdat de self-service opties maar half werkte waardoor ik mijn pakket niet kon aanpassen, dat kon alleen in de winkel. En Skinny? Daar heb ik nu een goede relatie mee. En die hebben als grootste voordeel de 300 internationale minuten voor $10 om mee naar Europese en Australische vaste en mobiele nummers te bellen.

  Kortingscode mobiele providers in NZ

  Om je keuze voor de juiste provider te helpen, een aantal kortingscodes of acties voor extra voodeel.

  • Skinny kortingscode voor 4GB gratis carry-over data door deze kortingscode te gebruiken: AZ862ZC (meld je aan bij Skinny, download de Skinny app en ga naar Buddy Rewards om deze kortingscode in te voeren en je gratis data te claimen). Je dient minimaal voor een $17 prepay-pakket om deze kortingscode te kunnen gebruiken.
  • Kogan Mobile is een nieuwe virtuele mobiele provider die een aanbieding heeft die interessant is voor reizigers die 30 dagen of minder in Nieuw-Zeeland zijn en (veel) data nodig hebben. Voor een beperkte tijd krijg je daar voor slechts $5 een prepaid SIM-kaart met 1.5GB data en onbeperkte minuten in NZ. Geen kortingscode nodig!
  • Toch liever een eSIM na het lezen van alle info? No worries, check dan deze eSIM deal voor je Nieuw-Zeeland-reis.
  4 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  4 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Gerard
  Gerard
  Gast
  16 januari 2024 11:30

  Interessant artikel!
  Kun je op Auckland airport ook een SKINNY prepaid simkaart kopen? Ik begrijp dat het een onderdeel is van SPARK en zag dat daar wel een winkel van is. Of moet ik de stad in voor die kaart? Als dat zo is , weet je dan een winkel in de buurt van t vliegveld? gr Gerard

  Sorry, ik bedoelde Christchurch

  David
  David
  Gast
  2 januari 2024 21:18

  Ik heb je artikel gelezen en tips op gedaan, ik zag alleen op de website van ONE dat je ook een Esim travel aan kan schaffen. is dit verstandig? deze is dan 60 dagen geldig en je kan er bij bepaalde bundels zelfs ook mee goedkoop naar Nederland bellen. heb je hier ervaring mee?

  Scroll naar boven