Hoe digital nomads meer verdienen door minder tijd aan “onbelangrijke” zaken te besteden!

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Voor digitale nomads oftewel reizende ZZP-ers is het belangrijk om de zaken goed voor elkaar te hebben. Alleen dan kun je het ideale nastreven: reizen naar de volgende plaats, laptop inpluggen en weer aan de slag gaan. Met deze tips worden je werkende reis nog relaxter.

  Als er één voordeel is aan deze hele Corona-crisis, is dat meer mensen en bedrijven in zijn gaan zien dat werken op afstand helemaal niet zo lastig is. En dat het daarbij ook niet uitmaakt of de medewerker of freelancer nu tien kilometer verder aan het werk is of 1.000 kilometer verderop.

  Er zijn dan ook meer mensen die het leven van een digital nomad wel zien zitten. Zeker nu er steeds meer landen zijn, die een speciaal visum voor digtal nomads in het leven roepen.

  Besteed geen tijd aan “onbelangrijke” zaken oftewel verspil je kostbare tijd niet!

  Onbelangrijke zaken voor een digital nomad zijn alle dingen waar je geen geld mee verdient. Het zijn de basisdingen die je nodig hebt om te kunnen werken of je werk mee te kunnen tonen, zoals een blog of website. Aan de techniek daarachter verdien je niets maar kan je wel veel tijd kosten. Het kan zelfs invloed hebben op de uiteindelijke kwaliteit van je werk, zoals bijvoorbeeld de laadsnelheid van je reisblog of website waardoor potentiële klanten afhaken als het te lang duurt.

  Overal veilig werken als Digital Nomad
  Zet veiligheid en handigheid voorop als je werkt als Digital Nomad

  In deze blogpost wil ik juist een aantal tips, tools en handigheidjes delen die het werken op reis nog makkelijker of zelfs veiliger maken. Tips die vooral handig zijn voor je online business of website zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

  Laat de techniek en de achterkant van het systeem gewoon z’n ding doen zodat jij je helemaal kunt focussen het creëren van geweldige artikelen, foto’s, video’s of wat dan ook. Deze tips gaan je leven als digital nomad een stuk makkelijker maken, zodat jij je alleen hoeft te focussen op wat echt belangrijk is: jouw klanten.

  Veiligheid met een sterk wachtwoord

  Als je veel in verre landen op openbare netwerken aan het werk bent, dan hoor je vanzelf al een sterker gevoel van veiligheid te hebben. Digitale veiligheid zodat jouw data en die van je opdrachtgever veilig is.

  Bovendien, anno 2021 is het not-done om nog steeds hetzelfde simpele wachtwoord van een paar letters met het jaar erachter te gebruiken op al je online accounts of systemen. Vooral als je verantwoordelijk bent voor systemen of websites voor je klanten.

  Letters husselen om een veiliger wachtwoord te maken
  Maak je wachtwoorden veiliger…. Maar hoe ga je het dan onthouden?

  Voordelen van een ‘password manager'

  Met een wachtwoord-manager kun je voor elk systeem of account een uniek, mega-lang wachtwoord aanmaken. Jij hoeft alleen maar je masterwachtwoord te onthouden, De wachtwoord-manager doet de rest. Schakel dan ook twee-factor authenticatie (2FA) in om het geheel nog veiliger te maken.

  Geen idee hoe een wachtwoord-manager of 2FA werkt? Kijk dan even naar deze info van NordPass voor uitleg. Zij bieden een zeer goede en voordelige oplossing waarmee je voor elke website of elk account een uniek en velig wachtwoord aanmaakt. Zonder dat je zelf moeite hoeft te doen om het allemaal te onthouden. Het enige dat jij hoeft te onthouden, is het ‘mast password'. Alle andere, onmogelijk-te-onthouden wachtwoorden zijn versleuteld opgeslagen in je persoonlijke wachtwoordenkluis!

  NordPass is van het bekende beveiligingsbedrijf dat ook NordVPN – een veilige, makkelijk en voordelige VPN – bedacht heeft. Zij zijn ijzersterk in superveilige oplossingen voor digital nomads en reizende ZZP-ers. Wat NordPass anders maakt dan andere ‘password managers'?

  • De beste versleuteling van data via XChaCha20 encryptie
  • ‘Zero-knowledge architecture' oftewel alleen jij kan je eigen data lezen, niemand van het bedrijf heeft er toegang toe. Daarom is het zo belangrijk dat je een goed master-wachtwoord kiest dat je dan ook niet meer vergeet!
  • Ondersteuning van twee-factor authentitcatie (2FA), waarmee je een extra beveiligingslaag aanbrengt. Je gebruikt namelijk niet alleen iets dat je weet – het superveilige master-wachtwoord dat je zelf bedacht hebt – maar ook een extra code via een authenticatie-app of via een beveiligingssleutel of token. Dat kun je helemaal zelf instellen.

