Handige reis-apps waar je echt wat aan hebt! Dit zijn de beste apps voor je verre reis of vakantie

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  In de wereld van apps voor je smartphone is er zo ontzettend veel keuze. Voor reizigers en digital nomads is er volop keuze aan apps voor op reis. Maar welke reis-apps zijn echt nodig? Tijd voor een overzicht van reis-apps waar je echt wat aan hebt.

  Als digital geek en reisverslaafde probeer ik aan de ene kant mijn smartphone zo clean mogelijk te houden, maar aan de andere kant wil ik wel een aantal apps hebben die het reizen makkelijker of voordeliger maken. Deze lijst met handige reis-apps waar je echt wat aan hebt, is dan ook mijn lijst van meest favoriete apps. In mijn ogen de meest nuttige apps voor op reis.

  Overzicht van wisselkoers en controle over je geld via Wise

  Over de voordelen van Wise heb ik het al heel vaak gehad dus de werking hoeft dan ook niet meer uitgelegd worden. Het mooie is dat de Wise app zeer goed in elkaar zit. Alles dat je maar wilt doen met je geld kan via deze apps.

  • Het geeft toegang tot je account en je geld (2-factor authenticatie)
  • Je zet je geld snel en voordelig over in een andere valuta. Daarmee heb je direct bij aankomst de plaatselijke valuta om mee te betalen.
  • Je hebt een goed overzicht van de wisselkoers, nu maar ook een aantal dagen tot weken geleden. Daarmee kun je perfect inschatten of je nu je euro’s moet omwisselen of dat een paar dagen wachten beter is.
  • Je kunt ook toekomstige overboekingen aanmaken op basis van een bepaalde wisselkoers. Deze worden getriggerd zodra de door jou gewenste koerst bereikt wordt. Je hoeft nooit meer handmatig de wisselkoers te checken. Zet deze auto-conversions aan en de app doet de rest.
  • Je beheert je bankpas ermee, de bankkaart in je portemonnee en de digitale of eenmalige kaarten in je account, Google Pay of Apple Pay,

  En dat zijn nog maar enkele voordelen van deze handige reis-apps om je geld te beheren. Deze apps zijn perfect voor op reis en echt een must-have.

  Online bankieren met Wise
  Beheer je bankrekening bij Wise via je computer of de smartphone-app

  VPN app: meer dan alleen het omzeilen van een geoblokkade

  Als je op reis gaat en vaak met openbare wifi hotspots – in cafes, bibliotheken, hostels en meer – contact gaat maken, dan kun je maar beter goed voorbereid zijn.

  Naast het altijd updaten van je systemen – het OS en de apps – is het hebben van tools voor extra veiligheid een must. Een virusscanner gebruiken de meesten wel. Een fantastische toevoeging is het gebruiken van een VPN oftewel Virtual Private Network.

  Daarmee is je internetverbinding altijd versleuteld zodat er niet meegelezen kan worden en je locatie is niet meer gelijk aan waar je bent dus ben je lastiger te vinden en anoniem. Een VPN zorgt voor extra veiligheid maar ook voor handigheidjes zoals het omzeilen van een geoblokkade. Dan kun je Netflix, TV of live-streams bekijken alsof je thuis bent of waar je op basis van je locatie geen toegang toe hebt. In dit artikel vertellen we je er meer over.

  Een goede VPN app – voor Android, Apple, Windows, Linux en meer – heb je al voor €0,99.

  All Trails: handige reis-app om de beste hikes te vinden

  Voor liefhebbers van stevige wandelingen en goede hikes is er All Trails. Dit is de beste app voor het vinden van mooie routes, waar je ook bent. Deze app heeft praktische alle hikes in de database staan, van Australië tot Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Het hele alfabet van landen en hikes ter plekke staat erin.

  Organic Maps: vind je weg offline zonder je privacy te laten verdwalen

  Het hebben van een route-app die ook offline werkt, is waar veel reizigers naar op zoek zijn. Niet iedereen neemt namelijk een lokale NZ SIM-kaart met een goedkope databundel, zoals reizigers dat in Nieuw-Zeeland doen.

