Ken je Wise al? Dé financiële oplossing die reizigers en digital nomads veel geld bespaart.

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Als je van plan bent om een working holiday te doen of te gaan emigreren dan is het woord “financieel” niet iets waar je als eerste aan denkt of enthousiast over wordt. Toch is het iets waar je flink op kunt besparen, van gedoe tot geld. Zolang je er maar Wise mee omgaat! En daar helpt deze blogpost je mee.

  Wat dacht je van een buitenlandse bankrekening openen voordat je aankomt? Flink geld besparen op de hoge kosten die veel banken rekenen voor internationaal geld overmaken? Of hoe je in bijna elk land in de plaatselijke valuta zonder extra kosten kunt betalen. Daar gaan we het over hebben.

  Op dit reisblog is inmiddels al veel geschreven over hoe je goedkoop geld kunt overmaken en nog voor vertrek een Nieuw-Zeelandse bankrekening kunt openen, dus vanuit je luie stoel thuis in Nederland of België. Ik ben fan van de organisatie daarachter: TransferWise. Al moet ik tegenwoordig Wise zeggen want sinds maart 2021 is dat hun nieuwe naam. Het is even wennen.

  Vanwege deze naamsverandering naar Wise ben ik met een frisse blik gedoken in de diensten en financiële oplossingen van Wise. Zou er wellicht meer veranderd zijn? Is Wise nog wel het TransferWise van eerst? Sneak preview: er is door de jaren heen veel veranderd (in positieve zin), maar nu is alleen de naam veranderd. Kijk maar.

  Wereldwijd geld overmaken via Wise is nog steeds snel, veilig en goedkoop

  De kennismaking met Wise begon jaren geleden toen ik het zat was om elke keer hoge bedragen aan bankkosten te betalen voor het overmaken van euro’s via mijn Nederlandse bank naar een Nieuw-Zeelandse bankrekening.

  Het enige dat Wise door de jaren heen veranderd heeft, zijn deze zaken:

  • Je kunt in steeds meer valuta’s geld overmaken. Inmiddels worden 56 valuta’s ondersteund, waardoor je goedkoop geld kunt overmaken naar meer dan 70 landen.
  • De lage kosten gaan vaak nog verder naar beneden voor geld overmaken via Wise. Vooral als meer mensen een bepaalde valuata gebruiken. Kijk maar naar deze rekentool van Wise die je precies laat zien hoe weinig je betaalt voor het overboeken van Euro’s naar het buitenland of andersom.
  • De wereldwijde overboekingen gaan steeds sneller bij Wise. Je ziet nu precies waar je geld is en hoe kort het er over doet om de eindbestemming te bereiken. In enkele uren stuur je nu Euro’s naar een Nieuw-Zeelandse bankrekening of andersom.
  • Je kunt de overboeking ook inplannen bij Wise. Zo kun je alvast een internationale overboeking klaarzetten, eenmalig of regelmatig zoals bijvoorbeeld elke maand. Je moet er dan wel voor zorgen dat er geld staat op je Wise Multi-Currency Bankrekening. Als je regelmatige inkomsten hebt in Nederland, dan kun je bij je eigen bank maandelijks automatisch geld laten overboeken naar je Wise Euro-rekening, wat gratis is. Dan staat er altijd geld op je Wise bankrekening en verloopt de geplande internationale overboeking soepel en op tijd. Lees er hier meer over.

  Kun je ook grote geldbedragen goedkoop overmaken?

  Iedereen begint klein, dus ook Wise. Inmiddels zijn ze zo gegroeid dat er zelfs een oplossing bij is gekomen voor het overmaken van grote bedragen naar het buitenland. Waar Wise vroeger niet altijd de goedkoopste was als je echt veel geld over ging maken (meer dan 10-duizend of zelfs meer dan 100-duizend euro), is het nu anders.

  Met de speciale tarieven voor het goedkoop overmaken van grote bedragen, is Wise niet alleen goedkoop voor backpacker-bedragen maar ook voor bedragen die bedrijven of professionals in één keer over willen maken naar een buitenlandse rekening. Kijk maar eens deze rekentool voor grotere bedragen en zie hoe voordelig Wise ook is bij het overmaken van grote bedragen.

  Contant geld in diverse valuta meenemen
  Wise is niet alleen voordelig voor het overmaken van kleine bedragen

  Waar eerst het advies was bij het overmaken van grote bedragen om ook andere oplossingen te bekijken, kun je nu prima terecht bij Wise en hun speciale lagere tarieven voor het goedkoop overmaken van grote bedragen.