  Wil je meer weten over deze wachtwoord-beheerderstool, check dan de NordPass website dan zie je meteen hoe voordelig het is om NordPass te gaan gebruiken of ernaar over te stappen. Als je al een andere passwordmanager gebruikt, kun je de data heel makkelijk overzetten.

  Gebruik versleutelde emails: bescherm je projecten en je klanten

  Gratis e-mailproviders zoals Google's Gmail zijn prima voor jezelf, maar als je zakelijk bezig bent verdienen jij en je klanten beter. Wist je dat gratis e-maildiensten gratis zijn omdat ze je emails lezen/scannen en de data gebruiken om je advertenties te laten zien? Bovendien staat het zo onprofessioneel als je zakelijk e-mailt als digital nomad of ZZP-er vanaf een Gmail-adres. Gebruik je eigen persoonlijke e-mailadres op je eigen internetdomein.

  StartMail biedt je een voordelig en veilig alternatief om te e-mailen met je klanten. De voordelen zijn simpel:

  • Je kunt versleutelde (encrypted) emails versturen zodat niemand deze kan lezen als ze tijdens het verzenden onderschept worden.
  • Gebruik je eigen domein als e-mailadres
  • Je kunt onbeperkt email-aliassen aanmaken. Maak tijdelijke e-mailadressen aan voor nieuwsbrieven, om mee te shoppen of voor elke klant een eigen e-mailadres. Hiermee geef je nooit meer je hoofd-emailadres prijs en kan deze bij een lek ergens nooit meer in verkeerde handen vallen. Is je tijdelijk e-mailadres (alias) ergens gelekt, dan zet je ‘em uit en komt er niets meer op binnen. Weg met spam!
  • Geen advertenties.
  • Respect voor je privacy.
  • Te gebruiken op elk soort computer of smartphone. Werkt met vele e-mailclients.
  • Zeer goede spamfilter in je account dat je zelf kunt trainen en tweaken.

  Maak je StartMail account aan en probeer het 7 dagen op proef. Je krijgt trouwens ook een zeer goede aanbieding met extra korting – in het eerste jaar met altijd 7 dagen gratis proberen. Daarna betaal je een zeer voordelig tarief voor de volgende jaren. Het is het meest veilige en toch zeer voordelige alternatief voor gratis e-maildiensten van Big Tech die jou zien als data-koe en je graag uitmelken. Stap over en bescherm je projecten en je klanten.

  Overal en altijd veilig internetten via openbare wifi

  De woorden wifi en openbaar netwerk werden al genoemd. Als je werken en reizen gaat combineren, dan zul je op de meest gekke plaatsen gaan inloggen om te kunnen werken. Heerlijk want daar draait het leven als digital nomad om.

  Maar ook hier geldt, zorg dat veiligheid hoog op je lijstje staat. Sowieso is het zeer belangrijk om altijd een VPN oftewel Virtual Private Network te gebruiken. Daarmee is je internetverbinding versleutelt en lijkt het alsof je ergens anders aan het werk bent zodat snode lieden je online niet kunnen volgen of afluisteren.

  Bijkomend voordeel van een VPN is dat je er ook Netflix, Uitzending Gemist of andere streams mee kunt kijken waar normaal een geoblokkade op zit. Een goede VPN hoeft niet veel te kosten. Kijk maar eens naar deze voordelige VPN-aanbieding om bijna gratis een VPN te kunnen proberen voor 31 dagen.

  Hosting beinvloedt jouw blog, van ranking tot uitstraling

  Als je als digital nomad werkt in de online wereld dan zijn de volgende tips zeer belangrijk voor jou. Of je nu slechts marketingdiensten aanbiedt via je website of dat je een reisblog hebt opgezet waar je geld mee verdient, de snelheid is van groot belang. Hoe en waar jouw site is gehost heeft invloed op de ranking en de gebruikservaring. Niemand wil wachten op een website die tig seconden tot minuten nodig heeft om te laden.

  Hosting van websites wordt vaak snel afgesloten bij het goedkoopste bedrijf dat men tegenkomt. Het moet goedkoop want verschil is er toch niet. Denkt men. Toch weten velen dat de snelheid van je website van belang is. Dus waarom zou je een website ergens op een matige gedeelde server plaatsen bij een provider die maar van alles op zijn servers toelaat?

  Lichtspoor van verkeer op snelweg bij Auckland
  Hoe sneller verkeer kan rijden, hoe beter de doorstroming! Zo ook met dataverkeer van/naar je website

  Speciale hosting voor WordPress

  Na jaren van werken aan mijn sites, verbeteren en vooral verschillende hostingpartijen uit te proberen, ben ik uitgekomen bij WP Engine (hosting voor WordPress). Deze hostingprovider doet maar één ding en dat doen ze ontzettend goed: het hosten van WordPress websites.

  Ze laten ook niet zomaar elke website met vage plug-ins toe. Ze zijn strikt in welke plugins je als klant wel kunt gebruiken (de goede) en welke niet, de slechte plugins, degenen die verlaten zijn, een onnodige server-drain vormen etc. Het klinkt strenger dan het is, maar dat valt mee.

  Ze hebben een kant-en-klare en duidelijke  lijst van NO-GO (niet-toegestane) plug-ins en dat zijn er maar relatief weinig. Als je dus een goede site hebt en geen vage of slechte plugins dan verandert er niets voor je als je overstapt op WP Engine.

  Nou ja, de snelheid van je website. Die gaat veranderen. Je zult het verschil al snel merken. Direct na de overstap. Die overstap is ook nog eens erg makkelijk. WP Engine heeft een stapsgewijs plan en gratis tool waarmee je zelf jouw WordPress-website of -blog zonder problemen verhuist naar de snelle servers van WP Engine.

  Gratis bij WP Engine: alle voordelen op rij

  Maar er zijn meer redenen waarom WP Engine mijn favoriete hosting voor WordPress-sites is. Dit krijg je er allemaal gratis bij:

  • Meer dan 30 WordPress-thema's van Studiopress (Genesis) zijn ingebrepen! Zo heb je altijd de beschikking over een gratis thema voor je website. Deze thema's kosten normaal US$99 tot US$130 per stuk.
  • Dagelijkse back-ups van je website(s).
  • Gratis SSL voor je website(s).
  • Gratis migratie van je website(s) naar de snelle WP Engine servers.
  • Naast je live website kun je gratis een “developer” en “staging” versie aanmaken, zodat je in alle rust kunt werken aan een vernieuwing van je website. Als je dan alles getest hebt, maak je daar dan je nieuwe live website van. Dus nooit meer meldingen als “we zijn aan het verbouwen” of “nieuwe website komt er binnenkort aan”. Ook ideaal om een nieuw thema of compleet nieuwe plug-in te testen voordat je die op de live website zet.

  Korting op hosting bij WP Engine

  Overweeg je om over te stappen naar een hosting provider die beter is voor jouw WordPress website? Kijk dan eens naar deze aanbieding van WP Engine. Daarmee krijg je de supersnelle en degelijke WordPress-hosting van WP Engine met extra korting. Het overzetten van je website regel je zelf met de gratis tool, maar mocht je toch hulp nodig hebben, hun helpdesk is echt super en helpt graag.

  Zo kan iedereen zelf de snelheid van de website verbeteren en zorgen voor een betere ‘ranking' in zoekmachines. Wie wil er nu niet zo'n goede score?

  Website met goede score Core Vitals
  Snelle website met goede score op Core Web Vitals dankzij hosting en CDN/cache tool

  Versnel je website makkelijk en snel met CDN en caching

  Wat? Je kunt geen CDN (Content Delivery Network) en caching plugin gebruiken bij WP Engine? Er staan er zeker veel op de NO-GO plug-in-lijst…. En toch is er eentje die je 100% kunt gebruiken: WP Rocket. De enige goedgekeurde CDN / caching plug-in om te gebruiken bij WP Engine.

  WP Rocket is de enige caching & CDN plugin die prima te combineren is met hosting bij WP Engine. Sterker nog deze plugin wordt van harte aangeraden door het team van WP Engine. En met een goede reden. WP Rocket maakt het verbeteren van je website (en het voldoen aan Google’s Core Web Vitals eisen) zo ontzettend makkelijk. Je hoeft er zelf geen technische kennis voor te hebben.

  Het dasboard van WP Rocket legt goed uit waar elke optie voor dient, ook in het Nederlands. Plus ze hebben een goede database met vragen, antwoorden en oplossingen als je meer achtergrondinformatie nodig hebt. Zo leer je ook stapsgewijs wat elke functie doet en welke invloed het heeft op de snelheid en score bij Google van je website.

  Korting op WP Rocket caching plug-in voor een voordelige start

  Als je nog niet overtuigd bent van de voordelen van een cache / CDN plug-in zoals WP Rocket, dan is nu het moment om het te zelf te testen. Voor slechts $49 heb je al een licentie voor een jaar voor je WordPress website. Dat is een jaar lang updates en ondersteuning van het team.

