De WRC Rally van Nieuw-Zeeland is een feit! Met de WRC Rally in Auckland wordt de stad nog cooler!

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

  Nieuw-Zeeland is een land vol liefhebbers van sport. Of het nu om actieve sporten met een ronde of eivormige bal gaat of een gemotoriseerde sport, in Nieuw-Zeeland zijn ze er dol op. Het is daarom geweldig dat de WRC Rally nu terugkeert naar Nieuw-Zeeland.

  Er is jarenlang hard gewerkt om de rally weer terug op de kaart in Nieuw Zeeland te krijgen. De terugkeer van het rally kampioenschap zou eigenlijk in 2020 plaatsvinden, maar daar kwam COVID-19 helaas tussen.

  Gelukkig is het leven zo ongeveer weer terug naar normaal in Nieuw-Zeeland. De grenzen zijn open en alle toeristen zijn weer welkom. En nu komt ook de WRC Rally van Nieuw-Zeeland terug. Hoe tof is dat?

  Wat is de World Rally Championship oftewel WRC Rally?

  Voor wie nog niet weet wat deze rally precies is: het World Rally Championship is het hoogste niveau van de wereldwijde competitie in de rally-motorsport. Bij het horen van het woord motorsport zal bijna elke Nederlander automatisch aan Formule 1 en Max Verstappen denken, maar dit is anders.

  Een WRC rally is geen directe race waar men elkaar inhaalt, maar een race tegen de klok. Een rally beslaat meerdere dagen – vaak een lang weekend – en bestaat uit meerdere proeven (stages) per dag. Het is een strijd van lange adem en behendigheid. Het gaat om pure snelheid, tactiek en uithoudingsvermogen.

  Het WRC Rally Kampioenschap speelt zich af in verschillende landen en jaargetijden, waardoor er in afwisselende landschappen en onder verschillende weersomstandigheden wordt gereden. Het seizoen begint doorgaans altijd in Monte Carlo, maar niet door de straten zoals de F1 Grand Prix. De WRC Rally van Monte Carlo gaat speelt zich in de bergen af.

  Het vergt echt talent om dit te kunnen bolwerken als WRC coureur. Bij de rally gaat het niet alleen om de coureur. De bijrijder is net zo belangrijk. Samen als team rijden ze de rally’s. De coureur zorgt uiteraard voor het besturen van de wagen terwijl de bijrijder de ogen op de weg is en de aanwijzingen geeft. Vooral dat laatste is superbelangrijk want het parcours is prachtig maar lastig.

  Modderige actie tijdens de WRC Rally
  Zo kan een WRC Rally er ook uit zien. Modderig maar geweldig!

  Wanneer is de WRC Rally van Nieuw-Zeeland?

  Eind september, begin oktober gaat het gebeuren. 2022 is het jaar dat de WRC Rally na een afwezigheid van zo’n 10 jaar weer terugkeert naar Nieuw-Zeeland. Het is dan ook een uniek evenement dat je niet wilt missen. Hieronder vind je alle info over de WRC Rally van Nieuw-Zeeland dat in Auckland plaatsvindt.

  • Datum: donderdag 29 september t/m zondag 2 oktober 2022
   • donderdag 29 september 2022: kick-off met een Super Special Stage en ceremoniele start
   • vrijdag 30 september 2022: dag vol spannende proeven, meer info over deze stages volgt spoedig
   • zaterdag 1 oktober 2022: proeven in het gebied ten westen en noorden van Auckland.
   • zondag 2 oktober 2022: exclusief te zien op de iconische Jacks Ridge, 20 minuten ten zuiden van Auckland in Whitford
  • Waar: in de Auckland-regio in Nieuw-Zeeland (lees meer over de stad Auckland en wat te doen en zien)
  • Locatie van fan zone & service park: Silo Park en Wynyard Point in Wynyard Quarter in Auckland
  • Accommodatie: zie alle accommodatie deals en vind het juiste hotel, motel of hostel in Auckland voor jou.
  • Beste manier om de stages te zien: huur voordelig een auto en je bent het meest flexibel om de proeven te bezoek die jij wilt zien.
  • Kaarten voor het evenement: toegangskaarten per dag kun je online kopen via het officiële verkoopkanaal.
  • Alle laatste nieuwtjes en updates vind je op deze Rally NZ website, een toffe website door fans voor fans.
  Avond in Auckland - Wynyard Quarter
  Genieten van de skyline van Auckland, bekeken vanaf Wynyard Quarter

  Wat kun je verwachten van de WRC Rally in Auckland?

  Denk je aan WRC Rally Nieuw-Zeeland, dan denk je aan een rally waar avontuur voorop staat! De details van het parcour en de proeven zijn nog niet bekend maar dat het prachtig gaat worden, is een feit!

  Nieuw-Zeeland kent een heel divers netwerk van weggetjes die slingeren door het land. Wegen met asfalt (dicht en chip-seal), kiezels, gravel, modder en zand of een mix van dit alles zijn er volop. Je kunt dus beelden verwachten van spectaculaire hellende bochten, door bossen en wellicht langs de schitterende kustlijn. Sowieso is er een groot portie lef nodig is om een rally aan te gaan en het Noordereiland heeft alles in huis voor een spannend en prachtig rallyparcours.

  2012 WRC New Zealand - Day1 - Francois Baudin (CC BY-NC-ND 2.0)
  WRC Rally van Nieuw-Zeeland in 20212 | foto: Francois Baudin (CC BY-NC-ND 2.0)

  Ga jij de WRC Rally van Nieuw-Zeeland live bekijken?

  Het evenement combineert traditionele onverharde wegen in wat afgelegen gebieden, waar je ongeveer bij in de buurt kunt komen met je huurauto. Boek snel een van de huurauto-aanbiedingen voordat andere fans je voor zijn. Er zijn ook een aantal mooie mogelijkheden gecreëerd voor de fans en bezoekers, met het servicepark in het centrum van Auckland. Maar ook met een speciale proef (Wolf Power Stage) op de iconische Jacks Ridge waar een brede groep fans de adrenaline kan ervaren. Ook al ben je geen hardcore fan van rally's, maar wel gek van snelle auto's, dan kun je zeker in de fanzone en het servicepark ongetwijfeld je hart ophalen.

  Kijk je liever vanaf je eigen bank, waar ter wereld die ook staat, naar de live TV-uitzendingen van de WRC Rally in Auckland? Wist je dat je met een goede maar goedkope VPN heel makkelijk live streams van WRC rally's op Europse TV-streams kunt zien? Dan ben je er toch een beetje bij als je niet in Nieuw-Zeeland bent tijdens deze WRC Rally. Hoe dat in z’n werk gaat, wordt in dit artikel in detail uitgelegd.

  Maar als je de kans hebt en je bent in Auckland of de omgeving van Auckland, probeer dan minstens een proef mee te maken. Het is een geweldige ervaring die naar meer smaakt. Echt waar!

  0 0 stemmen
  Article Rating

  Nog meer informatie over:

  123NZ Reisblog

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

  123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

  123NZ draait op koffie

  Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
  Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

  Inschrijven
  Abonneren op
  guest
  0 Reacties
  Inline Feedbacks
  Bekijk alle commentaren
  Scroll naar boven