  Maps-me is een populaire route-app maar het kan beter. Als je waarde hecht aan je privacy en niet bedolven wilt worden onder advertenties dan is Organic Maps een betere app voor op reis.

  Hiermee kun je de route per auto, fiets of te voet plannen. En ja, deze route-app werkt ook als je offline bent. Lees er alles over. Deze handige route-app is er voor Android en Apple phones oftewel voor praktisch iedere reiziger.

  Camping app: vind alle gratis en goedkope kampeerplekken

  De beste app om kampeerplekken te vinden, zal voor elk land anders zijn. Voor Nieuw-Zeeland – en ook Australië – is dit mijn favoriete app.

  Via deze CamperMate kampeer-apps vind je altijd de gratis en budget-kampeerplekken in Nieuw-Zeeland en Australië. Deze heeft z’n plek verdient in de lijst van reis-apps waar je echt wat aan hebt. Je bespaart er veel geld mee.

  Zonsondergang tijdens kamperen op Zuidereiland
  Geen slecht uitzicht op het DOC-kampeerterrein (met toilet e.d.) voor maar $8 per nacht

  Alle accommodaties binnen handbereik met deze accommodatie-app

  Waar je ook bent ter wereld, wat je ook zoekt aan accommodatie, Booking dot com blijft toch wel het beste systeem om een voordelige slaapplek te vinden. En voor een roadtrip in Nieuw-Zeeland is het helemaal ideaal. Ook als je voor een kampeerroadtrip gaat. Heb je een nacht zin in wat meer luxe en een echt bed, dan boek je met een paar klikken een voordelige accommodatie.

  Deze Booking app hoort echt bij de beste apps voor op reis. Je komt er de meeste en beste aanbiedingen voor accommodaties tegen, van hostel tot luxe hotel. Voor mij geen airBnB of zoiets… Booking is the way to go.

  De must-have reis-app voor digital nomads: veiligheid voor je projecten en klanten

  Als je naar Nieuw-Zeeland of een ander ver land gaat om het reizen en werken op afstand met elkaar te combineren dan is online veiligheid extra belangrijk voor je. Je gaat veel op openbare en vreemde wifi-hotspots werken dus is het goed om het zekere voor het onzekere te nemen. Je weet immers nooit of het een veilige hotspot is of niet. Werken via een veilige verbinding met een VPN hebben we eerder in deze blogpost al verteld, maar er is nog een app waarmee je projecten en dus ook je klanten extra veiligheid kan bieden.

  Zorg ervoor dat al je wachtwoorden uniek zijn – willekeurige getallen, letters en tekens – en veilig worden opgeslagen, dus niet door je browser laten onthouden. Met een voordelige wachtwoordmanager kun je de meeste unieke wachtwoorden generen die ook nog eens superveilig en versleuteld worden opgeslagen in je persoonlijke online kluis. Alleen jij hebt dan toegang tot je wachtwoorden, kaartnummers en geheime notities, niemand anders. Dankzij een door jou ingesteld masterwachtwoord gecombineerd met twee-factor-authenticatie hoef je je nergens zorgen over te maken, waar je ook bent.

  Als reizende ZZP-er of Digital Nomad is het trouwens ook handig om onze andere tips voor digitale nomaden te checken, deze hebben we speciaal voor jullie opgesteld. Tips die je helpen om minder tijd te “verspillen” aan onbelangrijke zaken zodat je je meer kunt richten op wat echt belangrijk voor je is.

  Wat is jouw favoriete reis-app?

  Er is vast een app die op jouw telefoon staat en waarvan je vindt dat iedere reiziger die moet gebruiken. Logisch. Er zijn echt wel meer dan 6 handige reis-apps waar je echt wat aan hebt. Laat jouw favoriete apps voor op reis dus maar doorkomen. Plaats een commentaar hieronder en laat het weten.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven