6 gratis apps voor je smartphone die onmisbaar zijn op reis

Reismaatje

Reismaatje

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)
  Smartphone apps voor op reis
  Handige smartphone apps voor op reis

  Veel reizigers zijn verslaafd aan hun telefoon en kunnen geen dag meer zonder. Logisch want je smartphone is een handig reismaatje. Hij maakt foto's, houdt al je reisschema's bij en houdt contact met het thuisfront. Je moet alleen zorgen dat je geen torenhoge rekening krijgt. Gelukkig zijn er handige apps voor op reis die ook offline werken, dus zonder dure dataverbinding in het buitenland.

  Onze reisvrienden van Shoestring hebben geholpen om een overzicht te maken van apps waar je ook écht iets aan hebt voor, tijdens en na jouw reis. Vergeet deze apps dus niet te downloaden voordat je op reis gaat en voorkom alsnog hoge roamingkosten! Check voor vertrek ook onze tips voor accessoires voor je smartphone op reis. Dan zit je nooit zonder stroom of de juiste stekker om mee op te laden.

  Nooit meer iets vergeten met ‘Pack your bag'

  De paniek slaat al toe wanneer jij als chaoot net op tijd de deur uit stapt om op reis te gaan en er op het vliegveld al achter komt dat je al iets bent vergeten! Dom. Dom. Dom. Had je misschien toch in plaats van vlak voor vertrek een leuke Facebook-post over je vakantie te plaatsen beter je backpack nog een keer kunnen controleren of je niets vergeten was. Met de handige ‘Pack the bag’ app (of ‘Packing List' voor Android) kun je van te voren jouw eigen inpaklijst maken. Je selecteert verschillende categorieën zoals ‘festival’, ‘kleding’, ‘belangrijk’ en ‘camping’ en de app zegt jou wat je allemaal nodig hebt. Je hoeft het alleen nog maar af te vinken als je het ook echt ingepakt hebt. Check wel nog even onze inpaktips want die zijn speciaal voor als je op working holiday gaat.

  Alle tickets op een rijtje

  Omdat jij naar Nieuw-Zeeland gaat met een 123NZ-startpakket ben je helemaal vrij om je reis te boeken zoals jij dat wilt. De gratis reisapp Kayak kan daar heel handig bij zijn. Je vergelijkt alle airlines en alle aanbiedingen die via welke reisorganisatie of reiszoekmachine dan ook worden aangeboden. Download ‘m voor Android of iOS

  Als je dan op het vliegveld staat, weet je zeker dat je een ticket tegen zeer scherp en voordelig tarief hebt gekocht. Je kunt je besparing goed omzetten in tax-free aankopen. Ook voor alle tax-free-shoppers is Kayak, want deze app houdt je vluchtstatus nauwkeurig in de gaten en kan jou precies vertellen hoe lang jij nog kunt shoppen voordat je bij de gate X moet zijn. Met deze app kun je dus al jouw tickets handig bundelen. Helemaal handig als je meerdere vluchten hebt dus.

  Creëer jouw ideale reisschema

  Hèhè! Je bent eindelijk op de plaats van bestemming. Met de Stay app heb je in no-time alles van de stad gezien. Deze app bundelt namelijk al jouw hotels, bezienswaardigheden en restaurants op één kaart. Voeg alle plaatsen toe aan de kaart voordat je op reis gaat en je kunt de app in het buitenland ook offline gebruiken. Dankzij het GPS systeem weet de app precies waar je bent en kan je dus ook precies zien waar je heen moet. Ideaal voor je portemonnee en als je de weg kwijt bent! Stay is gratis te downloaden voor Android.

  Money, money, money

  Dankzij de Stay app had je al snel een restaurant gevonden om jouw honger te stillen. Maar dan komt de volgende verrassing. Nadat je wat eten bestelt om heerlijk aan het water bij Viaduct Harbour in Auckland te gaan eten, schrik je als je moet afrekenen. Voor dat bedrag kan ik in Nederland een dag lang eten. Je schrikt je het apezuur natuurlijk! Gelukkig realiseer je je al snel dat het vanaf nu om Nieuw-Zeelandse dollars gaat. Even omrekenen met de Currency app (voor Android en iOS) en je weet precies hoeveel die heerlijke pie echt kostte.

  Gratis apps voor op reis
  Gratis apps voor op reis

  SOS-app

  Blijkt jouw maag toch niet zo goed tegen dat lokale gerecht te kunnen, dan ben jij goed voorbereid met de ‘Google Translate' (Android). Wat is bijvoorbeeld brandend maagzuur in het Engels? Deze apps vertalen snel en makkelijk via getypte, gesproken of gefotografeerde tekst. Zo ben jij binnen de kortste keren weer van jouw buikpijn af dankzij een speciale kruidenthee van een lieve hulpbehoevende kruidenier.

  Mocht het echt verkeerd gaan tijdens je working holiday dan kun je altijd gebruik maken van onze lokale partnerorganisatie. Zij staan voor je klaar voor de duur van je working holiday visum oftewel maximaal 12 maanden lang. Nog een reden waarom het 123NZ-startpakket zo'n goed idee is. Jij hebt de ‘SOS Op Reis' app (voor Android en iOS) dus helemaal niet nodig. Deze app kent de lokale 112-nummers van honderden landen, maar ook nummers van vrijwel alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders.

  Tijd om je geluk te delen

  Natuurlijk gaat alles helemaal goed komen en hebben we de twee bovenstaande apps niet nodig. Tijd om al je mooie foto’s en verhalen met jouw vrienden en familie te delen! Tijd voor Wi-Fi! Er zijn verschillende ‘Wi-Fi finders’ (Android en iOS) waardoor je (bijna) overal je Facebook status kunt uploaden. Zo kun je als straks na een paar maanden (of een jaar) je thuis komt meteen je bed induiken zonder lange verhalen te moeten vertellen over je reis, want iedereen is al op de hoogte natuurlijk!

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Reismaatje

  Reismaatjes zijn de vrienden van 123NZ. Vrienden met dezelfde liefde voor Nieuw-Zeeland. Je kunt het ook wel gastbloggers noemen. Of aandragers van onderwerpen voor gastblogsposts. Reismaatjes sturen ons teksten of ideëen en wij bepalen of het geschikt is en of we het willen plaatsen (met eventueel wat aanpassingen).
  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren

  Heb je deze blogposts al gelezen?

  0
  Wat vind jij hiervan? Reacties zijn fijn!x
  ()
  x
  Scroll to Top