Met deze simpele trucjes vind je een lagere prijs voor de vliegreis naar Nieuw-Zeeland!

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Nu de grens van Nieuw-Zeeland weer open is, zijn er twee dingen duidelijk: de vliegreis naar Nieuw-Zeeland is duurder maar ook de prijs van autohuur in Nieuw-Zeeland is hoger dan voorheen. Kun je daar nog iets aan doen? Jazeker! Kijk maar.

  Is het je al opgevallen toen je zocht naar een voordelige vliegreis naar Nieuw-Zeeland? De prijzen zien er dit seizoen heel anders uit dan voor COVID. Onderstaande afbeelding voor een retourvlucht van Amsterdam naar Auckland laat het al zien!

  Hogere prijzen om te vliegen naar NZ
  Het is soms schrikken als je de prijzen ziet om te vliegen van Amsterdam naar Auckland

  Waarom is de vliegreis duurder? En waarom extra stops?

  Tja daar is niet een bepaalde reden voor aan te wijzen. Het is vooral een combinatie van redenen.

  • Vraag en aanbod. Komend zomerseizoen is het eerste zomerseizoen na het openen van de Nieuw-Zeelandse grens. Het zomerseizoen is al een drukke tijd maar nu zijn er nog meer mensen die eindelijk weer naar Nieuw-Zeeland kunnen en willen reizen. Er zijn nogal wat ingehaalde reizen die plaats gaan vinden.
  • Stijgende kosten wereldwijd. Inflatie, grondstofprijzen, de uiteindelijke goederen, lonen en meer… Wereldwijd stijgt er van alles. Dit heeft ook z’n effect op zaken als een vliegreis naar Nieuw-Zeeland.

  Al dit betekent dat de prijzen om te vliegen naar Nieuw-Zeeland flink gestegen zijn. Maar ook dat je langer onderweg bent omdat een airline een uitgebreidere route aanbiedt, met een extra stop. Zo kan men meer routes met een relatief kleiner aantal vliegtuigen vliegen.

  Kun je nog voor rond €650 (enkele reis) of rond €1250 (retour) vliegen naar Nieuw-Zeeland?

  Jazeker, dat kan nog steeds. Je moet alleen goed zoeken, een beetje flexibel zijn en vooral boeken als je een goede aanbieding vindt.

  Ik heb al eens eerder een lijst met tips gedeeld hoe je zelf de laagste of beste vliegprijs kan vinden. In dat artikel vind je altijd een aantal screenshots met voorbeelden, maar hier heb ik hier een nog beter voorbeeld voor je.

  Stel je wilt in september 2022 naar Nieuw-Zeeland vliegen. Lekker van de lente genieten en op tijd daar zijn voordat de grote drukte begint. Een snelle zoekopdracht via een megareiszoekmachine (meta search) laat je zien dat de prijzen van een retour Amsterdam – Auckland dan al snel richting €2000 gaan.

  Dat kan vast goedkoper… En dat kan! Door even verder te zoeken met Google Flights zag ik al snel dat het veel voordeliger was om een enkele reis te boeken naar Auckland. Voordat je nu begint te protesteren en te zeggen dat toeristen niet op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland kunnen… Even wachten. De uitleg volgt.

  Overzicht prijzen in september 2022
  Goedkoper vliegen in Nieuw-Zeeland in september met een enkele reis

  Om het verhaal kort te houden… Via Google Flights zag ik al snel dat een enkele reis heen en een enkele reis terug in bepaalde periodes veel goedkoper is dan een retourvlucht naar Nieuw-Zeeland.

  Ook viel het me op dat een aantal luchthavens in Europa vele malen goedkoper zijn dan vliegen vanaf Amsterdam Schiphol of de standaardluchthavens “in de buurt” zoals Dusseldorf of Brussel. Het scheelde echte honderden euro’s om te vliegen vanaf bijvoorbeeld Barcelona of London.

  Natuurlijk moet je ook nog naar die luchthavens komen, maar ook dat valt mee. Een Eurostar ticket naar London is enkele tientjes en datzelfde geldt voor een budgetvlucht naar Barcelona.

  Conclusie: mijn enkele reis naar Auckland kostte me slechts €650.

  Extra tips als je op zoek bent naar het allergoedkoopste ticket naar Nieuw-Zeeland:

  • Zoek naar airlines die een minder populaire tussenstop hebben, bijvoorbeeld in een land waar je voor een transfer nog een PCR-test moet doen. Bij reizigers is dit niet populair dus die routes zijn vaak goedkoper. En een test is zo gedaan en kost maar een paar tientjes. Maar zeer waarschijnlijk zijn de eisen voor een test alweer veranderd naarmate de datum van je vliegreis dichterbij komt.
  • Kijk naar de prijzen voor luchthavens die momenteel niet zo populair zijn. Neem bijvoorbeeld Schiphol en de drukte daar. Veel reizigers boeken nu dus via alternatieve luchthavens zoals Brussel en Dusseldorf om deze drukte te vermijden… Oftewel een goeie kans om een lagere prijs te scoren door wel via Schiphol te reizen (vraag en aanbod).

  Op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland

  Mocht je denken dat een toerist niet op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland kan, dan heb je gelijk en ongelijk. Je mag namelijk best op een enkele reis naar Nieuw-Zeeland als toerist (visa waiver met NzeTA) maar dan moet je wel een reis het land uit geboekt hebben. Dus met een enkele reis het land uit – of naar huis of naar je volgende bestemming – voldoe je aan alle eisen en kun je gewoon met een goedkope enkele reis naar Nieuw-Zeeland.

  De visumregels voor toeristen op een visa waiver met NZeTA zijn namelijk: “You must have a ticket out of New Zealand to a country you have the right to enter and enough money for your stay.”

  En het mooie is dat je in december 2022 ook een enkele reis van Auckland naar Amsterdam kunt vinden die ook rond €650 kost. Oftewel dit “retour” van Europa naar Nieuw-Zeeland was slechts €1300. En dat in deze dure tijden.

  Kijk dus ook even verder en boek je eigen voordelige reis naar Auckland.

  Keuze airline voor reis NZ
  Er zijn veel maatschappijen om uit te kiezen als je naar Nieuw-Zeeland wilt reizen

  Kijken, vinden en dan meteen boeken… Maar waar?

  Gebruik de mega-reiszoekmachines om de laagste prijs voor je reis te vinden. Deze tools en sites zoals Google Flights, Skyscanner of Momondo zijn ideaal om te zoeken naar lage prijzen. Waar je ook de laagste prijs voor je reis zoekt, het boeken kan daar ook maar hoeft niet. Boek waar je zelf het liefste boekt: bij je favoriete boekingssite of direct bij de airline. Iedereen heeft een andere voorkeur.

  Maak je hele reis naar Nieuw-Zeeland goedkoper – ook de rondreis

  Met een vliegreis naar Nieuw-Zeeland begint het avontuur pas. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk zien. Begin dus ook meteen je roadtrip te plannen zodat je daar ook op kunt besparen. Er zijn verschillende manieren om Nieuw-Zeeland te verkennen.

  Over geld besparen in de supermarkt en het krijgen van korting op brandstof is al eens uitgebreid geschreven door ons. Gebruik die tips dus ook om je reis in Nieuw-Zeeland goedkoper te maken.

  Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat als je een aanbieding ziet die in je budget en je reisplannen past, boek het dan! Als jij niet boekt, doet een ander het wel en dan is je vliegreis naar Nieuw-Zeeland duurder omdat de aanbieding er niet meer is. Het kan snel gaan.

  5 1 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven