Met deze simpele trucjes vind je een lagere prijs voor de vliegreis naar en autohuur in Nieuw-Zeeland!

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Nu de grens van Nieuw-Zeeland weer open is, zijn er twee dingen duidelijk: de vliegreis naar Nieuw-Zeeland is duurder maar ook de prijs van autohuur in Nieuw-Zeeland is hoger dan voorheen. Kun je daar nog iets aan doen? Jazeker! Kijk maar.

  Is het je al opgevallen toen je zocht naar een voordelige vliegreis naar Nieuw-Zeeland? De prijzen zien er dit seizoen heel anders uit dan voor COVID. Onderstaande afbeelding voor een retourvlucht van Amsterdam naar Auckland laat het al zien!

  Hogere prijzen om te vliegen naar NZ
  Het is soms schrikken als je de prijzen ziet om te vliegen van Amsterdam naar Auckland

  Waarom is de vliegreis duurder? En waarom extra stops?

  Tja daar is niet een bepaalde reden voor aan te wijzen. Het is vooral een combinatie van redenen.

  • Vraag en aanbod. Komend zomerseizoen is het eerste zomerseizoen na het openen van de Nieuw-Zeelandse grens. Het zomerseizoen is al een drukke tijd maar nu zijn er nog meer mensen die eindelijk weer naar Nieuw-Zeeland kunnen en willen reizen. Er zijn nogal wat ingehaalde reizen die plaats gaan vinden.
  • Minder capaciteit. Door COVID vliegen er minder airlines naar Nieuw-Zeeland. Degenen die wel vliegen, vliegen met kleinere toestellen of via andere routes met extra stops. Alle airlines zijn druk bezig hun netwerk in het leven na COVID weer op te bouwen. Het duurt even voordat dezelde capaciteit als voor COVID er weer is.
  • Stijgende kosten wereldwijd. Inflatie, grondstofprijzen, de uiteindelijke goederen, lonen en meer… Wereldwijd stijgt er van alles. Dit heeft ook z’n effect op zaken als een vliegreis naar Nieuw-Zeeland.

  Al dit betekent dat de prijzen om te vliegen naar Nieuw-Zeeland flink gestegen zijn. Maar ook dat je langer onderweg bent omdat een airline een uitgebreidere route aanbiedt, met een extra stop. Zo kan men meer routes met een relatief kleiner aantal vliegtuigen vliegen.

  Kun je nog voor rond €650 (enkele reis) of rond €1250 (retour) vliegen naar Nieuw-Zeeland?

  Jazeker, dat kan nog steeds. Je moet alleen goed zoeken, een beetje flexibel zijn en vooral boeken als je een goede aanbieding vindt.

  Ik heb al eens eerder een lijst met tips gedeeld hoe je zelf de laagste of beste vliegprijs kan vinden. In dat artikel vind je altijd een aantal screenshots met voorbeelden, maar hier heb ik hier een nog beter voorbeeld voor je.

  Stel je wilt in september 2022 naar Nieuw-Zeeland vliegen. Lekker van de lente genieten en op tijd daar zijn voordat de grote drukte begint. Een snelle zoekopdracht via Google Flights laat je zien dat de prijzen van een retour Amsterdam – Auckland dan al snel richting €2000 gaan.

  Dat kan vast goedkoper… En dat kan! Door even verder te zoeken met Google Flights zag ik al snel dat het veel voordeliger was om een enkele reis te boeken naar Auckland. Voordat je nu begint te protesteren en te zeggen dat toeristen niet op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland kunnen… Even wachten. De uitleg volgt.

  Overzicht prijzen in september 2022
  Goedkoper vliegen in Nieuw-Zeeland in september met een enkele reis

  Om het verhaal kort te houden… Via Google Flights zag ik al snel dat een enkele reis heen en een enkele reis terug in bepaalde periodes veel goedkoper is dan een retourvlucht naar Nieuw-Zeeland.

  Ook viel het me op dat een aantal luchthavens in Europa vele malen goedkoper zijn dan vliegen vanaf Amsterdam Schiphol of de standaardluchthavens “in de buurt” zoals Dusseldorf of Brussel. Het scheelde echte honderden euro’s om te vliegen vanaf bijvoorbeeld Barcelona of London.

  Natuurlijk moet je ook nog naar die luchthavens komen, maar ook dat valt mee. Een Eurostar ticket naar London is enkele tientjes en datzelfde geldt voor een budgetvlucht naar Barcelona.

  Conclusie: mijn enkele reis naar Auckland kostte me slechts €650.

  Extra tips als je op zoek bent naar het allergoedkoopste ticket naar Nieuw-Zeeland:

  • Zoek naar airlines die een minder populaire tussenstop hebben, bijvoorbeeld in een land waar je voor een transfer nog een PCR-test moet doen. Bij reizigers is dit niet populair dus die routes zijn vaak goedkoper. En een test is zo gedaan en kost maar een paar tientjes. Maar zeer waarschijnlijk zijn de eisen voor een test alweer veranderd naarmate de datum van je vliegreis dichterbij komt.
  • Kijk naar de prijzen voor luchthavens die momenteel niet zo populair zijn. Neem bijvoorbeeld Schiphol en de drukte daar. Veel reizigers boeken nu dus via alternatieve luchthavens zoals Brussel en Dusseldorf om deze drukte te vermijden… Oftewel een goeie kans om een lagere prijs te scoren door wel via Schiphol te reizen (vraag en aanbod).

  Op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland

  Mocht je denken dat een toerist niet op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland kan, dan heb je gelijk en ongelijk. Je mag namelijk best op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland als toerist (visa waiver met NzeTA) maar dan moet je wel een reis het land uit geboekt hebben. Dus met een enkele reis het land uit – of naar huis of naar je volgende bestemming – voldoe je aan alle eisen en kun je gewoon met een goedkope enkele reis naar Nieuw-Zeeland.

  De visumregels voor toeristen op een visa waiver met NZeTA zijn namelijk: “You must have a ticket out of New Zealand to a country you have the right to enter and enough money for your stay.”

  En het mooie is dat je in december 2022 ook een enkele reis van Auckland naar Amsterdam kunt vinden die ook rond €650 kost. Oftewel dit “retour” van Europa naar Nieuw-Zeeland was slechts €1300. En dat in deze dure tijden.

  Kijk dus ook even verder en boek je eigen voordelige reis naar Auckland.

  Keuze airline voor reis NZ
  Er zijn veel maatschappijen om uit te kiezen als je naar Nieuw-Zeeland wilt reizen

  Kijken, vinden en dan meteen boeken… Maar waar?

  Waar je ook je reis boekt, het hoeft niet via Google Flights of Skyscanner. Deze tools zijn ideaal om te zoeken naar lage prijzen. Zo doe ik het ook, maar boeken die ik dan ergens anders. Of via een favoriete boekingssite of direct bij de airline.

  Trouwens, wist je dat je helemaal niet kan boeken bij Skyscanner? Het is een zoekmachine voor lage vliegprijzen maar het boeken doe je uiteindelijk via een boekingssite of reisbureau die deze prijs aanbiedt. Je bent dan ook klant van dat reisbureau en niet van Skyscanner of de airline.

  Zo verlaag je de hoge prijs voor huurauto of -camper in Nieuw-Zeeland

  Ook de prijzen voor huurauto’s en -campers zijn flink gestegen in NieuwZeeland. Maar er zijn ook verschillende hacks om een lagere prijs te scoren. Om een aantal goede tips nog eens te laten zien en te benadrukken.

  • Kies een pick-up locatie in een grote stad, met een luchthaven waar veel internationale vluchten aankomen. Het aanbod van verhuurders van auto’s en campers is altijd groter – dus meer concurrentie – dan in een kleinere stad. In Nieuw-Zeeland kun je dan ook het beste de wagen ophalen in Auckland of Christchurch, daar zitten echt de meeste verhuurders.
  • Ga voor een minder populaire reisroute, waarbij je toch nog hetzelfde ziet. Simpel gezegd, bijna iedereen gaat van Auckland naar Christchurch om alles in Nieuw-Zeeland te zien, maar van Christchurch naar Auckland is vaak veel goedkoper. Kijk maar naar de lage prijzen op die route.
  • Leeftijd van de wagen zegt niets! Selecteer een campervan of auto die al enkele jaren oud is. Ga niet voor een verhuurder waar alles gloedjenieuw is. Daar betaal je dan ook voor. Zeker als het gaat om campers zijn er in Nieuw-Zeeland veel bedrijven die merken auto’s gebruiken die echt jaren en jaren mee kunnen. 100.000 km op te teller is niets voor die wagens. En met het goede onderhoud dat men doet, zijn dit heel betrouwbare wagens. Focus dus niet teveel op de leeftijd van de wagen. Wil je toch nieuw, dan betaal je daar ook flink voor.
  • Vermijd periodes die heel druk zijn omdat de Nieuw-Zeelanders dan zelf ook massaal op reis gaan. Denk daarbij vooral aan de maanden december en januari, wat de zomervakantie-periode in Nieuw-Zeeland is. En het geldt in iets minder mate voor de lange weekeinden door feestdagen (public holidays op rij). Die weekeinden zijn dan zeker druk maar alleen voor een relatief korte periode, dus als je een lange huur aangaat, zul je daar geen last van hebben.
  • Compacte campers zijn ook goed te gebruiken als huurauto. Je hoeft er niet in te slapen. Alleen gebruiken om te rijden kan ook. En deze wagens zijn buiten het populaire seizoen vaak vele malen goedkoper dan een huurauto.
  • Bespaar op de dure verzekering die verhuurders aanbieden! Regel zelf een eigen-risico-verzekering en ga met een gerust hart op roadtrip zonder dat je je scheel betaalt aan de verzekering. Met een eigen-risico-verzekering dek je het bedrag dat van je eigen risico afgaat als je schade rijdt. Oftewel, je rijdt schade, de verhuurder haalt het van je eigen risico af (bedrag dat je als borg achterlaat of door een reserering op je creditcard te laten doen) en jij claimt dat bedrag weer bij de Eigen-Risico-Verzekeraar!

  Plan dus die Nieuw-Zeelandse roadtrip! Vergelijk alle prijzen voor campervanhuur en gebruik deze tips om de laagste prijs eruit te halen. Voor het huren van een auto in Nieuw-Zeeland, kun je hier de goede deals vinden.

  Huurauto met spullen erin
  Niet het nieuwste model huurauto maar wel een stuk goedkoper

  Vind je het huren van een auto of camper dan nog steeds te duur? Het is ook mogelijk om met de bus Nieuw-Zeeland te verkennen! Het voordeel is dat bij een aantal van die tours accommodatie al is inbegrepen. En je komt zelfs met de bus op alle mooie plekken om alles in Nieuw-Zeeland te zien en te doen. Maar het allergrootste voordeel is dat de prijzen van deze bustours vast zijn, er is geen verschil tussen laag- en hoogseizoen.

  Maak je hele reis naar Nieuw-Zeeland goedkoper

  Tevens zijn de prijzen voor benzine en voedsel ook gestegen in Nieuw-Zeeland. Al valt de prijsstijging bij de supermarkten nog wel mee. Vooral omdat de twee supermarktketens – ja echt, er zijn maar twee grote supermarktketens in Nieuw-Zeeland die bijna de hele markt beheersen – nu behoorlijk in de schijnwerpers staan na onderzoeken van de regering en de NZ-consumentenbond over hun duopolie-positie.

  Over geld besparen in de supermarkt en het krijgen van korting op brandstof is al eens uitgebreid geschreven door ons. Gebruik die tips dus ook om je reis in Nieuw-Zeeland goedkoper te maken.

  Maar het begint allemaal met het vinden van een goede aanbieding voor je vlucht. En daarna om die voordelige huurauto of een goede aanbieding voor een camper te scoren,

  Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat als je een aanbieding ziet die in je budget en je reisplannen past, boek het dan! Als jij niet boekt, doet een ander het wel en dan is je vliegreis naar Nieuw-Zeeland duurder omdat de aanbieding er niet meer is. Het kan snel gaan.

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit schitterende land. Van toffe plekken om te overnachten tot coole festivals of evenementen, er komt veel uit zijn toetsenbord gerold. Alles om jullie te inspireren.

  Martijn is het creatieve brein achter dit reisblog. Als Nieuw-Zeeland-verslaafde blogt hij graag over de minder bekende plekken in dit...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll to Top