  Gratis buitenlandse bankrekening met Wise Multi-Currency

  De grenzeloze bankrekening van Wise is toch wel mijn favoriet. Het is ook het onderdeel van Wise dat ik zelf het meeste gebruik, waar de reis ook heen gaat. Wise Multi-Currency zijn de lokale bankrekeningen die je wereldwijd kunt openen. Met bijbehorende bankpas om te pinnen of om mee te kunnen betalen. Ideaal voor als je veel of lang op reis gaat of in het buitenland gaat werken, de perfecte gratis bankrekening voor je working holiday.

  Zo kun je als Nederlander of Belg heel makkelijk een bankrekening in Nieuw-Zeeland, Australië of de USA openen. Hiermee kun je geld ontvangen, betalingen doen en nog veel meer. Het aantal landen waar je een bankrekening kunt hebben via Wise neemt ook steeds toe. Je kunt nu al een bankrekening openen in deze landen:

  • Australië – bankrekening in Australische Dollars
  • Canada – bankrekening in Canadese Dollars
  • Europa – bankrekening in Euro’s
  • Hongarije – bankrekening in Hongaarse Forint
  • Nieuw-Zeeland – bankrekening in Nieuw-Zeelandse Dollars
  • Roemenië – bankrekening in Roemeense Lei
  • Singapore – bankrekening in Singapore Dollars
  • Turkije – bankrekening in Turkse Lira
  • Verenigd Koninkrijk – bankrekening in Britse Pond
  • Verenigde Staten – bankrekening in Amerikaanse Dollars

  Bij al deze buitenlandse bankrekening krijg je de dingen die nodig zijn om de bankrekening als een volwaardige lokale bankrekening te gebruiken, zoals een bankrekeningnummer, BSB code in Australië, “institution number & transit number” in Canada, “routing number” in Amerika etc.

  Open een gratis Wise Multi-Currency Account en voeg de gewenste buitenlandse bankrekening(en) toe. Dat doe je gratis, snel en eenvoudig via de Wise app, als je account aangemaakt en actief is.

  Online bankieren met Wise
  Beheer je bankrekening bij Wise via je computer of de smartphone-app

  Hoe werkt de Wise bankkaart nu precies?

  De Multi-Currency Debit Card van Wise is de bankkaart waarmee je al je tegoed in verschillende valuta’s beheert, samen met de Wise app. Met deze pinpas betaal je praktisch overal ter wereld in de plaatselijke valuta dus zonder extra kosten.

  Een nieuw valuta voeg je toe via de app, waarna je direct met 1-klik geld overmaakt van een bestaande valuta naar deze nieuwe. Het is meteen omgezet.

  Wat Wise hieraan verandert heeft, is dat er steeds meer valuata zijn toegevoegd. Inmiddels kun je meer dan 50 valuta aanhouden op die bankpas. Je kunt dus in 56 valuta’s betalen zonder extra kosten. Vooral als je meerdere landen bezoekt, ga je hier veel geld mee besparen.

  De Wise debit card kun je aanvragen nadat je een gratis Wise Multi-Currency Account hebt aangemaakt. De eenmalige kosten voor de debit card zijn 7 euro, lage kosten om de kaart aan te maken en naar je Nederlandse of Belgische adres op te sturen. Binnen een paar dagen ligt je Wise bankpas op de mat.

  Nieuw: virtuele bankkaart voor extra veiligheid online

  De nieuwste toevoeging van Wise is de optie om een virtuele bankkaart te creëren via de app. Hiermee kun je online betalingen doen, net zoals met de fysieke pinpas bij het Wise Multi-Currency Account. Mocht het bedrijf waar je de betaling doet betaalgegevens kwijtraken of lekken, dan kun je de virtuele pas bevriezen of helemaal verwijderen. En dan maak je weer een nieuwe virtuele kaart aan. Zo worden de gegevens van je fysieke pas nooit meer ergens opgeslagen en loop je nooit het risico dat je die kwijtraakt.

  Denk bijvoorbeeld aan abonnementen als een muziekservice, video-streamingdienst, een accommodatie-boekingdienst of een jaarlijkse betaling voor website plug-ins of hosting. Alle bedrijven waar je normaalgesproken je creditcardgegevens laat opslaan om terugkerende betalingen te doen, kun je nu de virtuele kaartgegevens van Wise gebruiken. Zo heb je extra veiligheid als je online shopt.

  Open nu je Wise Multi-Currency Account, vraag de fysieke pinpas aan en maak de virtuele betaalkaart(en) aan. Je regelt het via de app en het werkt zo eenvoudig en goed.

  Is er ook een zakelijke variant van Wise?

  Wise Multi-Currency is er niet alleen voor working holiday-reizigers of vakantiegangers, het is er juist ook voor zakelijke gebruikers. Iedereen die een zakelijke bankrekening nodig heeft, kan Wise Zakelijk gebruiken.

  Met Wise Zakelijk voor Digital Nomads of reizende ZZP-ers heb je dezelfde voordelen, zoals al die lokale bankrekeningen en het betalen met de debit card in allerlei valuta. Ideaal om je privé en zakelijke inkomsten en uitgaven gescheiden te houden als Digital Nomad.

  Wise betaalpas in gebruik
  Bij Wise kies je voor een privé-account of een zakelijke (of allebei)

  En vooral handig als je regelmatig betalingen in een andere valuta dan de Euro ontvangt of juist betalingen in een andere valuta moet doen. Zo kun je makkelijker en voordeliger affiliate-inkomsten van buitenlandse netwerken ontvangen of voor plugins voor je website betalen in de valuta van de verkoper.

  Het gratis Wise Zakelijk Account is een perfect alternatief voor een zakelijke bankrekening van een Nederlandse bank. Wise is zoveel meer dan alleen een bankrekening voor het ontvangen van geld of betalingen te doen. Kijk maar eens naar deze vergelijking van een standaard bankrekening vs Wise.

  Wat is dan het verschil tussen Wise en TransferWise?

  De naam, het is echt alleen de naam. Wise is precies hetzelfde als TransferWise, maar dan met meer diensten dan alleen het goedkoop overmaken van geld. Het woord ‘transfer’ paste prima bij die ene dienst waarmee Wise jaren geleden begon. Het paste alleen niet zo goed bij alle andere financiële oplossingen, vandaar dat TransferWise is verandert naar Wise.

  Maar de ambitie van Wise reikt nog veel verder. Je kunt nog veel meer positieve verandering verwachten. Denk aan het toevoegen van nog meer valuta's maar vooral ook nieuwe financiële diensten. Welke? Dat zat de tijd ons moeten leren. Ik kijk er al naar uit.

  Oh en zoals altijd, stel gerust je vraag over een van de vele diensten van Wise want ik beantwoord ze graag. Ik heb nu al zolang goede ervaringen met Wise dat er een berg aan kennis en info in mijn hersenpan zit. Een deel van deze info over bankzaken en goedkoop geld overmaken met Wise is reeds opgeschreven in al deze artikelen en de antwoorden op vele vragen van reizigers over Wise zijn ook al op rij gezet, maar er zijn vast nog vragen die niet behandeld zijn. Kom maar op.

  2 1 stemmen
  Article Rating

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  7 Reacties
  nieuwste
  oudste meest gestemd
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  jan
  jan
  Gast
  28 augustus 2021 17:10

  Hallo, als ik met de wise bankkaart geld afhaal in het buitenland , vb. ik haal in Thailand Thaise Bath uit een automaat .Hoeveel kosten worden hiervoor aangerekend door wise en of de Thaise bank ?

  Rachel
  Rachel
  Gast
  20 juni 2021 21:07

  Hi !
  Ik zou graag geld overmaken naar een aziatische bankrekening..
  Bij de ‘normale’ bank betaal je als verzender kosten, maar ook de ontvanger moet dan bij de bank ook nog eens kosten betalen.

  Is dat ook zo via wise?
  Of is het bedrag wat er staat als fee, het totale bedrag aan kosten? Of moet de ontvanger ook wat betalen?

  Kon het niet helemaal terug vinden in uw artikel. Hoop dat u hier een antwoord voor heeft :). Alvast bedankt

  Rachel
  Rachel
  Gast
  Gereageerd op  Martijn
  21 juni 2021 16:25

  Bedankt voor uw antwoord.
  Ik ga het zeker uitproberen !
  De banken vragen er namelijk inderdaad belachelijk veel geld voor.. Wat eigenlijk niet meer van deze tijd zou moeten zijn vind ik haha..

  Marit
  Marit
  Gast
  14 juni 2021 23:09

  Hi! Ik ben student en ga komend semester studeren en wonen in Zweden. Ik moet dan natuurlijk maandelijkse huur gaan betalen voor mijn kamer en ben nu op zoek naar de makkelijkste, goedkoopste, en veiligste optie hiervoor. Idealiter doe ik dat natuurlijk door middel van een maandelijkse afschrijving, maar als ik het via mijn Nederlandse bank naar het Zweedse account van mijn huurbaas doe, gaat het me hoogstwaarschijnlijk flink wat kosten. Toen stuitte ik vandaag op de website van Wise en zo kwam ik ook terecht op uw artikelen. Zou, in mijn situatie Wise een goede optie zijn, zowel veilig… Lees verder »

  Scroll naar boven