  Als je de aankoop met je Wise debit card direct in Amerikaanse Dollars doet, heb je geen wisselkosten of koersverschil. Kosten die je met je ouderwetse bank- of creditkaart wel hebt, waar je in dit artikel meer over kunt lezen.

  Versnel je website nog meer door afbeeldingen te verkleinen

  Een belangrijk onderdeel in het sneller maken van je website is om alle afbeelding in een kwaliteit op te slaan zodat het mooi is voor de gebruikers maar zonder dat de bestanden onnodig groot zijn. Een groot afbeeldingsbestand vertraagt je website behoorlijk, zeker als je meerdere afbeeldingen op elke pagina of in elke blog post hebt staan.

  Natuurlijk sla je je afbeelding al op voor web, maar zelfs dan is er nog winst te behalen. Snelheidswinst die ook meetelt in de statistieken van Google’s Core Web Vitals. Short Pixel is een superhandige plugin die in de cloud al je afbeeldingen kleiner maakt zonder dat je website-bezoekers er iets van merken. Je foto’s zijn er nog steeds geweldig uit.

  Een extra voordeel is dat Short Pixel heel goed samenwerkt met WP Rocket. Je kunt dan ook je foto’s en plaatjes om laten zetten naar WebP-formaat en die serveren aan browsers die het WebP-formaat ondersteunen.

  Met goede compressie worden je afbeeldingen en foto's en stuk kleiner zonder dat de kwaliteit verminder. Niemand die het merkt, alleen jij omdat je website sneller wordt zonder al die veel te grote foto-bestanden.

  UItzicht op Akaroa tijdens de hike
  Volop hikes om uit te kiezen in de omgeving van Akaroa

  WebP maakt afbeeldingen kleiner dan dat het kan met JPEG-conpressie. En wederom, je hoeft er niets extra voor te doen, Short Pixel doet het en WP Rocket gebruikt de WebP-afbeeldingen voor moderne browsers die het aankunnen. Anderen krijgen het originele bestandsformaat aangeboden.

  Short Pixel werkt op de achtergrond en verkleint automatisch elke afbeelding die je toevoegt. Uiteraard loop je de eerste keer na installatie een aantal stappen door om al je huidige afbeeldingen op de site te verkleinen. Dat wordt prima uitgelegd.

  Gratis afbeeldingen verkleinen op je website

  Het voordeel van Short Pixel is dat 100 afbeeldingen per maand gratis zijn. De andere foto’s of afbeeldingen kun je betalen via credits die je voordelig op hun site kunt kopen. Voor een paar euro heb je al duizenden credits waar je dus duizenden foto’s mee kunt comprimeren (1 afbeelding = 1 credit). Deze credits verlopen ook niet. Daarom vind ik het zelf fijner om zo'n voordelige one-time credit bundel te kopen, je ziet niet vast aan een abonnement.

  Meer dan een back-up maken van je website of online project

  Als je werken en reizen combineert, dan heb je natuurlijk geen zin om je druk te maken over back-ups, het updaten van je plugins, checken van dode links en meer. Onderhoud van je website is belangrijk maar het kan zoveel makkelijker. Zeker als je meerdere websites in beheer hebt.

  Voor een digital nomad is ManageWP dan zeker een aanrader. Met dit dashboard regels je al deze zaken voor al je websites. En de modulaire opzet maakt dat je zelf bepaalt wat je nodig hebt en wat je betaalt.

  Je zult ongetwijfeld belangrijke WordPress sites hebben die je elke dag wilt back-uppen en minder veranderlijke sites die genoeg hebben aan een minder, frequente gratis back-up. Zo ook voor de andere opties van dit dashboard, kies tussen gratis en iets minder frequent of zet de betaalde optie aan.

  Beheren en updaten van je website in één dashboard

  Met ManageWP beheer je je websites en plugins gratis en als je een bepaalde betaal-module voor een bepaalde website nodig hebt, dan zet je die aan. Zo stel je zelf je websitebeheerpakket op maat samen. En dat alles vanuit één dashboard. Oh en alle commentaren en eventuele spam op al je sites beheer je ook via dat ManageWP dashboard voor WordPress-websites.

  Beheren van WordPress website
  Alles in een handig dashboard: status van websites, updaten, back-ups en meer

  Je hebt altijd een up to date website met goede back-up, die je ook zo weer kunt terugzetten als er iets met je site gebeurt. Het dashboard heeft mij al een paar keer goed geholpen met een project waar de upgrade van een bepaalde plug-in niet helemaal goed ging.

  Heb jij nog tips voor de (beginnende) digital nomad?

  Plaats vooral jouw tips en suggesties hoe jij het werken en reizen combineert. En vooral welke tool of hulpmiddel(en) jouw leven makkelijker maken. Of laat een vraag achter.

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  Martijn

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

  Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven