Onze artikelen/blogposts over:

feestdag

Elke dag dat je in Nieuw-Zeeland bent, is natuurlijk een feestdag, maar we hebben het hier over de officiële feestdagen van Nieuw-Zeeland. En zelfs over de onofficiële feestdagen want die zijn er ook.

Niet alleen de vraag wanneer het een feestdag is in Nieuw-Zeeland, maar vooral wat de gebruiken zijn tijdens een feestdag en wat te doen, wordt beantwoord in deze artikelen. Fijne feestdagen.

NZ bier in het zonnetje

Feestdagen in Nieuw-Zeeland: National Crate Day

Door 123NZ / 22 oktober 2020 / 0 reacties

Naast de officiële feestdagen zijn er ook nog onofficiële feestdagen in Nieuw-Zeeland. Dagen die ontzettend tof en gezellig zijn, maar volledig verzonnen zijn. En de eerste zaterdag van de Nieuw-Zeelandse zomer is er zo één: National Crate Day. Lees er alles over!

Lees deze blogpost
Merry Christmas (geleend van Rosie's World)

Kerst in Nieuw-Zeeland: hoe vieren ze het daar?

Door 123NZ / 12 december 2019 / 0 reacties

De eerste keer dat je Kerst in Nieuw-Zeeland viert, zal heel apart zijn. Voor ons Nederlanders dan. Wij zijn gewend aan donkere dagen, kou en misschien zelfs sneeuw (in elk geval natte prut of regen). Maar in Nieuw-Zeeland is het dan natuurlijk hoog zomer en viert het land zomervakantie. Het is echt een hele aparte […]

Lees deze blogpost
En daar is ie dan: de Kerstmand

Kerst in Auckland begint met de Santa Parade

Door 123NZ / 27 november 2016 / 0 reacties

Zodra de Kerstman het land binnenkomt, begint het aftellen naar Kerst. In Auckland wordt de aankomst van de Kerstman groots gevierd met de Santa Parade door Queen Street. En vandaag vond de 2016 editie van deze parade plaats in Queen Street in Auckland. Kijk je mee?

Lees deze blogpost
Record Store Day special releases bij Real Groovy

Record Store Day in Auckland: op jacht naar toffe muziek

Door Martijn / 18 april 2016 / 0 reacties

Vinyl is niet langer nostalgie voor een handvol oudjes. De zwarte schijven zijn weer populair bij jong en oud. Inmiddels wordt de jaarlijkse feestdag Record Store Day wereldwijd gevierd. Dit jaar valt het op zaterdag 16 april en ga ik op jacht naar vinyl in Auckland.

Lees deze blogpost
Weet-Brix eetbaar LEGO blokje

De leukste 1 april grappen dit jaar in Nieuw-Zeeland

Door 123NZ / 2 april 2016 / 0 reacties

Waar ter wereld vieren ze nou geen 1 april? Oh ja, in China… Gelukkig is humor wel onderdeel van de cultuur in Nieuw-Zeeland. Kiwi’s lachen graag. We hebben daarom de leukste 1 april grappen (April Fools Day jokes) van 2016 gemaakt door Nieuw-Zeelandse merken voor je verzameld.

Lees deze blogpost
Nieuw-Zeelandse vlag: longlist

Welk ontwerp wordt de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland? [update]

Door 123NZ / 17 augustus 2015 / 0 reacties

Nieuw-Zeeland is weer een stap dichterbij een nieuwe vlag. De commissie verantwoordelijk voor dit project heeft de ontwerpen gekozen die het beste passen bij de opdracht. Dit betekent dat één van deze ontwerpen straks best wel eens de oude vertrouwde vlag van Nieuw-Zeeland gaat vervangen. Waarom “mogelijk gaat vervangen”? Lees dan maar door.

Lees deze blogpost
Nieuw-Zeelandse vlag bij Beehive in Wellington

Ga jij de nieuwe vlag van Nieuw-Zeeland ontwerpen?

Door 123NZ / 11 mei 2015 / 0 reacties

Ken je de vlag van Nieuw-Zeeland? Tuurlijk ken je die… Die blauwe met dat stukje Engelse vlag erin en de Southern Cross (die sterren). De vlag die ook vaak met die van Australië wordt verward. Ja dat plaatje hiernaast, dat is ‘m… Nou die vlag gaat waarschijnlijk veranderen.

Lees deze blogpost
Auckland in de avond

We wensen je een reislustig jaar toe… En hebben leuk nieuws!

Door 123NZ / 5 januari 2015 / 0 reacties

De feestdagen liggen achter ons. De tijd van kerstbrood en oliebollen is nu voorbij. Een mooi moment om vooruit te kijken want het nieuwe jaar 2015 wacht op jou om ontdekt te worden. En wij hebben nu al leuk nieuws te melden…

Lees deze blogpost
Scroll to Top